- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
Koji eMac imaš? 
Koji eMac imaš?![]()
Evo i mene da se javim.Pročitah dosta toga o Mac-u što ste napisali. Pa da se pridružim diskusiji.Probao sam mislim koristio win od 98 pa sve do win7 i konačno pre godinu dana sin me nagovori da probam Mac OS X.Počeo sam sa leopardom na AMD-u da bih prešao na intela i sad mi gospodari na PC mašini Snow leopard 10.6.2 . Šta reći mir, smirenost, opuštenost u radu ; nema grča kao na Windowsima ima li crva ili ne. pišem surfujem slušam mziku gledam filmove zaunuka igrice itd.itd.itd .Predivan osećaj da ne spominjem grafiku jednostavnost upotrebe, i ajde da malo forsiram ljudi "nirvana" u odnosu na win. Ako ne budem morao na win samo u nuždi zbog e-bankinga . Pozzzz zajednici
Vlc je navano klasik, ali su prestali da ga razvijaju za Mac.
Konzole postaju brzo graphically outdated (danasnje graficke karte su EOL nakon pola godine) a i sux @MMORPG
I eto, rasprichao sam se, ali posle 14 godina otkad sam prodao Amigu, osecam se kao da ponovo dishem punim plucima
...svako ko josh uvek cheka Amigu...
..ali posle 14 godina otkad sam prodao Amigu...
I eto, rasprichao sam se, ali posle 14 godina otkad sam prodao Amigu, osecam se kao da ponovo dishem punim plucima i svaki dan me neka sitnica u sistemu iznenadi.
prednost "zatvorenog" sistema - odnosno kad jedna firma pravi i software i hardware.
Takodje ono shto sam primetio shto se tiche kolichine softvera, mozda ga na Macu ima mnogo manje nego na konkurentskom sistemu, ali je zato mnogo lakshe naci korisne programe, ja koristim vec gomilu koji mi pomazu u svakodnevnom radu, kakve na windowsu nikada nisam video,
Bingo! ovo je poenta! :wave:
evo nekih sajtova za neupucene:
www.versiontracker.com
www.pure-mac.com
E da, jedini Windows koji mi je ostao je XP preko VMWarea, i to ce da ode kada banke napokon promene budjavi softver...
to je najverovatnije zbog "otvorenosti" Microsoftovog Windowsa![]()
Da, bravo... Nisam znao da se postovi brisu kad nema sta da se odgovori... :zgran: Ignorance is Knowledge... War is Peace....(1984) Extra....
Covek nedokumentovano kaze da je grafika na konzolama bolja od grafike na PC, i taj post stoji.
''Sine danas ces raditi u ATI patikama, a sutra ces obuci nVidia cizme, ok?! Naravno da je ok! Cak je i zanimljivo, dok se ima vremena;(''
P.S. mac hardver je i dalje za neke jezivo skup bash zbog toga i nije toliko zastupljen u Srbiji (jako bogatoj zemlji)
Iznenadio bi se koji je to procenat ljudi koji su ga kupili da ga slože sa nameštajem. Od ukupne zajednice u Srbiji, barem 20%....tako da su vlasnici Maca uglavnom oni koji znaju shta su kupili + jedan mali procenat ljudi koji ima kesha i kupili ga da sloze sa nameshtajem![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari