Šta je novo?

Zbogom igre

moj predlog: ko hoce da kupi konzolu nek je kupi i nek ne smara vise

LiLa je napisao(la):
Slazem se,ali potpuno...osim sto kod nas nisu toliko zastupljene konzole jer malo ljudi razmislja isto...a mozda je i u pitanju kombinacija mis+tastatura za FPS ,)

Lakse mi je da se odreknem FPS igara (pa makar to bile F.E.A.R, Q4 i druge koje tek trebaju da se pojave u prodaji), nego par stotina € koje bih dao na upgrade da bih iste mogao da igram onako kako treba. Na kraju krajeva osim FPS-a postoje i drugi zanrovi igara, koji su isto tako dobri, ako ne i bolji. Do skoro nisam ovako razmisljao, ali vremena i ljudi se menjaju pa tako i ja. ;)
Pozdrav i drago mi je sto se slazes samnom. :wave:

G!!! je napisao(la):
moj predlog: ko hoce da kupi konzolu nek je kupi i nek ne smara vise

Smara vas istina da su konzole bolje resenje za igre od PC-a. ;)

Jesu bolje, ali kod nas jednostavno sto se konzola tica trziste je sasvim lose, u ovom trenutku svuda u zapadnim zemljama, za cenu maksimalnu od 120 eura, moze da se kupi PS2, sa paketom od 3 igre, plus bar jedan joypad ili dva.
Kod nas vidim prodaju ih po minimum duploj ceni, bez ove 3 igre koje su obavezne u ovim prodajnim paketima. Naravno, opet ako bi neko hteo konzolu mora da juri xbox360 ili PS3, jer su PS2 i Xbox zastarele, a to ce kostati na zapadu minimum 400 eura pa nagore, pristojni paketi ce inzositi oko 600-700 eura. Pa onda sta se vise isplati??? :trust: (izgleda nista)

Aman kupite vise konzolu. Yhi-ogh-yungi 3: The Final Solution vas cheka...:d

2 Flight: Kao sto sam vec napisao, juce sam kupio PS2 (slim) i platio ga 260€ (2 joypad-a, mem. kartica, postolje za vertikalno drzanje konzole). Od original igara ni traga, ali to nije neki problem zato sto su kod nas narodne verzije siroko rasprostranjene. :eyebrows: Ne bih se bas slozio sa tobom oko toga da je PS2 zastareo, mada mozda jeste u tehnickom pogledu, ali u zabavnom jos nije sto je i najbitnije.

Twi$teR je napisao(la):
2 Flight: Kao sto sam vec napisao, juce sam kupio PS2 (slim) i platio ga 260€ (2 joypad-a, mem. kartica, postolje za vertikalno drzanje konzole). Od original igara ni traga, ali to nije neki problem zato sto su kod nas narodne verzije siroko rasprostranjene. :eyebrows: Ne bih se bas slozio sa tobom oko toga da je PS2 zastareo, mada mozda jeste u tehnickom pogledu, ali u zabavnom jos nije sto je i najbitnije.
I kada odigras svih 5 igara koje valjaju prodaces ga posle 2 meseca, bas kao i Milan82bh :d

Ja sam cuo da prave Dotp za konzolu : Defence of the pokemon :)

filipenko je napisao(la):
I kada odigras svih 5 igara koje valjaju prodaces ga posle 2 meseca, bas kao i Milan82bh :d

Gresis, ovaj silno gresis. ;) Prodacu ga (mozda) tek kada se u prodaji pojavi PS3 i kada budem imao dovoljno novca da ga kupim. Do tada cu da se zabavljam sa tih "pet" igri koje su po meni bolje od vecine PC naslova za koje bih stalno morao da trosim novac na upgrade da bih mogao da igram nesto sto je vec x puta vidjeno (cast izuzetcima koji su sve redji).

I onda tjesh da tresnesh oko 700e za ps3, i onda tje da se pojavljuju pokemoni sa doom3 engine-om :d. Shalu na stranu, konzolu bi kupio ako bi mogao da iskoristim njene potenciale, a ne samo zbog igranja [kao kod ps3 cell procesor npr.]. Sony vredi uzeti zbog svega nekoliko naslova, ali shta tje mi kad budem preshao iste. Lichno po meni konzola je lepa stvar za zabavu, ali ne na duze staze.

2 sT4Lj|n: Konzola (ova, a kasnije mozda i neka next-gen) ce mi sluzi za igre, a PC za ostale poslove i neke hardverski manje zahtevne igre. Sta kada se odigraju svi dobri naslovi? Pa ne znam, mozda cekati neke nove ili igrati neke slabije naslove (sto i nije neko pametno resenje). U svakom slucaju cu se manje kajati sto sam uzeo konzolu, nego sto bi se kajao da sam potrosio 500-tinak € na neku ultra-mega-turbo graficku garticu ili neku drugu komponentu za koju posle 1-2 godine necu moci da dobijem ni pola od onog novca sto sam tada potrosio.

Pozdrav. :wave:

Ljudi u svakoj od vashih isqckanih rechi (a ima ih dosta trebalo mi je bar 30 min da sve prochitam) nashao sam bar 50% stvari o kojima sam istomishljenik ali mi nikada nije palo na pamet tako neshto.Shto se tiche upgrade-a stvarno treba imati kintu da bi se ostalo u toku, a prelazak na konzolu i nije neko extra reshenje, jer kad tad ce izaci nova i igrice za staru ce prestati da se pravi (primer SEGA :p).A za one koje vole da se igraju ali im komp treba i za posao prelazak na konzolu bi svakako bio samo finansijski gubitak.Ali kako prestati sa igranjem koje nam oduzima veeeeliki deo zivota koji bi mogao biti potroshen na sto razlichitih i mnogo korisnijih nachina.Pa nikako na silu jer uvek ce se pojaviti neka nova igra kojoj se nece moci odoleti.Jednom ce ti (kad malo omatorish) sve igre izgubiti smisao jer ce te neke mnogo ozbiljnije stvari muchiti (posao,zena,deca.........)I za kraj bih se slozio sa onima koji kazu da se izdavachi u novije vreme samo prepucavaju kako ce da naprave shto zahtevniju igru, ne obracajuci paznju na igrivost i duh igre zbog kojeg se igre na kraju krajeva i kupuju.Uglavnom jednom ce nam se svima odbiti o glavu ovo j****o troshenje vremena i novca na igrice, ali ce tada biti isuvishe kasno.Zato svako ko uspe da se oslobodi ove kletve neka na ovaj tred odqca po koju rech jer se mozda sluchajno josh neko osvesti i podje putem nekih ozbiljnijih stvari.(prsti me zaboleshe :))

Slicno stanje je i kod mene, vise me privlace one igre za super NES nego ove nove, po meni jedine 2 dobre igre za pc u poslednje 3 godine su far cry i prince of persia. A imam vec 2 klinca tako da vise nemogu da nadogradjujem komp svaki 6 meseci. Mada sam danas u moru ovih dosadni igara resio da uzmem toliko nahvaljeni resident evil 4 a ako me on razocara definitvno cu igrati samo nove zelda za nintendo-ve konzole koje bude izlazile.

Twi$teR je napisao(la):
U svakom slucaju cu se manje kajati sto sam uzeo konzolu, nego sto bi se kajao da sam potrosio 500-tinak € na neku ultra-mega-turbo graficku garticu ili neku drugu komponentu za koju posle 1-2 godine necu moci da dobijem ni pola od onog novca sto sam tada potrosio.

Pozdrav. :wave:
Upravo tako...ja sam moju graficku uzeo pre 3 godine i verovali ili ne sada kada treba da je prodam za 5 puta manju svotu prosto mi je zao,greota je prodati za te pare kada znam da vredi mnogo vishe i da jos uvek moze da obavlja sta joj se kaze sem naravno najzahtevnijih igara koje su pocele da se pojavljuju pre izvesnog vremena...mislim da se te stvari sa konzolama jednostavno ne desavaju jer jednoj konzoli poput xboxa za 3 godine 5 puta sigurno nece opasti vrednost...cak stavise kada sada malo bolje razmislim mozda ja sacekam ps3 ili xbox360 i pazarim neki od njih(moja masina ce u svrhe razlicite od igara jos dugo biti sasvim optimalna),mislim zasto da ne...u stanju ce biti da pustaju blu-ray dvd-e,igranje preko neta i stosta jos pored igara... ,) i igrice su unazad kompitabilne tako da bi konacno mogao igrati Jade Empire vise :) a i we(9,10...) bih konacno igrao u punoj slavi preko ps2 kontrolera :) ...sve u svemu mnogo je lakse zameniti staru konzolu za novu a ujedno je i dugorocnija investicija bez brige oko seckanja,a ps3 nece kostati vise od trenutne high-end graficke kartice(naravno bez nove memorije,procesora ploce i drugih uskih grla) a televizor fala bogu vecina nas ima u domu svom vec...
P.S. Twi$tery mnogo ti pametan ovaj potez sa kupovinom(iako bi ja licno sacekao ps3,ali to je iznad argumentovano)...

ZLI je napisao(la):
Bilo je vec na ovom forumu ovakvih tema ali i ja da kazem zbogom igre vreme je da se povucem , odavno sam prerastao sve, pratim igre od zx spectruma, komodora, amige, prvih pc-a do danas.. odlagao sam odluku dugo opirao se koliko samo mogao, ne zelim to ni sad ali ne vredi mnogo sam omatoreo ne privlaci me vise nista,naj veci hitovi deluju smesno nezrelo i svekako besmisleno ...mislio sam da se ovaj dan nece doci ali neverovatno sta vreme radi...
Eto cisto kao oprostajna poruka nadam se da nece smetati nikom.
Pozdrav

ti mozes izaci iz igre ali igra iz tebe ne!

:D :D :D Kako si ovo genijalno rekao!!! Ali ozbiljno! Kratko i jasna. E zbog ovoga sto si rekao nikada necu prestati da igram igre! :)

manny calavera - Grim Fandango :D
kako zanimljiva i duhovita igra ... pre nekih par meseci sam uspeo da je dovoljno "usporim" da je odigram opet na mojoj sadashnjoj mashini.. :d

pozdrav:wave:

nisam jos probao 3 deo,medjuti ako je sudeci po prva dva dela... :banana:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
To je tačno. Nema strategije (osim Warcrafta 3) koja je u zadnjih par godina izazvala neko jače interesovanje...

Gde je tu Civilization III ?!? :trust:
:d

SOCOM je napisao(la):
...Evo osedeh, nikako da nabavim Riddicka, Q4 i FEAR...

Sve 3 su ******, ako imaš više od 15 godina, zažalićeš što si bacio pare na (piratske) CD-ove... ;)

I da dodam: Kako da ostavim igre kad kako se nađem sa otracima u kraju počinje prozivanje ko je bolji u PES-u, ko je sinoć imao sreće (2 stative, prečka), ko se izvukao na penala (nema nerešenih :D )... :d Nema šanse. Kako krene priča, tako se svi naložimo i - turnir u najavi. I ako krenemo oko 18h-19h da odigramio samo par partija i posle idemo negde / radimo nešto, zaglavimo kod nekog u sobi do posle 2h sledećeg dana, nekad i duže i tako u krug. E, kad prođe neko vreme i PES počne da smara, onda - pravac igraonica. Cepa se CS. U stvari, ne cepa se više CS već BF2! :d Kad dosadi BF2 eto novog PES-a i dalje već predpostavljate... :D

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
I da dodam: Kako da ostavim igre kad kako se nađem sa otracima u kraju počinje prozivanje ko je bolji u PES-u, ko je sinoć imao sreće (2 stative, prečka), ko se izvukao na penala (nema nerešenih :D )... :d Nema šanse. Kako krene priča, tako se svi naložimo i - turnir u najavi. I ako krenemo oko 18h-19h da odigramio samo par partija i posle idemo negde / radimo nešto, zaglavimo kod nekog u sobi do posle 2h sledećeg dana, nekad i duže i tako u krug.
Ista prica kod mene :) ,bas pre dva dana pale neke prozivke i ... :cigar:

a ja uzeh danas 256 MB DDR i eto injekcije kokaina direktno u venu :type: :smoke: :eyebrows:

heh..

Delija je napisao(la):
A ja kazem da se nikada nece ponoviti osecaj pri prelazu sa 64-tvorke na Amigu 500... ;)

P O T P I S U J E M !!!! :S:
:wave:

...pa kad upalis amigu i prvo sto zacujes floppy kako zakrci,ma muzika za usi je to nekad bila...
Prijateljica je bez premca - bila i ostala

Al' kad vidis "Guru-a" u crveno-crnoj boji, nije ti bas do pesme... :d

na daj ZLI nije tako lose to sto mislis da si otupaveo nije tacno.... nego stvarno igre su budjave nemaju ... grafika le lepa ali sve je to bez orig. ideja ..danasnje igre nemaju duha i originalnost i tu nisi kriv ;)
poz.

Dark Angel je napisao(la):
P O T P I S U J E M !!!! :S:
:wave:

tacno je
potpisujem !!! i podvlacim sa 2 (dve crte)
amiga forewer .. :crash: PC
:bottle:

Dobro de - nostalgija, ali zar je moguce da vas danas bas nista ne odusevljava? Ok jeste da su igre postale samo nabudzena grafika bez neke price i kopije jedna druge ali ima tu i tamo neki kvalitetan naslov (valjda, ne pratim igracku scenu kao ranije)... Nije da se nesto igram u poslednje vreme ali evo nova Civilizacija mi je skroz oK, podsetila me stara dobra vremena. Imao sam i ja nekad Amstard CPC464 pa 386 i tako redom, ali okrenimo se malo ka "buducnosti"! :)

filipenko je napisao(la):

Da, izvini, na PCu ste prosto zatrpani kvalitetnim igrama :D:D:D

Vrh Dno