dejan_osipaonic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.11.2006
- Poena
- 360
Pablo blago tebi pa ti imas vezu kod ministarstva unutrasnjih poslova.
Vec vidim scenu , palim ja torrent kad u sledecem trenutku upada SAJ kroz prozor a oni likovi u biohazard odelima stavljaju komp u zastitni kontejner , bomb-defuse team oprezno pretrazuje kucu a mene odvode u tajni zatvor na Kubi gde mucenjem izvlace priznjanje da sam se bavio piraterijom . Nakon toga se vodim kao nestao ....
Inace znam lika koji drzi lokal gde mu je osnovna delatnost piraterija i niko ga ne hapsi![]()
A zašto jednostavno država ne propiše da se mogu koristiti samo light internet paketi,paketi gde je nemoguće korišćenje p2p sadržaja,zabrana pristupa rapidshare sajtovima i sajtovima slične namene(ftp,news...) i onda bi piraterija bila svedena na minimum...?
A zašto jednostavno država ne propiše da se mogu koristiti samo light internet paketi,paketi gde je nemoguće korišćenje p2p sadržaja,zabrana pristupa rapidshare sajtovima i sajtovima slične namene(ftp,news...) i onda bi piraterija bila svedena na minimum...?
Reditelj Goran Marković ističe da se mora stati na put kradljivcima intelektualne svojine, čija je delatnost u Srbiji veoma razgranata. Zbog toga Marković ne očekuje previše od ove akcije.
"Ako vam neko ukrade intelektualnu svojinu, on je kradljivac. Ja sam kupio verziju mog filma za 100 dinara na Zelenom vencu od čoveka koji to prodaje na ulici", kaže Marković.
Meni je stvarno bljak to da srpske filmadžije snimaju filmove parama poreskih obveznika, a onda to postaje neki njihov privatan biznis kad završe. Zaista bi trebalo uvesti da je film snimljen sredstvima građana freeware, a ko hoće da igra po pravilima zapadnih produkcija neka nađe producente koji će film finansirati na komercijalnoj bazi, kao što se radi na Zapadu. Jeste, i američki mejdžor studiji jure pirate, ali oni produkciju finansiraju iz svog džepa, a ne parama poreskih obveznika.sta se on buni, kad i sam kupuje kod pirata na ulici :d
Ma cela drzava je naopacke. Danas na faxu asistent prica o intelektualnoj svojini, a mi sedimo za kompovima na kojima ESET ima trial period od 15000 dana, a timer u Office-u se zaglavio na 30 dana.
Bice tu malo prasine, eventualno ce savatati ko je iz ekipe maznuo film, malom ce da rebnu uslovnu i to je to.
Mi smo pomešali socijalizam i kapitalizam, svi glume neke kapitaliste, ali bi i da budu na državnom kazanu. Kao Telekom, građani plate samodoprinosom infrastrukturu, a onda Telekom postane vlasnik. E pa toga nema u kapitalizmu.
Malopre je na rts 1 objavljena vest da će i oni koji piratizuju serije koje se prikazuju na rts-u biti hapšeni.Tu se misli i na domaće i na strane za koje imaju prava za prikazivanje( Prison break,Desperate housewives,House,i domaće)...
Ovo je notorna besmislica, RTS je kupio prava prikazivanja i nema nikakva druga prava. Ne branim piratovanje, ali pirate može da goni onaj ko je nosilac kopirajta, a to nije RTS.Malopre je na rts 1 objavljena vest da će i oni koji piratizuju serije koje se prikazuju na rts-u biti hapšeni.
Ovo hapšenje je bezveze. Likovi stoje na ulici i viču "filmovi, igrice" i niko ih ne hapsi.
Da, ali se postavlja pitanje kako su oni došli do njega? Da li tako što su ga RS admini druknuli, ili oni ipak rade onaj monitoring svih internet provajdera i prate gde idemo i šta radimo.A posebna prica je besplatna reklama koju je rapidserbia dobio![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari