Šta je novo?

z5500 vs hifi

Hehe... vratices se ti ;)
Ma to drugar Nikk adsl, to se on samo sali. :)

Salio se ili ne, z5500 su ok zvucnici, skupi, ne sviraju lose, ali samo filmove i igrice.
Za slusanje muzike nisu najsrecniji izbor, pogotovu ako se uzme cena u obzir. Naravno hip-hop, trance i ostala elektronika mu prija zbog onog woofer-a, ali to i nije muzika... :)

To sta je mzuika, sta nije i koji je film dobar a koji nije ostavimo po strani. Ukusi su razliciti. Moze i muzika da se slusa na Z-5500, naravno da je mnogo bolje na HiFi ali moze da prodje. Jesu oni gomila plastike i metala ali bzv sto niko nije ponudio nista bolje za isti novac.

Kako nije? Pa Microlab ima bolje za cini mi se manje pare. Jeste da nema sve features-e kao Logi...

Pa o tome se radi. Kupi neko PS3 ili WD TV ili PC hoce poveze preko SPDIF i tu se jedino ovaj matori Z-5500 uklapa a uz to za filmove i igre ima jaci bass i eto veselja.

Kako nije? Pa Microlab ima bolje za cini mi se manje pare. Jeste da nema sve features-e kao Logi...

Ja se ubi to pričajući, ali izgleda da niko neće to da čuje. H600 je, po meni, mnogo bolji sistem od z5500. Nema toliko jak bas, kako Gdin M reče, ali ima bolji zvuk. dekodere i optiku nema, ali zato je sistem od drveta, ne od šper ploča i pritom koša 27k dinara. Kome treba DTs i optika z5500 je bolje rešenje. Kome treba da samo uživa u dobrom zvuku na filmovima i hoće da sluša muziku ponekad na računarskim zvučnicima, h600 je dosta bolje i jeftinije rešenje od tog logija.

Pa o tome se radi. Kupi neko PS3 ili WD TV ili PC hoce poveze preko SPDIF i tu se jedino ovaj matori Z-5500 uklapa a uz to za filmove i igre ima jaci bass i eto veselja.

Neka kupi polovan risiver za razliku u ceni. :D

Dzaba ti jaci bass kad je to obicna muljavina.;)

Na kraju je zaključak da jedino MicroLab ima konkurentne zvučnike Z5500, ali ne mogu nigde da se kupe a sve ostale igrarije sa receiverima koštaju 1k+e? :d

Pročitah sve i mogu samo da kažem jedno - svi ste u pravu! :p

Nego, gore je neko počeo da priča šta je to što valja, a da nije Z5500.

Može li neko (civi, gvlada, delija, ko-li-već) od vas hajfista momaka, da kaže - šta to po vama treba da se uzme, da zadovolji kriterijume da se može slušati dobar zvuk muzike i filmova, sa DD/DTS/DTS-HD/... dekoderima, optikom i coax ulazima, 6.1/7.1 "izlazom", a da nije krš (dakle, da nije plastikaner, designed in England, made in Malaysia/China/Korea) i da može kod nas da se nađe.

Pod svime ovime gore smatrama AVR sa kompletom zvučnika, nije bitno da li je od istog ili od različitih proizvođača, ima satelite i SW (za 5/6/7.1 zvuk) i uslovno rečeno nije ograničeno cijenom. Kad kažem uslovno, onda smatram koliko je to potrebno dati najmanje novaca za nešto što valja, a da to nije cifra od 5000€.

Hvala na informacijama.

Ja mogu da pricam u svoje ime a to je da recimo AVR ne bih uzeo ispod 600e, sw ispod 500e i sl. To kad se sabere ispada dosta vise od Z-5500 ali je i visestruko bolje. Sve jeftinije varijante mogu biti malo bolje od Logy ali ne u segmentu koji ja zelim tj da to bude sto veci HiFi. Uporedjivao sam i slabije modele i nista od toga mi se nije dopalo kako zvucno tako i funkcijski. Covek je kupio Yamahu i MS i zadovoljan je. Znaci, ovo moje nije naravno postulat vec moje misljenje. Ne znaci da neko nije u pravu vec da svako prica iz svog ugla, zavisno od svog ukusa. Sve sto je receno proverite u praksi tj poslusajte kod nekog kuci ili u prodavnici. Posle toga sta vam se dopadne i za sta imate kintu uzmite.

Vlado, pa jel ovo malo skuplje od Z5500? Jeste. To ste trazili? Jeste.
Ja verujem da ova kombinacija svira bolje od Z5500. ;)

Vlado, pa jel ovo malo skuplje od Z5500? Jeste. To ste trazili? Jeste.
Ja verujem da ova kombinacija svira bolje od Z5500. ;)

Ne samo to, nego je modularna, moguće je zameniti risiver, pojedine zvučnike, samo vufer... Ako nešto crkne lako se popravi ili u najgorem slučaju zameni samo ta jedne komponenta. :) Ako Logi rikne (a dešava se često), možeš samo da ga gledaš ako je istekla garancija. :D

Dodatno, ovo i lepše izgleda, pravi zvučnici što bi se reklo, a ne oni Logijevi plastični prcmoljci. :)

Poslednja izmena:
Mislim da je i tebi jasno da onaj ko ima 350, može da plati i 500e. U većini slučajeva završe sa Logijem jer, kao što se vidi iz ove teme, ni ne znaju šta bi drugo kupili.

Do stotinak evra ima smisla dati za plastiku, sve preko toga je brutalno bacanje para. Ko baš voli 5.1 plastiku može da kupi recimo ovo za 7k dinara i da ga lepo služi dok ne skupi pare za nešto ozbiljnije.

Z5500 mi je kao Jugo sa friziranim motorom, spojlerom, alu felnama, sportskim sedištima itd., ali to je i dalje Jugo šta god mu nabudžio. :)

Pazi, ne znam gde je on to kupio i pod kojim uslovima ali Yamaha 367 je 260e a ovaj komplet MS zvucnika kostao je zvanicno oko 500e. Mozda ih je uzeo na Technomax zatvaranju prosle god kad su cene bile prepolovljene. Na zalost, to onda nije relevantna cena sistema i mogli bi da pricamo kako je Z-5500 kostao 250e. Tako da nekih 760e je primetno vise od 360e koliko je Z-5500. Opet ja ne bih dao taj novac za ovaj komplet, vec ako bih ulazio u HiFi usao bih kako treba i dao vise novca.
Ovu zvucnici su par kg, nije to nista posebno. Za film i igricu mogu da prodju ali za muziku padaju kao i Z-5500.

http://www.techradar.com/reviews/au...speakers/mordaunt-short-premiere-98794/review

Poslednja izmena:
Mislim da je i tebi jasno da onaj ko ima 350, može da plati i 500e.

Naravno da mi nije jasno. Konstatacija ti je, u najmanju ruku, neverovatna:sceptic:. Gledajući tako, cifru možemo da nabiflamo i na 1000€. I ja bih voleo da, kao ovaj pančevac, kupim komplet kao njegov, ali sam dao 300€ i za ostatak para živeo (plaćao hranu, gorivo i režije). Odakle ti uopšte ideja za ovakvu rečenicu?

Poslednja izmena od urednika:
Ma jasno da za malo para ne može da se dobije dobar sistem za muziku, osim da se vrebaju polovne ponude. Ali to i nije poenta, poenta je da je kupovina Logija besmislena za cenu koju košta, bez obzira da li postoji neka alternativa. Prosto ili kupiš nešto kako treba ili ne kupuješ uopšte. Kome treba samo da mumla i gruva u filmovima i igrama, posao bi mu završio i X530 za 30 hiljada dinara manje.

Naravno da mi nije jasno. Konstatacija ti je, u najmanju ruku, neverovatna:sceptic:. Gledajući tako, cifru možemo da nabiflamo i na 1000€.

350e nije baš budžetska cifra, nije isto kad neko ima 50e, pa mu se kaže da doda još 150e, ili kad neko ima 350e, pa mu se kaže da doda 150e.

Poslednja izmena:
Daj ne zezaj, pa ne mozes da poredis Z-5500 i X-530. Cuo sam oba sistemai razlika je prevelika da se kaze da ne opravdava cenu. Ljudi bre, Samsung 40C650 kosta na Zapadu 800e a kod nas 1000e i sada sta? Prema njihovim platama je budzetski model dok kod nas kukaju. Po tome ko ima 1000e za taj moze da doda i 1200e za malo veci, bolji, led mozda?

Ja ih i ne poredim, rekao sam nešto sasvim drugo: da neko ko nema para trenutno, a želi HiFi 5.1, bolje da kupi X530 tek koliko da ima nešto, a da umeđuvremenu šteka pare za ozbiljniji sistem. Ko nema takvih ambicija, može da kupi Z5500 i da skrati sebi muke. :)

Po tome ko ima 1000e za taj moze da doda i 1200e za malo veci, bolji, led mozda?

Naravno da da, ako ta kupovina ima smisla za kupca. Ako 200e košta model koji zaista ima nešto što meni treba.

Poslednja izmena:
Nekome je 350€ isto kao i 500€. Analogno tome, ko nakrpi 2000€ za auto, nek skupi još 1000, - ako si u upravnim odborima :d. I za 300€ sam se tresao, al 500€ su mi veliki kao kuća i te pare nisam mogao niti sam želeo da dam za ikakav audio.

Poslednja izmena od urednika:
Nekome je 350€ isto kao i 500€. Analogno tome, ko nakrpi 2000€ za auto, nek skupi još 1000, - ako si u upravnim odborima :d. I za 300€ sam se tresao, al 500€ su mi veliki kao kuća i te pare nisam mogao niti sam želeo da dam za ikakav audio.

Drugačije razmišljamo - šta drugo da ti kažem. :) Uvek bih dodao još malo, pa da budem zadovoljan kupovinom jer kad god sam uradio obrnuto zažalio sam.

A gledaj, dao si 300e, i dalje nemaš HiFi audio sistem, imaš komjuterske zvučnike, možda najbolje u klasi, ali i dalje su to komjuterski zvučnici, nikakav HiFi. :) Nabavka HiFi sistema je ipak investicija i taj sistem može da potraje čak i koju deceniju, dok je Logi i dalje, što naziv teme kaže, gomila plastika koja će biti out čim izađe noviji model (ako uopšte dotraje do tad).

Pazi, ne znam gde je on to kupio i pod kojim uslovima ali Yamaha 367 je 260e a ovaj komplet MS zvucnika kostao je zvanicno oko 500e. Mozda ih je uzeo na Technomax zatvaranju prosle god kad su cene bile prepolovljene. Na zalost, to onda nije relevantna cena sistema i mogli bi da pricamo kako je Z-5500 kostao 250e. Tako da nekih 760e je primetno vise od 360e koliko je Z-5500. Opet ja ne bih dao taj novac za ovaj komplet, vec ako bih ulazio u HiFi usao bih kako treba i dao vise novca.
Ovu zvucnici su par kg, nije to nista posebno. Za film i igricu mogu da prodju ali za muziku padaju kao i Z-5500.

http://www.techradar.com/reviews/au...speakers/mordaunt-short-premiere-98794/review

Kakvih 760e? Jasno sam jos tada napisao da me je sve novo izaslo oko 500e, a Z-5500 je tada kostao 450. Risiver je bio 200e (Tehnomarket), a zvucnici oko 250 (Technomax). Ne znam kakva je sad situacija, ali cenim da se moze nesto slicno naci za nekih 500e. Opet da naglasim Z-5500 nisam imao prilike da cujem, ali mislim da je 450e preduvana cena za njih... Evo sad bacih pogled na IT Svet i videh da stoji 337e u Grappolu sto je vec prihvatljivije :wave:

videh da stoji 337e u Grappolu sto je vec prihvatljivije :wave:

Jos 80e da spuste i to je realno OK kupovina. BTW jel vam jasno sad koliko su se ovi ostali ugradili ako ovi mogu da prodaju po toj ceni ostali zaradjuju barem 200e po komadu.

Poslednja izmena:
Pitanje je samo koliko je ta cena tacna, kao i vecina ostalih :) Nista dok se ne okrene par brojeva telefona ili cak obidju prodavnice... Slazem se da je za 250e realna kupovina ma koliko neki tvrdili da je krs ;)

Pa jesu krs, ali za 250e neka nerviraju komsije dovoljno je :p

Drugačije razmišljamo - šta drugo da ti kažem. :) Uvek bih dodao još malo, pa da budem zadovoljan kupovinom jer kad god sam uradio obrnuto zažalio sam.

A gledaj, dao si 300e, i dalje nemaš HiFi audio sistem, imaš komjuterske zvučnike, možda najbolje u klasi, ali i dalje su to komjuterski zvučnici, nikakav HiFi. :) Nabavka HiFi sistema je ipak investicija i taj sistem može da potraje čak i koju deceniju, dok je Logi i dalje, što naziv teme kaže, gomila plastika koja će biti out čim izađe noviji model (ako uopšte dotraje do tad).

Ako si student, onda ti bas i nije do HiFi ja.
Polako, ja se zaista nadam da cu jednog dana kad budem radio priustiti sebi jedan lep sistem za 'pedigreom'.
Medjutim, do tada se mora terati nesto sto ja cenovno prihvatljivo, kvalitetom bolje od onog sto koristi 99% obicnog sveta i naravno losije od onoga sto slusa onih 1% audiofila. A Logi tu svakako jeste.

POZ

Poslednja izmena:
Pa nije bas ni Z5500 "studentski" sistem. :D

Da kazemo da je gornja granica. :-devil-:
Shacovao sam ga ja cim se pojavio (i kostao je 500E), ali tek kad mu je cena pala na 24000din, sam pomislio da ga mozda mogu i kupiti.:)

POZ

A studenti baš mogu da "ruše zidove" sa Logijem po iznajmljenim garsonjerama? :D

Vrh Dno