Šta je novo?

Za Acu

Athlon

Čuven
Učlanjen(a)
03.06.2002
Poena
619
Don Aco! Nesto mi u poslednje vreme slabo ide od hand math, pa me interesuje da mi preracunas sledece. AMD 1700XP+ ako izdignem na XP2700+ na koliko ga to teram. Nesto mi slabo ide math. Pa dobro reci ce mnogi i drugi su terali i vise, moguce, ali na kolikoj temperaturi. Molim da se obrati paznja na fotke koje prilazem. Sve je postignuta sa ASUS A7V8X, samsung memoriji i Vcoru od samo 1.8V. Sta mi predlazes Don Aco, dizanje magistrale, voltaze ili mnozioca za potpunu satisfakciju.
P.S. sada mozes mirne duse u mirovinu.

A sada i neoborivi dokaz!

Uzmi mali programcic, wcpuid i pogledaj na koliko tacno megaherca ti ide procesor...

Hej Bane, znam ja tacno na koliko on oskace, ali ovdje se neki izdaju za Dona, a nista rezultati. Malo sam napisao dvosmisleno, nadam se da nije i uvredljivo.

Athlon je napisao(la):
Hej Bane, znam ja tacno na koliko on oskace, ali ovdje se neki izdaju za Dona, a nista rezultati. Malo sam napisao dvosmisleno, nadam se da nije i uvredljivo.
A ovo tvoje je neki kao rezultat :D :D
Od momenta kada si ovo slikao do ulaska u WIN je dugacak put:D .
A tek posle toga idu testovi.:beat:
Don jeste moj ljuti rival ali na polju AMD-a je jos uvek tata za sve takve kao ti :D .Da ti vidimo rezultate u 3D marku,sandri...??

Paz, ovaj proc preko 2.1 GHz, svaka cast. Cime ga hladis, Vapochill? :D

Athlon je napisao(la):
Don Aco! Nesto mi u poslednje vreme slabo ide od hand math, pa me interesuje da mi preracunas sledece. AMD 1700XP+ ako izdignem na XP2700+ na koliko ga to teram. Nesto mi slabo ide math. Pa dobro reci ce mnogi i drugi su terali i vise, moguce, ali na kolikoj temperaturi. Molim da se obrati paznja na fotke koje prilazem. Sve je postignuta sa ASUS A7V8X, samsung memoriji i Vcoru od samo 1.8V. Sta mi predlazes Don Aco, dizanje magistrale, voltaze ili mnozioca za potpunu satisfakciju.
P.S. sada mozes mirne duse u mirovinu.

Pravo da ti kazem i meni nesto slabo ide matematika, zaboravilo se, a i mrzi me da racunam. Ja sam navikao samo da gledam krajnje rezultate. Sto se mene tice probaj sta ti padne na pamet, dizi sve, pa dokle stignes.

:confused: Sta je bre ovo ??? Mislim da ovo ne zasluzuje vecu paznju, barem dok se ne pruze eventualno neki verodostojniji "dokazi"...

Kao prvo, gde ga nadje da meris temp sa ASUS Probe-om ? Poznato je da taj program brljavi i da nema veze s mozgom. Osim toga, imam relativno bogato iskustvo sa ASUS plocama, i tvrdim i znam iz prakse da sve ASUS ploce prikazuju mnogo vece temperature od realnih (i do +10C). Na 22C na ASUS ploci ne moze da radi ni Duron 600 :) .
Ova slika je ocigledno uzeta u prvim sekundama posle paljenja racunara i to u prethodno dobro ohladjenoj prostoriji (sto se moze naslutiti i po zutoj liniji koja je tek pocela da iscrtava...) Ako nije, onda je Probe - neuobicajeno - "pobrljavio" u suprotnom smeru, tj. prikazuje nerealno nisku temperaturu ili uopste ne cita dobar senzor. Bojim se da ni Vapochill ne bi mogao da ohladi tako O/C-ovan Athlon na 22C pri duzem radu.

Kao drugo, Onaj prvi ekran naravno ne znaci nista, jer je pitanje da li se Windows uopste nakon toga podigao. Cak je meni sumnjivo i kako si uopste taj ekran snimio ??? Na tako brzim masinama taj prvi ekran se ili uopste ne vidi ili traje samo delic milisekunde, svaka ti cast sto si uspeo da ga uhvatis...ili je mozda tu stao ? :) O:)

Aj ti lepo u windows pa na Wcpuid pa da mi vidimo te rezultate bez matematike. A za temperaturu to moze lako da se sredi bacis kuciste na prozor pa da vidis sta je hladjenje.. Pa da vidimo ko ide u mirovinu onda :beat:

drapin je napisao(la):
:confused: Sta je bre ovo ??? Mislim da ovo ne zasluzuje vecu paznju, barem dok se ne pruze eventualno neki verodostojniji "dokazi"...

Kao prvo, gde ga nadje da meris temp sa ASUS Probe-om ? Poznato je da taj program brljavi i da nema veze s mozgom. Osim toga, imam relativno bogato iskustvo sa ASUS plocama, i tvrdim i znam iz prakse da sve ASUS ploce prikazuju mnogo vece temperature od realnih (i do +10C). Na 22C na ASUS ploci ne moze da radi ni Duron 600 :) .
Ova slika je ocigledno uzeta u prvim sekundama posle paljenja racunara i to u prethodno dobro ohladjenoj prostoriji (sto se moze naslutiti i po zutoj liniji koja je tek pocela da iscrtava...) Ako nije, onda je Probe - neuobicajeno - "pobrljavio" u suprotnom smeru, tj. prikazuje nerealno nisku temperaturu ili uopste ne cita dobar senzor. Bojim se da ni Vapochill ne bi mogao da ohladi tako O/C-ovan Athlon na 22C pri duzem radu.

Kao drugo, Onaj prvi ekran naravno ne znaci nista, jer je pitanje da li se Windows uopste nakon toga podigao. Cak je meni sumnjivo i kako si uopste taj ekran snimio ??? Na tako brzim masinama taj prvi ekran se ili uopste ne vidi ili traje samo delic milisekunde, svaka ti cast sto si uspeo da ga uhvatis...ili je mozda tu stao ? :) O:)
drapine...

1. temperatura je relana, sto da ne. ja sam dig'o mog xp-a na 1.85 i radi na 18 stepeni, ali naravno kad napravim promaju u kuci. tako da je i on to isto mogao da uradi

2. ona brzina 2100 atlona... pa to je samo post, meni se moj postovao na 2ghz-a ali bez napona nece da udje u win. tako je slucaj i sa njegovim, najverovatnije

Polako gospodo. Jest da je u Minnesoti hladno. oko -25C po noci, ali nikome ne pada ni na pamet da pravi promaju ili drzi kuciste na prozoru. Kao prvo, koristim (probe radi) novo ANTEC-ovo kuciste gde se sve vruce komponente slazu odozgo nadole. Dakle prvo hard drive, onda CD-DVD ovi i tako dalje. Drugo procesor hladim sa Dynatronom pure CU i sa iskljucenim Q-fan opcijom. Napajanje je Antec 430 True Power, a rezultati u Sandri i PCmarku slede. Ovo je maximalni speed koji sam postigao uz 100% stabilnost, (sve provedeno od instalacije Windowsa, do instalacije Photoshopa i Premiere 6). Ako Aco kaze da teram onda teram dalje.
P.S. Plocu sam postavio na nesto nizi setin kada sam isao kod Rusa (Sergej, koji je nesto kao menadzer u North staru) i ubadali smo 17-seke pa ko se digne digne i nakon dvadesetak naletili smo na ovaj primerak). Mila mati tamo je oko 10.000 razlicitih AMD-ova.

A evo i WCPUID

Athlon je napisao(la):

Pa to je smesna cifra, pa nas BeastMaster je digao svoj XP1700+ Thoroughbread B na 2.200MHz-a. Ipak je moj stari XP1600+ jos uvek sampionski u svojoj klasi. :D :D

U levom uggluuuuu Aca (overclocker Don ctp; ), a u desnom izazivaaaaac Athlon :whip (publika skandira) 10 min kasnije .... Novvvviiiii nosilac tituleeee sampionaaaaa je i dalje stariiiiiii ne porazeeniiii Acaaaaaaaaa zvani Overclocker Don... ufff sta da se radi malo sam se zaneo izvinjavam se svima :beat:

Uz duzno postovanje Don Aco, strasim se da se nismo razumili dovoljno. Ja sam rekao i dokumentovao da je to maximalna brzina na kojoj je procesor 100% stabilno radio. Ako je to malo, pogledaj sto sam ti pripremio dole. Ako je i to malo, strasim se da sam izabrao los primerak, ili mi je Rus opet podvalio kao prosli puta 2000+ 0.18 microna pod 2000+ 0.13 mic. Inace strasi me i temperatura koja je na 2.3 Ghz skocila na 34C.

Ja sam malopre pržio mog XP-a 1600+ na 2012MHz @ 1.85V pa mu temp. nije skocila preko 24C (sta da radim kad je 'ladno napolju :D) Hladjen je vazduhom Thermaright AX7 + Thermaltake SmartFan II.

Pusti CPUBurn pa javi kolika ti je temp...

Athlon je napisao(la):
Uz duzno postovanje Don Aco, strasim se da se nismo razumili dovoljno. Ja sam rekao i dokumentovao da je to maximalna brzina na kojoj je procesor 100% stabilno radio. Ako je to malo, pogledaj sto sam ti pripremio dole. Ako je i to malo, strasim se da sam izabrao los primerak, ili mi je Rus opet podvalio kao prosli puta 2000+ 0.18 microna pod 2000+ 0.13 mic. Inace strasi me i temperatura koja je na 2.3 Ghz skocila na 34C.
Athlone, malo je smesno porediti rezultat jednog T`bread XP-a sa Palominom. Totalno su neporedivi procesori, i zato batali prozivanje Ace. Nepostaje se OC Don tako sto kupis procesor novije generacije, vec tako sto pokazes odredjeno znanje (a i malo smelosti), pa uradis nesto sto pod normalnim uslovima nije moguce.

drapin je napisao(la):
Na 22C na ASUS ploci ne moze da radi ni Duron 600
A ako dokazem, da Duron na 1,3 GHz moze na 21 ?:D
Evo formule:
-7 komada 8X8 [cm] ventilatora u kucistu
-TT Volcano 9 (ima prikopcan termalni senzor i dalje radi na "leru").
Ploca je inace A7N8X

Sto sa tice temperatura sa slike, mislim da je PCProbe zamenuo temp. MB-a i CPU-a.
Inace ja zivim za ASUS komponente, ali ni ja ne verujem PCProbe-u. Ponekad pokazane vrednosti odudaraju od realne cak do nekih 25%. To je univerzalni program za sve maticne ploce (ASUS) pa hoce da zameni senzore, itd...

Sta ste se bre svi primili kao babe na saucesce:D .

U bre Aco ala te brane kao da si im brat rodjeni.Ali kada malo bolje razmislim, Don se i postaje tako sto iza njega stoji cela organizacija tj. Familija.:D :D

Za Athlona: Ti dade uzbunu na forumu a onda prikaza socijalni rezultat,ispod 2GHz.Jel moze to tvoje vise ili mu je tu kraj??A temperatura??Ko jos to gleda?:hump: :hump:

simpson H je napisao(la):
U bre Aco ala te brane kao da si im brat rodjeni.Ali kada malo bolje razmislim, Don se i postaje tako sto iza njega stoji cela organizacija tj. Familija.:D :D

Sta ce ljudi, realni su, znaju da sam ja bio prvi koji ti se ozbiljno suprotstavio sa dosta slabijim procesorom. Jak je klan AMD-a. :D :D

2.3 GHz ni u kom slucaju nije socijalni rezultat nego je nesto zaista hvale vredno. OK Asus dopusta prebacivanjem Vcore jumpera Vcore i preko 2V, ali posle ovoga nista vise nije pomagalo. Definitivno tvrdim da je 2.3 GHz fizicka granica za 1700XP+ i ko je preddje, kapu dole. A za Acu, Don je mrtav, ziveo Don. Narovoucenjie: Na mladjima svet opstaje.

Athlon je napisao(la):
2.3 GHz ni u kom slucaju nije socijalni rezultat nego je nesto zaista hvale vredno. OK Asus dopusta prebacivanjem Vcore jumpera Vcore i preko 2V, ali posle ovoga nista vise nije pomagalo. Definitivno tvrdim da je 2.3 GHz fizicka granica za 1700XP+ i ko je preddje, kapu dole. A za Acu, Don je mrtav, ziveo Don. Narovoucenjie: Na mladjima svet opstaje.
Sine, ja da zivim u americi, overklokovao bi Jennifer Lopez da ima 3 dupeta :D

A evo malo i Sandrice, pa neka mi neko odgovori zasto kupovati 2700XP+ za nekih 340$ kada se stvar moze zavrsiti i sa $52.

Athlon je napisao(la):
Ma za mene je tesko socijalan pogotovo u toj varijanti sa socijalnom magistralom.Za pravi OC nije dovoljno imati samo procesor vec znati puno toga i dokumentovati rezultatima npr. 3DMark,Sandra mem.,.....Ima ljudi sa brzim procesorima od Ace ali dosta sporijim masinama:D :D

Athlone nemoj da se razocaras,ipak je procesor samo jedna stavka u sistemu:hump: :hump: Nastavi tako,mozda od tebe postane nesto za 10 godina:D :D

Nemoj Simpsone da pricas napamet ko stara baba. OC jest umjece, ali preduslov su dobre komponente. Drugo, potreban je usud, a trece i malo znanja (sto ni tebi ne bi skodilo). Ni u kom slucaju nisam hteo da se merim sa Acom (vidim da je tamo legenda, nesto kao Djordje Marjanovic) nego samo da pokazem da ovi AMD procesori, u sprezi sa dobrom plocom mogu da daju odlicne rezultate. Toliko, a sada opet masinu vracam na default. A i menjam nick u Don Athlon. OK?
P.S. Ono za J. Lo nece ici jer guzovi su unikat, provereno.

Athlon je napisao(la):
A evo malo i Sandrice, pa neka mi neko odgovori zasto kupovati 2700XP+ za nekih 340$ kada se stvar moze zavrsiti i sa .

Daj malo membandwith iz Sandre...

Athlon je napisao(la):
Nemoj Simpsone da pricas napamet ko stara baba. OC jest umjece, ali preduslov su dobre komponente. Drugo, potreban je usud, a trece i malo znanja (sto ni tebi ne bi skodilo). Ni u kom slucaju nisam hteo da se merim sa Acom (vidim da je tamo legenda, nesto kao Djordje Marjanovic) nego samo da pokazem da ovi AMD procesori, u sprezi sa dobrom plocom mogu da daju odlicne rezultate. Toliko, a sada opet masinu vracam na default. A i menjam nick u Don Athlon. OK?
P.S. Ono za J. Lo nece ici jer guzovi su unikat, provereno.
Pa i taj preduslov koji kazes je umece :hump: .Treba znati izabrati prave komponente.U sprezi sa dobrom plocom kazes???A tvoja je dobra??:hump:
Sa tom magistralom je ispod prosecne OC ploce:D :D
Sto se mene tice mozes da promenis nick i u Digimon ako hoces:D ,ali masina ce ti i dalje raditi na defaultu.Kolika ce tada temperatura biti u cuvenom PC probe,-18??
Stvarno ti je dobra ploca:D :D

Alexandar je napisao(la):
Daj malo membandwith iz Sandre...
Nemoj ga sad ti:hump: ,Alexandre vidis da je covek na socijalnoj magistrali:D

Ovo mi Sipson-e lici na ono iz filma " Dobi i ti"

Ne razumem cemu lozenje?
Magistrala je 190MHz :p , toliko ide moja najsugavija winbond memorija koju imam ovde.

Athlone, sine zalomio ti se trubred "b", u Americi bese?
Veliko cudo, zaista.
Izbrati trubreda "b".
u Americi.

Doduse, treba ga i dici na 2V.

A za one slike sa digitalcem, pitaj Cara i mene kakve cifre mogu da iskoce pri bootovanju, da se ovi sa P4 smrznu, samo da vide.

Vrh Dno