Crkao mi Samsung LCD monitor pa racunam ja ajd da kupim novi jer je ovaj izgurao preko 5 godina i ne znam da li neko poravlja monitore. Odem u win-win klasika, ima tj. nema bice sutra. Sutra stvarno stigne monitor Samsung 23.5".
Posaljem zenu da plati i da ga donese, dadose joj zapakovanu kutiju, od radnje do kuce 50metara i nije tezak monitor. Zena donela, stavim monitor na kauc, otvorim kutiju, pazljivo montiram postolje (usrafim jedan sraf).
Spojim monitor sa kompom ukljucim kad na moje iznenadjenje monitor mora da se pali na dugme i to otpozadi a ja imam Samsung TV i stari monitor sve na dodir sa prednje strane. Vidim monitor radi i ugasim. Sutra Subota sav srecan ko mladi majmun sednem za komp i predvece cerka dodje i pogleda monitor sa bocne strane i vidi da probija pozadinsko osvetljenje panela na desnom cosku monitora. Vidim ja da to tako ne treba pipnem monitor a on vreo sa te desne strane.
Sta da radim, radnja zatvorena, nedeljom vise ne rade, spakujem sve i u ponedeljak pravac win-win blok 24.
Reklamiram ja monitor vidim belo me gledaju, dva prodavca ukljucili monitor i kazu sta fali dobra slika i slikaju monitor mobilnim. Ja pokusavam da im objasnim da izbija pozadinsko osvetljenje LCD panela i da se monitor greje sa te desne strane a oni vicu to je normalno. Klinac normalno, svi TV i monitori kod mene su ladni ko spricer bilo da je ispravljac u njima ili na prikljucnom kablu. Plus prodavci me stalno teraju da se maknem jer ja insistiram da snime bocno monitor gde se lepo vidi probijanje pozadinskog osvetljenja. Ja starac sa zenom maknem se kad sad me sefica tera da se maknem smetam im kao ne mogu da naprave reklamacioni zapisnik. U www win-win stranici pise "Uz svaku komponentu napisati što detaljniji opis kvara" a ono sto je napisano u reklamacionom zapisniku je uzas. U medjuvremenu ova dva trgovca setaju monitor po radnji dolaze do ulaznih vrata i naprasno otkrivaju da je da desni gornji cosak ostecen. Trazim da mi pokazu
ali oni odbijaju a sefica mi potura reklamacioni zapisnik da potpisem. Monitor odlazi u servis i tu pocinje muvanje, zovem servis na brojeve sa reklamacionog zapisnika kazu monitor nije u servisu, zovem prodavnicu kazu monitor nije kod njih. 7 dan po reklamaciji monitor je konacno u servisu na dijagnostici, 8 dan dobijam poruku da je moja reklamacija odbijena. Sad pocinje jos veca lakrdija zovem da pitam kad ce da vrate monitor i da idemo na sud, prvo mi posiljaoci SMS poruke kazu to je tipska poruka cekajte 30 dana. Zovem prodavnicu kazu isto tipska poruka, kao puj pike. Sad ka po zakonumoram da cekam 30 dana a mogu da mi vrate monitor u delovima, nigde u zapisniku ne pise seriski broj monitora samo Samsung i model koji je za sve monitore tog tipa isti. Plus po jednom papiru vidim da je monitor Comtrade a da je win-win druga ruka.
Sta sad ja da radim? Zvao sam trzisnu inspekciju, ispada grubo receno da sluze kao ukras i u mom slucaju ne mogu ama bas nista. Koliko vidim zakon vrlo dobro odgovara prodavcima. Kako moze da u doba kad se elektornika ne popravlja ili se menjaju celi sklopovi neko da propisuje da se ceka na dijagnostiku 30+ 8 dana i plus nigde se u reklamacionom zapisniku ne beleze tacni podaci uredjaja nego samo model.