Šta je novo?

ZTE Grand X

Ja sam juče instalirao tu v3 i odlično radi. Mnogo je živahniji telefon i baterija mnogo bolja od telenor roma. U deep sleep ulazi momentalno.

Izdržao mi telefon 40 sati sa solidnim korišćenjem i to ostalo 30% .

Kada si ubacivao V3, koju si verziju CWM Recovery izabrao 2.x ili 3.x+ .
Nesto nece da mi prihvati V3, tj abortuje instalaciju...
Uopste nemam opciju install custom zip vec samo apply update from external storage

EDIT: Sredjeno sa CWM Recovery 6.0.1.5 http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/#entry2041387

Poslednja izmena:
Ja uzeo telefon, mogu reci da sam zadovoljan.
Za sad imam problem samo sa baterijom koja ne izdrzi ni 12h i slabijim kvalitetom izrade, ali ok.
Ako budem imao nekih problema, da li je moguće tražiti drugi (npr. Smart HD) ili bolji primerak istog?

Ja uzeo telefon, mogu reci da sam zadovoljan.
Za sad imam problem samo sa baterijom koja ne izdrzi ni 12h i slabijim kvalitetom izrade, ali ok.
Ako budem imao nekih problema, da li je moguće tražiti drugi (npr. Smart HD) ili bolji primerak istog?

Ubaci UK ROM i koliko sam za sad skontao baterija mnogo duze drzi...za 1h sa ukljucenim WiFi opala je za 1%. Nocas cu ga napuniti pa cu da vidim do kad ce da izdrzi...

Ajd uputi me malo sta da radim i kako da flesujem V3? Jel' on najbolji za sad?

Bekap telenorovog roma mi treba, nadam se da moze preko recovery-ja...

Ajd uputi me malo sta da radim i kako da flesujem V3? Jel' on najbolji za sad?

Bekap telenorovog roma mi treba, nadam se da moze preko recovery-ja...

Ovo je telenorov backup https://dl.dropbox.com/u/82795520/grandx-telenor-system.zip sa modaco sajta. Za sad je najvolji taj V3...Jesi li rootovao telefon? Ako nisi evo odlicno upustvo http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290667-ZTE-Grand-X&p=3054721&viewfull=1#post3054721. Kad to zavrsis onda flashujes CWM Recovery 6.0.1.5 po ovom upustvu http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/#entry2041387. I na kraju ostane da skines V3 i da ga odradis po ovom upustvu http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/

evo brate sve sam lepo uradio, ali stao je na slici "Dobre stvari pokreću svet."

Sta cu sad?

Evo da se javnem kao vlasnik Grand Xa. Fon je sa Telenora ali sam mu kupio WW Unlock Code i sada fercera na VIPu.
Dok je imao Telenor ROM jednom se zaglupeo i posrkao je bateriju i dove se u off stanje.

Preflešovao sam mu UK ROM sa MoDaCo foruma, stavio Set CPU apk i podesio ga na Conservative state (min. 216MHz a max 1000) od tada fercera bez greške.
Kakav DeepSleep kakvi bakrači i n ije mi jasno ko je uopšte izbunario DS i odakle?

Sve fercera besprekorno osim manje osetljivosti ekrana i šta reći dodatno o inače super telefonu za male pare.

P.S. Upravo se spremam da mu ubacim ovo čudo Pimp My Phone pa javljam utiska kada ga pimpujem :d.

Ekran (osetljivost), wifi konekcija I drugo naprosto leti sa ovim pimpom.
Moja EXTRA PREPORUKA!

+1

Evo da se javnem kao vlasnik Grand Xa. Fon je sa Telenora ali sam mu kupio WW Unlock Code i sada fercera na VIPu.
Dok je imao Telenor ROM jednom se zaglupeo i posrkao je bateriju i dove se u off stanje.

Preflešovao sam mu UK ROM sa MoDaCo foruma, stavio Set CPU apk i podesio ga na Conservative state (min. 216MHz a max 1000) od tada fercera bez greške.
Kakav DeepSleep kakvi bakrači i n ije mi jasno ko je uopšte izbunario DS i odakle?

Sve fercera besprekorno osim manje osetljivosti ekrana i šta reći dodatno o inače super telefonu za male pare.

P.S. Upravo se spremam da mu ubacim ovo čudo Pimp My Phone pa javljam utiska kada ga pimpujem :d.

Mislis na Pimp My ROM? Sta on donosi? Da li ga je jos neko instalirao i kakva su iskustva?
Pa DS niko nije izbunario vec jednostavno sa Telenorovim ROM-om niej hteo da spusti takt na 216 vec je znao da se zakuca na 1000. Sa UK romom je bio samo par minuta na 1000 sa iskljucenim ekranom screenshot.jpg, dok se sa telenorovim ni tad nije takt smanjivao.
U svakom slucaju videcu prvo kako se ponasa sa trenutnim stanjem, pa cu onda razmisliti o ubacivanju PmP.
Koliko vidim da Androguide.fr pravi i .apk za PmP tako da bi se moglo i to sacekati :D

Poslednja izmena:

Pa DS niko nije izbunario vec jednostavno sa Telenorovim ROM-om niej hteo da spusti takt na 216 vec je znao da se zakuca na 1000.

Da razjasnimo nešto. Takt procesora nema apsolutno nikakve veze sa deep sleep stanjem uređaja. Drugim rečima, takt može biti spušten na 216 mHz, ali to ne znači da je telefon u modu smanjene potrošnje energije, nego upravo suprotno, da je u budnom stanju, i da polako ali sigurno crpi bateriju. Deep sleep je stanje u kome je CPU maltene ugašen, i Wake Lock-ovima koje šalju aplikacije, ili sam Android sistem, se budi da bi obavio zadate radnje.

E sad, problem koji postoji kad većine (ako ne i kod svih) koji su na Telenor ROM-u, je što, koliko sam provalio, process "tegra_USB_mdm_lock" izaziva konstantne wake lock-ove, tj, efektivno sprečava telefon da uđe u deep sleep mod, držeći ga zakucanog na 216 mHz.

Prva dva Telenor OTA update-a nisu rešila problem, onda se pojavio treći, koji je naizgled konačno rešio. Kažem naizgled, jer po prilici se i dalje dešava ista stvar, mada možda nešto ređe nego ranije. Jedina dilema koju trenutno imam, je da li flešnuti UK rom, koji po prilici rešava stvari, ili se i dalje maltretirati, i pokušavati srediti Telenor ROM, sve to iščekujući neki eventualni OTA JellyBean update. ..

Da razjasnimo nešto. Takt procesora nema apsolutno nikakve veze sa deep sleep stanjem uređaja. Drugim rečima, takt može biti spušten na 216 mHz, ali to ne znači da je telefon u modu smanjene potrošnje energije, nego upravo suprotno, da je u budnom stanju, i da polako ali sigurno crpi bateriju. Deep sleep je stanje u kome je CPU maltene ugašen, i Wake Lock-ovima koje šalju aplikacije, ili sam Android sistem, se budi da bi obavio zadate radnje.

E sad, problem koji postoji kad većine (ako ne i kod svih) koji su na Telenor ROM-u, je što, koliko sam provalio, process "tegra_USB_mdm_lock" izaziva konstantne wake lock-ove, tj, efektivno sprečava telefon da uđe u deep sleep mod, držeći ga zakucanog na 216 mHz.

Prva dva Telenor OTA update-a nisu rešila problem, onda se pojavio treći, koji je naizgled konačno rešio. Kažem naizgled, jer po prilici se i dalje dešava ista stvar, mada možda nešto ređe nego ranije. Jedina dilema koju trenutno imam, je da li flešnuti UK rom, koji po prilici rešava stvari, ili se i dalje maltretirati, i pokušavati srediti Telenor ROM, sve to iščekujući neki eventualni OTA JellyBean update. ..

Ja znam samo za update b05 i taj mi je na telefonu. Odkako primenjujem taktiku da pre skidanja telefona sa punjača ga otključam meni baterija izdrži 2 dana tako da se ja ne bih "igrao" sa flešovanjem kako mi tel ne bi završio u servisu

Poslednja izmena:
Od kako sam stavio UK ROM i skinuo ga sa punjaca (i tada resetovao brojac) pre 12.40, stanje je 1GHz - 0.12.56, 216MHz - 0.31.35 i DS - 11.49.38

Koliko sam ja skontao JB ce tek biti polovinom sledece godine...

Poslednja izmena od urednika:
Dobra je baterija na uk romu

screenshot2012-11-11-17-.png

Posle toga treba da krene sa ucitavanjem androida...To "Dobre stvari pokreću svet." nisam ni ja uspeo da izbrisem...Javi da li si uspeo

Sredio sam preko adb-a, kucao reboot recovery i ponovo fleshnuo UK V3 rom.
Radi ok, mozda i bolje, bateriju cu tek da testiram pa javljam.

Kakvo mu je staklo, ako neko zna? Ja jos ne bih skidao zastitnu foliju...

Ja sam odavno skinuo foloju mada ako baš želiš da imaš foliju možeš da kupiš za nekih 200 din bolju i kvalitetniju ali ako vodiš računa o telefonu biće ti dovoljna i obična futrola

Pa i mora preko adb-a, ne mozes drugacije da ubacis recovery, to pise i u upustvu sa http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290667-ZTE-Grand-X&p=3054721&viewfull=1#post3054721. Sto se tice stakla, nema Gorilla Glass tako da je pozeljan neka folija i to ne ona sto dolazi sa njim, vec kao sto TosaNS rece uzmes neku foliju za 200din i jos i silikonsku futrolu i da te Bog vidi :D

Što se tiče folija ja sam svoju kvotu ispunio jer sam u dva navrata stavljao foliju i sad sam opet bez nje. Zadnji put mi je u radnji foliju zalepio bliže lavoj strani tako da mi je ostalo više prostora na drugoj što sam osetio pod prstom. Nekom drugom prilikom ću probati ponovo da zalepim foliju, a do tad ću da povedem računa, mada kažem ako imaš futrolu folija ti u principu i nije neophodna.

Poslednja izmena:
Otkako sam izbrisao juice defender a koji sam instalirao po preporuci sa foruma telefon mnogo vise trosi bateriju, cini mi se za 30% brze se istrosi baterija ali prestali su i problemi vezani za zakucavanje telefona i stizanje poruka. Naime kada je bio aktivan juice defender sa default podesavanjima i ekran telefona iskljucen, poruke mi nisu stizale i telefon nije imao povremeno mrezu. To sam resavao retastartovanjem telefona i poruke su odmah stizale. Pre 3 dana sam deinstalirao program i poruke redovno stizu i telefon ne baguje ( imam poslednju verziju b05,xpa mozda i zato ne baguje) , tako da ko ima problema sa porukama moze izbrisati doticni ili slican program za ustedu baterije

Evo screenshotovi stanja procesora i baterije posle gotovo 2 dana
1.jpg
2.jpg

Samo da se nadovezem na prethodnu poruku, ovo je bilo sa ukljucenim SetupCPU i podesenim profilom da je min 216, a max 456, u slucaju da je iskljucen ekran. Jutros sam iskljucio dati profil i trenutno se baterija brze trosi nego sa njim, a videcu jos do kraja dana sta ce biti pa cu postaviti screenshotove. Nakon toga cu opet ukljuciti SetupCPU pa cemo videti kako se baterija ponasa.

^ dali koristis samo SetupCPU ili mozda jos neki program kao sto je Juice deffender? Ja koristim ovaj drugi pomenuti, i baterija drzi super, skoro dva dana, ali mi se desava da mi kasne poruke i mejlovi a pre juice mi se to nije desavalo. doduse ni baterija mi nije drzala ovoliko dugo :) a inace ROM je modaco v3

Isti problem sam i ja imao sa juice defenderom kasnili su mi poruke, odn. uopste mi i nisu stizale poruke jer telefon izgubi mrezu pa je jedino resenje bilo restart telefona. Software je fabricki telenorov b0.5. Problemi su nestali uklanjanjm juice defendefa pa mi se i samim tim smanjio trajanje baterije na nekih 14-16 sati.

^ dali koristis samo SetupCPU ili mozda jos neki program kao sto je Juice deffender? Ja koristim ovaj drugi pomenuti, i baterija drzi super, skoro dva dana, ali mi se desava da mi kasne poruke i mejlovi a pre juice mi se to nije desavalo. doduse ni baterija mi nije drzala ovoliko dugo :) a inace ROM je modaco v3

Koristim samo SetupCPU 3.0.7 i CPU Spy samo za ocitavanja rada procesora...Nisam primetio da imam problema sa porukama i mailovima.

E da, imam i GO Power Master ali on nista posebno ne radi tako da ga nisam ni naveo u prethodnom postu.

Ja znam samo za update b05 i taj mi je na telefonu. Odkako primenjujem taktiku da pre skidanja telefona sa punjača ga otključam meni baterija izdrži 2 dana tako da se ja ne bih "igrao" sa flešovanjem kako mi tel ne bi završio u servisu

Ja ovo probao al bez rezultata. Jel ima neki trik ili ga samo otključaš i iščupaš kabl?

Meni baterija izdrzi ceo dan sa V3 romom, nisam zadovoljan jer se za to vreme i ne igram, samo malo poziva, poruka i neta (3g).

Baterija na uk romu je dobra, uradi wipe battery stats. Meni izdrži lagano do 40 sati , screen on preko 4 sata.

Ako koristiš 3g naravno da će ti brže otići baterija. Zakači neki screen da vidimo ?

Hmm.
Nisam odgovarao na temu jer nisam dobio nijednu notifikaciju...
???

Ali to je izgleda tek Alpha verzija...milsim da bi trebalo sacekati release (RTM) verziju

:) Proradile mi dojave.
Evo LINKa koji sam aploudovao za pokretanje kroz CWM kako je izvorno i bilo postavljeno na sajtu xda.

prkaucija:
- busybox instaliran sa GPlay,
- Clear Cache i Clear Dalvik Cache iz CWMa pa tek onda
- update ZIP from sd (i naravno izaberete ovaj)
- nakon završetka odabira pečeva i implementacije istih može se desiti da program zabode. u tom slučaju izvadite bateriju pa je vratite i pokrenite fon koji će se prilikom podizanja sistema padejtovati ;)

SVE OVO GORE NAVEDENO RADITE ISKLJUČIVO NA VAŠU ODGOVORNOST !!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno