Šta je novo?

Zbog piraterije u zatvor

Pablo blago tebi pa ti imas vezu kod ministarstva unutrasnjih poslova.

Ovo hapšenje je bezveze. Likovi stoje na ulici i viču "filmovi, igrice" i niko ih ne hapsi.

Vec vidim scenu , palim ja torrent kad u sledecem trenutku upada SAJ kroz prozor a oni likovi u biohazard odelima stavljaju komp u zastitni kontejner , bomb-defuse team oprezno pretrazuje kucu a mene odvode u tajni zatvor na Kubi gde mucenjem izvlace priznjanje da sam se bavio piraterijom . Nakon toga se vodim kao nestao ....

Inace znam lika koji drzi lokal gde mu je osnovna delatnost piraterija i niko ga ne hapsi :)

Vec vidim scenu , palim ja torrent kad u sledecem trenutku upada SAJ kroz prozor a oni likovi u biohazard odelima stavljaju komp u zastitni kontejner , bomb-defuse team oprezno pretrazuje kucu a mene odvode u tajni zatvor na Kubi gde mucenjem izvlace priznjanje da sam se bavio piraterijom . Nakon toga se vodim kao nestao ....

Inace znam lika koji drzi lokal gde mu je osnovna delatnost piraterija i niko ga ne hapsi :)

Uskoro bi trebala da krene ovakva reklama na nasim tv kanalima:

http://www.youtube.com/watch?v=MTbX1aMajow

hahhahahahah

Lik nije krao nase filmove, vec je sve to lepo bilo na internetu odakle sam i sam skinuo.. A sta je sa ostalim ljudima koji su postovali te serije i filmove ima jos gomila ljudi, kada bi krenuo da nabrajam gde bi mi bio kraj. sta ce biti ko zna.

I.J.

Poslednja izmena od urednika:
A zašto jednostavno država ne propiše da se mogu koristiti samo light internet paketi,paketi gde je nemoguće korišćenje p2p sadržaja,zabrana pristupa rapidshare sajtovima i sajtovima slične namene(ftp,news...) i onda bi piraterija bila svedena na minimum...?

Poslednja izmena:
A zašto jednostavno država ne propiše da se mogu koristiti samo light internet paketi,paketi gde je nemoguće korišćenje p2p sadržaja,zabrana pristupa rapidshare sajtovima i sajtovima slične namene(ftp,news...) i onda bi piraterija bila svedena na minimum...?

Nemoj da ih podstices... a da zaboravio da te pitam za koju drzavnu instituciju ti radis...

El ti to ozbiljno?

:wave:

Ja mislim da bi trebalo bojkotovati taj film zbog kojeg jedan mladi zivot vene u zatvoru.

Neka krenu onda od tezgi po zelenjaku gde osim diskova ima i svercovane robe i ko zna cega - ne kazem da treba to da urade, onda bi ti ljudi poceli da prose ili zavrsili na socijalnoj pomoci, ali ovako izigravaju licimure.

Bolje bi bilo da su stavili film na internet i naplacivali skidanje preko SMS-a. Na primer za 100 dinara. Ajde da ga 100.000 ljudi skine, to je 10 miliona dinara. Jel to malo?

Ma njima tako svake godine dune da idu traze nelegalan software, muziku, filmove pa onda miruju jedno 10-11 meseci pa onda o5. Evo sad je ponovo frka oko nelegalnih Windowsa po firmama, inspektori idu kontrolisu nelegalan software a ne znaju da uzmu screen shot liste instaliranih programa, bruka i sramota.

Bice tu malo prasine, eventualno ce savatati ko je iz ekipe maznuo film, malom ce da rebnu uslovnu i to je to.

Reditelj Goran Marković ističe da se mora stati na put kradljivcima intelektualne svojine, čija je delatnost u Srbiji veoma razgranata. Zbog toga Marković ne očekuje previše od ove akcije.

"Ako vam neko ukrade intelektualnu svojinu, on je kradljivac. Ja sam kupio verziju mog filma za 100 dinara na Zelenom vencu od čoveka koji to prodaje na ulici", kaže Marković.

sta se on buni, kad i sam kupuje kod pirata na ulici :d

Ma cela drzava je naopacke. Danas na faxu asistent prica o intelektualnoj svojini, a mi sedimo za kompovima na kojima ESET ima trial period od 15000 dana, a timer u Office-u se zaglavio na 30 dana.

sta se on buni, kad i sam kupuje kod pirata na ulici :d
Meni je stvarno bljak to da srpske filmadžije snimaju filmove parama poreskih obveznika, a onda to postaje neki njihov privatan biznis kad završe. Zaista bi trebalo uvesti da je film snimljen sredstvima građana freeware, a ko hoće da igra po pravilima zapadnih produkcija neka nađe producente koji će film finansirati na komercijalnoj bazi, kao što se radi na Zapadu. Jeste, i američki mejdžor studiji jure pirate, ali oni produkciju finansiraju iz svog džepa, a ne parama poreskih obveznika.

Ovako ispade da plaćamo dvaput. Prvo platimo troškove snimanja filma, pa onda platimo i da ga gledamo. Ja plaćam porez, po čemu onda deo profita od tih filmova ne ide meni, ako sam već svojim novcem učestvovao u finansiranju njihove produkcije?

Mi smo pomešali socijalizam i kapitalizam, svi glume neke kapitaliste, ali bi i da budu na državnom kazanu. Kao Telekom, građani plate samodoprinosom infrastrukturu, a onda Telekom postane vlasnik. E pa toga nema u kapitalizmu.

Poslednja izmena:
Bice tu malo prasine, eventualno ce savatati ko je iz ekipe maznuo film, malom ce da rebnu uslovnu i to je to.

Malopre je na rts 1 objavljena vest da će i oni koji piratizuju serije koje se prikazuju na rts-u biti hapšeni.Tu se misli i na domaće i na strane za koje imaju prava za prikazivanje( Prison break,Desperate housewives,House,i domaće)...

Mi smo pomešali socijalizam i kapitalizam, svi glume neke kapitaliste, ali bi i da budu na državnom kazanu. Kao Telekom, građani plate samodoprinosom infrastrukturu, a onda Telekom postane vlasnik. E pa toga nema u kapitalizmu.

Ovo kod nas se zove obrnuti komunizam . Mi finansiramo firme koje kasnije zloupotrebljavaju polozaj koji smo im mi (drzava) omogucili da bi sticali ekstra profit prodavajuci nam nizak kvalitet za visoku cenu i hapsili svakog ko to nece da kupi . :)

Malopre je na rts 1 objavljena vest da će i oni koji piratizuju serije koje se prikazuju na rts-u biti hapšeni.Tu se misli i na domaće i na strane za koje imaju prava za prikazivanje( Prison break,Desperate housewives,House,i domaće)...

ja i ako gledam te serije, gledam mnogo novije serijale, to se jos ne pusta na rts, ko zna da li su i platili prava za te serijale.

Malopre je na rts 1 objavljena vest da će i oni koji piratizuju serije koje se prikazuju na rts-u biti hapšeni.
Ovo je notorna besmislica, RTS je kupio prava prikazivanja i nema nikakva druga prava. Ne branim piratovanje, ali pirate može da goni onaj ko je nosilac kopirajta, a to nije RTS.

haha ja mislim da ni USA jos nije bilo slucajeva da kaznjavaju te sto skidaju serije jer je istrazivanje dokazalo da internet jako dize rating serijama..... jer se u enormnoj meri prica o njima tako da ih vise ljudi nakon toga gleda na TV-u
mi smo uvek prvi u necemu sto je kontraproduktivno....... luda zemlja a i lud narod (bar vecina)

Ovo hapšenje je bezveze. Likovi stoje na ulici i viču "filmovi, igrice" i niko ih ne hapsi.

Ovo je i meni neverovatno. Vec godinama mozes da kupis pirate na istim mestima svakog dana (npr. kraj Knez Mihailove itd), i to je ok; ali mali koji nista nije zaradio od svega ovoga (sem mozda par "Hvala ti brate") sad ide na sud?

A posebna prica je besplatna reklama koju je rapidserbia dobio :D

A posebna prica je besplatna reklama koju je rapidserbia dobio :D
Da, ali se postavlja pitanje kako su oni došli do njega? Da li tako što su ga RS admini druknuli, ili oni ipak rade onaj monitoring svih internet provajdera i prate gde idemo i šta radimo.

Pojma nemam... ja sam pomislio da oni obilaze takve sajtove, registruju se kao i sav obican svet, i onda kad vide da kacim linkove za nesto sto oni misle da ne treba da se kaci (domaci filmovi npr) traze nalog od tuzioca (?), i preduzimaju dalje sta je potrebno (pojma nemam kako funkcionise, niti kako bi moglo ili trebalo da funkcionise sve ovo)....

^
E to i mene intreresuje.

Kako se proveri IP na forumu? RS je hostovan boga pitaj gde (da nije tako odavno bi bio zatvoren). Admini su boga pitaj ko. Kako da dođu oni do IP adrese?

WHOIS? Pa zar ne mogu da provere kod koga je hostovan? A ako je kod neke zemlje koja ima dobru saradnju sa BSA, vrlo rado ce isporuciti sudski nalog da dodju do adrese. Mozda i gresim, ali me drugi scenario mnogo vise plasi.

Pitanje: A sta ako si gledao film u bioskopu i skinuo ga posle sa neta? I pri tome ga nisi razmenjivao ili delio sa drugima? Ili prodavao? Da li je to piraterija?

Da sada ne krenu da jure sve koji su pomenuti film skinuli sa neta? :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno