Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Guys, please, don't mix frogs and grandmothers...

Sa twitera
d9c96ef34804706153d62290fcfbcfca.jpg

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

142555330_3728911297202996_4316642933012049748_o.jpg

Milioneri pozajmili (ne kupili) deonice GameStopa i odmah prodali nekom trecem licu po istoj ceni, ponovili taj postupak dok nisu napravili deficit deonica od 140% (prodali vise deonica nego sto postoji). Racunali su na to da ce GME propasti jer navodno ne posluju dobro za vreme korone i da na kraju nece morati da pokriju deficit. Neki baja na reditu skontao ovo pre godinu dana (DeepF*Value) i ulozio 50000k za deonice, znajuci da ce ovi milioneri morati kad tad da kupe nazad deonice koje su pozajmili/obrnuli.
TLDR: https://www.youtube.com/watch?v=Q4AfIN672M8

Milioneri se bune jer su primenjene njihove "poslovne strategije" na njih same.

Poslednja izmena:
Masa njih je pokupovala sitne deonice firme koliko sam ja shvatio, i sad milioneri kmece. Polako ali sigurno se nazire svetlo u ovom tunelu. :D

Ljudi i dalje masovno kupuju deonice, iako kostaju visestruko vise nego na pocetku price kad je bilo 17$. Plan je da samo kupuju i drze deonice dok sve brokerske kuce uvaljene u ovaj posao ne isplate sve sto duguju, po desetostruko vecim cenama i zateznim kamatama (tzv. short squeeze). Otud i termini "diamond hands" (drzanje vrednih deonica) i "to the moon" (plan da se cene deonica i dalje dizu u nebesa)

Uz sve ovo, mnoge brokerske aplikacije su ogranicile dalju kupovinu akcija uz mogucnost samo da se mogu prodati, sto je dovelo do bojkota doticnih i masovnih tuzbi. Mada ni reddit nije nevin, s obzirom da je sve ovo manje vise organizovano, sto je protivzakonito (al ko kaze da se i milioneri ne sluze ovim taktikama)

Poslednja izmena:
Jeste zabavno, ali je protivzakonito i pri tome je ostavljen javni pisani trag "udruživanja".

Ne bi me čudilo da bude i izručenja u USA iz država koje imaju takav bilateralni sporazum sa njima.

share/mining/suplementi je obican pulp fiction. Kako to ne skapirate vise!
To je kao da ulazete svoju DNK (spermu) u zajednicke gene sa plasticnom devOjkom, i onda kada se rodi gabor.. oh fuck, nisam hteo to da kupim!
Sali se postar, samo ulazhite, ljubi Vas deda :)
----
KVsr4SZ.jpg

Ljudi i dalje masovno kupuju deonice, iako kostaju visestruko vise nego na pocetku price kad je bilo 17$. Plan je da samo kupuju i drze deonice dok sve brokerske kuce uvaljene u ovaj posao ne isplate sve sto duguju, po desetostruko vecim cenama i zateznim kamatama (tzv. short squeeze). Otud i termini "diamond hands" (drzanje vrednih deonica) i "to the moon" (plan da se cene deonica i dalje dizu u nebesa)

Uz sve ovo, mnoge brokerske aplikacije su ogranicile dalju kupovinu akcija uz mogucnost samo da se mogu prodati, sto je dovelo do bojkota doticnih i masovnih tuzbi. Mada ni reddit nije nevin, s obzirom da je sve ovo manje vise organizovano, sto je protivzakonito (al ko kaze da se i milioneri ne sluze ovim taktikama)
Sta li bi Bobby Axelrod uradio u ovoj situaciji [emoji41]

To je upravo problem gomilanja para u nedogled jer da bi "mi" imali uticaj na trziste i napravili "mahinaciju" treba da nas se skupi "ceo internet" a to je prilicno tesko uraditi u tajnosti. Kada "1%" pravi iste takve mahinacije treba da ih se skupi troje sto je apsolutno lako odrzati u tajnosti. Isti problem je i medju korporacijama, trzisni kapitalizam zamisljen kao konstantna borba ideja i usluga a mi trenutno imamo po 100 brandova koji su samo front 2-3 velika proizvodjaca i tako je svuda. Mi u IT ovo jos i najbolje znamo, Intel ili AMD, Nvidia ili Ati (pardon). Kapitalizmom je mogla biti nazvana situacija 90ih, 3dfx, ati, s3, nvidia, matrox, hercules, powervr... u tom broju ZASEBNIH proizvodjaca koji su svi jedan drugom konkurencija mogli smo da pricamo o trzisnom kapitalizmu i gle cuda, napredak je bio izuzetan a cene sarolike kao i tehnologije koje je ova situacija iznedrila. Sad ako nvidia ne uradi nesto bitno, nece ni amd. Tek kad jedan uradi nesto, drugi kopira da ostanu egal, sve na kasicicu.

Bas me zanima kako ce se sve ovo zavrsiti, velike rupe ce napraviti u samom sistemu. Recimo presedani da neke deonice budu banovane za kupovinu, nebuloza. Interesting times.

sad kad krene najezda pljackasa [emoji1787][emoji1787]

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

^ Ma dajte bre...
Ko još ne zna priču - Mađarice/Čehinje za Vegetu...
Ova je svakako bila voljna to da odradi, a ovo da je to uradila da bi ga zamajavala dok ne dođe policija joj je samo izgovor... :)

01.02
d6f710ef92df7479b81b423f248967f0.jpg

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno