Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Odlicno. Jel mogu i amd i nvidia? ovde nije bitno da li ploca podrzava SLI ili CF?

Jedno brzinsko, imam dva pc sa gtx 970, pa sam mislio da uposlim jedan da povremeno da rudari, preko noći i sl.
Dali se uopšte isplati sa nvidia 970 rudariti?
Koliko baca zarade dnevno?

@zlatan

oko 280 sol/s a koliko vidim potrosnaj je oko 160w..
Ne znam koliko bi ti sistem trosio, tj sta sve imas.. ali cenim da bi moglo biti i 200w..
To bi, otprilike, bilo 3.4$ po danu. Otprilike 1.1$ preko noci.. Uzmi u obzir da sam racunao sa skupljom tarifom, tebi bi nocu struja bila dosta jeftinija. Pa bi mozda zarada isla i do 1.5$. Mozes to i sam sracunati

Hvala na odgovoru @ Difermo
Totalni sam noob oko tog rudarenja.
1kw struje je 0.07 € kod mene, stalna tarifa, nemam jeftinu skupu tarifu.
Tako da ako pc crpi i 300w opet bi bilo zarade.
Ako može samo neko da stavi neki link ka uputstvu, šta i kako, šta trebam to i koju valutu da rudarim.
Ostalo ću dalje sam skontat nadam se.

nema na cemu.. nazalost na ovom laptopu nema poente rudariti tako da nisam rudario do sada. ali imas lepa objasnjenja na internetu..
meni se najbolje dopalo ovo objasnjenje
https://www.youtube.com/watch?v=dqbSRcrN4UU
lepo odradjeno za ethereum.. ima na njegovo kanalu i za ostale kripto valute.. pogledaj...

Ok, hvala ti mnogo, jasnije mi je sada sve ovo oko rudarenja, bar dio kako se rudari i pokreće sam miner, al da shvatim sve ove razne valute i minere to neću ni da pokusam.

Skinuo sam EWBF cuda zcash miner, i pokrenuo flypool samo da vidim kako i šta.
Na defult je gpu i ostalo, pokazuje 294sol :D

Jel ok ovaj miner ili preporucujete neki drugi?
Koji wallet i pool se preporučuje?

Poslednja izmena:
pa dosta ljudi koristi taj.. sto se tice walleta, najbolji ti je fizicki, tipa trezor ili ledger nano s, za neke vece kolicine.. JEr je suludo drzati drugacije
Svi su preporucili neki jaxx, ali on je hakovan.. tako da nema garancije.. vidim da je exodus popularan ali i prelep.. ne znam da li podrzava zcash..

evo ti ovaj link https://www.zcashcommunity.com/wallets/
ja bih koristio ovaj local wallet. odmah ispod trezora je postavljen.. ima za linux,pc i mac.. Mislim da se zove "Zcash wallet"

I jopet hvala na savjetima @Difermo

Evo uradio sam kako si predložio, ostavio sam ovaj ewbf miner, skinuo ovaj zcash wallet i stavio da kopa u ovom flypool-u.
Smanjio sam gpu power limit na 60 da ne radi gpu na full speed i da se baš pregijava. Baca sad 270sol, ostavit ću ovako preko noći pa ću stura vidjet ima li kakvih rezultata zarade na ovom Zcash i koliko.

pa racunaj 0.3$ :D ipak je kratko vreme ukljucen.
treba samo da se malo poigras i vidis koji je to optimalan nacin rada tvoje graficke.. koliko vidim, ajvise ogranice na 70% TDP i malo klokuju. Vazno da je stabilna, i da temperatura nije prevelika..
SA druge strane gubitak ti je samo 20 sola. Vazno samo na koliko ti je tada radila graficka kada je islo na 294 sola.

Pa na default postavkama baca tih 290+sola
G1 970 je i po defaultu bar u ovom mineru radi na 70 %TDP i boost je 1379 mhz
Pa sam spustio tdp na 60 zbog temperature, i tad mi radi na 1316mhz al je temperatura dosta niža.
Šta znam, do sada sam koristio gpu samo za igre, i tu znam kako se ponaša i kolika je temp ok itd.
Ovo je nova stvar za mene, sad cu da čačkam i vidim šta je bitno za ovaj mining, gpu ili memory clock i koje temp itd.

Zadovoljio sam znatiželju:D vidim da gpu nešto radi pa vidjet ću dalje.

koliko vidim na youtube svi drze temperaturu do 70 stepeni celzijusa.. ako ti je drasticno smanjilo temperaturu pri gubitku od samo 20 sola.. onda ostavi tako.. Ipak je temperatura gadura :D za pc komponente :D

Pozdrav! Prvi put setujem ZCash na Linux Mint. Svi RIGovi dobro rade, osim jednog koji ima 1060 i 1050Ti. Daju zajedno otprilike 230Sol, a trebalo bi 2 puta vise. Zna li neko kako da resim problem?

3500 sola za 8x GTX 1070, jel to? Daje svaka oko 440-450 sola, za sada nisam dirao nista od power limit i klokova, Strix OC modeli su u pitanju, do 65c se greju, 165W trosi svaka. Daju oko 3.5-4 KH/s. Treba da mi stignu jos 8 komada, valjda bi ovim trenutnim diffom imao 6500-7000 sola.

Nadam se da je to to, sutra cu se pozabaviti Power limitom i klokovima.

Poslednja izmena:
Ala trose... 165W po karti :D 1080 za nekih 520 sola trose 125w

Kako si ih podesio, Power limit i klokove?

pl 70%, klokove ne znam a nemam tv na toj masini...

Jos jedno pitanje... Kopam na Flypoolu, stavio sam da mi se isplacuje 0.01, trenutno su mi 6 kartica u pogonu i u proseku mi na svakih 4.5h u proseku prebaci oko 3.5$/0.01078 ZEC na Poloniex... Nekako mi se cini da je malo.

Hashrate je 2.7 KH/s, average je trenutno 1.6 KH/s...

Jos jedno pitanje... Kopam na Flypoolu, stavio sam da mi se isplacuje 0.01, trenutno su mi 6 kartica u pogonu i u proseku mi na svakih 4.5h u proseku prebaci oko 3.5$/0.01078 ZEC na Poloniex... Nekako mi se cini da je malo.

Hashrate je 2.7 KH/s, average je trenutno 1.6 KH/s...

Average ti je srednja vrednost u poslednjih 24h, pise ti bas tu gde si gledao zaradu...

Kopa li neko zec sa procesorom, cuo sam da ryzen daje oko 500 sol, al mi nije jasno sa kojim majnerom se kopa sa procesorom?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Evo ja sam sad skinuo taj, i dobijam oko ~30 sol, tako da ne znam odakle tih 500 xD , koristim r7 1700.

Uspeo sam da na 7x Strix GTX 1070 spustim potrosnju sa 165W na 130W. Uz to, sada su za nekih 5c hladnije, 56c su ove sa strane, 60c su dve u sredini.

Power limit je na 80%, Core na +100 MHz, Mem +300 MHz. Bacaju po 460-470 sola.

Medjutim, ne mogu da namestim jednu MSi GTX 1070 Gaming. Ne reaguje na Power Limit, tj. reaguje ali tek sa 80 na 70%, i to svega 10W. Tako skinem sa 170W na 160W, sto je opet previse. Ne greje se ni ovako previse, do 65c, fan joj se vrti maltene isto kao i Strixevima, oko 40%. Ali me nervira ta potrosnja. Jel zna neko pouzdan program za nju jer ocigledno da Afterburner ne mirise...

Poslednja izmena:
Pa probaj stavi za nju PL 60% ili 65%.

Kod Strix PL na 100% je 151W, na max je 170W(kao FE), Strix OC verzija 166W i 200W.

Kod MSI Gaming 100% je 230W, a na max 291W, tako da nije ni čudo što ne reaguje na 80% jer i dalje ima lufta i napon je verovatno i dalje 1xxx mV, dok kod Strix na 80% pada na 9xx mV što je i cilj.

Obaraj PL dok ne počne da obara napon ispod 1V ili preko ctrl+F lokuj napon, sigurno nije problem do AB, pogotovo ne sa MSI kartom. :)

Poslednja izmena:
Uspeo sam da na 7x Strix GTX 1070 spustim potrosnju sa 165W na 130W. Uz to, sada su za nekih 5c hladnije, 56c su ove sa strane, 60c su dve u sredini.

Power limit je na 80%, Core na +100 MHz, Mem +300 MHz. Bacaju po 460-470 sola.

Medjutim, ne mogu da namestim jednu MSi GTX 1070 Gaming. Ne reaguje na Power Limit, tj. reaguje ali tek sa 80 na 70%, i to svega 10W. Tako skinem sa 170W na 160W, sto je opet previse. Ne greje se ni ovako previse, do 65c, fan joj se vrti maltene isto kao i Strixevima, oko 40%. Ali me nervira ta potrosnja. Jel zna neko pouzdan program za nju jer ocigledno da Afterburner ne mirise...

ta MSI GTX 1070 Gaming ti je na istom rigo kao i ovih 7 Strix GTX 1070 ?
Hoces da kazes da ti ta MSI na PL od 80% trosi 170w? Mnogo je to.. Mislim mnogo uzimajuci u obzir konkurenciju.. Bilo bi idealno do 150w

MSI je na drugom rigu sa jednom Strix, ostalih 6 Strix je na jednom rigu. Treba jos 8 komada da mi stignu pa za sada je ovakav raspored.

Inace, ovo su Strix OC modeli, kojima je potreban jedan 8pin, dok ovoj Gaming X treba 8+2 pin. Videcu sutra da joj jos oborim PL.

Isti "problem" sam imao sa 1060 G1 kod koje je PL na 100% 180W(8-pin), a kod ostalih modela sa 6-pin napajanjem je 120W. Na 60% PL radi kao sat sa 925mV, core +100, mem +700.

*** steta pa vuce vise.. Koliko li bi vukla G1 Gaming 1070 gigabyte ?

Isti "problem" sam imao sa 1060 G1 kod koje je PL na 100% 180W(8-pin), a kod ostalih modela sa 6-pin napajanjem je 120W. Na 60% PL radi kao sat sa 925mV, core +100, mem +700.

Koliko inace sme da se spusti u kopanju power limit?

Posto meni na xtreme gaming gigabyte 1060 6 gb stoji trenutno na 70, 8-pin je upitanju... ostalo mi je tl na 75, core na +95 a memory na +935 a vent stoji na 57%!

Kod tvoje je 100% 200W, 20w više nego kod G1. Koliki je napon dok kopa na 70% PL? Može i ona na 60% verovatno, probaj.

Ovo je G1 trenutno dok kopa ETH:

Untitled.png

Poslednja izmena:
60% PL je resio problem. Sada MSI vuce samo za 5W vise od Strixeva, 135-140W naspram 130W-135W.

Nazad
Vrh Dno