Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

telenor je zakucan na manjim vrednostima, ali skoro svuda i ceo dan ima te vrednosti oko 35/30.

Nije sve u brzini, ima nešto i u stabilnosti konekcije, kvalitetu signala itd... Jel ti to brzina sa jednom crticom ili full signal? Interesantno bi bilo okačiti vrednosti merenja sa mesta gde je signal na jednoj crtici a ne full (nisam video da li ima u drugoj temi)

Nisi fer, Telenor nema full signal, idi na periferiju hahaha...
Salu na stranu, ali nije ni poenta da meri sa losim signalom, poenta je meriti na odredjenim lokacijama. To sto Telenor nekada ima losiji signal ili sto ogranicava protok (mada se meni desavalo i 8Mbps sa max 4G signalom) nije problem drugih operatera. Ja iskreno i dalje ne vidim poentu zakljucavanja protoka na 50 ako su i sami rekli da skoro niko jos ne koristi 4G.

Sent from my iPhone using Tapatalk

opet zezanje. odem na telenormail i odbije mi logovanje. probam preko telefona opet. savetuje me da promenim sifru preko sms. odem i to, kad odgovor; puko sistem.
Djosua,
ocigledno da nisam u toku. ja sam u centru Bgd,a - Dorcol i nikad nisam imao taj signal za 4 g. cisto iz radoznalosti reci mi kako izgleda signal ? neko je spomenuo da se nesto podesava za 4 g. ja sam samo uzeo karticu za 4 g i nista mi nisu podesavali ?
sto se tice novog provajdera,
procitao sam da bude u pocetku najbolji, a onda krene da muva i da su ga izbacili iz svajcarske.
trece,
kako ce on koristiti vip,ovu mrezu kad vip koristi mts,ovu ?

opet zezanje. odem na telenormail i odbije mi logovanje. probam preko telefona opet. savetuje me da promenim sifru preko sms. odem i to, kad odgovor; puko sistem.
Djosua,
ocigledno da nisam u toku. ja sam u centru Bgd,a - Dorcol i nikad nisam imao taj signal za 4 g. cisto iz radoznalosti reci mi kako izgleda signal ? neko je spomenuo da se nesto podesava za 4 g. ja sam samo uzeo karticu za 4 g i nista mi nisu podesavali ?
procitao sam da bude u pocetku najbolji, a onda krene da muva i da su ga izbacili iz svajcarske.
trece,

Zovi korisnicki 9000 i kazi da ti provere jel ti 4g ukljucen uopste u sistemu za taj broj. Tako sam se i ja iscimao jer one telenor lude u poslovnici pojma nemaju. Dali mi 4g karticu i ja se ubi po Bg nigde nisam 4g ni na sekund uhvatio,tad sam bio i kod Vuka i tu 1000% znam da ga ima,a meni nista. Odem sutradan opet u poslovnicu i ispricam situaciju,jos im i kazem da vide jesu mi uopste to odobrili u sistemu,a oni meni to je automatski aktivno i bla,bla,bla nesto tupe i opet mi budale zamene karticu (znao sam da nije do nje,ali gde sa maloumnicima da se raspravljam).
I naravno vidim opet nista od 4g,okrenem 9000,tamo izaberem opciju da me operater pozove (sto da placam poziv,a nije mi hitno ;) ) oni me posle sat,dva okrenu,ispricam i njima,a ovaj ce sa druge strane zice "ja se izvinjavam,nije vam uopste odobreno u sistemu kod nas,sad cu ja to srediti i za 3 min off/on tel i onda proveri jel sve ok".
Odradim tako kad ono 4g siba li siba po celom Bg (gde se ja krecem poslom trenutno,pisao sam o tome,dalje nisam pratio). Ja sam ubedjen da Dorcol ima 4g,samo ti to nisu pustili. Aj vidi pa javi jel ok.
I da pozitivno kod telenora je bilo to sto me taj lik sa 9000 posle nekih pola sata opet okrenuo samo da proveri jel sve ok sad 4g.

Poslednja izmena:
Nije sve u brzini, ima nešto i u stabilnosti konekcije, kvalitetu signala itd... Jel ti to brzina sa jednom crticom ili full signal? Interesantno bi bilo okačiti vrednosti merenja sa mesta gde je signal na jednoj crtici a ne full (nisam video da li ima u drugoj temi)

Брзина 4Г зависи од јачине сигнала слично као и 3Г; али зависи и од удаљености од БС, ако си доста далеко од БС а има 1-2 цртице, онда је добро ако уопште ради...
Пре неки дан сам ухватио сигнал Мтс јачине -110-115 dBm са целих 30 км удаљености на 1800, али од тога наравно нема вајде.

Poslednja izmena:
trece,
Ma batali Vectone Mobile - eno idi na Google i kucaj pa da vidis utiske. Sve to na papiru deluje lepo (nude pakete bez uredjaja koji su super), ali izgleda da nista ne radi kako treba, i nemaju apsolutno nikakvu podrsku... U svakom slucaju mislim da bih radije potpisao 3 ugovora sa sva 3 operatera dozivotno gledajuci utiske njihovih korisnika.

DZOSUA ,
okrenem 9000, tamo izaberem opciju da me operater pozove (sto da placam poziv,a nije mi hitno ?????

samo jos da mi objasnih kako si uspeo da ulovis operatara zadjabe ? vrteo sam sve opcije i nadjoh kad pritisnes 5 javice se operator za 15 dinara. normalno da necu mizerijama da platim !

DZOSUA ,
okrenem 9000, tamo izaberem opciju da me operater pozove (sto da placam poziv,a nije mi hitno ?????

samo jos da mi objasnih kako si uspeo da ulovis operatara zadjabe ? vrteo sam sve opcije i nadjoh kad pritisnes 5 javice se operator za 15 dinara. normalno da necu mizerijama da platim !

Za kontakt sa operaterom je cini mi se taster "nula" i kad to pritisnes onda ce ti reci ako zelite da vas operater pozove pritisnite 1 (mislim da tako bese),koliko se secam nikakav taster 5 nisam pritiskao.
I 90% sam siguran da to kad izaberes da tebe operater pozove da se to ne naplacuje,mislim nema mi ni logike da to naplate,ali opet nisam 100% siguran ovo je ipak Srbija,ovde ce jos malo i vazduh da nam naplacuju da bi disali ;)

Poslednja izmena:
DZOSUA ,
samo da znas, ipak si me zeznuo. probudio si me iz zimskog sna i poceo sam da cackam i ustanovio sam da moj mobi ipak nema 4 g. dzabe sam uzimao i karticu, doduse rekli su mi tada u knezu da moj mobi ima 4. moj je samsung galaxy s5 zoom. kazu mi da kad bih ga rutovao na os 5 da bih imao. nerazumem se u to, te kao sto rece u pocetku, dobar je i H+.
za operatera biras 0 i nigde nema da te oni zovu. bas me interesuje dal iko zna za to dzabaka ?

Poslednja izmena:
Ponudiće ti govorni automat da te oni pozovu samo kad su velike gužve, da ne bi čekao. To se obično dešava samo onda kad počnu isključenja :)

Ponudiće ti govorni automat da te oni pozovu samo kad su velike gužve, da ne bi čekao. To se obično dešava samo onda kad počnu isključenja :)

A znam da ima neka fora oko toga i da ponudi,mada meni se cini da mi svaki put to ponudi :D mozda gresim.

@lust ako sam dobro video,a mislim da jesam taj samsung podrzava 4g,proveri ti lepo da nisi u podesavanjima za mrezu sta cackao pa kojim slucajem tu ugasio 4g prijem,a ostavio samo 2 i 3g

Nisam pratio na času i kada sam juče svratio do Telenora, vidim promenjeni paketi. Nema više Play+ Solo, Duo, Trio, već S, M, L...

Koji je sada najveći popust na pretplatu ako se uzme i mob po povlašćenoj ceni (ne Telenor Banka)? Svejedno da li u poslovnici ili da im šaljem mail.
Da li taj popust može uz Telenor više?

Da li je skoro nekome odobreno 50% popust uz promociju Telenor više?

Telenor vise samo uz popust od maksimalno 20% bez telefona.
Za 25% i telefon moras da pises email.

Telenor vise i 50% nije zabelezeno.

Ok, a sad zamisli situaciju - za 1 eur besplatno sve koliko hoces, ali radi samo 12 od 24h. Nije bas tako, ali korisnici su imali jako losa iskustva... Meni je bit o da uvek mogu da pozovem i da me neko pozove i da imam pouzdan i brz net. Oni to ni u jednoj zemlji nisu imali (opet ti kazem informisi se po netu), i zato svako kome je bitno ono sto i meni savetujem da batali jer kada u jacim drzavama se raspada mreza mogu da mislim kako ce biti u Srbiji...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Druge zemlje nemaju ratel.

Mozda od velikog racuna? :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Telenor vise samo uz popust od maksimalno 20% bez telefona.
Za 25% i telefon moras da pises email.

Telenor vise i 50% nije zabelezeno.

Na onoj tabli sa tarifama u Delta City, ima jedna linija sa cenama, a druga sa nekim popustom od 25% ili čak i nešto više. Na dve najmanje tarife su crtice, pa tek od treće tarife kreće.

Svratio sam da pogledam (i uzmem) Coolpad Max, kaže imamo na stanju, ali ne možemo da ti pokažemo, tek kada ga uzmeš :d
Onda mi kaže da su se promenili paketi, da moj više ne postoji i kao da proveri gde dobijam telefon za dinar. Aman neću, za dinar, već uz paket koji mi odgovara. I onda me je odveo do table gde pišu ti popusti, ali mi je tu popustila koncentracija, jer valjda mu je to i bio cilj...

Na onoj tabli sa tarifama u Delta City, ima jedna linija sa cenama, a druga sa nekim popustom od 25% ili čak i nešto više. Na dve najmanje tarife su crtice, pa tek od treće tarife kreće.
Verovatno popust od 30% na pretplatu uz telefon po punoj ceni na 24 rate preko Telenor Banke. Nije moguce za dve najnize tarife vec pocinje od trece.

Jeste ovo što si rekao.

Inače, nisam ispratio da li je neko već objavio ovde da ćemo do kraja godine dobiti uz Vectone Mobile još jednog virtuelnog operatera?

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Ne bih mogao za sad da detaljišem (nažalost), ali očekujte do kraja godine još jednog mvno, "domaćeg porekla" ovaj put. Naravno, koristiće mrežu samo jednog od postojećih operatera.

Bilo je slicnih pokusaja do sada, Grand na Telenor mrezi i Alo na VIP mrezi ali bez veceg uspeha.

Grand i Alo nisu zaista bile MVNO u pravom smislu te reči.
Novi domaći virtuelni operater se zove Globaltel. Verujem da će se ubrzo čuti i ko stoji iza ove kompanije.

Inače, ova priča nema veze sa Telenorom, pa slobodno ove poruke moderator može da prebaci u odgovarajuću temu.

Ahahhaha ;)
GlobalTel is a leading provider of Inmate and jail inmate calling services.
Convert your Inmates Long Distance Jail Phone Calls into cheaper local phone calls with this GlobalTel service.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno