Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Pa zar ne možeš da se predomisliš? Nisi ništa potpisao, ovo je samo usmeni dogovor preko telefona i uvek možeš da im kažeš da si ipak odustao...

Upravo tako, ne bi smeli samo na osnovu usmenog razgovora da odbiju zahtev za prenos broja. Treba korisnik da odgovori na SMS poruku koja stigne posle razgovora, da bi potvrdio da želi da se obustavi prenos broja.

Pa zar ne možeš da se predomisliš? Nisi ništa potpisao, ovo je samo usmeni dogovor preko telefona i uvek možeš da im kažeš da si ipak odustao...

Ako se predomisli bice mu zao. Ne moze Vip da parira Telenoru jos uvek a i ima 5% veci popust kod Telenora jer ce da placa 950 umesto 999. A to mu je jedna pretplata gratis za 2 godine.

I dalje vazi 50% kod Telenora ali cesto nakon podnetog zahteva za prenos broja.

To je najsigurniji nacin da se dobije popust bez cimanja.

Sent from my NX569J using Tapatalk

Meni se ne sviđaju takve varijante. Mislim, mogu da šaljem mejlove, da se cenkam i pregovaram; to mi nije problem. Kad dobijem definitivnu ponudu na osnovu tih razgovora, to je onda to. Naknadno, tipa "sad može jer je podnet zahtev za prenos broja" nešto i ne bih uzimao u obzir. Da nisam pre toga sa njima razgovarao, onda OK, ali ne nakon razgovora.

Mnogima se to ne sviđa jer je jasno da neće da daju ako ne moraju što je ekstremno seljački potez.

Ali to je služba za korisnike Telenor :)

Jer sam video kako se to radi u svetu jos pre 10 (a negde i preko 20) godina ranije.
To je jedna od dve stvari koje sam se nadao da necemo tako brzo dobiti u Srbiji (druga je poskupljenje usluga samo zbog toga sto firme hoce minimum istu dobit, a pogotovu telekomunikacione usluge)

Treba videti kakvo je umece da se cena podigne 200% (3x skuplje znaci), a onda pusti da musterija "fino dobije" popust 50%, i jos bude srecan sto je platio 50% manje (jer zaboravio da je platio 50% vise od originalne cene ;))

Poslednja izmena:
Ljudi, procitajte ceo odeljak na sajtu i imacete celu sliku o Telenor Home.
Ovako iscepkane informacije nicemu ne sluze.

Dodatak:
Verovatno Telenor ne dozvoljava kombinovanje nestandardnih promocija (50%, neogr.min) sa Telenor Home. Proveriti pre planiranja paketa.
Telenor vise, SuperSet i Telenor Family sigurno provereno ne mogu sa 50% ili neogr.min.

khm, 50% + Telenor više kode mene :)
I to sa najmanjim 5GB paketom, bez naknade.

Mozda si ga aktivirao negde na pocetku dok je i TV bio frei uz taj najmanji paket i nije bilo ogranicenja? 50% popusta, ili +50% saobracaja mislis?

Imao sam 50% popusta na pretplatu. Aktivirao sam Telenor Više čim se pojavio. istekla UO za 50% popusta. Jedno vreme sam imao samo Telenor Više. Nedavno sam promenio paket i opet aktivirao 50% popusta na pretplatu.

Na zalost, oni su zakonski u pravu.

Imali smo skoro na forumu analizu tog obligacionog odnosa i ispostavilo se da su operateri u pravu sto vezuju telefon za ugovor i vlasnika.

Nije tačno. Odeš u opštinu ili sud i tražiš ovlašćenje da umesto neke osobe potpišeš ugovor ako nije u mogućnosti lično da dođe. Istina, plaća se. Ali ako imaš nekog poznanika koji radi u opštini, može i free. Ja sam tako umesto majke odjavio IPTV. Još su me u poslovnici pitali: Jesi li ti platio ovo ovlašćenje? Ja onako zbunjen kažem da jesam, a nisam (sredila mi drugarica). Na to mi oni kažu, pa što nisi nas lično pitao. Ne bi morao da platiš. :) Stvar je u tome na kakve ljude nabasaš kad odeš u neku poslovnicu.

To je od skora (marta valjda). U Telekomu su mnogo manje probirljivi ako dodje clan porodice za mnoge stvari.

Moja zena je od 2002 u Telenoru, otisla pre neki dan u ViP, trazila prenos broja sa idejom da uzme neo2 tarifu. Sutradan zvali iz Telenora sa varijantom neogran. minuti i 2.25 GB za 950 din. Lagano zaboravila na ViP i nastavlja i dalje gde je stala. Kurir sa ugovorom dosao posle dva dana.

Znaci, ne trosite vreme na dopisivanja sa njima, odmah zahtev za prenos broja i sve zavrsite expresno.

Poslednja izmena:
Jer sam video kako se to radi u svetu jos pre 10 (a negde i preko 20) godina ranije.
To je jedna od dve stvari koje sam se nadao da necemo tako brzo dobiti u Srbiji (druga je poskupljenje usluga samo zbog toga sto firme hoce minimum istu dobit, a pogotovu telekomunikacione usluge)

Treba videti kakvo je umece da se cena podigne 200% (3x skuplje znaci), a onda pusti da musterija "fino dobije" popust 50%, i jos bude srecan sto je platio 50% manje (jer zaboravio da je platio 50% vise od originalne cene ;))
Ako me sećanje dobro služi, ako se vratimo unazad (2009-2010 god), paketi sa ~400 minuta, isto toliko poruka i nešto malo neta su bili oko 1400 din. Činjenica je da je mts sa 50% off snizio cene paketa i kao finalni proizvod smo dobili neo za 990 din. Mislim da se taj period "jeftinih" usluga završava ove godine, cene za neo tarifu idu gore, mts lagano ukida popuste (verujem da će za godinu dana za 21. Rodjendan da nude neverovatan popust od čak 30% na ugovor od 3 godine) Telenor će da zadrži postojeće, eventualno malo poskupi.

Neću da branim mts, naprotiv, ali zahvaljujući njima i njihovom promocijom 50% je ovoliki broj korisnika prešao na postpaid sa prepaida.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

U vreme kad je mts krenuo sa tom promocijom, pre paid je bio neviđeno ******. Sad je pre paid ponovo dobar. Net dodaci su slični kao na post paidu (mislim na Telenor), plus digitalni dodaci...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije tačno. Odeš u opštinu ili sud i tražiš ovlašćenje da umesto neke osobe potpišeš ugovor ako nije u mogućnosti lično da dođe. Istina, plaća se. Ali ako imaš nekog poznanika koji radi u opštini, može i free. Ja sam tako umesto majke odjavio IPTV. Još su me u poslovnici pitali: Jesi li ti platio ovo ovlašćenje? Ja onako zbunjen kažem da jesam, a nisam (sredila mi drugarica). Na to mi oni kažu, pa što nisi nas lično pitao. Ne bi morao da platiš. :) Stvar je u tome na kakve ljude nabasaš kad odeš u neku poslovnicu.
Sve ovo sto si naveo nema nikakve veze sa citiranim postom.
Lepo je sto moze sve da se "sredi" kod raspolozenog sluzbenika MTSa, pa mozda i tudji listing, ali citirani post se odnosio na zakonsko tumacenje i kako stvar stoji pred zakonom.

Po ovome svi su dobili NEO2 tarifu identicnu kao i VIPOVU i ostali verni Telenoru za 950 dinara.
A gde su oni razjareni, koji nisu dobili poziv od Telenora kada je predao zahtev za prenos broja u VIP.
Jesu li zadovoljni sa promenom provajdera nakon toliko godina ?
Nemoguce je da bukvalno svima daju to...

Poslednja izmena:
Sve ovo sto si naveo nema nikakve veze sa citiranim postom.
Lepo je sto moze sve da se "sredi" kod raspolozenog sluzbenika MTSa, pa mozda i tudji listing, ali citirani post se odnosio na zakonsko tumacenje i kako stvar stoji pred zakonom.

Oni su zakonski u pravu i to je ok.Uz ovlascenje sve moze da se zavrsi i u Telenoru. Moje nezadovoljstvo se odnosilo na specificnu situaciju sto je covek mator i povredjen, a realno mogli su da ga kontaktiraju telefonom i da pitaju da li je poslao telefon na popravku, a da insistiraju da mora licno da ga podigne nakon popravke. Uglavnom nisu prekrsili zakon i to je to. Lakse mi je da ga odvezem do prve Telenor prodavnice nego da se cimam za ovlascenje.

Ma naravno, jedino sto su to osetljive stvari pa su stvar pojednostavili i jasno razgranicili ko nesto moze, a ko ne moze.

Jasno je da bi u ovakvim situacijama trebalo da postoji definisana procedura, makar malo jednostavnija od davanja ovlascenja.

Meni se ne sviđaju takve varijante. Mislim, mogu da šaljem mejlove, da se cenkam i pregovaram; to mi nije problem. Kad dobijem definitivnu ponudu na osnovu tih razgovora, to je onda to. Naknadno, tipa "sad može jer je podnet zahtev za prenos broja" nešto i ne bih uzimao u obzir. Da nisam pre toga sa njima razgovarao, onda OK, ali ne nakon razgovora.
Ja ih cimao preko fb, inače koristim surf 5 sa 50% i istekla UO. Ponudili mi 10 gb za 550 rsd, ja opet tražio 50% za 5 gb. Kaže mi devojka na chatu da će me neko zvati. Nakon par dana zovu i kažu odobreno opet 50 %. Znači nikakva natezanja i pretnje odlaskom. Očigledno da nema ni kod njih nekog pravila pogotovu što kod mene ne uzimaju neku kintu (274.50 rsd mesečno).

Uzeo danas Home, za sata više nego zadovoljan, ide mnogo preko deklarisanog

Svratio sam danas do Telenorovog (ili Hendi/Impakt) pulta da se raspitam oko obnove ugovora za tetku. Starija je zena koja od skoro koristi smartfon i posto njena tarifa od 695 dinara ima neku bedu od saobracaja (cini mi se svega 50mb), pitam da li bi mogla da dobije neki popust posto koristi Telenor jos od vremena Mobtela, od neke 2001. Kaze devojka da moze da dobije 20% popusta na pretplatu ali i veci ukoliko odluci da ugasi broj ili prenese u neku drugu mrezu (zapravo to i mislim - da joj prenesem broj). Iznenadilo me je sto je radnica to otvoreno rekla, nije se ni trudila da mi proda neku zvaku da slucajno ne promenim mrezu. Razmisljam da joj prebacim broj u mts (jer je tamo gde zivi Vipov signal ocajan) i uzmem Miks S. Tu bar dobija za nju neki pristojan saobracaj (posebno mb), a i kosta manje od tog Telenorovog paketa od 695 dinara. Citam redovno sta pisete vezano za tu nestandardnu ponudu koju Telenor daje (neograniceni minuti, 2250 mb za 950 din.), pa me zanima koliko je realno da je ona dobije, s obzirom na to da su joj tarife uvek bile izmedju 500-700 dinara. Posto kaze da je spremna da placa do 1000 dinara, u ovo bi se uklopila taman, samo jos da dobije... :)

Pa neka pokrene prenos broja; ako je pozovu i ponude to što joj odgovara, onda odlično. Ukoliko ne, onda lepo pređe u Mts i opet ima tarifu kakva joj više odgovara. Nema šta da izgubi...

Tako cu i da uradim desp.

Samo sam hteo da vidim da li za tako male tarife daju takve popuste ako odlucis da prebacis broj. Sve u svemu, ako daju ostaje Telenor, ako ne bice Mts.

Teško da ide mnogo preko deklarisanog, kad je deklarisano 4G MAX Mbps.

pa nije, deklarisano je 50, toliko piše i na sajtu, a i u poslovnici su napomenuli da je 50 max, zato kažem da ide dosta preko deklarisanog

Nazad
Vrh Dno