Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Kod tvoje je 100% 200W, 20w više nego kod G1. Koliki je napon dok kopa na 70% PL? Može i ona na 60% verovatno, probaj.

Ovo je G1 trenutno dok kopa ETH:

Pogledajte prilog 232111

Vidis meni ne pokazuje kao kod tebe to koliko mW trosi. Jel to negde treba da se ukljuci ili kako?

Screenshot (34).png

Mozda se meni ne vidi potrosnja posto mi je spojena sa maticne integrisana da baca sliku, jer dok je bilo direktno spojeno na 1060 sam gubio na kopanju ali nisam ni tada primetio da mi pokazuje potrosnju. Ovako je non stop stabilno i mogu da se zezam na kompu da surfujem, gleam filmove a onako nije bilo moguce jer je malko kocio komp a i bacao mi je dosta manje hesa dok cackam komp.

Poslednja izmena:
ja neke testove koje sam procitao, MSI GTX 1070 Gaming X vuce maksimalno 170-180.. Tako da je 200w mnogo..
Sa tim PL od 60%, koliki je hash ? koliko za strix sa PL 80% a koliki za MSI sa 60% (posto vidim da su ti to PL za te graficke )

E to je to ali sada vidim da stoji na 1050 i stagod da uradim jednostavno se ne pomera ni gore ni dole. Povecao Power Limit nista, smanji Memory Clock opet nista.

A ako smanjiš power limit?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Smanjio na 60 ne pomera se. Ne smem vise jer ne znam kako ce da utice na karticu?!

Evo cak resetovo komp da vidim hoce da bude promene ali nista.

Poslednja izmena:
Ne pomera se jer ne udara u PL, smanji slobodno ispod 60%, ništa joj neće biti. Napisao sam ti da je 100% PL za tvoju kartu 200W, za G1 180W, a ja sam namestio na 60%, kod tebe mora nešto niže da bi napon bio između 900mV i 1000mV. Smanjiš i ventilatore na 40-50%, vidiš da je i sad hladna sa višim naponom.

Kada stavim PL na 55 onda se spusti na 1031 a kada spustim na 50 onda padne na 962mW potrosnja.

Screenshot (36).png Screenshot (37).png

Poslednja izmena:
Eto to je to... Spuštaš dokle god je stabilna i ne opada hash značajno

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa hash mi nije opa puno, ranije sam vidjao 24.290 pa do 24.360 a sada je tu oko 24.200 pa do 24.225. Sto znaci da je gubitak mizaran a dobitak puno puno bolji na ustedi.

A sto se tice smanjivanja sada jedino mogu core i memory da smanjujem jer sa u PL udario do dna od 50 ne mogu nize. :D

Hvala Kolos i Vojkan na savetima i pomoci.

Poslednja izmena:
Nije 962mW nego 962mV, to je core voltage, odnosno napon, a potrošnja je recimo oko 105-110W. :)

Memoriju ne diraj ako je stabilna, core možeš na 1800-1900 ako kopaš ETH. Biće oko 24MH/s svakako, što je iznad proseka za 1060(22-23) zahvaljujući višem kloku memorije.

Poslednja izmena:
Memorija je jako stabilna. Prosto sam odusevljen ovom karticom i njenim mogucnostima.

Hvala za ispravku nisam gledao sta kucam oko mV.

ZEC is currently under maintenance or experiencing wallet/network issues. Deposits and withdrawals will remain disabled until a solution is found, which may require an update from the ZEC team. Any updates must be tested and audited before enabling.

-Poloniex

Jel zna neko o cemu je rec?

Jel potpuno bezbedno onda nastaviti kopati u tom periodu održavanja, može li se desiti da mi ne legne neka uplata ili nešto slično?

Pozz svima!
Imam jedan problem
polonix ne prima uplate od zcasha,kako resiti problem?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jel ima neko ideju zasto mi samo prva karta(GPU0) nVidia na ZEC-u ne baca dovoljno sol-a ? Tipa sve bacaju 440-50-60 a prva 350-400? Bas sam se smorio, ne reaguje na dodavanje struje, bustuje u fulu sve kako treba ali solova ne daje iz nekog razloga? Da mi nije malo RAM-a imam 4GB, virtuelne memorije 30Gb.

Pa taj model risera ok radi ja ti kazem promeni riser skini taj stari i stavi novi riser iz pakovanja pa proveri brzine....

Pa moras uvek u rezervi da imas nekoliko usb risera ja uvek cuvam par komada u slucaju da neki riser zeza....

Pa mozes da rotiras probaj da stavis riser sa druge karte na tu kartu sto ti daje malo hash-a,nisam samo napisao kako da pronadjes koja je kartica u pitanju bez muke instaliras ewbf miner pokrenes da kopa Zeca vidis koja ti karta daje malo hasha i na koliko stepeni radi i onda na jednoj karti povecas brzinu venta i vidis koja ti je karta hladnija ako nisi pogodio tu kartu sto daje malo hash-a ponovis postupak sa sledecom kartom ako nije ni ta karta ides na sledecu to se sve odradi za 5 min. a da jednu po jednu kartu isprobavas na maticnoj ploci to vec traje malo duze jedno 20 min. do pola sata.

Poslednja izmena:
Imao sam jedan crni 006 verzija svi ostali su plavi - ista prica, nije do risera :(

Hm,a koliko kartica i na kojem napajanju drzis te karte?

I zasto dodajes struju na ovoj vrucini?Treba da oboris potrosnju struje a to se postize manjim power limitom i zakljucavanjem napona takodje tako dobijas i manje temperature.

Meni daje oko 475 sola na power limit 90 core +100 memory +500 zakljucan napon na 950mv obavezno zakljucaj voltazu ne treba da dozvolis voltazi da seta kako ona hoce....U sustini treba da namestis da ti core bude do 2000 kad rudaris i da ti memorija bude oko 4300 mada moze to i mnogo vise na gtx 1070.

Power limit spustas dok moze voltazu zakljucavas na 950 ili manje sve to zavisi od karte nema sta da izgubis ako nesto pogresno odradis srusice ti se drajver samo i to je to posle samo restartujes racunar i kreces overklokovanje iz pocetka.

Takodje mozes da stavis neki stariji drajver od Nvidije pa da probas onda da vidis koliko ce sola da daje ta problematicna karta.

Poslednja izmena:
Ima li neko info neki za deposits na polo i bittrex osim onog prilicno blesavog obavestenja...ovo traje cetvrti dan mislim na polo a od jutros i na bittrexu...nije nimalo interesantno...pravdaju se updateom za wallet a update je izasao 29.06.

Poslednja izmena:
Ima li neko info neki za deposits na polo i bittrex osim onog prilicno blesavog obavestenja...ovo traje cetvrti dan mislim na polo a od jutros i na bittrexu...nije nimalo interesantno...pravdaju se updateom za wallet a update je izasao 29.06.

Bukvalno isto pitanje sam hteo da postavim, cetiri dana mineri vrte ali nema povratne informacije, stvarno je bezveze

ljudi tema je zcash, ne kako pristupiti cexu

Vrh Dno