Ne samo da vrate pare, nego da zazidaju rupe, umalterišu i oboje to u boju u kojoj je ostatak zida. Što bi reklo da dovedu u prvobitno stanje. Kako to nema smisla mIslim da samo dobra volja da ti vrate pare za ugradnju.
Mislim (nisam pravnik) da se taj član ZZP odnosi na recimo situaciju da je iz UJ curila voda, pa ti oštetila zid, natopila parket koji se "podigao", ovo nije šteta prouzrokovana korištenjem klima koje su nesaobrazne. Da su saobrazne onda isto to ne bi bila šteta?
Da li imaš jedan iznos na računu i za klime i za montažu? Ne da su obe stavke na jednom računu, nego da je to jedna stavka. Klima sa montažom košta 100.000 dinara? Ako da, kako su mogli da razdvoje i da ti vrate novac samo za klime?
Ako su posebne ili ako čak nisu na jednom računu, da li ti imaš primedbu, tj. da li usluga montaže nije saobrazna? Šta bi bilo da montaža nije dobro urađena, da li bi onda od majstora koji je radio ugradnju i hoće da ti vrati novac za montažu tražio pare i za ispravne klime i neka ih nosi?
Ono na početku posta sam ozbiljno mislio, ako ti samo vrate novac za montažu, za sledećeg montera je pola posla urađeno. Da li će on umanjiti ili neće cenu montaže, ali naravno da nema toliko posla kao da nema sve pripremljeno.
Znam da nije mali novac dat za montažu, ali mislim da nema zakonskih osnova da ti vrate.
Svakako kontaktiraj udruženje za zaštitu potrošača ili možda još bolje nekog advokata koji se bavi tom tematikom.
Pa ako ces ponovo ugradjivati klimu (tj. ako nisu napravili elementarne greske kod ugradnje - visina, polozaj, nagib i sl.) onda se i ne moras do kraja natezati s njima, jer to moze napraviiti dodatne probleme kod sledece ugradnje.
Sve to može da se mlati sa njima ako je dobio račun za ugradnju. Ako nije ne može ništa.
Svasta...^
Nije im svejedno jer oni od banke dobiju pare odmah ali ne pun iznos, koliko im banka manje da nisam siguran.
Nije svsta, prodavac je pogresio, nije ukucao placanje na 12 rata, vec je skinuo ceo iznos. Sa bankom ovo bas ovo nema nikakve veze. Prodavac koji je pogresio treba da ispravi sa svojim finansijama. Tako sam shvatio.Svasta...
kakve veze ima radnja sa odnosom izmedju korisnika i banke.
...
Komentar nije tebi upucen, preskocio si sled poruka.Nije svsta, prodavac je pogresio, nije ukucao placanje na 12 rata, vec je skinuo ceo iznos. Sa bankom ovo bas ovo nema nikakve veze. Prodavac koji je pogresio treba da ispravi sa svojim finansijama. Tako sam shvatio.
Ako je cena 54999 i provuce se master inteza prodavac dobija odmah 53.349 do 12 meseci odnosno 3% manje, a ako je na 24 rate master onda prodavac dobija 50.599 odnosno 8% manje.kada potrosac placa karticom na rate, radnja dobija svoj novac u celom iznosu od banke, a potrosac rate svakog meseca uplacuje banci
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari