Šta je novo?

Yettel Hipernet

Yettel tražio ekskluzivu za distribuciju N1 i Nove S i sad to plaća i sedi na pravima umesto da odmah po komercijalnoj logici doda ta dva kanala koji su među najgledanijim televizijama u ponudu.

Kako je [News direktor N1 Igor Božić] naglasio, posebno je zabrinjavajuće što Yettel, iako je prethodno tražio ekskluzivitet za distribuciju N1 i Nove, sada nije u stanju da izvrši jednostavnu promenu programske šeme i uvrsti ove kanale u ponudu. “Time se dodatno osnažuje narativ da kompanije kao što su PPF i Etisalat, umesto da dosledno poštuju evropske standarde pluralizma i slobode medija, zapravo podržavaju model medijske kontrole koji odgovara autoritarnim praksama”, ističe direktor N1.

Yettel tražio ekskluzivu za distribuciju N1 i Nove S i sad to plaća i sedi na pravima umesto da odmah po komercijalnoj logici doda ta dva kanala koji su među najgledanijim televizijama u ponudu.

Jesu li ili misliš li..ja recimo mislim da je sport daleko gledaniji....i na kraju strpljen spašen...rekli su biće za 3 meseca....na yettelu nisu ni bili tako da štete nema...tj svi koji su na istom su kupili uslugu bez tih moćnih kanala....ali biće i njih...a i da ne bude...privatna imovina je čudo...hteli smo to.

Poslednja izmena:
Ne mislim nego znam da jesu. Jedino Arena 1 Premium je među gledanim kablovskim kanalima, ostali sportski kanali praktično nikad ne ulaze u top 10.

Detaljnije u spoileru koga zanima:

U koloni "Total individuals" u "SHR%" delu tabele dati su udeli u gledanosti u celoj populaciji za jedan dan kad je Arena imala dosta gledanih prenosa pa se pohvalila gledanošću svog prvog premium kanala. Nova S je gledanija od B92 i RTS2 (koji nije ni prikazan jer nije među najgledanijima).

bacwI1F.jpeg

U koloni "Total individuals" u "SHR%" delu tabele dati su udeli u gledanosti Telekomovih kanala u celoj populaciji, ništa ni blizu ne dobacuje do udela od 1% osim Arene 1 Premium i Superstara. Arena 2 Premium je jednog dana na 0,56%, a drugog na 0,26%. Arena 3 Premium je na 0,22% odnosno 0,04%. Za većinu ostalih kanala uključujući i wannabe Telekomovu news perjanicu Euronews Srbija udeli su potpuno smešni.

NxlepEP.jpeg

Izvor:
Ove udele u gledanosti u celoj populaciji je Una TV svojevremeno objavila za neki dan kad je imala dobru gledanost. To je bilo pre pokretanja Arena Premium kanala, pa je najatraktivniji sadržaj išao na Areni 1. Takođe vidimo da pri vrhu nema nijednog drugog sportskog kanala:

lamBO9z.png

Izvor:
A ovo su izmereni udeli na pametnim prijemnicima u SBB-ovoj mreži (merenja TV Beat) u novembru prošle i pretprošle godine. Zato nema Telekomovih kanala:

Lmd72SQ.jpeg

Izvor:
Kad se nešto bitno dešava u zemlji, tih dana udeli N1 u SBB-ovoj mreži na pametnim prijemnicima rastu i na preko 20%. Ljudi jednostavno vole da u prenosu vide bitne događaje, a ne da im ih prepričavaju i tumače režimski analitičari na gomili istih kanala.

k2HPVcp.jpeg

IPSrLAg.jpeg

Izvori:

Poslednja izmena:
Da li je neko obnavljao UO samo za Yettelov Hipernet internet? Sta nude?

Da li je nešto tipa cinestar ili pickbox kanali koji nisu u vlasništvu UM ili bogati video klub stiglo i vama.

Da ponovim pitanje, nemoguce da niko ne zna odgovor: Da li box i TV aplikacija rade preko interneta drugih provajdera?

Monopol počinje da se odražava i na ponude za nove korisnike.
Od 01.04. daju 12m 50%

danas sam bas svratio do A1 i do Yettela u Delti da vidim za neki lokal sta ima od optike. A1 kaze nema tehnickih mogucnosti a Yettel kaze moze ali su mi rekli 6 meseci po 50% a ne 12

danas sam bas svratio do A1 i do Yettela u Delti da vidim za neki lokal sta ima od optike. A1 kaze nema tehnickih mogucnosti a Yettel kaze moze ali su mi rekli 6 meseci po 50% a ne 12
Do kraja marta je bila akcija.
Ako mozes da se strpis, verovatno ce opet nekada iskociti, ali je pitanje kada.

Moguće da agenti imaju bolju ponudu od onih u poslovnicama. Ili ako si pitao kao PL, možda je onda to što su ti rekli.

Poz, procitao sam ovu temu malo i nasao sam da Yettel koristi dinamicke ip adrese koje su iz CGNAT-a
e sad, imam zanimljiv problem oko igrica :)

naime, ja sam na kucnoj Yettel optici sa dinamičkom IP adresom, server za igrice je isto na Yettel optici ALI sa statickom ip adresom
urađen je port forwarding na ruteru i sve šljaka sa ostalih internet provajdera
ALI ja sa moje dinamičke Yettel IP adrese ne mogu da se spojim na server koji ima Yettel statičku IP adresu

A kada moj lokalni računar nakačim na Yettel mobilni internet, mogu da se spojim na taj server

Ima li neko ideju šta oni rade tamo kad imam ovakav problem?

moguce da je u pitanju neki client isolation, jel si zvao podrsku?

jesam call centar,
ali jos nisam dobio nikakvo objasnjenje jer me jos nisu spojili sa tehickom sluzbom nego igramo ping pong

Taj server pravite sami?
Onda verovatno mora da ima dvosmernu komunikaciju u kojem slucaju i ti moras da imas javnu adresu, a ne NAT.
Mozda da na tom serveru dignete i VPN pa da se nakacis na njega.

taj server je samo za tu igricu, neki racunar, Yettel opticki internet i njihov router sa port forwardingom, nista posebno
znam za vpn nego mi je bezveze da sa istog provajera ili mreze ne mozes pristupiti drugom racunaru kod istog provajdera ali sa statickom adresom

Поздрав свима, да ли неко има Андроид ТВ верзију Јетел апликације? Треба ми за инсталацију на уређај на коме апликација не постоји на плеј продавници. А нигде по нету не успевам да нађем свежију верзију.

Да, нашао сам ту, али је XAPK формат, јел знаш можда како се пребацује у АРК?

apk pure je počeo da smara i zahtevaju da se instalacija odradi preko njihovog store.
Nisu jedini, čini mi se da veččina sada to koristi i potreban je xapk installer ili neki drugi.

Ovi očigledno nisu čuli za izreku vrana vrani oči ne vadi. Umesto proširenja pokrivenosti ovim kanalima, verovatno se privodi kraju plan da se potpuno ugase u ex SBB mreži, uz što manju štetu zbog korisnika koji budu insistirali na raskidu ugovora.
Da li su se bar setili da ubace klauzulu da mogu da ponude kanale drugim distributerima ako yettel bude odbio da ih emituje...

Pa naravno, obe vrane, braća, su interesno povezane, a ove Marsovce su njihovi (treća vrana) pustili niz vodu kad su ih (pro)dali bogatijoj vrani što je najtužnije.
A jer znaš onu - Vreme leči sve rane koje zadaju vrane, dotad samo uspravno bez straha i mane.

Po ugovoru imam na koriscenju dva Yettel boxa, android aplikacija nece da radi na Eon boxu ili Mi boxu kao 3.strim jer ga registruje odnosno oni ga vide kao jos jedan box i nemoguce ga je koristiti.
Pitanje, da li je neko mozda probao na Mi sticku, da li je ista situacija?

Stick se isto vidi i registruje kao mi box s, pa jedino tu mozes da probas da reklamiras preko ytl podrske. Jel ti radi uopste treci strim na drugi nacin, recimo preko telefona?

Upravo mi dolaze monteri, da li postoji nešto na šta bi ste mi skrenuli pažnju oko montaže i podešavanja?

Sem onog sto se podrazumeva da budes dobar domacin, sve ce zavristi kako treba... :)

Nazad
Vrh Dno