Šta je novo?

Yettel Hipernet

Mislim 3 meseca pred istek UO, možda malo manje. A ceo opisani događaj je trajao oko 3 nedelje

Epilog priče - prijavio sam Yettelu preko sajta povremene (relativno česte) prekide u radu interneta, dostavio isti ovaj log kao dokaz.

Oni poslali tehničara da proveri da li mi radi media konverter i da mi eventualno promeni wifi kanal na njihovom uređaju... Na kraju je čovek slikao ekran sa ovim logom i prosledio kolegama u naprednoj podršci, video je da je ovo iznad njegovih ovlašćenja - da ne kažem mogućnosti, da ne bude da omalovažavam čoveka koji je dao sve od sebe ali su mu ruke ipak vezane. I sad čekam da se javi neko iz napredne podrške...

Epilog priče - prijavio sam Yettelu preko sajta povremene (relativno česte) prekide u radu interneta, dostavio isti ovaj log kao dokaz.

Oni poslali tehničara da proveri da li mi radi media konverter i da mi eventualno promeni wifi kanal na njihovom uređaju... Na kraju je čovek slikao ekran sa ovim logom i prosledio kolegama u naprednoj podršci, video je da je ovo iznad njegovih ovlašćenja - da ne kažem mogućnosti, da ne bude da omalovažavam čoveka koji je dao sve od sebe ali su mu ruke ipak vezane. I sad čekam da se javi neko iz napredne podrške...
Sta si koristio da dobijes log podatke? Bas detaljno izgleda.

Premium paket je u pitanju.

Danas ceo dan brzina interneta ispod 10 mbps, upload oko 100 mbps i na boksu i na telefonu.

Prijavio sam problem, resetovali i obecali da ce resiti u naredna 72h. A to sto se radi od kuce, nema veze, da se snadjem.

Kasnije u toku dana, na telefonu brzina 35 mbps/50 upload, a na boxu 3mbps/30mbps upload.

I dalje je brzina ocajna, ne moze tv da se gleda, secka slika, i striming servisi neupotrebljivi sa ovom brzinom.

Da li je neko imao problem slican ili isti i kako je resen isti? Koliko ste cekali da se popravi?

Smederevo je u pitanju, zgrada. Ne postoje radovi na mrezi. Tako bar kazu iz Yettela kada sam pozvao da prijavim.

Hvala unapred.
Ja sam iz Smedereva isto i koliko pratim situaciju na dve adrese (jedna je zgrada u Jovana Krajišnika, druga kuća Partizanska) nemam tih problema koje ti imaš.
Takodje sad bacih pogled da li se javljaju prekidi konekcije što drugari pišu ovde i ono što sam uspeo da vidim da u stanu drži konekciju već 10 dana, moraću da vidim kod roditelja u kući jel je bilo nekih prekida.

Prilozi

• Screenshot_20251107_084035_com.microsoft.emmx.jpg
    Screenshot_20251107_084035_com.microsoft.emmx.jpg
    34.7 KB · Pregleda: 45
@nesacar9 Očigledno koristi Ubiquiti ruter pošto je to njihov web ui na screenshot-u.

= kupio je svoj fensi ruter (koji nudi tu funkcionalnost logovanje)

Da okrive tvoju opremu za prekide 😂😂
Javili su se iz napredne podrške. Kažu da se poklapaju vremena sa njihovim radovima na mreži ali i da su ti radovi završeni.
I stvarno nisam imao prekide od 03.11. u ponoć.

Javili su se iz napredne podrške. Kažu da se poklapaju vremena sa njihovim radovima na mreži ali i da su ti radovi završeni.
I stvarno nisam imao prekide od 03.11. u ponoć.
Ipak su se nastavili problemi... Brine me što uskoro otkazujem SBB link, ostaću samo na nepouzdanom Yettel-u.

1762776028713.png

Da li je neko skoro prelazio od nekog drugog provajdera u Yettel, interesuje me koja je najpovoljnija kombinacija sto daju?

Obratio sam pažnju baš na dešavanja u ponoć i to slučajno jer sam gledao neki film. Internet veza ne puca ali zato uspori toliko da televizija počinje da štuca otprilike na svakih 20tak sekundi (pretpostavljam da je toliki bufer), a brzina počne da varira od 5 do 50Mbps.
Stručnjaci su uspeli sve da pokvare za šta su se uhvatili!

Obratio sam pažnju baš na dešavanja u ponoć i to slučajno jer sam gledao neki film. Internet veza ne puca ali zato uspori toliko da televizija počinje da štuca otprilike na svakih 20tak sekundi (pretpostavljam da je toliki bufer), a brzina počne da varira od 5 do 50Mbps.
Stručnjaci su uspeli sve da pokvare za šta su se uhvatili!

U ponoć prekidaju Internet, a na 60 minuta prekidaju pozive u svojoj mobilnoj mreži...

Divno...

Sledeće što čekamo da nam uvedu je da cenzurišu/ukinu pristup pojedinim sajtovima i servisima. 😉
Krenuo da skupljam logove tražiću raskid ugovora i ovako mi opasno idu na.... posle onog baronisanja uvodimo nove kanale sa novom platformom kad ono moša.

Poslednja izmena:
I ja imam probleme sa mikroprekidima.
Dajte neki predlog kako da napravi log tih prekida kao kolega u poruka iznas i da im posaljem. koristim njihovu opremu.
Poslao sam im malopre prigovor preko web forme.

ja na 4 lokacije imam Hipernet i nikakvih prekida nemam, mada ne koristim njihove rutere. Stvarno nula zamerki

taj server je samo za tu igricu, neki racunar, Yettel opticki internet i njihov router sa port forwardingom, nista posebno
znam za vpn nego mi je bezveze da sa istog provajera ili mreze ne mozes pristupiti drugom racunaru kod istog provajdera ali sa statickom adresom

ajd da odjavim i ovo, sredjeno je ali bilo je nesto kod Yettela.
U okviru svoje mreze ne dozvoljavaju pristup sa dynamic IP na javne ip adrese, nesto su tamo cackali i uglavnom proradilo je ali posle 3-4 nedelje ping-ponga s njima

imam jedno pitanje.
Postavio sam svoj Asus ruter kao primarni, javili su mi parametre i podesio.
Da li njihov ruter sada mogu da podesim kao sekundarni? Lan-Wan port i mreža da bude 192.168.2.1

Ili ne postoji ta opcija?
Samo da ga spakujem u kutiju onda.

Vrh Dno