Pozdrav svima
Uzeo sam ovaj internet, jer je Supernova / MTS poludeli
Imam kablovsku posto sam iz jednog dela Zeleznika gde apsolutno nema niceg drugog u ponudi osim Supernove
Iskljuce oni meni kablovsku ja reko aj nisam par meseci koristio ono "ukljucenje na rec" samo da imam danas internet pa cu da idem da platim kasnije i zovnem call-centar
Gospodine, vama je naredjeno iskljucenje kablovske i uzimanje opreme
Ja reko - A ?
MTS Aplikacija je spojila vase prethodne profile i trenutne, i vidimo da imate dug prema Telekom-u od 18 hiljada iz 2008 (???) tako da ovako stoje stvari: Da bi smo vas ukljucili potrebno je da platite taj dug 18 hiljada, dve rate kablovske od 4200 (to nisam znao da su poskupeli OSNOVNI paket ??) i da date 4 rate u napred posto ste zbog duga procenjeni kao rizican korisnik
Ja reko - rizican korisnik, koristim kablovsku od kako je bila AVCOM pa Supernova pa sad MTS i sad SAMO da bi nastavio da koristim uslugu koju koristim 15 godina bez prekida vi mi trazite ni manje ni vise nego 18.000 + 8400 + 16.800 ??? Dodji da seces kablove, nosi rutere - i spustm slusalicu (u medjuvremenu raskino ugovor)
Odma sam instalirao EON za televiziju, onaj satelirski tanjir i radi 100% bez problema samo sto je bedan program u odnosu na Supernovu, kanali su sirotinja
Otisao i uzeo Yettel kucni internet
Dobio sam modem Huawei 4G router 2 (kakvo debilsko ime za ruter, dobro da nije Rambo 5) cija je inace oznaka B311-221
E sad sta me muci
Ja vidim da pre nego sto je Yettel davao ovaj ruter u paketu, ljudi su cak i njega kupovali kao "upgrade" u odnosu na prethodni koji je dolazio, po pretpostavci bi trebao da je dobar ruter
Naravno da mi nisu dali antenu uz ruter pa sam istu morao da ukradem sa onog Instagram box-a iz Delta City-ja (jeftinije nego da platim)
Nemam srece sa signalom
Naime, Zeleznik bi po svedocenju Jetelovaca koji rade tamo trebao da ima Full signal, jer Zeleznik ima cak 3 bazne stanice te mi je radnik rekao "da nema brige" oko jacine signala
Imam 2 problema
Prvi je taj da sa sve antenom jako tesko Ruter hvata sve 3 linijice. A drugi problem je da jako cesto "zabode" gde mi se protok svede na nulu i kad ga restartujem on se vrati u normalu
Nocu kada bazne stanice nisu opterecene, sve radi 300 na sat, i ping i DL ali i tada se muci da uvati 3 crtice
Kako da pojacam signal i sta raditi da sprecim ovo kad zabode sam od sebe pa mora restart ? Ako nesto znaci - identicna stvar mi se desi i sa telefonom kad ga koristim kao USB tethering, zabode, i nece da radi i kad na telefonu iskljucim / ukljucim mobile data, nastavi normalno da radi
Hvala u napred na pomoci