Trgovci se organizuju prema njihovim potrebama a ne za potrebe traženja računa nemarnim kupcima.
Zapravo trgovcima te rolne nisu toliko ni važne već izveštaji na kraju dana a to se čuva na drugom mestu poređano hronološki.
Red je da svako čuva svoju dokumentaciju a ne da očekuje od drugog da to radi za njega.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Pa i mislio sam na potrebe trgovaca, dok sam radio u mp, dešavalo se par puta mesečno da nam zatreba određeni račun iz nekog razloga, i mnogo je lakše naći ako su trake adekvatno organizovane. Traje 10sek više prilikom odlaganja, a skraćuje vreme pretrage 1000puta. A da li ćeš ti kao prodavac da tražiš kopiju za kupca ili nećeš, to je već tvoja dobra volja.
@Joker
Iz mog iskustva, ako kupac dođe s normalnim stavom i nastupom u radnju, uglavnom će mu se izaći u susret ako je to moguće (ako ti dođeš sa robom bez ikakvog dokaza o kupovini, a ne može se utvrditi da je kupljeno u toj radnji, to je već problem). Drugi problem je što dobar deo kupaca čita razne gluposti po forumima, pa ulazi nogom kroz vrata, sa stavom 'sad cu da vam **** mater, ja sam kupac i imam prava, rekao mi pera

', e takvi još brže izlete kroz ta ista vrata. Isto je problem što mnogi kupci misle da po defaultu prodavac hoće da ih zavrne za reklamaciju, što opet nije tačno.
@alfaunits
U praksni će trgovac i da se potrudi ako je ikako moguće dokazati da si ti to baš kod njega kupio. Zamisli situaciju, kupio si XY uređaj, otišao u radnju da ga zameniš bez dokaza, prodavac ti zameni/vrati pare. Posle se ispostavi da taj uređaj nije kupljen tamo, ili da je pokvaren tvojom greškom, šta mislis ko će da ga plati? Prodavac, koji ionako ima bednu platu. Zato se traži dokaz o kupovini, i obavezna provera servisa prilikom reklamacije. I zato je retko da ti menjaju uredjaj koji crkne posle samo 2 dana bez da provere u servisu.