Šta je novo?

Yettel Hipernet

Ti umesto 14 meseci po dinar u Yettel traži 24x besplatna static IP 🤣

haha :D

E i samo da dodam da staticka je dodatak, i nisi u ugovoru za nju. Ono, mogu bukvalno da furam neko vreme sa njom a neko bez nje, od zavisnosti kako mi sve ovde radi u jednom i u drugom slucaju.

Jos ako ispadne da mi sve radi kako treba bez staticke, to mi onda spusta dodatno trosak, i ne malo, na 2 godine...

Ista brzina optike kao sto imam sad u MTS. U MTS mi ostaje i fiksni, u Yettel nemam fiksni (nebitno, al da se spomene ajde).

Nije ista brzina jer je ovde drugačiji odnos download i upload. Jetel ima odnos download-upload 2:1. Šta ti je sa mobilnim?

Mobilni:
Preneseš mobilni broj u Yettel ali na prepaid. Kada pređeš na Yettel dopunu (prepaid), posle dva dana na Yettel aplikaciju ti stiže ponuda da pređeš na postpaid i to za Total 40 sa 50% popusta pa umesto 3.249 RSD, plaćaš 1.625 dinara mesečno na ugovor od 24 meseca. U prvih 12 meseci imaš 200 Gb za Internet mesečno a drugih 12 meseci imaš 40 Gb mesečno. Naravno neograničeni minuti i poruke...8.5 GB u regionu Zapadnog Balkana...1 GB rominga Evropa i svet. Kada imaš 50% popusta na paket, nemaš pravo na telefon za dinar.

Internet i TV:
Yettel 14 meseci po din, 2 SBT uredjaja za dva TV-a i 15 dana testiranja. Ako imaš njihov mobilni broj onda je cena 2000 dinara mesecno za ostatak meseci i brzina 300/150 ako nisi njihov mobilni korisnik onda je cena 2499 din i brzina 150/75.

Za mobilni plaćaš (ako hoćeš duplo veću brzinu - uslov za duplo veću brzinu kod "Interneta i TV" je da plaćaš mobilni na postpaidu bar 1500 din mesečno):
1.625 dinara mesečno. Ako nećeš duplo veću brzinu i manju cenu "Interneta i TV" , ne moraš da imaš mobilni broj kod njih.

Nije ista brzina jer je ovde drugačiji odnos download i upload. Jetel ima odnos download-upload 2:1. Šta ti je sa mobilnim?

Mobilni:
Preneseš mobilni broj u Yettel ali na prepaid. Kada pređeš na Yettel dopunu (prepaid), posle dva dana na Yettel aplikaciju ti stiže ponuda da pređeš na postpaid i to za Total 40 sa 50% popusta pa umesto 3.249 RSD, plaćaš 1.625 dinara mesečno na ugovor od 24 meseca. U prvih 12 meseci imaš 200 Gb za Internet mesečno a drugih 12 meseci imaš 40 Gb mesečno. Naravno neograničeni minuti i poruke...8.5 GB u regionu Zapadnog Balkana...1 GB rominga Evropa i svet. Kada imaš 50% popusta na paket, nemaš pravo na telefon za dinar.

Internet i TV:
Yettel 14 meseci po din, 2 SBT uredjaja za dva TV-a i 15 dana testiranja. Ako imaš njihov mobilni broj onda je cena 2000 dinara mesecno za ostatak meseci i brzina 300/150 ako nisi njihov mobilni korisnik onda je cena 2499 din i brzina 150/75.

Za mobilni plaćaš (ako hoćeš duplo veću brzinu - uslov za duplo veću brzinu kod "Interneta i TV" je da plaćaš mobilni na postpaidu bar 1500 din mesečno):
1.625 dinara mesečno. Ako nećeš duplo veću brzinu i manju cenu "Interneta i TV" , ne moraš da imaš mobilni broj kod njih.

Znas kako, TV me uopste ne zanima. Cak i ne zelim TV kanale, jer onda moram da imam jos jedan uredjaj/modem da skuplja prasinu i zauzima prostor. Necuuu 😋

A za mobilni, internet na mobilni koristim kod kuce, i kad sam u pokretu ako ga uhvatim negde. Ne koristim internet na telefonu ovako da ga placam. A kartica mi je prepaid, jer retko kad zovem ili saljem poruke telefonom (sve je to messenger, viber, itd). A prepaid kartica mi je u MTS, jer kod njih ti se kartica obnovi na 12 meseci svaki put kad uplatis kredit, a ja umem mesecima da ne uplatim kredit, jer ga bas slabo trosim.

Pre mi je broj mobilnog bio prepaid u VIP, ali kod njih valjda 3 ili 4 meseca traje kartica od poslednje uplate kredita, i onda moram uvek da proverim da uplatim kredit da mi ne istekne kartica. Jer ako istekne kartica mora se cimam da odem u filijalu, da aktiviraju broj ponovo, bla bla smor. Zato sam prepaid broj preneo iz VIP u MTS pre par meseci.

Podseti me sad, valjda mi spomenuse u Yettel da ako imam i mobilni kod njih, onda mi se duplira brzina interneta. Mada meni je 250/125 brzina i vise nego dovoljno, tako da ne verujem da cu da radim to. Ali eto, ima i to pozitivno kod njih.

Podseti me sad, valjda mi spomenuse u Yettel da ako imam i mobilni kod njih, onda mi se duplira brzina interneta. Mada meni je 250/125 brzina i vise nego dovoljno, tako da ne verujem da cu da radim to. Ali eto, ima i to pozitivno kod njih.

I ovo im je povoljno:

"Добио сам понуду, само нет,брзина 1000/500.
Цена, најмањи пакет хипернет М, првих 12 месеци по динар после 1799 или 900 месечно током целог трајања уговорне обавезе. Доплата за поменуту брзину 2000 динара месечно. Значи, укупно испод 3000 динара за максималну брзину."

To isto super za one koje ne zanima TV i mobilni... Možeš da uzmeš samo Internet.

Da, mislim da bi tako bilo najbolje.

Sto se tice Yettela, ako sam dobro razumeo, dobio bih 2 meseca gratis. Onda 12 meseci 1 dinar, i 12 meseci 1,999. Znaci ispada 23,988 na 26 meseci. (osim ako je 14 meseci po dinar a onda 10 meseci po 1,999, onda ispada 19,900 na 24 meseca).

Ali glupi CGNAT, pa uzmem i staticku, jos 480 din mesecno. Za to nema popusti, to je dodatak. 480x26=12,480

Total 36,480 na 26 meseci (ili 31,420 na 24 meseca)

MTS 5 meseci po 1225 = 6,125. I onda 19 meseci po 2,449 = 46,531

Total 52,656 na 24 meseci

Znaci obrni okreni, usteda oko 20,000 na 2 godine. Mogu da si kupim sebi nesto lepo il da platim neke racune za 20,000 :D

Ista brzina optike kao sto imam sad u MTS. U MTS mi ostaje i fiksni, u Yettel nemam fiksni (nebitno, al da se spomene ajde).
Miruj sada . Kada ti istekne UO sa MTS idi do poslovnice i zatrazi IDP broj i kazi da sve hoces da raskines i da predjes u Yetel.
Reci ce ti da moraju zahtev proslediti centrali i u roku od par dana zvacete neko iz MTS da proba da se dogovorite oko produzenja ugovora . Za box4 bilo je 24meseca x 50% a kako je sada nznm .
Znaci nista pre isteka UO

I ja se razmišljam da zatražim idp, ugovorna obaveza davno istekla, nude neku siću ali me buni ovo:
Moj poznanik je pre pet dana prešao u Yettel, jer mu i pored zatraženog IDP broja nisu ponudili ništa za ostanak, tako da je sve to od slučaja do slučaja
Najviše bih voleo da ostanem u MTS-u ali mi vređa inteligenciju da starim korisnicima ne daju barem upola pogodnosti koje daju novim.
Razmisliću još par dana i definitivno podneti zahtev, samo ne znam da li za idp ili raskid pa da pređem u sbb.

Nznm sta da ti kazem . Šta ti je toliko teško da se iscimas do poslovnice i zatražiš IDP broj i kažeš da ti otkače sve usluge , čak i fiksni ako ne koristiš ? Sačekaš par dana i ako te ne pozovu a ti ćao zdravo MTS dobar dan Yetel .
To ti je moj savet . A što bi se oni cimali bzvz , kada ti sada koristiš skuplju uslugu i pare im idu u džep i bez UO . E sad nznm kako ide posto si bez UO , da li moraš sada da najaviš raskid 30 dana pre vraćanja opreme .

Ako je prelazak u Yetel, koliko sam shvatio, nema tih 30 dana već kad ti Yetel priključi uslugu, vratiš opremu i tad prestaje plaćanje.
Ono što me plaši ako pređem na yetel je ta njihova televizija koja je meni jako bitna. Žale se ljudi da je puna bagova i da ne radi baš najbolje pa se plašim da će me ukućani razapeti ako pređem na yetel, a televizija takva

Nije zabranjeno da ti TV usluga i internet usluga budu kod različitih provajdera.

Nije, ali je to mnogo komplikovanije.
Misliš da uzmem net kod yetela, a tv kod mts-a. Dva rutera, dve instalacije, baš komplikovano a i nema ekonomskog rezona. Nije da mi je ekonomski rezon nešto bitan ali me vređa taj princip po kome su novi korisnici važniji od dugogodišnjih

Nije, ali je to mnogo komplikovanije.
Misliš da uzmem net kod yetela, a tv kod mts-a. Dva rutera, dve instalacije, baš komplikovano a i nema ekonomskog rezona. Nije da mi je ekonomski rezon nešto bitan ali me vređa taj princip po kome su novi korisnici važniji od dugogodišnjih

Da vredja. Sta jos, za dugogodisnje korisnike mogu da provere da li placaju sve racune na vreme itd. Imaju sigurnost. Za nove korisnike, ko zna.

A sto je fora, za nove korisnike mislim da MTS nudi ono 12 meseci po 1 dinar.

Znaci istekne ti ugovor, raskines ga, vratis opremu, sve zavrsis. I sutra dan odes u MTS i kazes ja sam novi korisnik, zelim ovaj paket :D

Ako je prelazak u Yetel, koliko sam shvatio, nema tih 30 dana već kad ti Yetel priključi uslugu, vratiš opremu i tad prestaje plaćanje.
Ono što me plaši ako pređem na yetel je ta njihova televizija koja je meni jako bitna. Žale se ljudi da je puna bagova i da ne radi baš najbolje pa se plašim da će me ukućani razapeti ako pređem na yetel, a televizija takva
I ja sam se mnogo razmišljao oko uzimanja televizije kod njih bas zbog ukućana. Za sada nisam imao nikakvih problema, čak se meni i svidja kako radi. Pitaj ako te zanima nesto konkretno da ti odgovorim.

Čekam da istekne ugovor sa mts-om i prelazim kod ovih yetel.
Kapiram da imaju neki deal , nešto kao da plaćaju mts-u fixnu pretplatu ili nešto slično.
Kako im se isplati da im yetel otima korisnike 😱

Da ne ispadnem glup 🤣 yetel isto traži fixni kao uslov za internet optiku ili ne?
Može isto da se prebaci fixnni kod njih?

Nije obavezan fiksni. Nema nikakvih obaveza, može samo net da se uzme.
Mnogo je bolje ako si mobilni korisnik jer dobiješ fin popust. Osnovna cena paketa mora da bude preko 1800rsd i popust te ne baca ispod te cifre.
Fiksni može da se prebaci mada je neko odavde imao baš ozbiljnih problema sa time. Cela saga je ispisana :D

Pitao sam ja baš juče za fiksni. Rekli su da može, ali mora tačno u 12 sati dogovorenog dana da se uradi prenos. Ekipa mora da bude u stanu i da odradi neku proceduru. Ističe mi ugovor sa MTS-om sredinom marta, pa ću da napišem par dana nakon toga da li su uspeli da mi prebace broj.

TV aplikacija im jeste krš.. šta god pritisneš na njihovom daljinskom, nešto se zamrači na TV-a.., zato za ukućane kupiš HBOMAX :)

zar ne mora da prodje mesec dana da bi se racunao kao nov korisnik
(u SBB-u je taj period 6 meseci)

Nemam pojma brate, to sam onako lupio.

Da ne ispadnem glup 🤣 yetel isto traži fixni kao uslov za internet optiku ili ne?

Rekli su mi da ne mora fiksni u Yettel. Sad imam fiksni u MTS, ali to je samo zato sto su me primorili da uzmem i fiksni kad sam uzimao optiku pre 2 godine. Fascists!!! :p

Nznm sta da ti kazem . Šta ti je toliko teško da se iscimas do poslovnice i zatražiš IDP broj i kažeš da ti otkače sve usluge , čak i fiksni ako ne koristiš ? Sačekaš par dana i ako te ne pozovu a ti ćao zdravo MTS dobar dan Yetel .
To ti je moj savet . A što bi se oni cimali bzvz , kada ti sada koristiš skuplju uslugu i pare im idu u džep i bez UO . E sad nznm kako ide posto si bez UO , da li moraš sada da najaviš raskid 30 dana pre vraćanja opreme .
Odlučio sam da poslušam tvoj savet. Ako neko ima broj yetel promotera za Beograd nek mi pošalje na pm, čisto ako me ne nazove mts

Najbolje je da pozoveš Yettel korisnički centar, pa izabereš opciju razgovor sa operaterom. Operater će ti uzeti podatke i proslediti promoteru. Mene je promoter pozvao sat vremena nakon zvanja yettelovog call centra.

Jel postoji šansa da se yettel ruter koristi kao sekundarni ruter kod drugog provajdera?

ako mislis samo da radi u wifi AP modu (ili za dodatne LAN portove), to moze svaki ruter na kojem ugasis DHCP i UPNP server, promenis LAN IP da bude i istom opsegu kao i postojeci ruter (ali da nema konflikata), i ubacis vezu sa glavnim ruterom u neki od LAN portova

ako mislis da ustvari bude internet gateway koristeci WAN port, moze samo ako mu izvadis admin sifru i kada sa njom pristupis mozes da promenis WAN parametre kao sto su pppoe user/pass ili da prebacis na DHCP i da sklonis VLAN-ove jer ti verovatno ne trebaju na WAN portu za drugog provajdera (takodje i da obrises iptv/voice/management mrezu)
u tom slucaju prvo sto se mora promeniti je tr069 url na neki koji ne postoji da se ne bi vratio na yettelova podesavanja, pa onda sve ostalo

Poslednja izmena:
Nemam box njihov, pitam za neveštog komšiju.... Da li može yettel box da se koristi kao android box i ako da, kako se ulazi u android deo, tj. kako se izlazi iz tv aplikacije?

Moze i na “Extra” dugme na daljincu.

A da obelezimo i u ovoj temi, od sad je sbb blokirao svoj repertoar kanala (u mrezi) i za korisnike yettel optike.

Cudilo me je sto su i radili uopste...

Nazad
Vrh Dno