Isti je model i ista šara, ne verujem da to gledaju a i tehnički svakako radim u zimskom periodu sa zimskim gumama koje su iste.Raspitaj se na nekom tehničkom pregledu da li ćeš moći da prođeš sa takvim gumama, gde ti nisu iste gume na istoj osovini. Pa da ne budeš morao da kupuješ dve pred sam tehnički.
Laufenn odlicna guma,imam njihove ms.![]()
Moje sledece ce biti Bridgestone Blizzak LM 005. Dosadasnje BFGoodrich gForce Winter su pri kraju i za sneg su najbolje posle lanaca, ali snega skoro da vise i nema zimi.Šta kupiti? 225/60/17, poželjno XL/SUV i nikako neke izmišljene brendove.
Moje sledece ce biti Bridgestone Blizzak LM 005. Dosadasnje BFGoodrich gForce Winter su pri kraju i za sneg su najbolje posle lanaca, ali snega skoro da vise i nema zimi.
Znas i sam, na gumama se ne stedi, apsolutno nikada, glava u par metara moze da bude u igri.
Ja Run Flat gume ni za živu glavu više, pretvrde su zbog tvrdih zidova, jer tako mora kod RFT.Na 3 različita sajta sam za tu gumu dobio 3 različite ikonice za efikasnost potrošnje goriva i ponašanje na mokrom.
Nije da bilo šta verujem tim specifikacijama, nego na 3 stranice sve različito.
Sad gledam, jedna od te tri je RFT varijanta te gume tj run flat i ima veću potrošnju goriva.
A ova druga dva bi mogla da budu samo permutovano A i C.i svakom slučaju, pogledaću stranicu proizvođača...
,
Na 3 različita sajta sam za tu gumu dobio 3 različite ikonice za efikasnost potrošnje goriva i ponašanje na mokrom.
Uvek. Prodavci često oflje postave specifikacije.pogledaću stranicu proizvođača...
Samo što im je sajt vezan za tržišta i na UK sajtu (slab sam sa ostalim jezicimaUvek. Prodavci često oflje postave specifikacije.
Zapravo, idealno u traženoj dimenziji, jer mi je prosto bezveze da se neki modeli proizvode pod istim imenom u dimenziji 14 (za auto od 1000kg) i u dimenziji 19 (auto od 2000kg).Gledati sveže testove u najpribližnijoj dimenziji.
E baš to, video sam ih. Gde si uzeo, jel su bile među skupljima tada?Elem, zbog prošlih zima u BG , koje su uglavnom bez snega, lično uzimam samo AllSeason. Trenutno vozim Dunlop AS sport 17", imaju tzv "letnju" šaru, dakle ne one kao zimske i krampomke. Lepo izgledaju, ne deluju da su AS ili zimske, i za ove naše uslove su i više nego što treba
Bridgestone i Continental su jedine gume koje vozim. Blizzak sam imao na automobilu sa zadnjom vučom i ne mrda na snegu. I da, slažem se, na gumama i kočnicama se nikada ne štedi.Moje sledece ce biti Bridgestone Blizzak LM 005. Dosadasnje BFGoodrich gForce Winter su pri kraju i za sneg su najbolje posle lanaca, ali snega skoro da vise i nema zimi.
Znas i sam, na gumama se ne stedi, apsolutno nikada, glava u par metara moze da bude u igri.
Zašto?Istu gumu imam i ja (gforce) u veličini 14 i nisam zadovoljan.
Sada su u mojoj dimenziji oko 100€. Da se razumemo, ima i boljih AS guma, Michelin CC sam vozio na autu sa 4x4 pogonom i stvarno odlična guma, ona je skuplja oko 2000 din od ovog Dunlopa što sad imam a sa druge strane, na manjem autu sa 15" sam imao Fulda multicontrol AS I bio prezadovoljan sa njima u toj standardnoj dimenziji, što se kaže Best Buy , one su mi po snegu bile bez zamerki, ali opet , manji i lakši auto.E baš to, video sam ih. Gde si uzeo, jel su bile među skupljima tada?
Vidis na mojim 215/55 r17 na snegu na korak do lanaca!Očajna trakcija na snegu. Na suvom je dobra. Ako pogledaš šaru gume, sličnija je all season pneumaticima nego zimskim.
No, ono što sam hteo reći je to da se pneumatici istog modela različito ponašaju u zavisnosti od dimenzija i samog automobila.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari