Sve si reko samo nisi reko glavno kako se kacis na wifi, na 2.4 ili 5 ghz? Posto 2.4 ghz ima veci domet ali je slabiji signal a uzmi i to da sada ima previse 2.4 ghz signala oko tebe pa moguce da ti to pravi problem, a sto se tice 5 ghz on je daleko jaci po snazi ali ima kraci domet dokle baca pokrivenost.Presao sam kod njih racunajuci da necu morati da koristim kabl, jer ne koristim net za gaming. Kod sbb sam imao neki ubee ruter koji je bacao bez problema u drugu sobu. Sada u sobi imam net ali ispada na svakih 5 min pa mora reconnect.
Ne znam kako da utvrdim prekid, to bi trebalo da uradi pruzalac usluge, a njihovi serviseri koji su menjali ruter kazu mi smo monteri, znamo da zamenimo ali ne i da podesimo.
Sve u svemu, da ljudi znaju da ovo nije bas sjajna prica kako se reklamiraju i da moze nesto da bude lošije od sbb.
Na koji nacin da radvojim mreze? Probao sam da iskljucim 2.4ghz ali nista nisam dobio.Meni je mts za optiku dao ruter koji je imao samo 2.4GHz wifi. Mnogo gori ruter od ovoga, definitivno. Koristio sam neki svoj ruter.
Sada mi je dovoljan ovaj Yettel-ov, pokriva ceo stan, samo sam razdvojio mreže.
Probacu to u podešavanjima rutera. Da li to znaci da ce mi se pri izboru mreze pojaviti jedna na 2.4 i jedna na 5ghz? Tako mi je bilo na sbbStavis razlicite ssid-jeve za svaku mrezu ponaosob.
Danas montirana Yettel oprema. Momak koji je montirao opremu mi reče da ne može da radi daljinac sa mojim Hisense televizorom. Kada sam ga ispratio, prema uputstvu sa foruma uspeo sam da uparim TV, bez nekih većih problema.Ne ide mi nešto. Da li je neko uspeo da poveže daljinski sa Hisense om ?
Razdvajanje mreza je resilo problem ispadanja i uzvicnika na wifi ikonici.Meni je mts za optiku dao ruter koji je imao samo 2.4GHz wifi. Mnogo gori ruter od ovoga, definitivno. Koristio sam neki svoj ruter.
Sada mi je dovoljan ovaj Yettel-ov, pokriva ceo stan, samo sam razdvojio mreže.
moze i totalna zamena ZTE rutera (posto internet dolazi is ONT-a koji je poseban uredjaj povezan sa njim preko ethernet kabla) i kacenje dodatnog rutera u AP modu.Generalno mi je u ostatku stana i dalje los net. Da li bi jaci ruter resio problem i koji? Gledao sam Mikrotik i Asus. Da li uopste mogu da nakacim drugi ruter na Yettel internet.
Generalno mi je u ostatku stana i dalje los net
Redovna pojava, verovatno se uredjaji kace u tom trenutku na "bolji" ssid i dolazi do otkac-zakac i krene brljanje.Razdvajanje mreza je resilo problem ispadanja i uzvicnika na wifi ikonici.
Generalno mi je u ostatku stana i dalje los net. Da li bi jaci ruter resio problem i koji? Gledao sam Mikrotik i Asus. Da li uopste mogu da nakacim drugi ruter na Yettel internet.
Hvala puno za ovaj savet, kao i svima koji su se javili.
Da li uopste mogu da nakacim drugi ruter na Yettel internet.
Asus ruter koji sam gledao je negde oko 15k, cini mi se da je AX3000. Da naglasim da mi brzina nije bitna koliko stabilnost, koliko sam uspeo da iscitam iz raznih review-a Mikrotik je za klasu bolji u toj prici.moze i totalna zamena ZTE rutera (posto internet dolazi is ONT-a koji je poseban uredjaj povezan sa njim preko ethernet kabla) i kacenje dodatnog rutera u AP modu.
Mikrotik je za naprednije korisnike, koji Asus gledas ?
Jel ovo sad provereno? Ranije je bilo reci ovde da iz nekog razloga mora da se ide preko ZTE i da on ne moze da se izbaci.moze i totalna zamena ZTE rutera (posto internet dolazi is ONT-a koji je poseban uredjaj povezan sa njim preko ethernet kabla) i kacenje dodatnog rutera u AP modu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari