Šta je novo?

Yettel Hipernet

Јесу те сами звали и слали понуду пре истека или си ти морао да иницираш?
Zvali su me sami, nekih mesec dana pred istek ugovora. Odmah su ovo ponudili bez cenkanja i odmah je stupio na snagu nov ugovor, takoreći uštedeo sam i mesec dana starog ugovora sto i nije tako loše.

Razmišljam da uvedem na Yettel optiku, ako na forumu ima akvizitera koji mogu da ponude 14m po 1 din, neka me kontaktiraju na PM.

Јесу те сами звали и слали понуду пре истека или си ти морао да иницираш?
Odradili su par izmena, nije na odmet da se malo prouči (upućeno je svima koji nisu bolje upoznati kako bi se nešto bolje snašli pred istek UO).
Boldiran je odgovor u konkretnom slučaju.
Sad ostaje pitanje hoće li se pridržavati slova zakona ili će biti drugčije kod svakoga (npr. važenje UO 27-30 meseci, momentalni raskid nakon 24 meseca samim vraćanjem opreme bez otkaznog roka).
Važenje i raskid ugovora

Član 129

Period važenja ugovorne obaveze koji pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije i pružaoca usluga komunikacije između mašina zaključuje sa potrošačem na određeno vreme, ne može biti duži od 24 meseca.
Posebno zaključeni ugovori za priključak na mrežu, naročito na mrežu vrlo visokog kapaciteta, koji uključuju plaćanje na rate i ne uključuju terminalnu opremu mogu trajati duže od 24 meseca i ne dovode u pitanje ostvarivanje prava potrošača na osnovu ovog člana.
Pružalac usluge iz stava 1. ovog člana najkasnije 30 dana, pre isteka perioda na koji je ugovor na određeno vreme zaključen, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču, obaveštava krajnjeg korisnika o periodu važenja ugovora i o njegovim pravima i obavezama s tim u vezi i istovremeno ga savetuje o najboljim tarifama u vezi sa svojim uslugama.
Nakon isteka perioda na koji je ugovor na određeno vreme zaključen, ugovor se automatski produžava na neodređeno vreme i krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora u bilo kom momentu uz maksimalni otkazni rok od mesec dana bez plaćanja troškova vezanih za raskid ugovora, uz izuzetak naknade za korišćenje usluge tokom otkaznog roka.
Svako značajno odstupanje, koje je trajno ili se često ponavlja, između stvarnih parametara kvaliteta elektronske komunikacione usluge, koja nije usluga pristupa internetu ili komunikaciona usluga između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije, i parametara kvaliteta navedenih u ugovoru smatra se osnovom za aktiviranje pravnih sredstava koja su potrošaču dostupna u skladu sa čl. 139. i 140. ovog zakona, uključujući i pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.
Pravo na raskid iz stava 5. ovog člana se utvrđuje u skladu sa članom 140. ovog zakona.
Potrošač koji podnese zahtev za jednostrani raskid ugovora iz stava 1. ovog člana zaključenog na određeno vreme, dužan je da plati troškove u vezi sa raskidom koji uključuju:
1) mesečnu naknadu za preostali period važenja ugovora zaključenog na određeno vreme, kao i preostale mesečne rate za terminalnu opremu kupljenu uz uslugu ili
2) naknadu u visini razlike između pune cene i popusta ostvarenog na usluge i terminalnu opremu, ako je plaćanje ovog iznosa povoljnije za potrošača.
Krajnji korisnik koji je izvršio jednostrani raskid ugovora zaključenog na određeno vreme ima pravo da prenese broj u mrežu drugog operatora, u skladu sa odredbama ovog zakona.
Odredbe st. 1-3. i 6-8. ovog člana se odnose i na krajnje korisnike mikro i mala pravna lica i neprofitne organizacije, osim ako su izričito pristali da se odreknu ovih odredbi.

Pozdrav,
Prelazim sa SBB-a na Hipernet Trio L paket, SBB bukvalno skoro da se nije ni potrudio da me zadrzi kao starog korisnika a u Yettleu sam dobio ovu novu promociju koja vazi do kraja Januara ako sam dobro razumeo / 22 meseca po 1650 rsd (50% od pune cene Trio M paketa).

Interesuje me ako moze pomoc oko:
  • Savet za najbolji protok preko WiFi signala, da li postoji neki nacin (podesavanja ili slicno) da se izvuku najvece brzine iz paketa sa stock ruterom koji se dobija od njih (sa SSBom sam najvise dobio oko 200/30mbs)
  • Neki savet da li odmah instalirati Yettel app za smart tv ili im stb radi ok (mesni je SBB i posle dve promene stb uredjaja i dalje bagovao pa sam bio primoran da idem na smart app)
  • Ima li neko neki savet prilikom busenja odnosno uvodjenja instalacija u stan, da li na nesto posebno trebam da obratim paznju?
Hvala unapred.
Mozda nekom bude od koristi pa da podelim svoje iskustvo.

Dakle istice mi UO sa SBB-om, zvali su me dva puta u roku od dva meseca i maximum sto su mi nudili jeste 6 mesci za 1 rsd. Nakon sto sam otisao u poslovnicu i podneo zahtev za raskid ugovora (mesec dana pred istek UO) i nakon svega par dana su me ponovo zvali ovaj put nudeci 12 meseci za 1 rsd (ja sam njihov korisnik 12 godina) i to je ujedno i najbolja ponuda koju sam od njih dobio.

Yettel mi je ponudio (zvali me telefon ne u poslovnici) 22 meseca da placam 50% od cene jeftinijeg paketa a da koristim najveci paket (u mom slucaju to je Hipernet trio, dakle fixna, tv i net) sto je 1.699 rsd i imacu na to jos umanjeno 100 rsd ako uzmem elektronski racun - znaci 1.599 rsd.

Matematika je jasna:
Ugovor na 24 meseci:
SBB - total trosak za 24 meseci uz promociju koju su mi nudili - 12x1 + 12x4249 (moj postojeci paket EON FULL) = 51.000 rsd
Yettel - total trosak za 24 meseci uz promociju koju su mi nudili - 22x1599 + 2x4299 = 43.776 rsd
Usteda 7.224 rsd.

Sto se tice same instalacije sve je uradjeno za oko sat vremena, dosli na vreme, sve po ps-u, nema puno busenja i loma, sve zavrseno cisto i pedantno. Dobili su nove ZTE rutere koji su sada WiFi 6, sve radi bez greske, pun protok uz latenciju od 2ms. Dobio sam dva STB uredjaja, s obzirom da imam jedan tv drugi stb je ostao u kutiji ali mi je receno da je on setovan i da ga prakticno mogu koristiti bilo gde gde imam dobar internet (vikendica, pa cak i inostranstvo uz neki VPN) sto me je posebno odusevilo. Ruter je odlican radi kao sat, ima "jednu" mrezu i sam detektuje da li uredjaj koji se kaci na wifi podrzava 5GHz pa ga na osnovu toga i rasporedjuje u optimalni opseg. Sve je top i veoma sam zadovoljan vec prvi dan. A da, portovanje fixnog broja traje par dana, dobio sam privremeni broj tako da moze da se zove u svakom slucaju, stb radi jako dobro, slika je odlicna, dobio i HBO besplatno 24 meseci.

Koji je to novi zte wifi 6 ruter?

Da li ima neki promotovni period za praznike, kada otkljucaju sve kanale kao kod SBB i mts.

Koliko besplatno mogu da mi ponude za TV, fiksni i Internet prelazim sa MTS-a?

Jel moguće instalirati VPN na hipernet box?

Zamolio bih da mi se javi promoter, ili neko ko ima kontakt promotera/akvizitera.

Od juče sam korisnik Hiperneta, za sada sam zadovoljan. Instalacija odradjena bez greske, dogovoren paket veoma brzo. Preporuku za Yettel agenta sam nasao ovde, ako bilo kome treba broj neka mi pise, devojka je veoma azurna i dostupna za sve.

Pozdrav
Uskoro bi trebao da postanem nov yettel televizije. Pa me zanima posto najvise gledam sport klub (a raskidam ugovor sa sbb-om zbog poskupljenja). Da li je moguce gledati eon tv putem yettel interneta?

Pozdrav
Uskoro bi trebao da postanem nov yettel televizije. Pa me zanima posto najvise gledam sport klub (a raskidam ugovor sa sbb-om zbog poskupljenja). Da li je moguce gledati eon tv putem yettel interneta?
Naravno da mozes samo neces moci da gledas nova,N1,SK1,2,3 al evo ja preko yetelovog stb-a gledam arenu sk 4k kanale strane i jos jedno 4000 kanala 😎

Pozdrav,
Video sam komentare za Yettel-ov STB, da kvalitet slike i nije neki.
Da li je ista bolja situacije sa aplikacijom za Smart TV? Da li se primeti seckanje (stutter) kad se recimo gleda fudbal?

Imas u radnji njihovoj, otprilike svakoj, dovoljno veliki tv sa yettel boksom da isprobas. Inace tv strim je isti na boksu i tv aplikacijama.

Poslednja izmena:
Da javim danas sam uveli yettel dali su mi 24x1650. Instalacija je bila ok. Net je odličan tv je onako....

Upravo sam pricao sa promoterom, ponude su sledece (za Yettel kod Kuce L):

• prvih 12 meseci po 3200 dinara + rata za TV, preostalih 12 meseci 4300 + rata za TV (ovo je ponuda u slucaju da se uz paket uzme i Samsung TV koji nude (TV najjeftinije je 1 dinar mesecno));
  • 22 meseca po 1650 dinara, 2 meseca 4300 (o ovoj ponudi se vec pisalo, vazi samo ako se ne uzima i televizor uz paket)

Ponuda vazi minimalno do kraja godine, medjutim promoter pretpostavlja da ce biti produzena i do kraja januara, ali ne moze da garantuje.

Vrh Dno