Šta je novo?

Yettel Hipernet

opticki kablovi ne rdjaju niti imaju losije karakteristike u vlaznim sredinama ;)
pogledaj ONT da li svetli ALARM/LOS ili ne ? treba da je tu sve u redu
ako je sve u redu a INTERNET na ZTE je crven, onda znaci yettelov PPPoE server trenutno ne radi
Meni sve svetli zeleno osim alarm, to ne svetli a zte svetli crveno za net.
Da li to znači da problem nije do infrastrukture Telekoma već isključivo yettel?

Vozdovac - medak umro sada... Izazov se prosiruje ubrzano.

Blokovi takodje crkao hipernet sinoc 😋
Inace, imao sam problema i sa njihovim mobilnim internetom oko 19-19:30, par puta je pucao, da bi se vracao kroz par minuta.

Ne znam sta se njima desava, pitao sam ja pre par meseci jednu dobru tetu iz njihove famozne sluzbe za nebrigu o korisnicima kada sam obnavljao ugovor - da li im je Telenor odneo vecinu kvalitetne opreme kada su odlazili, ali zasto bi ona to priznala tamo nekom korisniku , tako da je rekla neeee neee, nikako 🤔

Pozdrav, trebam da uvedem intenet+TV u novi stan (ledine), a izbor mi je MTS ili yettel. Iscitao sam temu, koliko vidim generalno su ljudi zadovoljni Interenetom, dok TV ima bagove?
Internet mi je bitan, tv bas i ne.
Uglavnom, u poredjenju sa MTS-om neka preporuka za jedno ili drugo?

Meni nije nesto jasno.... Ako oni koriste infrastrukturu mts optike, za koju pouzdano znamo da radi skoro pa savrseno, zasto njima onda stalno ovi ispadi ?? Kad god zakoracim ovde, citam kako staje te ovamo, te onamo....

Pozdrav, trebam da uvedem intenet+TV u novi stan (ledine), a izbor mi je MTS ili yettel. Iscitao sam temu, koliko vidim generalno su ljudi zadovoljni Interenetom, dok TV ima bagove?
ako ti nije problem CGNAT a povoljnija cena/brzina yettela(npr jer kod njih imas postpaid mobilni >= 1600dinara normalne/nesmanjene cene) slobodno uzmi yettel internet

Meni nije nesto jasno.... Ako oni koriste infrastrukturu mts optike, za koju pouzdano znamo da radi skoro pa savrseno, zasto njima onda stalno ovi ispadi ?? Kad god zakoracim ovde, citam kako staje te ovamo, te onamo....
infrastruktura mts-a je samo OLT -> vlakno od centrale do korisnika, posle toga se veze na yettel switcheve i rutere, na toj putanji MTS->Yettel moze biti problema ili problema sa yettel/cetin glavnim internet ruterima/pppoe serverima
to je slicno kao kada na xDSL umesto mts-a uzmes beotelnet ili nekog drugog ISP, DSLAM i bakarna parica izmedju centrale i korisnika je mts-ovo, posle toga sve ide preko beotelove mreze kako su oni zamislili

Jedan ispad za dve godine, to je bukvalno ništa
MTS je imao mnogo više ispadanja

Ako ti nije toliko bitan tv onda gledaj šta ti je jeftinije. I jedan i drugi operater daju 12 meseci besplatno za nove korisnike (yettel čak i koji mesec više). Ako imaš mobilni broj kod yettela dosta jeftinije ispadne on ( naravno u drugoj godini).

Koristio MTS optiku 2 godine. Nikad ispada, nema CG NAT.
Kao korisnik Hiperneta nekih 4-5 meseci ja bih isao na MTS.
Ako je bitna cena onda Hipernet.

Da li neko zna na kolko uredjaja moze da se gleda preko yettel apk za tv?

6 istovremeno. 10 registrovanih

Jel ima mozda neko slot viska da mi aktivira apk da testiram pre nego sto predjem kod njih? Vidim da se dosta ljudi žali na brzinu menjanja kanala pa samo da vidim kako to izgleda da li ce me mnogo nervirati.

mogu ja. posalji mi kod na pm
i link sam zaboravio koji je pa mi to posalji.

Jel ima mozda neko slot viska da mi aktivira apk da testiram pre nego sto predjem kod njih? Vidim da se dosta ljudi žali na brzinu menjanja kanala pa samo da vidim kako to izgleda da li ce me mnogo nervirati.
Promena kanala redosledom je ubrzana poslednjih mesec dana na “Channel” dugme daljinca ali je listanje EPG-a (programske seme) i dalje problematicno i sporo. Takodje i dalje nije dostupna takozvana brza programska sema preko tastera za navigaciju.

Jos jedna informacija, mozda nekom bude od znacaja, kada se jednom registruje android tv uredjaj (preko kôd-a) ostaje aktivan hipernet tv pristup i nakon resetovanja na fabricka podesavanja odnosno ponovne instalacije aplikacije, sve dok se uredjaj rucno ne obrise sa liste registrovanih na hipernet profilu.

Promena kanala redosledom je ubrzana poslednjih mesec dana na “Channel” dugme daljinca ali je listanje EPG-a (programske seme) i dalje problematicno i sporo. Takodje i dalje nije dostupna takozvana brza programska sema preko tastera za navigaciju.

Meni najviše smeta zatamnjivanje na Ekranu TV-a kada pritisnem neki taster na daljinskom. Kako može da se isključi? Neću da TV menja jačinu osvetljenja, to smeta za oči.

Ako je jasnije umesto tekstualnog uputsva napravio sam i video uputstva za one koje zele Yettel-ov ZTE ruter zameniti svojim:

Kako izvaditi PPPoE i admin user/pass iz ZTE rutera:

Kako konfigurisati sopstveni ruter za direktnu konekciju na Hipernet:

Poslednja izmena:
Svaka ti cast. Hvala!

Sta je fora sa greskom koju mi izbacuje na smart tv? Navodno imam vise od 3 stream-a aktivna i nece da mi pusti program?
Zvao korisicki servis i kao javice se posto taj lik nije znao da mi pomogne? Radi samo jedan tv preko boxa u dnevnoj.
Na tom istom tv mi prikazuje da su samo 4 uredjaja prijavljena.

Ako ti ne proradi samo, obrisi sve uredjaje sa profila pa ih registruj ponovo.

Takodje, stare verzije tv apkikacije vise ne rade, pa azuriraj aplikaciju na smart tv-u ako nisi vec.

Ubacio novu azuriranu aplikaciju. Smara to dodavanje uredjaja. Ali ok ako nema druge. Taj koji ne radi sam vev brisao i dodavao.

Jel ima nekoga ko je ranije bio na sbb, interesuje me kako njihov box radi u odnosu na eon box, zanima me samo onaj android deo, Kodi, Stremio, Smartubenext itd?

Da li neko zna zašto sa dva njihova boxa i app na još jednom boksu, ne dozvoljava tri reprodukcije istovremeno? Od njihove podrške ne očekujem ništa, jer kao da komuniciram sa robotima koji su tu postavljeni da daju generičke odgovore.

Ako je jasnije umesto tekstualnog uputsva napravio sam i video uputstva za one koje zele Yettel-ov ZTE ruter zameniti svojim:

Kako izvaditi PPPoE i admin user/pass iz ZTE rutera:

Kako konfigurisati sopstveni ruter za direktnu konekciju na Hipernet:

Svaka cast, hvala ti za ovo!
Da li si mozda nasao da li imaju kredencijali za root pristup, za nivo vise od admina?

Ne, kao što se vidi, ima yettel nalog (user) i admin nalog (može sve da vidi i promeni)

Ako misliš na root ssh to je druga stvar, može i to, ima sekcija u configu gde se namešta, ali ne može se sa tim nešto specijalno uraditi, nemaš način da instaliras nov softver, na primer

Ok, ok, mislio na root kao elevated pristup, ako nema u config, to je to onda.
Iskreno, kad sam ga otvorio pre par meseci, nisam ni gledao previse van admin kredencijala...

Hvala ti jos jednom za pomoc i tutoriale

Vrh Dno