A zašto cena moga rada košta manje nego na zapadu, jel si se možda o tome zapitao...
Domaca filmska industrija je vec duze vreme u kolapsu i ovo je maltene bilo ocekivano... Ne znam, ja se trudim da nabavljam originalna domaca izdanja, i piratska inostrana. Iz inata ne zelim da dajem pare strancima, ali isto tako ne zelim ni da ojadjujem domace likove.
nisam toliko jadan da skidam domaci junk, da trosim vreme na to... pa ne bih uzeo original ni da mi plate.
A zar nije piraterija i oni "ORIGINAL DVD" na trafikama po 150din? ORIGINAL DVD "MARATONCI TRCE POCASNI KRUG" , ma da
Inace najveci proizvodjac "originalnih" diskova u Srbiji je mr. PINK (Mitrovic)
Ovo je vrlo budalasta optužba, iz prostog razloga što je reč o forumu koji ne hostuje nikakve fajlove, prema tome "osumnjičeni" nije mogao da uradi ono što mu se stavlja na teret, sve i da je hteo."Osumnjičeni je bez odobrenja nosilaca autorskih prava, scenariste i reditelja Gorana Markovića i producenta Svetozara Cvetkovića, umnoženu kopiju 'Turneje' postavio na sajt ‘rapidserbia’ i na taj način omogućio korisnicima ovog sajta da neovlašćeno preuzmu kopiju filma", navodi se u saopštenju.
Kakvi *****i, a zemlja u rasulu, razvaljuju od kradje, a ovo organizovani kriminal. K`o sto su (kada sam bio klinac) ortaka iz skole razbijali od batina kad` mazne jogurt sabajle iz kaveza ispred radnje, a kada mazne auto postupali sa njim fino kao sa vrhunskim mafijasem.Jel ovo prvi put kod nas?
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala...
Mi postajemo smehotresna država. Tužilaštvo za organizovani kriminal je X puta ponovilo da je nenadležno za slučaj na kragujevačkom Pravnom (mada je i laiku jasnu da tu jeste reč o organizovanom kriminalu), ali je zato nadležno za slučaj bubuljičavog klinca (dakle, pojedinca) koji je na nekakvom forumu postirao nekakav link.Kakvi *****i, a zemlja u rasulu, razvaljuju od kradje, a ovo organizovani kriminal.
Posebna je priča to što se domaća kinematografija mahom finansira iz džepa poreskih obveznika i mogli bi zato da prestanu da glumataju da su neki američki mejdžor studio. Ovako, ispada "videla žalba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu". Možda taj klinac i ne plaća porez, ali sva je prilika da njegovi roditelji jesu deo svojih para, hteli ne hteli, dali i za snimanje filma o kome je reč.
I mogli bi prestati snimati neukus, sigurno znam ako je neko to skinuo mora da
mu je bilo strasno dosadno pa veli sebi "'Aj da vidim sta ovi nasi seljaci
snimili...".
Reditelja i ostalu ekipu treba pohapsiti zbog sirenja neukusa.
Pa zar nije bilo pre kod nas da je kaznjivo samo ako stices materijalnu korist piraterijom? I kako su uopste nasli tog lika sto je okacio linkove?
Čekaj, tebi su upali u stan, našli ti privatne cd-ove i optužili te za pirateriju zato što si to gledao?ma jok, nista tu nije definisano ja sam na primer osudjen za reprodukciju jer sam film sam sebi pustao sa CD diska da gledam... jer sam izgleda rekao da sam snimljene filmove sa diskova gledao...
Ha, ha, ha, jaooooj, moram ono sto sam planirao - da naucim jednom tecno engleskima jok, nista tu nije definisano ja sam na primer osudjen za reprodukciju jer sam film sam sebi pustao sa CD diska da gledam... jer sam izgleda rekao da sam snimljene filmove sa diskova gledao...
Čekaj, tebi su upali u stan, našli ti privatne cd-ove i optužili te za pirateriju zato što si to gledao?
Između dva posta, još pre nego što si ovo poslao, ja baš razmišljam... Pošto bezmalo svako kod nas ima neke "sumnjive" diskove, onda svako svakoga može da namesti na tu foru. Samo ga prijavite da je pirat i - voila. :-devil-:Da, mada ****no selo je imalo uticaja neko me prijavio (nisu hteli da mi kazu ko, komsija neki garantovano) da sam pirat najveci u zemlji i da imama 2 satalicke na terasi![]()
sam je spomenuo internet skidanja filmova iako sum mu ja napomenu da internet ne spominje vec samo satelitcku TV...
Na taj forum danas skoro da ne može da se uđe. Ja sam prvo mislio da je ukinut, ali ispostavilo se da je toliko posećen da server ne može to da hendluje. Kad nekim čudom uspe da se otvori vidi se da ima oko 500 ulogovanih usera, bezmalo ceo ekran je spisak ulogovanih.Komentar sa sajta B92:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari