Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

I neka ponuda tipa 1000min i 10GB je praktično neograničena za najveći broj ljudi. Ne deluje marketinški bombastično kao kad se kaže "neograničeno", ali se na to svodi. Za mnoge bolje rešenje od neograničeno minuta i 2GB.

Poslednja izmena:
Pre ce VIP da ukine Neo tarife nego sto ce na Neo da pojaca internet na 10GB. To je vec zid, sto kaze Rafiki, operateri nece vise imati kud u pogledu marketinga osim da obaraju cene. A to ne zele ni u ludilu :).

P.S. ako Telenor otvori neogr.min. kao stalnu ponudu, onda ce na trzistu u kombinaciji sa Home ponudom postojati u realnom smislu NEOGRANICEN paket za nekih 2200rsd (ukoliko ne lupe blokadu na kombinovanje tih paketa)

P.S.2 vec daju neogr.min u okviru retention programa

Kako to izgleda u Bugarskoj:

Poslednja izmena:
P.S. ako Telenor otvori neogr.min. kao stalnu ponudu, onda ce na trzistu u kombinaciji sa Home ponudom postojati u realnom smislu NEOGRANICEN paket za nekih 2200rsd (ukoliko ne lupe blokadu na kombinovanje tih paketa)

Već postoji ta blokada na kombinovanje paketa. Mogu da se kombinuju samo paketi veći od 1650 dinara.
Ali, rešenje je u telefonu sa 2 kartice i za manje od 20 eura - flat razgovori i flat net.

To opet nije rešenje, u 95% slučaja drugi sim je 3G only
Jedino ako se obrne pa se voice sim stavi u sim 2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad već postoje dual lte telefoni koji nisu čak ni toliko skupi (a pošto kod nas neće skoro volte, može voice sim u 3G).

Poslednja izmena:
Ako se neko pita "zasto operateri ne ponude neogranicene pakete, ako ljudi onda manje trose minute, pa se operateru to vise isplati?" odgovor je jednostavan: nakon neogranicenog paketa nema vise sta da se nudi, jedino da se spustaju cene.
Da te ne demantuje iskustvo dosta zemalja, mozda bi i imalo smisla sta kazes :) A cene tamo, uz davno neogranicene saobracaje (nekog tipa, ne svih), nesto ne padaju, vec rastu.
U UK su dodavali dodatke slicne Telenoru, i sve vise ih ima, i to bezobraznih cak (toliko seckanja, na tipa samo Sky Sports, pa veci Sports, pa BBC freeview, BBC full, Deezer, Netflix, YT..).
A posto Telenor nije uspeo da pripitomi korisnike na nize brzine (thank me ? :D), ta mogucnost im otpada, a to bi isto mogli da primene, kao sto su neki radili u drugim zemljama.
Povezivanje u loyalty programe (kao sto radi VIP, mada za sada prilicno sitno)....

Ima mnogo toga sto mogu da urade, jedino sto oni ne zele je da izgube sve korisnike koji placaju preko 10-20e (zavisi gde stave neogranicenost), jer ko bi platio paket od 7000 tada? Pa cak i 3500.

@Petar, koji to dual LTE telefoni postoji? Ima 4G-3G, ali za sada ne znam da moze u nekom telefoni u oba slota u isto vreme raditi LTE?

Poslednja izmena:
@Petar, koji to dual LTE telefoni postoji? Ima 4G-3G, ali za sada ne znam da moze u nekom telefoni u oba slota u isto vreme raditi LTE?

"QC is coming up with chipset that would eventually support Dual LTE SIM at the same time". - 2016.

Biće uskoro ako još uvek nije izašao ;)

Baš me interesuje, kad budeš podneo zahtev za prenos broja u Vip, da li će te iz Telenora nazvati i nuditi sve što si tražio. Obavezno nam javi.

Samo da javim da su me tek danas zvali, i da su mi odobrili PiS+ za 950 dinara sa neograničenim minutima i 2 GB. Ostaje gorak ukus, jer sam morao da idem u VIP, potpisujem predugovor, dobio sim karticu od njih, koju sada mogu da bacim u đubre...

Sve je ovo moglo mnogo lakše, brže i bezbolnije za sve. Ovako sam morao da se dopisujem sa Telenorom nekoliko puta (trošio njihove resurse), potpisujem predugovor i uzimam blanko SIM karticu od VIPa (takodje trošio njihovo vreme i tu karticu koja nešto ipak košta), i trošio svoje vreme, proveo sam skoro sat vremena u VIPovoj poslovnici. Sad mi na kraju svega najviše žao VIPa, ni krivi ni dužni su imali samo troškove oko mene :(

Nemoj da ti je žao. Sve su to oni uračunali u rashode. ;) A da je ovo natezanje sa Telenorom džukački, to jeste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A je l' mora da istekne ugovor da bi krenuli u "cenkanje"? Meni je ostalo 4 dana do isteka ugovora i neće ni da čuju o pregovoru dok ne istekne...

Sent from mTalk

Moze <=30 dana pre isteka uo da se obnovi.

Poslednja izmena:
Ništa, moraću onda da malo promenim ton s njima. To one /milica i drugarice s fb i tw neće da proslede dalje... Moraću da pišem na mejl.

Sent from mTalk

Ponovljeno vise puta. Ne dobijaju svi to preko dopisivanja mejlom.
Velika verovatnoca je ovo sto je "SyncMaster" dobio. Ali i tu ne pali nekome.
Sto neko kaze da ostace tarife kao Neo2 a cena otići gore, pošto je trenutni popust 42-48%
Ipak onda je najsigurnija varijanta rezervisati Neo2 Vipovu tarifu za 999 Dinara. do kraja godine
I onda ako telenor ne popusti i ne ponudi kao neo 2 onda adio.
10 GB Neta imate kod Mtela na 068, u Dual Sim telefonu naravno.
Tako da tih 2GB i ne mora da mi ostave, jer su meni kao i vecini bitni Neo minuti ka svim mrezama.

Upravo tako, razmenio sam tri maila sa servis@telenor podrškom, lepo i kulturno ih zamolio, i na kraju dobio odgovor da ne mogu da mi izađu u susret. Samo to pisanje maila je trajalo tri dana. Stvarno sam bio siguran da su me otkačili, zato sam i otišao u VIP, i tamo potpisao ugovor prosle srede, tek danas su me zvali "da provere u čemu je bio problem", i da mi ipak ponude tu specijalnu akciju. Sve u svemu, skoro deset dana razvlačenja.

Pisanje maila može da donese rešenje odmah, ali definitivno to ne odobravaju automatski svakome. U mom slučaju se pokazalo da sam morao da budem apsolutno spreman da pređem kod konkurencije, i za to potpisem predugovor, da bi se Telenor setio da me zove i pristane na moj zahtev.

@rafiki oćel' ponovo produžiti promociju 10gb i 30% popusta, jal jok?

^^
Koliko znam tih 30% popusta ide samo ako kupujes telefon ne rate i uvek je dostupan.

Pa sto nisi batalio Tnor? Ako ti zao Vipa trebao si ove da otkacis i predjes u Vip i tako kaznis Telenor.

Fora je sto sam ja vec dobio popust prosli put (25%+telefon), pa mi je cudno da ove sa fb/tw nece da proslede dalje...

Pa sto nisi batalio Tnor? Ako ti zao Vipa trebao si ove da otkacis i predjes u Vip i tako kaznis Telenor.

Iznenadio me je taj poziv juče, bio sam za volanom, i kao po automatizmu sam pristao da ostanem u Telenoru. Kad sam završio razgovor, zažalio sam... Ne pravim ja sad nikakvu dramu, ali ne volim taj način poslovanja, "džukački" sto kaže BoskeBG.

Pa zar ne možeš da se predomisliš? Nisi ništa potpisao, ovo je samo usmeni dogovor preko telefona i uvek možeš da im kažeš da si ipak odustao...

Samo neka nastave tako pogubice mnogo vise klijenata nego sto misle. Evo ja sam danas poludeo. Odneo ocev( 77god + slomio 5 rebara) telefon na popravku i nece da ga preuzmu mora on licno. Ja razumem da treba da ga podignem sa popravke, ali ja njima ostavlja telefon. Da nemam ugovornu obavezu istog trenutka bih raskinuo ugovor sa njima, bez obzira sto sam zadovoljan kako mreza radi sto bi trebalo da je najbitnije kod odabira operatera.

Na zalost, oni su zakonski u pravu.

Imali smo skoro na forumu analizu tog obligacionog odnosa i ispostavilo se da su operateri u pravu sto vezuju telefon za ugovor i vlasnika.

Poslednja izmena:
Telenor Srbija hbo.png

Kako da otkazem HBO GO? Ne nudi mi opciju a promotivni period vazi do sutra, zaduzice me bezveze jos mesec dana.

@JohnnyB
Ako ti nešto znači moje iskustvo: imao sam 50% popusta na pretplatu uz ugovor od 24 meseca i posle isteka ugovora nudili su mi samo 20% (i u razgovoru sa korisničkim servisom nekoliko puta su ponovili da više ne postoji opcija od 50%).
Da bih ponovo dobio 50% morao sam u Telenor prodavnici da tražim privremeni raskid ugovora (razlog može da bude zbog npr. ponude konkurencije). Posle nekoliko dana su me zvali i odmah smo se dogovorili. Dakle, mora čovek da im pripreti da bi ga ozbiljno shvatili.

Poslednja izmena:
@JohnnyB
Ako ti nešto znači moje iskustvo: imao sam 50% popusta na pretplatu uz ugovor od 24 meseca i posle isteka ugovora nudili su mi samo 20% (i u razgovoru sa korisničkim servisom nekoliko puta su ponovili da više ne postoji opcija od 50%).

Očigledno iz nekog razloga tebi nisu hteli da daju. Ja sam pre neki dan poslao mail i direktno pitao da li postoji mogućnost da nastavim još dve godine sa 50% popusta. Nisam pretio ničim, niti sam pisao šta drugi nude. Pozvali su me dva dana kasnije, rekli da može i dalje 50% "naravno" i poslali mi novi aneks na potpis.

@dante, @roadracer

Pazi, mene jos nisu odbili, ali sam mislio da ove s Fb/tw mogu/hoce odmah da proslede naprednoj sluzbi...
Pritom sam im rekao da nije problem da otkupim ovih nekoliko dana ugovora, ako ce ih to pozuriti.

Mislim, nije problem, vec hocu da vidim da li hoce da mi daju popust na uredjaj. To je jedino sto me zanima.
Imam neki svoj trip da zavrsim sve te zezancije to 01.09.2017.
U suprotnom, bacam se na najmanji paket bez vezivanja, pa cekam neku dobru ponudu, izmedju ostalih i drugih operatera...
Tel ionako mogu da kupim za kes, a superset mi vredi vise od sadasnjih tricavih ponuda.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno