hm, meni opšte nije jasno što se vi (većina, koliko vidim) nervirate kad neko za Athlona pita da li je Pentium 4 ili slične gluposti. Pa većinu pc usera (zajedno smnom) zabole k*** da li u benchu ima 2000-80000 ili milion poena, ili koliko se klokuje i slične gluposti...Da li će se njemu int.explorer otvoriti za 1.2 ili 1.3 sekunde stvarno nije mnogo bitno. Ili da li ću ja u svom programu otvoriti 65 ili 66 plugins sad me stvarno zabole...Imao sam p4, sad imam athlon64 i eto, mogu još 3 plagina da dodam, za tih nekoliko e koje sam potrošio...big deal... I na kraju se stvarno svodi na to da li je u rangu PIII ili P4 ili...Jer kako biste vi najbliže opisali performanse pc-a nekome koga to ne interesuje, ko samo otvara net i office??? E, sad stvarno ima velike razlike da li je cell ili full pentium, ali opet ako koristite zahtjevnije programe, što opet nije slučaj sa većinom korisnika. Međutim, te razlike najuspješnije koriste prodavci, koji sklope jadnu mašinu sa nekim celeronom, integrisanom grafikom, slabom malom mem, i prodaju je kao Pentium4!!! ...Ali koliko ja imam iskustva (a kupovao sam dosta pc-a za druge) niko neće time da se opterećuje, svi mi kažu "ma uzmi neku četvorku, da nije mnogo nabudžena, samo za net, rezanje diskova i gledanje filmova", i ja ih razumijem, što bi on sada mozgao oko stvari oko kojih trebaš dosta da se pomučiš da bi razumio, ako se time ne baviš (zamislite domaćicu koja ima dvoje djece i oće samo da se dopisuje s mužem koji je daleko). Na kraju, za pametne uvjek ostaje ono najbezbrižnije rješenje "koliko para toliko muzike", a i ta domaćica je sada svjesna da nije dobro kupovati najbrži komp za velike pare, kad ionako brzo zastari...mislim, i ja se ljutim kad neko dijeli muziku na tehno, pop i narodnu, kad u stvari toliko toga ima. Ali ne nerviram se zbog toga, što ja to drugačije gledam, a većini muzika služi da im svira u bekgraundu dok ka**** ili uveče kad se napijaju s društvom...
pozdrav, i nem'o se neko naš'o prozvan...stvarno, ništa lično...ovo je samo moje skromno mišljenje