Šta je novo?

Yettel Kucni net - ex. Telenor Home

Planiram da uzmem Yettel kucni net Mobilni internet Max paket. Zanima me kako mogu to da izvedem a da mogu da odustanem od ugovora ukoliko brzine nisu zadovoljavajuce na mojoj lokaciji? U poslovnici su mi rekli da nije moguce. Da li to vazi samo ako porucim online?

Inace, testirao sam Yettel internet na telefonu i radi bolje nego A1, dok A1 radi bolje na telefonu nego li preko rutera (sve na istoj lokaciji). Sad ne znam sta da ocekujem od Yettel-a ako uzmem ovaj najveci paket. Koji ruter moze da izvuce optimalnu brzinu?
Ja koristim Yettel Kucni Internet Max paket dobijas 1.000Gb mesecno uz punu.4g brzinu ako potrosis sve (onda te uspore) cena 2.900d uz eracun bese.To dase potrosi mesecno barem ja nema sanse,a koristim ga i za telefon i laptop.Uz njega daju onaj ruter b311-221 evo ti i direktan link ux Max paket YETTEL MOBILNI INTERNET MAX .Ja sam uzeo u Arandjelovcu u poslovnici,i radi lepo.Ako zelis da isprobas naruci onlayn preko njihovog webshopa,jer onlayn kupovinom imas pravo da vratis...u roku od 14dana ako tise ne svidja u poslovnici to vec ne moze.Meni gura kako kad 35-60Mbps nije neka extra brzina,ali mi zavrsava posao :)

Zdravo svima,
Pisem ovde jer svi koristite Yettel mobilni internet koji koristim i ja. Zelela bih da koristim internet u telefonu i na ruteru. Interesuje me da li je to moguce, s obzirom da provajder ne daje duple kartice. Inace telefon podrzava esim i sim, a ruter samo sim.

Ne mozes na dva mesta da koristis.

Ranije je to moglo, bio je neki period kada su internet sa yettle home povezivali sa karticom koju koristis u telefonu (kao neki benefit koji su davali, imalo je to neki naziv). pa se ti gb trosili na 2 kartice...
Ali toga nema vec par godina...

E sad, skoro sam video sam da je moguce da ti izdaju 2 kartice za istu "broj" (ako se ne varam) ili je to mozda bilo kao u najavi... Nisam siguran, mozda sam totalno pogresno to razumeo...

Edit:
To se zove multisim i A1 ga izgleda podrzava... znaci uskoro ce i ostali da uvedu

Ranije je to moglo, bio je neki period kada su internet sa yettle home povezivali sa karticom koju koristis u telefonu (kao neki benefit koji su davali, imalo je to neki naziv). pa se ti gb trosili na 2 kartice...
Ali toga nema vec par godina...

E sad, skoro sam video sam da je moguce da ti izdaju 2 kartice za istu "broj" (ako se ne varam) ili je to mozda bilo kao u najavi... Nisam siguran, mozda sam totalno pogresno to razumeo...

Edit:
To se zove multisim i A1 ga izgleda podrzava... znaci uskoro ce i ostali da uvedu
Citam da to ima drugi provajder, multisim, ali je vegano za paket, bzv, narocito za internet, samo 2 gb :ROFLMAO:
meni treba Yettel
E sad ako ne daje mogucnost provajder, da li postoji realna tehnicka mogucnost da data sim imam u ruteru a da na telefonu napravim neki klon preko esim

Pozdrav svima

Uzeo sam ovaj internet, jer je Supernova / MTS poludeli

Imam kablovsku posto sam iz jednog dela Zeleznika gde apsolutno nema niceg drugog u ponudi osim Supernove

Iskljuce oni meni kablovsku ja reko aj nisam par meseci koristio ono "ukljucenje na rec" samo da imam danas internet pa cu da idem da platim kasnije i zovnem call-centar

Gospodine, vama je naredjeno iskljucenje kablovske i uzimanje opreme

Ja reko - A ?

MTS Aplikacija je spojila vase prethodne profile i trenutne, i vidimo da imate dug prema Telekom-u od 18 hiljada iz 2008 (???) tako da ovako stoje stvari: Da bi smo vas ukljucili potrebno je da platite taj dug 18 hiljada, dve rate kablovske od 4200 (to nisam znao da su poskupeli OSNOVNI paket ??) i da date 4 rate u napred posto ste zbog duga procenjeni kao rizican korisnik

Ja reko - rizican korisnik, koristim kablovsku od kako je bila AVCOM pa Supernova pa sad MTS i sad SAMO da bi nastavio da koristim uslugu koju koristim 15 godina bez prekida vi mi trazite ni manje ni vise nego 18.000 + 8400 + 16.800 ??? Dodji da seces kablove, nosi rutere - i spustm slusalicu (u medjuvremenu raskino ugovor)

Odma sam instalirao EON za televiziju, onaj satelirski tanjir i radi 100% bez problema samo sto je bedan program u odnosu na Supernovu, kanali su sirotinja

Otisao i uzeo Yettel kucni internet

Dobio sam modem Huawei 4G router 2 (kakvo debilsko ime za ruter, dobro da nije Rambo 5) cija je inace oznaka B311-221

E sad sta me muci

Ja vidim da pre nego sto je Yettel davao ovaj ruter u paketu, ljudi su cak i njega kupovali kao "upgrade" u odnosu na prethodni koji je dolazio, po pretpostavci bi trebao da je dobar ruter

Naravno da mi nisu dali antenu uz ruter pa sam istu morao da ukradem sa onog Instagram box-a iz Delta City-ja (jeftinije nego da platim)

Nemam srece sa signalom

Naime, Zeleznik bi po svedocenju Jetelovaca koji rade tamo trebao da ima Full signal, jer Zeleznik ima cak 3 bazne stanice te mi je radnik rekao "da nema brige" oko jacine signala

Imam 2 problema

Prvi je taj da sa sve antenom jako tesko Ruter hvata sve 3 linijice. A drugi problem je da jako cesto "zabode" gde mi se protok svede na nulu i kad ga restartujem on se vrati u normalu

Nocu kada bazne stanice nisu opterecene, sve radi 300 na sat, i ping i DL ali i tada se muci da uvati 3 crtice

Kako da pojacam signal i sta raditi da sprecim ovo kad zabode sam od sebe pa mora restart ? Ako nesto znaci - identicna stvar mi se desi i sa telefonom kad ga koristim kao USB tethering, zabode, i nece da radi i kad na telefonu iskljucim / ukljucim mobile data, nastavi normalno da radi

Hvala u napred na pomoci

Nisam siguran da sam te razumeo... Preko dana nemas pun signal ni na ruteru ni na telefonu, plus zabadaju, pada protok na 0? pa kada restartujes, sve se vrati na normalu? I da li je ta normala u smislu dl/ul brzine ista kao i nocu?

Taj ruter B311 je Cat4. sto znaci da nema Carrier Aggregation... A to znaci da se kaci na jednu frekvenciju na jednoj baznoj stanici. Ono sto mozda moze da ti poveca protok i stabilnost je Cat6 ruter. Ali ako ti na telefonu ne radi kako treba tj protok je jadan u tim kriticnim periodima, onda ti ni Cat6 ruter nece pomoci... Tu je verovatno problem preopterecenost baznih stanica a taj problem ne mozes da resis.
Ne bi bilo lose za pocetak da instaliras neku app na mobilnom da vidis kakav ti je signal po kuci na telefonu...

Ruter preko dana tesko da uspostavi sve 3 crtice (ima 3). Telefon ima pun signal preko dana vecinom vremena

Oba zabodu, dok ne odradis restart konekcije (reset rutera ili pali-gasi Mobile data na telefonu ili Airplane mod ili restart, kako god)

Ta "normala" je varljiva u odnosu na doba dana, po mojoj slobodnoj proceni upotrebljivosti, ovo pisem za ruter -

Prepodne - 90%

Podne - 80% (ping zeza)

Uvece - 40% (tada krecu restarti i jako losa veza, tipa ne mozes da strimujes 360p video bez da secka)

Posle 11 uvece - vrati se na 100%

Telefon je malo bolji, i uvek radi na otprilike 90-100% protoka, sa time da i on ubaguje u random momentu da treba restart mreze. Inace imam Mi 12T Pro koji bi trebao da ima Flagship plocu unutra (Snapdragon 8+ gen 1) tako da bi telefon trebao da ima optimalni prijem, ne znam zasto se desavaju ti random zabodi

Videh u nekim prethodnim odgovorima ovde da je neki kolega kupio neki Huawei sto izgleda ko lebac, to jes ko oni JBL bluetooth zvucnici okrugli, jel taj dobar ?

Evo gledam na KP, sad me iz cistog opsteg znanja zanima zasto postoje 4G ruteri od par hiljada evra .. ? Hvataju signal sa planete Vikler ?

Treba ti bar Cat6 modem/ruter za maksimalnu brzinu kada je signal dobar. Jačina signala ti se menja u zavisnosti koliko je daleko njihova antena na koju se kaćiš tog trenutka. Kažeš da ima 3 u regionu ? Treba znati gde su jer te oni prebacuju sa jednog na drugi a zbog tog modema ne može sam da nađe najbolji. Isto to mi se događalo sa A1. Na jednom predajniku odličan signal ali bedan protok zbog opterćenja a na drugom slabiji signal ali manje opterećenje pa bolji protok. U proseku sr***e. Situaciju je malo popravio Modem/ruter Huawei 535-333 jer je uvek sam hvatao najbolji prijem.
neznam gde si video 4G ruter za par hiljada evra, možda neki pro ruter sa dodatkom 4G modema. Ovi 4G su modemi sa dodatkom rutera. Ako ima samo jedan Rj 45 konektor onda jeto samo modem, ne i žični ruter.

Malo sam ispratio temu.. Da vidimo da li sam dobro pohvatao info, imam par pitanja..

1. Nema popusta na pretplatu, samo ovo što se vidi online? 14 dana probe ako ne odgovara.
2. Uz karticu se dobija 4g ruter samo, koji ima slot za karticu ali je nezgodan za signal?
3. Postoji li neka mogućnost stavljanja antene na krov?

Ima li neko savet tipa "da sam znao ovo ranije"?

Malo sam ispratio temu.. Da vidimo da li sam dobro pohvatao info, imam par pitanja..

1. Nema popusta na pretplatu, samo ovo što se vidi online? 14 dana probe ako ne odgovara.
2. Uz karticu se dobija 4g ruter samo, koji ima slot za karticu ali je nezgodan za signal?
3. Postoji li neka mogućnost stavljanja antene na krov?

Ima li neko savet tipa "da sam znao ovo ranije"?
Taj model rutera huawei b311 je spor i kad imas jak signal. Spor je uvek, prosto receno :)
Mator uredjaj, treba nesto novije za vece brzine. Poredjenja radi to je kao da imas telefon star 10 godina.

Ovaj model od @poglavicas ti je ok za kupovinu u radnji bez cimanja. Za ostalo moras da vijas polovnjake na KP (CAT12).

Na Yettelu na cat.6 modemu imam ~60mbps, a na A1 takodje cat.6 modem 130mbps, na mojoj lokaciji, NBG. Kod mene Yettel ide brze samo sa brzim modemom, npr. iphone 13, on je cat.13 ako se ne varam.

Edit.
Na cat.4 modemu (kao sto je b311), Yettel kod mene 6-15mbps (tragedija), A1 15-35mbps (nesto bolje).

Poslednja izmena:
Na Yettelu na cat.6 modemu imam ~60mbps, a na A1 takodje cat.6 modem 130mbps, na mojoj lokaciji, NBG. Kod mene Yettel ide brze samo sa brzim modemom, npr. iphone 13, on je cat.13 ako se ne varam.

Edit.
Na cat.4 modemu (kao sto je b311), Yettel kod mene 6-15mbps (tragedija), A1 15-35mbps (nesto bolje).
Cat18 je iphone 13 imam ga pa znam

Nešto je malo popustila mreža u nekim delovima grada i to baš gde meni treba.🤬
Koristim nekih pola godine net kod kuće (Huawei B528s-23a), a na poslu koristim telefon na istoj mreži. Kući sam, do skoro, čitav dan imao 30-40MBps (u toku noći 50-60), a sad jedva 20 i svako malo puca veza. Isto je i na telefonu, što će reći da im je mreža postala preopterećena. Malko deluje da ne ulažu previše truda (para) u unapređenje mreže.
Ne znam da li postoji ikakva šansa za raskidom ugovora, ako internet postane totalno neupotrebljiv. Mislio sam da će bar telefon da bude rezerva, ako ovaj pobrljavi, ali ni to nije opcija, jer sve radi jadno.

Treba ti bar Cat6 modem/ruter za maksimalnu brzinu
Imam ponudu da uzmem mnogo jeftinije nego sto je na netu, ovo - TP-link MR500 4G+

100 eur je na KP, ja bih mogao da ga uzmem za 80 eur preko prijatelja koji uvozi tehniku

Jel ce da mi radi posao ? Kapiram da je zbog cene ako nista drugo, bolji nego ovi generic huawei ruteri

За мање пара имаш већ на КП огласима пуно бољи Хуавеи b535 који је cat7 и има 3CA.

Mislim da je @jason13 pisao utiske za taj model u nekoj od tema, pretrazi.

За мање пара имаш већ на КП огласима пуно бољи Хуавеи b535 који је cat7 и има 3CA.

jes da su polovni al gledam sad na KP, jel mi onda ovo ubedljivo najbolje za te pare -

Cat12, AX3000, jak Wifi signal (citam specs sa drugih sajtova), pouzdan prodavac kaze da su testirani i rade

jes da su polovni al gledam sad na KP, jel mi onda ovo ubedljivo najbolje za te pare -

Cat12, AX3000, jak Wifi signal (citam specs sa drugih sajtova), pouzdan prodavac kaze da su testirani i rade
Jeste ovaj je odlican i ja gledam da uzmem slican neki za drugu lokaciju opet poceo da brlja b525 posle nekog vremena se opet resetovao na fabricko dzaba sto sam stavio nov ispravljac izdrzao je preko 2 nedelje sa njim.Dal je do uredjaja ili ako ima varijacija napona zbune uredjaj i posalju ga u factory reset
Pozdrav

@Imbecilcina по спецификацијама је одличан, провери само са продавцем да није закључан на њихову мрежу…

Нисам нашао да на Шаомију може да се закључавају одређени бендови, можда постоји нека апп/скрипта преко које може као на Хуавеи рутерима…

Poslednja izmena:
To je to, narucujem onda

Inace, eto da napisem privremeno resenje koje sam zbudzio da povecam signal na ovom nesrecnom B311

Iskoristim koaksijalne kablove sto su mi ostali od Super-nove, posto su likovi u medjuvremenu zbudzavali konektor preko konektora svaki put kad su menjali boksove i slicno, ostao mi SMA konektor iste velicine kao sto je na 4G anteni, isti je promer navoja (zvanicna nomenklatura konektora SM9)

Jedan konektor stavim na kabl, ubodem u ruter

Drugi konektor stavim na drugi kraj, uvrnem antenu

Izbacim antenu na krov kuce

nije da sam dobio 100% rad i brzine, ali sad bar imam konstantno 3 crtice na ruteru, bolja je situacija

Kazem eto ko mozda ne zna, da ne mora antena striktno u ruter, moze da se spoji sa koaksijalnim kablom i izbaci negde gde je bolji prijem, verovatno postoje i antene sa zicom da se kupe gotove a ne ovo moje budzenje

Postoje i izuzetno ozbiljne antene za 4G koje rade čuda kad je slabo ili praktično nepostojeće pokrivanje.

Vrh Dno