- Učlanjen(a)
- 04.01.2005
- Poena
- 470
Upravo, ide se na to da kupac odustane usled kasnijih peripetija oko vestacenja, suda, advokata itd...
Za misha pogotovo.. Mada, troskove advokata i sudskih taksi na kraju placa onaj ko je izgubio spor.
Upravo, ide se na to da kupac odustane usled kasnijih peripetija oko vestacenja, suda, advokata itd...
Za misha pogotovo.. Mada, troskove advokata i sudskih taksi na kraju placa onaj ko je izgubio spor.
Ma za te krupnije stvari normalno je i da se sudi covek, tako za sitnije iskulira i idemo dalje sta da se radi...
Plaća ili nadoknađuje?
Ako je ovo drugo, onda to znači da u startu ipak treba imati sredstava za tužbu i advokata.
S obzirom na životni standard u Srbiji, retko ko će se upuštati u to, kao i svakodnevne "reportaže" kako nam sudovi loše rade i sporovi mogu da se otegnu na nekoliko godina (nasuprot ovome npr), "Trgovci" to znaju pa "koriste" a vlast se pravi blesava (ne bih da ulazim u detalje zašto je to tako inače ode tema u politiku), glume da ne vide da je zakon problem.
Zaista je teško posavetovati nekoga kada svi vidimo da je žrtva prevare ali nikako ne bih mogao bilo kome da savetujem ovako nešto:
A ko placa vestaka, nakarika se tu neka lepa suma na kraju, samo da se udje u proces.
Mog rodjaka su preveslali za motor od Epice u garanciji, bila je i reportaza na RTS-u, pre neku nedelju.
Otprilike 3 puta mu je crkao motor na novom autu do 120.000km.
On se sad godinama sudi, i nista.
Da nije sve tako crno, Prestidjio mobilni, sam uzeo pokvaren, odneo u servis, oni lupili posle par dana potvrdu da ne mogu da ga poprave, i dobio sam odma novi, cao i dovidjenja.
Vrlo poslovno, i naravno da cu da ih pohvalim
@pepily
U zakonu ne postoji odmah zamena neispravnog uređaja, uređaj se šalje u servis, makar on bio i star par sati od kupovine. Online kupljen proizvod može da se vrati u roku od 14 dana ali ako je ispravan
I postoji i ne postoji. Obzirom da u zakonu ne piše precizan rok niti neka ograničenja koliko brzo prodavac može da da zamenu, ništa prodavca ne sprečava da to uradi odmah (naravno da niko to neće da uradi - za skuplje stvari - ali može, prepreka nema).U zakonu ne postoji odmah zamena neispravnog uređaja, uređaj se šalje u servis, makar on bio i star par sati od kupovine.
Podebljano nigde ne piše u ZZP, upravo sam proverio sve članove koji se tiču prodaje na daljinu i vraćanja u roku od 14 dana. Zapravo je izjava kontradikcija jer, ako se isporuči neispravan proizvod ili se pokvari u tih 14 dana, ispada da ne može da se vrati, iako nije kupčeva krivica (=uskraćeno je zakonsko pravo), nego samo u situaciji "ne svidja mi se kako radi".Online kupljen proizvod može da se vrati u roku od 14 dana ali ako je ispravan
@DARK SIDE
Zar u prvih 6 meseci od kupovine dokazivanje nije obaveza prodavca, pa samim tim on treba da plati veštaka?
@pepily
U zakonu ne postoji odmah zamena neispravnog uređaja, uređaj se šalje u servis, makar on bio i star par sati od kupovine. Online kupljen proizvod može da se vrati u roku od 14 dana ali ako je ispravan
Pa sta sam ja napisao?
Pa napisao si pompezno da trzisna inspekcija vise ne postoji.A o tome pisem jos od pre 2 godine..U ovoj temi je toliko puta to napisano, da ne razumem tvoje cudjenje...stara vest od januara 2011.ali ok..idemo dalje...

Odavno nisam kupovao u WinWin-u ali sam malo razocaran.
-Na sajtu pise da ima opcija Danas-za-Danas i da ako se naruci do 12 roba stize do 16h, a ako se naruci izmedju 12-16 onda stize do 20h i to istog dana. Ja zovem oko 14h i pitam kada ce stici, a oni kazu "kuriri su vec otisli". Ja lepo pitam za opciju "danas za danas" na sta oni kao "evo provericemo". I onda nemaju i kao stici ce sutra (petak) i dogovorimo se da bude posle 12h jer ne mogu pre toga.
-Sutradan nista ne stize. Ja zovem oni kazu u subotu ce, i to kazu u cudu kao da sam ocekivao nesto specijalno, a oni mi rekli da stize u petak, a pomenutu opciju DZD i da ne pominjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari