istanko78
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.03.2014
- Poena
- 180
Meni sve svetli zeleno osim alarm, to ne svetli a zte svetli crveno za net.opticki kablovi ne rdjaju niti imaju losije karakteristike u vlaznim sredinama
pogledaj ONT da li svetli ALARM/LOS ili ne ? treba da je tu sve u redu
ako je sve u redu a INTERNET na ZTE je crven, onda znaci yettelov PPPoE server trenutno ne radi
ako ti nije problem CGNAT a povoljnija cena/brzina yettela(npr jer kod njih imas postpaid mobilni >= 1600dinara normalne/nesmanjene cene) slobodno uzmi yettel internetPozdrav, trebam da uvedem intenet+TV u novi stan (ledine), a izbor mi je MTS ili yettel. Iscitao sam temu, koliko vidim generalno su ljudi zadovoljni Interenetom, dok TV ima bagove?
Internet mi je bitan, tv bas i ne.
Uglavnom, u poredjenju sa MTS-om neka preporuka za jedno ili drugo?
infrastruktura mts-a je samo OLT -> vlakno od centrale do korisnika, posle toga se veze na yettel switcheve i rutere, na toj putanji MTS->Yettel moze biti problema ili problema sa yettel/cetin glavnim internet ruterima/pppoe serverimaMeni nije nesto jasno.... Ako oni koriste infrastrukturu mts optike, za koju pouzdano znamo da radi skoro pa savrseno, zasto njima onda stalno ovi ispadi ?? Kad god zakoracim ovde, citam kako staje te ovamo, te onamo....
Jedan ispad za dve godine, to je bukvalno ništaMeni nije nesto jasno.... Ako oni koriste infrastrukturu mts optike, za koju pouzdano znamo da radi skoro pa savrseno, zasto njima onda stalno ovi ispadi ?? Kad god zakoracim ovde, citam kako staje te ovamo, te onamo....
Ako ti nije toliko bitan tv onda gledaj šta ti je jeftinije. I jedan i drugi operater daju 12 meseci besplatno za nove korisnike (yettel čak i koji mesec više). Ako imaš mobilni broj kod yettela dosta jeftinije ispadne on ( naravno u drugoj godini).Pozdrav, trebam da uvedem intenet+TV u novi stan (ledine), a izbor mi je MTS ili yettel. Iscitao sam temu, koliko vidim generalno su ljudi zadovoljni Interenetom, dok TV ima bagove?
Koristio MTS optiku 2 godine. Nikad ispada, nema CG NAT.Pozdrav, trebam da uvedem intenet+TV u novi stan (ledine), a izbor mi je MTS ili yettel. Iscitao sam temu, koliko vidim generalno su ljudi zadovoljni Interenetom, dok TV ima bagove?
Promena kanala redosledom je ubrzana poslednjih mesec dana na “Channel” dugme daljinca ali je listanje EPG-a (programske seme) i dalje problematicno i sporo. Takodje i dalje nije dostupna takozvana brza programska sema preko tastera za navigaciju.Jel ima mozda neko slot viska da mi aktivira apk da testiram pre nego sto predjem kod njih? Vidim da se dosta ljudi žali na brzinu menjanja kanala pa samo da vidim kako to izgleda da li ce me mnogo nervirati.
Promena kanala redosledom je ubrzana poslednjih mesec dana na “Channel” dugme daljinca ali je listanje EPG-a (programske seme) i dalje problematicno i sporo. Takodje i dalje nije dostupna takozvana brza programska sema preko tastera za navigaciju.
malo jači od eon boxaJel ima nekoga ko je ranije bio na sbb, interesuje me kako njihov box radi u odnosu na eon box, zanima me samo onaj android deo, Kodi, Stremio, Smartubenext itd?
Ako je jasnije umesto tekstualnog uputsva napravio sam i video uputstva za one koje zele Yettel-ov ZTE ruter zameniti svojim:
Kako izvaditi PPPoE i admin user/pass iz ZTE rutera:
Kako konfigurisati sopstveni ruter za direktnu konekciju na Hipernet:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari