Po zakonu proizvodjac ne moze da se oslobodi obaveze prema prodavcu.Nema svako podršku proizvođača.
Za obaveze prodavca prema potrošaču, koje nastanu usled nesaobraznosti robe, prodavac ima pravo da zahteva od proizvođača u lancu nabavke te robe, da mu naknadi ono što je ispunio po osnovu te obaveze.
Pazi...ja kada bih cetvrti put kupovao - dobijao isti proizvod verovatno bih imao vrlo,vrlo dugacke usi......
Meni se ovo ne cini normalno i ostavlja prostor za mahinacije = namerno izazivanje kvara.....
Baš lepo, samo da mi je znati na koliko crnih listi si ti ?Zbog ovakvih stvari ja imam internu black listu i za sada su na njoj 4 coveka...oni vise nikada nece moci da kupe kod mene nista...pokusavali jesu....ali jednostavno ne mogu...ende
Zato što se to prodaje svuda u svetu i zato što je to generalno trend potrošačkog društva, što jeftinije, samo je kod nas obaveza da se da na to garancija 2 godine. Ne moraš da ponavljaš tu rečenicu "zašto prodaje, to je njegov problem", shvatili smo mi koji čitamo posle 15og ponavljanja. Ja nemam očekivanja od slušalica koja koštaju 800din. da traju 2godine.
Evo kreni od Mađarske, ne moraš da se mučiš sa kineskim slušalicama, kreni od recimo Sony earbuds. Razuveri me jer me umem sam da nađem.
Nego da ne mlatimo praznu slamu, idi do Apple-ovog sajta, pronađi mi uslove garancije na superskupi Iphone za recimo društveno uređenu Nemačku, prenesi mi šta si našao.
Najnoviji ZZP? Kako to? Zakonskom garancijom od 24 meseca, a na iste proizvode u svetu imas 12 meseci (Primer Apple)? Time što nakon zamene dobiješ novu "refresh-ovanu" garanciju pa u nedogled možeš da je potežeš. Time što u prvih 6 meseci nakon kupovine možeš da tražiš novi proizvod ili povrat novca (doduše samo ako je ozbiljniji kvar u pitanju)?
Ne postoji kategorija veliki i mali trgovci, imaš trgovce i kupce, ovim novim zakonom su mnoge stvari iz starog zakona dovedene u red, ali neke su totalno nelogične. Ova zemlja je totalna banana država, a ljudi koji rade na donošenju i sprovođenju zakona su tu samo iz koristoljublja, pretvaraju se da kao nešto rade, dok ih ne zameni nova garnitura, u međuvremenu dok su na poziciji gledaju da se što više okoriste i puste pipke svuda, naravno i da pozapošljavaju rodbinu. Zakon se donosi po principu suđenja na košarkaškoj utakmici, prvo poluvreme (stari ZZP), osakate kupce, onda drugo poluvreme (novi ZZP) osakate ove druge (proizvođače, prodavce itd), kao kompenzacija. Evo primer najobičnijih kineskih slušalica bubica, kupim bubice čisto da preguram period dok mi ne stignu sa Alija neke koje sam poručio, tipa 800 kinti. Da mi lik račun i uz njega 24 meseca garanciju, ja ga gledam da li si realan, samo da mi stoje u džepu ima da se pokvare za dve godine...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari