Odnesem ja neispravnu grejalicu u CBT (Centar bele tehnike) i danas je preuzmem. Radi naravno, ali niti me je ko pismeno obavestio, niti su tražili saglasnost za popravku, nisu mi ni originalni račun vratili, niti znaju da mi kažu šta je rađeno. Mene lično i nije briga, ali kapiram zašto se ljudi žale.
Pokvario se drugaru zvucnik - slusalica na novom Alkatel PoP staru, uzet u MTS-u pre 20 dana. Odemo do njih da reklamiramo, oni prvo sto su nam trazili jeste kutija od telefona (!?!). Aj to smo poneli pa nisam hteo da se bunim. Kad kaze lik, 'ok mi ovo sada saljemo u servis, a oni ce da vam zamene zvucnik!?' Sta da zamene kazem ja, ovo je NOV telefon, prema ZOP-u uredjaj koji je mladji od 6 meseci se menja novim, ne popravlja se. Ustade lik, da pozove sefa, objasni mu situaciju, da mi ne zelimo popravku itd.. Dolazi sef I kaze: 'znate, mi ne menjamo telefone za nove. Nas generalni direktor je doneo naredbu da se telefoni koji se pokvare ne menjaju novim!?!?' WTF!?
Samo sam mu rekao, znas sta, vas generalni direktor nije iznad zakona o zastiti potrosaca. Onda je popustio i rekao da ce da napisu na reklamaciji da zelimo iskljucivo nov telefon, ali da u svakom slucaju moraju u servis da ga posalju da oni konstatuju kvar. Zivo me interesuje sta ce dalje da bude..
Novi zakon važi samo za rokove ***. To su ti 8 dana odgovor na reklamaciju i 30 dana razrešenje.
Asus ROG Swift PG278Q ide na rekalmaciju, pocela je da mu treperi slika. Kupljen je 14.10.2014. ima 5 god. garanciju u EWE.
Jel imam pravo da ne zelim popravku sa obzirom na cenu, vec povracaj novca ? Verovatno nemaju na lageru novi, a i ne bih ga uzeo zbog jako velikog broja felericnih primeraka.
Sta mi savetujete da radim i koja su moja prava da ne odem kao ovca tamo ? Koliko mogu da me fortaju po servisu ako im to padne napamet i ako istekne rok sta onda?
Uvek imaš pravo da ne želiš popravku tokom trajanja garantnog perioda, ali ne i odmah plaćeni iznos nazad.Asus ROG Swift PG278Q ide na rekalmaciju, pocela je da mu treperi slika. Kupljen je 14.10.2014. ima 5 god. garanciju u EWE.
Jel imam pravo da ne zelim popravku sa obzirom na cenu, vec povracaj novca ? Verovatno nemaju na lageru novi, a i ne bih ga uzeo zbog jako velikog broja felericnih primeraka.
Da pročitaš Zakon o zaštiti potrošača i da shvatiš svoja prava koja su u njemu navedena.Sta mi savetujete da radim i koja su moja prava da ne odem kao ovca tamo ?
Imam jedno pitanje i zanime me kako je to zakonski reseno.
Naime, uzeo sam slusalice pre 2 dana i veceras sam otkrio da je mikrofon veoma los i da postoji neko brujanje kada je ukljucen USB prikljucak (u pitanju su Genius HS-G500V slusalice sa vibracijom). Posto je proslo dva dana, da li ja imam zakonsko pravo da vratim slusalice prodavcu i da uzmem drugi model (uz moju doplatu). Napominjem da sam slusalice uzeo u radnji, tj. nisam kupio na daljinu.
Neke prodavnice imaju internu praksu da jedan određeni vremenski rok vrše takvu zamenu ali to se razlikuje od prodavnice do prodavnice pa je najbolje da ih pozoveš i konsultuješ se sa njima.
Sta su to opste prihvaceni poslovni obicaji i gde su oni i kako definisani?Novčanom kaznom u iznosu od 300.000,00 do 2.000.000,00 dinara, kazniće
se za prekršaj pravno lice ako:
12) odbije da potrošaču proda robu koja je izložena ili na drugi način
pripremljena za prodaju ili odbije pružanje usluge koja se može obaviti, ukoliko to nije
u suprotnosti sa drugim propisom i opšte prihvaćenim poslovnim običajima, suprotno
članu 26. stav 1. ovog zakona;
Da ali ona nije rekla da ne moze.. Prvo je rekla da ce slika biti za 5min, a kada je videla kakva je slika rekla je da nece..Ima jako dobra zezancija za to. U zakonu recimo ako imash salon postoje prodajni i izlozbeni saloni. Recimo vitorog/forma ideale su prodajni saloni i MORAJU SVE iz radnje da prodaju. Ali eurosaloni su izlozbeni saloni i prodaju po narudzbini samo
Verovatno ima tako neka zezancija i za usluge.
Ali mozhe da kazhe da nema tehnichkih mogucjnosti da izradi to pa se ti ..... Kazhe NEMAM BELU boju za te linije izmedju![]()
Aj dokaži da je tako bilo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari