Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Ne znam sta da kaze ali sad meni trenutno kopa isto ko i eth samo sto trosi 30-40% struje manje

ako se zadrzi na ovom nivou ok ako ne svim snagama na siacoin:D

Koliko vidim za par dana svi ce opet kopati Eth+Sia mislim da ce Zec jos da pada bicu tu negde kao Eth namestice oni da bude tako jer nema logike da ako se bude Zec manje isplatio od Eth-a ko ce onda da kopa Zec niko i onda ce Zec potpuno propasti....

Vec sam pisao gore da mi izbacuje ovu gresku kad pokrenem bat, probao i ovo nece opet isto

mozak mi otupeo vise spavao sam samo 4 sata od kad su poceli zecovi

ovako idemo ispocetka

ja imam na jednom rigu win10 16.x driver 3x r9290 daje 85 sols ukupno

sta je kod tebe

85 sola ti je oko 8 eur trenutno a na eth bi imao mozda 5 eur.. ako izadje claymore veceras bice jos brze kopanje za AMD

Poslednja izmena:
Ljudi malo sam razgledjivao iskopane blokove po poolovima. I nije kako je bilo pisano negde da blok ce da daje po 50 zec pa onda kroz neko vreme manje i manje kao kod btc.

E ovde je obrnuto. svaki novi blok daje vise zeceva. Od pre pola sata blokovi daju po 1 zec i nastavlja se da raste. Pre to su davali manje od 1 zec. I u blockchainu vidi se ono 20% koje ide developerima :) samo im se menjaju novcanike.

Poanta mi je bila da ako do sada za x vremena kopanja smo pravili onih 0.005 ili 0.01, za u buduce bi trebalo da uh pravimo brze posto blokove ce da daju sve vise i vise zeceva a mi cemo uzimati veci deo prema broj sherova, pod pretpostavku da broj rudara ostane isti kao sad. Tako da ako padne i cena a i ako dodje neki bolji majner, ovaj zec moze da ispadne i isplatljiv. Sta vi mislite?

Ljudi malo sam razgledjivao iskopane blokove po poolovima. I nije kako je bilo pisano negde da blok ce da daje po 50 zec pa onda kroz neko vreme manje i manje kao kod btc.

E ovde je obrnuto. svaki novi blok daje vise zeceva. Od pre pola sata blokovi daju po 1 zec i nastavlja se da raste. Pre to su davali manje od 1 zec. I u blockchainu vidi se ono 20% koje ide developerima :) samo im se menjaju novcanike.

Poanta mi je bila da ako do sada za x vremena kopanja smo pravili onih 0.005 ili 0.01, za u buduce bi trebalo da uh pravimo brze posto blokove ce da daju sve vise i vise zeceva a mi cemo uzimati veci deo prema broj sherova, pod pretpostavku da broj rudara ostane isti kao sad. Tako da ako padne i cena a i ako dodje neki bolji majner, ovaj zec moze da ispadne i isplatljiv. Sta vi mislite?

da nije to što su najavili slowstart ....***e onda sam ispao najveca ****** do sad:wall:

Eth lagano raste tj. vrednost u novcu mu raste i diff je dosta pao stanje je odlicno otkad se pojavio Zec jer su mnogi rudari prestali da kopaju Eth i presli na Zec na Dwarfu od 25000 rudara ostalo je oko 15000 do 16000 rudara...
Ako izadje Claymore bice druga prica,ovaj miner sto je taxi011 postavio meni radi ali daje sol recimo 12-sol pa onda 18 sol pa 35 sol pa opet 12 sol i tako u krug nije stabilan u radu uopste ne daje sol stabilno na primer bolje da daje 30 sol-a stabilno nego da pada i podize se stalno...
Pa videcemo koliko ce se isplatiti u narednih nedelju dana Zec prosto mora da dodje na neku stabilnu vrednost a ne da pada ovom brzinom vise...

Poslednja izmena:
da nije to što su najavili slowstart ....***e onda sam ispao najveca ****** do sad:wall:

Nisi jedini i ja sam proda sve do sada. Ali pa sad sam ukapirao, nista nam se ne menja mi cemo dobiti onoliko koliko dajemo sa rudarima. Samo cemo brze praviti uslove za isplacanje onih 0.005 ili 0.01.
To je bilo dobro kad je cena bila veca da sto brze bacamo na berzi i da prodamo po bolju cenu. Sad nam je isto :(

A je l' kopa neko zeke sa nVidiom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eth lagano raste tj. vrednost u novcu mu raste i diff je dosta pao stanje je odlicno otkad se pojavio Zec jer su mnogi rudari prestali da kopaju Eth i presli na Zec na Dwarfu od 25000 rudara ostalo je oko 15000 do 16000 rudara...
Ako izadje Claymore bice druga prica,ovaj miner sto je taxi011 postavio meni radi ali daje sol recimo 12-sol pa onda 18 sol pa 35 sol pa opet 12 sol i tako u krug nije stabilan u radu uopste ne daje sol stabilno na primer bolje da daje 30 sol-a stabilno nego da pada i podize se stalno...
Pa videcemo koliko ce se isplatiti u narednih nedelju dana Zec prosto mora da dodje na neku stabilnu vrednost a ne da pada ovom brzinom vise...

i te kako je pao diff na eth. prekjuce je bio 101 juce 85
https://etherscan.io/charts/difficulty

Vec sam pisao gore da mi izbacuje ovu gresku kad pokrenem bat, probao i ovo nece opet isto

Ubaci ona podesavanja sto je taxi011 stavio u start fajl s tim da treba da stavis svoju adresu za Zec sa Poloniex-a umesto one koja je u start fajlu i to je to meni radi savrseno na win 8.1....

i te kako je pao diff na eth. prekjuce je bio 101 juce 85
https://etherscan.io/charts/difficulty

Da da pao je sa 105 na 77 diff ko bi rekao da ce toliko pasti ja sam se nadao padu na 90 ali 77 pa to je sjajno :) mnogo vise para se sad zaradjuje nego pre nedelju dana na Eth...

za 133 sam dobio 10$+4%pool fee od coinforall ....nisam pametan puko sam skroz a zečevi mi lete ispred očiju od umora :sceptic:

Ako su ti ove zeke pred ocima dobro je :D http://prntscr.com/d0wbqt

Poslednja izmena:
taxi da si prvi dan kopao na nicehash i pretvarao u btc kao sto sam ja radio uzeo bi vise, dok je vredeo 10 btc...ja kopam na coinmine.pl dosta je bolji od coinforall, jer sam i tamo probao i losi su

koje grafe imas sa 133 sola? ja sa dve 390 i 470 imam 110 sola na jednom rigu, i plus i5 4690k radi jos 24 sola..koristim genoil 0.41 za gpu i nicehash miner za cpu u isto vreme

Poslednja izmena:
koje grafe imas sa 133 sola? ja sa dve 390 i 470 imam 110 sola na jednom rigu, i plus i5 4690k radi jos 24 sola

evo sad radi na 225sols na 8x r9290 sa genoil-zec-miner-0.4.1

i jeste zezno sam se jurio sam da proverim sve minere i poolove

Poslednja izmena:
Ma sve je čudno sa ovim zečevima...postoje transakcije (TX) koje ne možeš naći na https://explorer.zcha.in/ sa "search" opcijom al' ih zato nadješ manuelno preko adrese i usput nemaš pojma odakle je stiglo...a sa nekih pool-ova stigne dupla uplata u roku od 20tak minuta :d

to ti pricam, claymore ce jos brze.. na drugom rigu cepam sa 6x390x 240 sola.. bolji je zec duplo od eth.. plus smesno trosi... msi 390x kidaju idu do 46 sola.. plus 30%-40% manje struje trosi

Poslednja izmena:
pa to je to samo da se stabilizuje

Capture8.PNG

Poslednja izmena:
Vrh Dno