Nedjo je napisao(la):
Zapitaj se da li je racionalno da svoje misljenje o aktuelnom poretku stvari u kontekstu tehnologije baziras na K6ci i Athlonu MP na Am760 chipsetu?
Zapitaj se ti da li je AMD dual-core zaista revolucionarno drugaciji MP od tog Athlona MP izuzev mem. ctrl.
Nedjo je napisao(la):
a njegov poziv na samoanaliziranje je licemerje na kvadrat! On je taj koji menja teze i cita postove kako mu je po volji!
Udari ti lepo search ako te pamcenje slabo sluzi pa vidi koliko malicioznih i uvredljivih komentara je u raznim threadovima bilo upuceno meni licno zato sto kazem po koju dobru rec o Intelovim procesorima zasnovanu na cinjenicama.
Nedjo je napisao(la):
Ja nisam rekao da je 1700 NAJBOLJI PROCESOR IKADA, vec da je jedan od najboljih,a to je kljucna razlika.
Nema tu razlike ako nisi naveo koji su to ostali najbolji.
Nedjo je napisao(la):
On kaze da je "djubre" jer njemu ne radi posao, to je extra subjektivno i njegov poziv na racionalnu raspravu je licemerje!
Zasto mi se ne obratis licno, nego njih huskas protiv mene tako upiruci prstom? Ja mogu i da ti argumentujem to sto sam rekao. Uzmi za 65e (ili manje) Northwood P4 Celeron 2.0GHz pa ga digni na 2.66GHz i taj XP1700+ ce cak i overklokovan u novim aplikacijama koje koriste SSE2 da ostane guzicom u prasini. To sto ste svi sentimentalno vezani za taj procesor ne znaci da je on i sada tako dobar kao sto je i bio inace ga niko od vas ne bi ni menjao. Ili mozda ipak bi?!?
Nedjo je napisao(la):
Taj Tbred B je na za njega sasvim uobicajenih 2.2 GHz brisao patos sa bilo kojim Northwoodom na "pravih" 2.x GHz, narocito u tvojoj osnovnoj delatnosti!
Ne budi tako naivan, Ja sam SSE izgustirao jos na P3 @ 733MHz i to sto ja radim je SSE2 kod koji ne moze ni da se startuje na dronjku zvanom Tbred B. Prve optimizacije koje sam ja radio za SSE2 su bile bas na Celeronu i radile su jednako efikasno na njemu i na full Northwoodu kod ortaka, mereno u 0.1T sto uzgred dokazuje da ako je kod dobro napisan kao sto je moj bio, velicina L2 nema veze sa performansama.
Nedjo je napisao(la):
U onome sto ti radis i sto planiras X2 bi sigurno bio bolji CPU... (obaska sto bi ti sistem na njemu bio hladniji i tisi) u ostalom uz malo slobodnog vremena i dobre volje to mozemo i konkretno da isprobamo!
Ma da, i da mi AMD napise kompajler i biblioteke pa i da razmislim. Oni su samo hardveraska firma, za developer support, dokumentaciju i software su nula.
930-tica stize za koji dan za 340e, a 3800+ nisam video ispod 395e + ploca + ddr memorija. Mogao sam da uzmem i 920 za 265e ali nisam hteo iz principa, hocu da imam psiholosku prednost u vidu okruglog broja MHz koji AMD jos nije dostigao.

Sto se tice hladnoce i tisine, cim montiram javljam temperature i RPM. Ako hoces nesto da se radi, nemam nista protiv bas sam hteo da napravim uporedni test 930 .vs. 3800+ pa ako imas slicnu konfiguraciju mojoj na raspolaganju sa doticnim procesorom... javi se.
Btw, ima li taj x2 vec Pacifica ekstenzije ili ne? Posto cu ja imati VT ovde uskoro, a novi VMWare samo sto nije...
drfedja je napisao(la):
Ti kao da si pre pola godine poceo da se zanimas za hardware, ili ti samo Intel ne izbija iz glave i njihovi 'reference manual-i' ... doticni 1700+ Tbred B sam licno imao i mogu da kazem da je to jedan od najiisplativijih procesora u poslednjih X godina!!! Naime, njega sam kupio u aprilu 2003. i sluzio je do leta 2004. i platio sam ga 50 €, a prodao ga posle godinu i po dana za 55 €. Sada taj CPU moze da se proda za 50 € i vrlo je trazen.
Super, i meni se Celeron 2.0 isplatio za 65e koliko sam ga platio. Isplatio mi se vise puta po 65e :d
Ljudi, shvatite vec jednom da ja na racunaru zaradjujem pare. Nije mi zao da platim vise da ne moram nista da overklokujem. Sve sto ulozim ionako mi se vrati visestruko.
Btw, uopste mi nisu jasni likovi koji uzmu jeftiniji procesor, overklokuju ga pa im onda treba bolje kuciste, jace napajanje, dodatni kuleri, ekstra dobra memorija i na kraju ispadne je*ao ćar vajdu pa rodila štetu, a performanse otprilike iste kao na onome sto ja u startu platim skuplje.
drfedja je napisao(la):
Poredis procesor od pre tri-cetiri godine, sa trenutno aktuelnim !
Ne ja nego Nedjo, njemu se obrati. Ja sam bas rekao da to nema smisla.
drfedja je napisao(la):
Taj procesor za tri godine nije izgubio vrednost, a tvoj ce biti djubre vec sledece godine...
Da li je recimo Northwood 2.4C (C kao revizija ne kao celeron) izgubio vrednost?
drfedja je napisao(la):
ti si taj koji fanaticno brani Netburst kojeg se i sam Intel odriche....
Na osnovu cega ja to fanaticno branim nesto a 70% clanova bencha su cool i nisu fanatici? Pa pogledaj kako branite XP1700+ kao da sam vam vredjao u najmanju ruku rodjenu majku! Razmisljaj ti, ja imam pametnija posla.
drfedja je napisao(la):
Prema tome, ti si taj koji je ovde glavni koji se da isprovocirati.
Sram me bilo sto me provocirate i vredjate, a ja se jos ljutim. S kojim pravom samo da mi je znati? Moracu sam sebe da banujem na par dana...
drfedja je napisao(la):
Pa i ti sam iznosis svoja licna misljenja. Branis eksplicitno samo jedan koncept, gde pri tom ne govoris o prednostima drugih koncepata. Primera radi Netburst vs P6-PM arhitecture vs K8, gde je jedino sto valja Netburst. Na kraju se ogradis cinjenicom kako to - eto tebi sluzi jako dobro, ali ipak ti si u manjini.
Vidis da me ne razumes. Ja nikada nisam rekao da je Netburst jedino sto valja, ja sam samo argumentima pobijao tvrdnje brojnih clanova ovog foruma koji su kao papagaji ponavljali da je Netburst ****** zbog branch predictiona i dugackog pajplajna.
Sto se tice koda, ja nikad ne ciljam specificno Netburst nego
ekstenzije jer sefovi nekad probaju na AMD-u ali uz CAT skenere se na kraju ipak isporucuje Intel. To sto AMD sporije/manje efikasno izvrsava SSE2 kod ja mu nisam kriv.
ivanbo2003 je napisao(la):
Moj cpu je A64 Newcastle 2800+.Kupljen u decembru prosle godine za 128e.Ide na 2.53Ghz sa dobrom memorijom,kod mene za svaki dan na 2.43Ghz,a na ovom taktu ni pri OC tvog P4 si u 95% slucajeva slabiji.
Imas dve opcije:
1. Stavi ga na default i uporedi sa 2800MHz P4 (evo ja cu da usporim moj 630). Odmah ces videti zasto je P4 skuplji.
2. 95% kakvih slucajeva? SuperPI? Rad u Wordu i surf Internetom uz lagani mp3? Daj molim te. Pusti Photoshop CS2 ili DivX i odrace te i na 2.5GHz.
Ser_Zile je napisao(la):
3000+NewCastle placen 127 pre vise od godinu dana, sad je nov u PIN-u 130.
kolko sam ja na gubitku?
Zavisi, ako neko nece da kupi polovno pa jos forsirano za 3e razlike onda si skroz na gubitku :d
drfedja je napisao(la):
Ukoliko masina posle iskljucenja HT-a i dalje secka, onda ta prica zaista "drzi vodu".
Sam Windows Explorer ce uvek da secka jer je single threaded aplikacija.
Ja igram Battlefront, rezem DVD @16x, i pakujem trosatni film u DivX u isto vreme sa HT. Reci mi mozes li ti to na AMD-u sve odjednom? Mozes sutra malo. Pa novi testovi su pokazali da cak i AMD dual-core slabije multitaskuje od nove Intel 9xx serije. Kako to kad AMD ima Hyper Transport a jadan 9xx se "gusi" na FSB-u? Nesto tu ne stima...