D
Deleted member 46590
Guest
Kablovi prouzrokuju gubitak sbecijalno ako nisu usklađeni sa frekvencijom i otporom. TV kablovi su 75 Ohma a za 4G antenu i ruter 50 Ohma.
Ja sam 2 godine držao časove online preko yettel kućnog neta, tako što sam na ruter povezao dve TV antene, usmerio ka beznoj stanici, što je diglo brzine sa 5-10 na 30-60 Mbps. To je sasvim legit rešenje, isprati jačinu signala i pravilno usmeri antene i radiće kako treba, kao budžet varijanta. Ili uzmi valjanu 4G antenu.To je to, narucujem onda
Inace, eto da napisem privremeno resenje koje sam zbudzio da povecam signal na ovom nesrecnom B311
Iskoristim koaksijalne kablove sto su mi ostali od Super-nove, posto su likovi u medjuvremenu zbudzavali konektor preko konektora svaki put kad su menjali boksove i slicno, ostao mi SMA konektor iste velicine kao sto je na 4G anteni, isti je promer navoja (zvanicna nomenklatura konektora SM9)
Jedan konektor stavim na kabl, ubodem u ruter
Drugi konektor stavim na drugi kraj, uvrnem antenu
Izbacim antenu na krov kuce
nije da sam dobio 100% rad i brzine, ali sad bar imam konstantno 3 crtice na ruteru, bolja je situacija
Kazem eto ko mozda ne zna, da ne mora antena striktno u ruter, moze da se spoji sa koaksijalnim kablom i izbaci negde gde je bolji prijem, verovatno postoje i antene sa zicom da se kupe gotove a ne ovo moje budzenje
objasni malo konkretnije? Potreban mi je konkretan odgovor da li se placaju pune cene preostalih meseci do kraja UO ili nesto drugo?Skuplje ti je to nego da koristis do kraja UO.
Imam staru UHF antenu od televizora, i to znas koja zverka, ima jedno metar ipo i one zubekanje, legenda kaze da ako je izvuces iz kamena na krovu zgrade, postanes kralj ZarkovaJa sam 2 godine držao časove online preko yettel kućnog neta, tako što sam na ruter povezao dve TV antene, usmerio ka beznoj stanici, što je diglo brzine sa 5-10 na 30-60 Mbps. To je sasvim legit rešenje, isprati jačinu signala i pravilno usmeri antene i radiće kako treba, kao budžet varijanta. Ili uzmi valjanu 4G antenu.
Dao sam nekome da mi namontira, ne sečam se iskreno.Samo mi reci kako si namontirao SMA konektor na kraju kabla koji si izvukao iz antene ? Ja imam ove konektore koji su mi ostali od Supernove ali je budzevina, nemam ona kljesta njihova sto lepo namontiraju konektor
Ovo je bitno, zaboravio sam da navedem. Ima par tutorijala na youtube, isprati i biće to dobro.postaviti ih u +45 i -45 stepeni u odnosu na vertikalu, a tako da ugao između njih bude 90 stepeni.
Evo primera sa Yagi antenama
Pogledajte prilog 481120
Pa i logicno je da racuna sve, i download i upload.Moguće je da računa download i upload zajedno, pa tako dolazi do veće cifre.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari