GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
Фунта стерлинг је јааако лоша :smash:. Још једном: јааако лоша.
Nisam mislio na kotiranje prema drugim valutama, tj. na odnos za koji se sada menja, vec generalno, zasto en EUR, JEN, funta, rublja ili bilo koja druga valuta? Zasto bas mora $? :wall::wall::wall:
Nije nikakva politička prazna priča, ovo su proste ekonomske činjenice. Neko je nateran da radi u dolarima miliom, nego silom:wall:
Ovo je 100% tacno.
Knjigu u shake pa polako, koga zanima, a koga ne zanima nek se kloni postovanja da ne zbunjuje ljude...cast izuzecima (cini mi se samo Bane R)
Polako, ima vremena, tako kao ti sam i ja mislio dugo vremena, ali nazalost svet, ekonomija, visoka politika, sve to funkcionise na JAKO, JAKO PRIMITIVAN NACIN.
Zakon jaceg i snaznijeg i nista vise. Uzmi knjigu u sake i procitaj sto vise poslovica, ne samo domacih vec i recimo kineskih (imaju jako dobrih), pa ces videti da principi po kojima svet i ljudi funkcionisu nije tako le i ugladjen vec je naprotiv vrlo primitivan i sto je najbolje od svega vec hiljadama godina poznat i zamisli nije se menjao. Ljudsku pohlepu ne menja sistem u kome se zivi, bio on robovlasnicki, feudalni ili kapitalisticke.
:wave:
Opet su sve to pokazatelji da su do sad ziveli bez pokrica, na grbaci ostatka sveta, primoravajuci sve da priznaju $ za koji nemaju pokrice, pa lepo nastampaju, kupe robu za taj papir koji ih je kostao 0,7$ za novcanicu od 100$ i njima lepo. nazalost sva je prilika da ce i dalje nastaviti tako da rade.Не, $ јача да би САД наставиле да продају свој дуг (јер се тако њихова потрошачка економија финансира), јер да је наставио да пада почела је да прети опасност да ће се Кинези, Арапи и Јапанци почети повлачити из куповине америчког дуга и почети продавати досадашњи амерички дуг што поседују. То би онда довело до слома САД, али и многих са њима. Мада су Кинези из НРК већ провалили игру...
Poslednja izmena od urednika: