Šta je novo?

Zbogom Pentiume!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne samo to. Pre tog CPU-u sam uvek imao neke "bogalje": Celeron 633@950, Celeron 400@500, K6 233 ..., tek sa pojavom XP1700 si mogao sa male pare da kupis konacno procesor koji nije osakacen, 130nm, 1.5v, malo se grejao, klokovao se vanredno (neku su skoro dosli do 100%). Moras biti zestoko neobjektivan ako ovo nazoves djubretom.

Al vas je mlogo a nas freak sam, da ste na njegovom mestu bas me zanima kako bi ste "Vi" reagovali, mislim.........
Svaka mu (ti) cast na hrabrosti, a i znanju. Sad ispade da Intel nikad nista nije valjao.
Vi smete reci sta vam je volja, a On ima pravo da cuti, dajte manimo se subjektivnosti u diskusijama, pa od koga ima covek sta da nauci na forumu, ili smo svi nauceni? Cemu onda forum?
Na tolike je uvrede ocutao, a sad ste preterali i sta se moglo ocekivati. Deviza vredjati, vredjati i samo vredjati da bi se ocistio INTEL sljam??
:wave:

To djubre XP 1700 ja nikad ne bih kupio. A i kako znate da AMD nece zameniti naziv Athlon u nesto drugo? Pogledali u pasulj, ili karte, ili kristalnu kuglu :d A vi i dalje imate taj XP 1700 u masini, ili ste ga zamenili, sto?

illidan je napisao(la):
To djubre XP 1700 ja nikad ne bih kupio. A i kako znate da AMD nece zameniti naziv Athlon u nesto drugo? Pogledali u pasulj, ili karte, ili kristalnu kuglu :d A vi i dalje imate taj XP 1700 u masini, ili ste ga zamenili, sto?
izvini, ali iz koje price si ti upao u ovaj tred sa takvim postom?

Ja sam skriveni AMDovac, ali trpim ovog intela :d

Dorry je napisao(la):
E pa ljudi kada vas neko pita ili vam kaze "Gde je Pentium 5, sto ga nema/Jel znas da vise nema Pentiuma, nece biti vise 5?". Vi im lepo odgovorite: "Sada se zove AMD64" :D

Give man a cigar :)

Nedjo je napisao(la):
izvini, ali iz koje price si ti upao u ovaj tred sa takvim postom?
to ti je zadovoljni korisnik celeron 1700MHz ali pravih 1700 mega herca ne tih amd-ovih ;)
ili je ipak malo frustriran :smoke:

Ko sada spominje Celeron, koliko vidim prica se o pentijumu :)
A gde god se prica o intelu ili pentijumu, tu je napad i odmah se spominje AMD.

Може нам се кад смо јачи :d

Нису они напали аф зато што га не воле, већ зато што је пљувао прекрасссни.

illidan je napisao(la):
Ko sada spominje Celeron, koliko vidim prica se o pentijumu :)
neko je pomenuo djubre pa sam morao da ga ispravim i ukazem na greske u koracima [kez]

sto se imena tice, naravno da ce kad tad amd promeniti athlon u nesto drugo....

Illidan,postoje neke stvari koje su takve kakve su u realnosti i nasi odgovori su bili u pravcu "odbrane" tog "djubreta",nista vise.To sto je amd napravio ,a i dalje pravi odlicne(aj da ne idem dalje,znamo da su i najbrzi :D) procesore,"nismo mi krivi".To ti je fakticko stanje,a i vidim surova realnost za neke na forumu:).
Ne znaci da ce tako i biti ubuduce,ali pokusaj "history revisioning-a" u ovom slucaju je van pameti.
Protiv audia,siguran sam,niko nema nista protiv,covek daje vrlo dobar doprinos forumu,samo mu se "potkrade" ponekad neodmeren post(ipak je intelovac hard "C0®3™" :d).Cisto da pojasnim (moj) odgovor!

yotavg je napisao(la):
Al vas je mlogo a nas freak sam, da ste na njegovom mestu bas me zanima kako bi ste "Vi" reagovali, mislim.........
Svaka mu (ti) cast na hrabrosti, a i znanju. Sad ispade da Intel nikad nista nije valjao.

Da si u vojsci bi dobio ostav na post i da procitas ponovo postove. Niko njemu nista ne brani ali zvati nesto djubretom bez argumenta ..... postoji razlika.

illidan je napisao(la):
To djubre XP 1700 ja nikad ne bih kupio

Obrazlozi zasto je djubre? Ili ispada da ono sto ti neces da kupis da je djubre?

Lukija je napisao(la):
Da si u vojsci bi dobio ostav na post i da procitas ponovo postove. Niko njemu nista ne brani ali zvati nesto djubretom bez argumenta ..... postoji razlika.
;) Pa ovde se slicno kotira po cinovima :) , a zeljena i uz to neizvrsena nacela koju velika vecina ne postuje i dovode do ovakvih reakcija! Zasto biti toliko subjektivan, pa nije AMD Bog da ne sme tako nesto da se kaze, licno misljenje i kraj.
Imao XP 1700+, lepo ga udomih pretprosle godine i daleko mu "lepa" kuca, sto ne znaci da nije posluzio!
Dajte raspravu i komentare za nesto pametno, bem ti INTELvsAMD i obrnuto zasnovano na emociji.
Nedjo ti i Pentium :d vidi sta si uladio :)

Meni je mesto na klupi jos sam mali za ovako krupne stvari :D
Poz...

Wulfgar je napisao(la):
Може нам се кад смо јачи :d

Нису они напали аф зато што га не воле, већ зато што је пљувао прекрасссни.
:D padni mi na grudi

yotavg je napisao(la):
Zasto biti toliko subjektivan, pa nije AMD Bog da ne sme tako nesto da se kaze, licno misljenje i kraj.
Imao XP 1700+, lepo ga udomih pretprosle godine i daleko mu "lepa" kuca, sto ne znaci da nije posluzio!
Dajte raspravu i komentare za nesto pametno, bem ti INTELvsAMD i obrnuto zasnovano na emociji.

I sta si na kraju rekao - nista? Licno misljenje? Sta to treba da znaci?
Pre nego sto ista kazete zamislite se jer sve sto kazete treba da stojite iza toga. Ako kazete da je nesto ****** - recite zasto je ******. Ja sam izneo zasto nije ****** a koliko vidi sa druge strane niko nista nije pametno rekao. Na kraju cete da kukate kako vam neko brise postove.

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
I sta si na kraju rekao - nista? Licno misljenje? Sta to treba da znaci?
Pre nego sto ista kazete zamislite se jer sve sto kazete treba da stojite iza toga. Ako kazete da je nesto ****** - recite zasto je ******. Ja sam izneo zasto nije ****** a koliko vidi sa druge strane niko nista nije pametno rekao. Na kraju cete da kukate kako vam neko brise postove.
Ja ni ne krijem da nisam rekao nista pametno, sto se HW-a tice, a nisam rekao da je "prekrasni" s..nje, al nije ni blizu ovoga sto sad imam, cast i istinsko postovanje svim tim inzenjerima koji projektuju CPU-ove.
Ironija je sto i jeste mnogo postova za brisanje.
Ti bi trebao shvatiti kontekst mojih reci u recenici, a ne se u naznaci kao navedenog primera: "mojeg posta"; drugima obracati za promasene postove u thread-u, a imas toliko nekulturn(j)ih i uvredljiv(ij)ih postova, pa nikom nista.
Ja sam skrenuo paznju na sasvim drugu stranu, t.j. na poshtovanje jednih prema drugima, al ti si kanda bio desetar :d kad ides na noz. Ja sam bio cata :p :)
Aj pa brisi postove, poz.. :wave:

Ja nisam imao xp 1700+ ali sam chitao da je posluzio svima dobro.Jedino mi nije jasno:svi pricaju o klokovanju pa je onda dobar...dobar je jer se super klokuje-kao da na defaultu nije bash neshto.Imao sam Venice bez kloka pa je radio super.Moj drugar ima xp 1700+ i taj mu komp.sluzi samo za internet.A nothwood-a chuva kao bolju mashinu.Kad pogledam kako je shugavo napajanje na kompu gde mu je amd i shta je sve taj preziveo(po njegovim pricama) onda je xp 1700+ izdrzljivo kuche.Imao je i sechke struje i viruse,pustao je po neku igru,maltretirao ga da radi po mesec dana bez iskljucivanja...i on je eno-josh ziv :D
A sa druge strane ovde postujete kao da je intel losh,da je prevara bukvalno..ma da...previshe brate navijanja.Sad imam 775 intel i radi mi mnoge stvari bolje od Venice-koga sam se ratosiljao..meni nije odgovarao jer mi komp.ne sluzi za igranje nego za multimediju a obzirom na nedostatak vremena HT mi je zlata vredan.
Na kraju naziv nije ni bitan...uvek dodje do malo odbojnosti a posle sve je ok. Intel se debelo izblamirao sa prvim pentium i onom greskom u decimalnom zarezu..zamislite face ljudima u NASA kada su skapirali da im kompjuter slab iz matematike...:D.I to nije izblatilo naziv pentium koji traje i danas...
Mene vishe zanima kako ce se amd snaci sa dual core i multitaskingom....ako bude bolji od intela onda vise nema razloga da koristim intel...tako barem ja gledam na stvari...

Ljudi..stha vam je...sad vam je sr*nje...A kad se pojavio, kako su se prodavali. Mislim na XP1700+. Razmazeni su na 64-bita pa im je xp1700 njesra. Znate shta je stvarno bilo njesra....zato ga i nema...Duron. E kad mi se 1300 "morgen" okrunio ... Da chovek pomisli da je CPU proizvodnja AMD-a u Kini...tada.
Shto bi rekao Sofronije: "Bolje da ne gledam mozda i jesam ->od<-tamo" ..:D...nemoj sad ovi shto imaju AMD da se uvrede. Nije u Kini..vec u EU...sijale im zvezdice..:D a nama ce mesechina..:D

Pentium 5 ...e nadali smo se...
Pentium is dead...Viva la Pentium.......Core u singlu i u dublu.....u 5 setova..:D a Pentium...je zgubio u 4-tom....Eto ...4 je baksuz broj...neki kazu..nema dalje. Dead end.

U svakom sluchaju za Intel je "Leap ahead" a u Srbiji ce biti za nekoga "A head leap" (from shoulders) :D kad chuju da neko pomene izraz Pentium 5.

E da ..intel je doshao do tarebe i sa chipsetovima..i975...shta je sledece...i1015/i1025 ili ce uzeti ATi fazon..iX15 i iX25...a mogao bi u hex-u..iA15 i sl...:D

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Auuu, ala si se ovde nalupao od pocetka do kraja... katastrofalnog kraja
Evo ti pa se malo informisi:

http://www.tgdaily.com/2006/01/15/intel_drops_pentium_brand/

Da uzvratim za informisanje:
http://www.intel.com/products/processor/pentium_D/
d_76.gif

Nedjo je napisao(la):
XP 1700 je bio jedan od najboljih procesora svih vremena i dan-danas se moze dobro prodati (kada sam ga ja prodavao posle dve godne koriscenja izgubio sam svega 10% od kupovne cene).

Hajde sto preterujes da je bio najbolji procesor svih vremena, nego reci mi koja je to cena sada za koju bi ga sad prodao? I uopste koliko je tad kostao?

Nedjo je napisao(la):
Cak i kada bi mogao da sve to postignes sa tim tvojim 630 (a realno to je neizvodljivo), nemas racionalnog prava da 1700+ nazivas djubretom!

Ja sam ovo dizao na 3906MHz sa box coolerom sto je 30% overklok. Uostalom, ne mozes porediti to i procesor koji u startu radi na duplo nizem taktu, besmisleno je. Imam pravo -- za mene je djubre jer za moj posao nije upotrebljiv.

Lukija je napisao(la):
Audio, gde je tvoj CPU od pre 3 godine?

Kroz moju konfiguraciju je toliko toga proslo da se ne secam sta sam imao u racunaru pre tri godine. Uvek sam imao i imacu najnovije procesore jer mi je to u opisu posla.

@all:
Bas mi je drago sto sam vas isprovocirao da se pokazete!!! Kako ste svi osetljivi kad neko uvredi vas dragi, ljubljeni AMD?!? Daj procitajte samo ponovo sta ste sve nakukali kao replike na moju provokaciju, a posle procitajte ponovo sa kakvom slascu i zlobom pljujete po Intelu i njegovim procesorima. Vrhunac licemerja. Sve vas treba da bude sramota jer sam ja ovde u manjini. Sta mislite kako se osecaju onih 30% clanova bencha (medju koje i ja spadam) koji imaju Intel procesore kad u svakom bogovetnom threadu bilo topic bilo offtopic mogu da pronadju bar po jedan maliciozan komentar ili pljuvacinu koja njih licno vredja i pogadja.

@Lukija:
Mnooogo ljudi ovde iznosi svoja licna misljenja koja u 90% slucajeva nisu zasnovana na cinjenicama pa to prolazi. Gde si nasao bas od mene da trazis argumente? Zasto kad neko kaze da je Prescott ****** ne pitas njega da obrazlozi? Ajde molim te...

slobodno nastavi da se zakopavash.... imas svo pravo na to!

Žali bože izgubljenog vremena u čitanju ovog treda. Prvo mi nije jasno zašto ne ignorišete glupe postove, to će biti najveća kazna za samog autora. Volim kad neko nešto pametno napiše a one glupe postove neudostojim odgovora.

@all:
Koliko god da sam ja bio neobjektivan toliko ste i vi. Za razliku od mene, vi odbijate da analizirate svoje ponasanje prema neistomisljenicima. Stoga nemam nameru dalje da se raspravljam.

@audiofreak:
Ma iskuliraj ih. Ionako ne umeju da iskoriste sve te bitove i PR-GHZ.

Sto se mene tice, uvek cu kupovati Intel-a. Do sada sam nekoliko kupio AMD masinu (od K6-380, pa do dual AMD Athlon MP 2.6) i svaki put sam imao nekakave glupave probleme (audio/video playback "stuca", BSOD za vreme snimanja CD-a, spor rad sa HDD-om, BSOD iz samo njemu poznatog razloga) koje sam resio prelaskom na Intela. Verujem da je uzrok mojih problema sa AMD masinama bio los MB chipset. Mozda je AMD dobar proc, ali ja ga vise necu kupiti. U stvari.. mozda jednog dana.. ako budu uspeli da ga "zabodu" u Intelov chipset.

Jugoslave da si probao X2 u SLI ploci za svoj posao da li bi pricao isto?
Zapitaj se da li je racionalno da svoje misljenje o aktuelnom poretku stvari u kontekstu tehnologije baziras na K6ci i Athlonu MP na Am760 chipsetu?
Imas decidiran stav, a zasnovan je na nepoznavanju kompletne slike. U takvoj situaciji tebi kao ni audiju nije bitna argumentacija, a njegov poziv na samoanaliziranje je licemerje na kvadrat! On je taj koji menja teze i cita postove kako mu je po volji!
Ja nisam rekao da je 1700 NAJBOLJI PROCESOR IKADA, vec da je jedan od najboljih,a to je kljucna razlika. On kaze da je "djubre" jer njemu ne radi posao, to je extra subjektivno i njegov poziv na racionalnu raspravu je licemerje!
Taj Tbred B je na za njega sasvim uobicajenih 2.2 GHz brisao patos sa bilo kojim Northwoodom na "pravih" 2.x GHz, narocito u tvojoj osnovnoj delatnosti!
U onome sto ti radis i sto planiras X2 bi sigurno bio bolji CPU... (obaska sto bi ti sistem na njemu bio hladniji i tisi) u ostalom uz malo slobodnog vremena i dobre volje to mozemo i konkretno da isprobamo!

audiofreak je napisao(la):
Hajde sto preterujes da je bio najbolji procesor svih vremena, nego reci mi koja je to cena sada za koju bi ga sad prodao? I uopste koliko je tad kostao?
Ti kao da si pre pola godine poceo da se zanimas za hardware, ili ti samo Intel ne izbija iz glave i njihovi 'reference manual-i' ... doticni 1700+ Tbred B sam licno imao i mogu da kazem da je to jedan od najiisplativijih procesora u poslednjih X godina!!! Naime, njega sam kupio u aprilu 2003. i sluzio je do leta 2004. i platio sam ga 50 €, a prodao ga posle godinu i po dana za 55 €. Sada taj CPU moze da se proda za 50 € i vrlo je trazen.
Klokovao se na 2.5 Ghz, a radio je sa dobrim hladjenjem na 2.4 Ghz svaki dan.
Kao takav je bio sasvim uporediv sa northwoodima na 3.2 Ghz @800Mhz FSB.
audiofreak je napisao(la):
Ja sam ovo dizao na 3906MHz sa box coolerom sto je 30% overklok. Uostalom, ne mozes porediti to i procesor koji u startu radi na duplo nizem taktu, besmisleno je. Imam pravo -- za mene je djubre jer za moj posao nije upotrebljiv.
Poredis procesor od pre tri-cetiri godine, sa trenutno aktuelnim ! Taj procesor za tri godine nije izgubio vrednost, a tvoj ce biti djubre vec sledece godine... :d
@all:
Bas mi je drago sto sam vas isprovocirao da se pokazete!!! Kako ste svi osetljivi kad neko uvredi vas dragi, ljubljeni AMD?!? Daj procitajte samo ponovo sta ste sve nakukali kao replike na moju provokaciju, a posle procitajte ponovo sa kakvom slascu i zlobom pljujete po Intelu i njegovim procesorima. Vrhunac licemerja. Sve vas treba da bude sramota jer sam ja ovde u manjini. Sta mislite kako se osecaju onih 30% clanova bencha (medju koje i ja spadam) koji imaju Intel procesore kad u svakom bogovetnom threadu bilo topic bilo offtopic mogu da pronadju bar po jedan maliciozan komentar ili pljuvacinu koja njih licno vredja i pogadja.
Ahahahaha, ko to prica o uvredjenosti..... Pa ti si taj koji je non-stop "iznenadjen i uvredjen" :d zbog komentara na racun Intel Corporation-a i njihovih proizvoda.... ti si taj koji fanaticno brani Netburst kojeg se i sam Intel odriche....ajde sad lepo razmisli o svemu i "keep it cool". Oni su samo obicni monopolisti i imperatori i boli ih dupe i za tebe i mene i bilo koga na ovom forumu. Svi koji nesto znamju o toj materiji kupovace sta kome vise odgovara, a ne na osnovu PentiJUM marketinga, koji takodje ide u penziju zajedno sa netburstom. Prema tome, ti si taj koji je ovde glavni koji se da isprovocirati.

Mnooogo ljudi ovde iznosi svoja licna misljenja koja u 90% slucajeva nisu zasnovana na cinjenicama pa to prolazi. Gde si nasao bas od mene da trazis argumente? Zasto kad neko kaze da je Prescott ****** ne pitas njega da obrazlozi? Ajde molim te...
Pa i ti sam iznosis svoja licna misljenja. Branis eksplicitno samo jedan koncept, gde pri tom ne govoris o prednostima drugih koncepata. Primera radi Netburst vs P6-PM arhitecture vs K8, gde je jedino sto valja Netburst. Na kraju se ogradis cinjenicom kako to - eto tebi sluzi jako dobro, ali ipak ti si u manjini.
Ja kapiram da ces ti svaki softver koji budes radio, maksimalno prilagoditi Netburstu, ali ipak, masa softvera i to vrlo skupog nije optimizovana za takvu vrstu arhitekture, a pitanje je i da li moze. Prema tome, svaki koncept ima svoje dobre i lose strane.
Uostalom, diskusije ovakvog tipa su bespredmetne i ajde da polemisemo sta je teze, kilo perja ili kilo olova ? :smoke:

Poslednja izmena:
ja samo znam da imam xp2000+ @2.2 vec evo skoro pune 3-god i da mi je juce bio "kolega" koji je radeci nesto po photoshopu kod mene pitao " koji ti procesor imas ? ovo bas brzo radi..." , on ima nortwooda 2.8 i 1GB ram-a , ja imam XP-a i 768.

Ajde sada da krenemo da pravimo legende o velikom Athlonu XP1700+... Mislim da to zaista nema smisla. P4 ma koliko bio losh koncepcijski ima i dosta pluseva (pogotovo Northwoodi) - HT je dobar za multitasking (kada sam posle mog P4 3.0 seo za Barton 3000+ imao sam osecaj da je Barton bar 30% sporiji), chipsetovi su rock stable (i865PE npr.) i generalno mashina stara dve+ godine tera sve. I da, shto se tiche cene - moj proc je koshtao 260 $ kada sam ga kupio, sada je 190 $.
Nemojte pogreshno da me shvatite, nije da sad ja neshto branim intel, ali zaista nema smisla toliko ga crniti i dizati u nebesa neshto shto je staro 3+ godine...

audiofreak

Ma ja sam za to da se ti uvrstis ovdje na forumu kao ugrozena vrsta ! ;)
Salu na stranu za mnoge komentare si sam kriv drugar , uvazavanje iskustva drugih i njihovog mishljenja je primjer kulture. Procitaj ponekad i licne postove mozda se prepoznas u ovome gore sto si napisao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno