A ti si po obrazovanju pravnik, pa si kompetentan da sudiš o mom poznavanju propisa i njihovom tumačenju? Ja sam pravo učio na fakultetu, a ne na Guglu.
Naravno da je jasno da fizički oštećena roba ne može da bude pokrivena garancijom, ali problem u slučaju ove torbe za lap je takav da je to fizičko oštećenje. Međutim, to fizičko oštećenje nije nastalo krivicom korisnika, već krivicom proizvođača, tj. u pitanju je fabrička greška. Isto kao za obuću. Neko pljune mnogo keša za fensi Najkice koje mu se raspadnu posle mesec dana i sad će zakon da ostavi lufta trgovcu da proceni da li je to "u skladu sa prirodom robe" ili je ipak fabrička greška.
I sam kažeš da je zakon pun rupa. Ovo je tipičan primer jedne.
Nisam pravnik (buduci sam inzenjer, ostao jos diplomski da se napise)rodjena sestra jeste sa preko 10godina iskustva, skoro sam se nesto cimao sa nekom robom, pa sam trazio njeno tumacenje pojedinih clanova, ne ucim ja nista na guglu osim nekih informacija, bolje "pitati google" nego smarati ljude na forumu nekim pitanjima na koje odgovore mozes pronaci sam...
@Za ranac se svi u ovoj temi slazemo 100%, ja ranac nigde ni spomenuo nisam...
@RazbojNick, ne moze...
Kako da se osteti tokom tasporta, bas me zanima tvoje objasnjenje, pa makar i hipoteticki, napisi neki secenarijo gde fali pin procesoru? Kako da pukne SAMO pin ili vise pinova, a da se to ne vidi na ambalazi procesora - kartonskoj kutiji?valjda znas kako je upakovan CPU, u plasticnu "oplatu" a pinovi su u specijalnom antistatickom "sunjderu", ja mislim jedino da ga pregazis tockom automobila, al to bi se videlo spolja zar ne?...Nisam cuo da fabricki fali pin a i ako fali to ce ti sigurno zameniti - dodjes kuci vidis da nema pina pozoves ih i kazes im...al intel i amd imaju verovatno razne kontrole kvaliteta i jos nicam cuo za takav slucaj.
Jos jednom da ponovim za ranac se slazemo svi, lose prosivena rucka i kraj price, e sad treba isterati to kod uvoznika koji se indijanisu...
P.S. @Rocker, svaka tebi cast ako si zavrsio pravo i hvalis se kako ne znas sta je saobraznosti i jos cinicno pricas kao da je to nesto "novo izmisljeno"...mozda bi trebao da ucis i sa gugla da ti udje malo u vugla jer ti faks ocigledno nije bio dovoljan...inace nema potrebe da ti se vredja ego i posnos, rekao sam ti da mozes da izgulas sta je pojam garancije i saobraznosti odnosno ekvivalenti na engleskom jeziku, ja sam tako naucio...ti si napisao da ne znas ta je to?!