Ti umesto 14 meseci po dinar u Yettel traži 24x besplatna static IP 🤣
Ista brzina optike kao sto imam sad u MTS. U MTS mi ostaje i fiksni, u Yettel nemam fiksni (nebitno, al da se spomene ajde).
Nije ista brzina jer je ovde drugačiji odnos download i upload. Jetel ima odnos download-upload 2:1. Šta ti je sa mobilnim?
Mobilni:
Preneseš mobilni broj u Yettel ali na prepaid. Kada pređeš na Yettel dopunu (prepaid), posle dva dana na Yettel aplikaciju ti stiže ponuda da pređeš na postpaid i to za Total 40 sa 50% popusta pa umesto 3.249 RSD, plaćaš 1.625 dinara mesečno na ugovor od 24 meseca. U prvih 12 meseci imaš 200 Gb za Internet mesečno a drugih 12 meseci imaš 40 Gb mesečno. Naravno neograničeni minuti i poruke...8.5 GB u regionu Zapadnog Balkana...1 GB rominga Evropa i svet. Kada imaš 50% popusta na paket, nemaš pravo na telefon za dinar.
Internet i TV:
Yettel 14 meseci po din, 2 SBT uredjaja za dva TV-a i 15 dana testiranja. Ako imaš njihov mobilni broj onda je cena 2000 dinara mesecno za ostatak meseci i brzina 300/150 ako nisi njihov mobilni korisnik onda je cena 2499 din i brzina 150/75.
Za mobilni plaćaš (ako hoćeš duplo veću brzinu - uslov za duplo veću brzinu kod "Interneta i TV" je da plaćaš mobilni na postpaidu bar 1500 din mesečno):
1.625 dinara mesečno. Ako nećeš duplo veću brzinu i manju cenu "Interneta i TV" , ne moraš da imaš mobilni broj kod njih.
Podseti me sad, valjda mi spomenuse u Yettel da ako imam i mobilni kod njih, onda mi se duplira brzina interneta. Mada meni je 250/125 brzina i vise nego dovoljno, tako da ne verujem da cu da radim to. Ali eto, ima i to pozitivno kod njih.
Miruj sada . Kada ti istekne UO sa MTS idi do poslovnice i zatrazi IDP broj i kazi da sve hoces da raskines i da predjes u Yetel.Da, mislim da bi tako bilo najbolje.
Sto se tice Yettela, ako sam dobro razumeo, dobio bih 2 meseca gratis. Onda 12 meseci 1 dinar, i 12 meseci 1,999. Znaci ispada 23,988 na 26 meseci. (osim ako je 14 meseci po dinar a onda 10 meseci po 1,999, onda ispada 19,900 na 24 meseca).
Ali glupi CGNAT, pa uzmem i staticku, jos 480 din mesecno. Za to nema popusti, to je dodatak. 480x26=12,480
Total 36,480 na 26 meseci (ili 31,420 na 24 meseca)
MTS 5 meseci po 1225 = 6,125. I onda 19 meseci po 2,449 = 46,531
Total 52,656 na 24 meseci
Znaci obrni okreni, usteda oko 20,000 na 2 godine. Mogu da si kupim sebi nesto lepo il da platim neke racune za 20,000
Ista brzina optike kao sto imam sad u MTS. U MTS mi ostaje i fiksni, u Yettel nemam fiksni (nebitno, al da se spomene ajde).
Najviše bih voleo da ostanem u MTS-u ali mi vređa inteligenciju da starim korisnicima ne daju barem upola pogodnosti koje daju novim.Moj poznanik je pre pet dana prešao u Yettel, jer mu i pored zatraženog IDP broja nisu ponudili ništa za ostanak, tako da je sve to od slučaja do slučaja
Nije, ali je to mnogo komplikovanije.
Misliš da uzmem net kod yetela, a tv kod mts-a. Dva rutera, dve instalacije, baš komplikovano a i nema ekonomskog rezona. Nije da mi je ekonomski rezon nešto bitan ali me vređa taj princip po kome su novi korisnici važniji od dugogodišnjih
I ja sam se mnogo razmišljao oko uzimanja televizije kod njih bas zbog ukućana. Za sada nisam imao nikakvih problema, čak se meni i svidja kako radi. Pitaj ako te zanima nesto konkretno da ti odgovorim.Ako je prelazak u Yetel, koliko sam shvatio, nema tih 30 dana već kad ti Yetel priključi uslugu, vratiš opremu i tad prestaje plaćanje.
Ono što me plaši ako pređem na yetel je ta njihova televizija koja je meni jako bitna. Žale se ljudi da je puna bagova i da ne radi baš najbolje pa se plašim da će me ukućani razapeti ako pređem na yetel, a televizija takva
zar ne mora da prodje mesec dana da bi se racunao kao nov korisnikZnaci istekne ti ugovor, raskines ga, vratis opremu, sve zavrsis. I sutra dan odes u MTS i kazes ja sam novi korisnik, zelim ovaj paket![]()
Ono što me plaši ako pređem na yetel je ta njihova televizija koja je meni jako bitna. Žale se ljudi da je puna bagova i da ne radi baš najbolje pa se plašim da će me ukućani razapeti ako pređem na yetel, a televizija takva
zar ne mora da prodje mesec dana da bi se racunao kao nov korisnik
(u SBB-u je taj period 6 meseci)
Da ne ispadnem glup 🤣 yetel isto traži fixni kao uslov za internet optiku ili ne?
Odlučio sam da poslušam tvoj savet. Ako neko ima broj yetel promotera za Beograd nek mi pošalje na pm, čisto ako me ne nazove mtsNznm sta da ti kazem . Šta ti je toliko teško da se iscimas do poslovnice i zatražiš IDP broj i kažeš da ti otkače sve usluge , čak i fiksni ako ne koristiš ? Sačekaš par dana i ako te ne pozovu a ti ćao zdravo MTS dobar dan Yetel .
To ti je moj savet . A što bi se oni cimali bzvz , kada ti sada koristiš skuplju uslugu i pare im idu u džep i bez UO . E sad nznm kako ide posto si bez UO , da li moraš sada da najaviš raskid 30 dana pre vraćanja opreme .
Podneo zahtev u petak, zvali u ponedeljak, 50% popusta 24 meseca, tako da ostajem u mts-uOdlučio sam da poslušam tvoj savet. Ako neko ima broj yetel promotera za Beograd nek mi pošalje na pm, čisto ako me ne nazove mts
A da obelezimo i u ovoj temi, od sad je sbb blokirao svoj repertoar kanala (u mrezi) i za korisnike yettel optike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari