Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Naravno da nisam - izbegavam domace firme (za ovaj Telenor i njegovo poslovanje odluke donose ljudi u Srbiji kao i za vecinu stranih firmi koje su registrovane u Srbiji), a sa "nasim" firmama se ne posluje - to ti je #1 pravilo kada imas firmu u sw vodama :)

OK, toliki hejt ljudi obično iskazuju zbog takvih i sličnih razloga. Zato sam pomislio.
Inače, dugujem izvinjenje jer mi je promakao detalj da si napisao da ti ugovor ističe 30.07.2016. Mada mi tek sada ništa nije jasno; dakle onda si potpisao ugovor sa njima 30.07.2014, kupio telefon na rate (što tada naravno nisi pomenuo), a samo nekoliko dana pre toga si ovoliko nezadovoljstva iskazao…
Pa te nije bilo par meseci na ovom delu foruma, da bi se onda pojavio, naravno, opet sa nekim problemom i čekanjem da istekne ugovor :)

04.06.2014 #6092
Da li sam ja kriv - jesam, ali zato sto sam presao na Telenor, a znao sam da je mts ok po tom pitanju... Ja iskreno ne znam koja to firma za takav tip usluga ti prekine uslugu ako zakasnis par dana da uplatis od datuma stizanja racuna. A taj sistem sa zastitom broja od iskljucenja ne znam iskreno cemu sluzi, jer naravno da ce svako hteti zastiti broj od iskljucenja... Sto se tice njihove krivice - krivi su jer ti posalje poruku ako ne uplatis danas iskljucujemo te u vecernjim satima - pa ti meni reci koja banka radi uvece? Uglavnom mene kao njihovog klijenta ne zanima njihov nacin poslovanja - ja sam nezadovoljan takvim ophodjenjem i vraticu se na mts gde sam bio zadovoljan sa svime sem sa 3G koji su popravili...

03.07.2014. #6361
Ja vas sve razumem, ali i dalje be razumem ko od vas uzima telefone i dalje kod njih (a i ostalih operatera). Uz PiS XL telefoni su skuplji ili ista cena kao novi... Cist primer nexus 5.

04.07.2014. #6415
Nije to problem, problem je sto na svakom racunu zakinu nesto, tako da cu definitivno morati otici tamo. Na svakom racunu ima po 200 - 300 dinara nekih fantomskih troskova (da kazem tako) - tipa bude cena ukupna pa plus PDV i kada se rucno sabere bude 200-300 dinara manje. Videcu ako stignem da pokazem prethodne, ali u svakom slucaju i da mi daju lg g3 za 1 din i 50% popusta iz principa necu ostati na telenoru - cim ugovor istekne cao zdravo... Sa mts nisam imao ni jedan jedini problem sem sto nisam imao 3G kod kuce, ali sad su i to sredili...

19.07.2014. #6550
Ja sam dobio odgovor vezan za potpisivanje ugovora 6 meseci pre isteka starog. Popust mi nisu odobrili iako su mi racuni veci i zelim da predjem na veci paket i uzmem G3 verovatno - kazu da popust na paket uz telefon bi bio moguc da nisam u decembru 2012. uzeo telefon uz ugovor(ako se dobro secam par clanova ima ugovor i telefon i odobreno im je 6 meseci ranije da uzmu novi telefon uz popust na paket), ovako mi nude samo 6 meseci ranije da potpisem noviugovor i uzmem telefon na 6 rata. Sve bi to bilo ok sem cinjenice da u sustini dobijam telefon da platim na 6 rata, koji je uz to kod vecine paketa skuplji nego da udjem u prodavnici u uzmem novi (gde isto mogu na rate), tako da mislim da cu rado da sacekam jos koji mesec da lepo raskinem ugovor i vratim se na mts... Ovo sa paketima vec postaje deracina, a telefoni su nenormalno vece cene nego u prodavnicama tako da cao zdravo Lelenore...

21.07.2014. #6558
Ja stvarno ne znam kako ta "usluga" nije za nove korisnike kada sam licno video nove korisnike koji su dobili telefon na rate. Nista pisacu na reklamacije da pitam da li moze ili ne, ako ne moze cekam da ugovor istekne pa menjam mrezu - em su im skuplje tarife, em su im telefoni skuplji...

24.07.2014. #6560
Meni su takodje potvrdili (pozivom) da nema sanse ranije da se potpise ugovor na veci paket i novi telefon 4 meseca ranije, vec da moram cekati jos 3 meseca i obratiti se onda Telenoru i posto placam 2 broja i imam vece racune obezbedice mi da mogu da kupim telefon na 6 rata, sto svaki korisnik moze... To je tzv. pogodnost za stare korisnike.
Pisao sam im na reklamacije da mi jave koliko bi trebao plaititi za prevremeni raskid ugovora, i da li trebam sta kod njih da resim za prenos broja (MNP) u VIP ili mts posto cu sada odmah ili prilikom isteka ugovora da predjem na drugu mrezu. 3 dana je proslo, jos nikakav odgovor ili poziv.

29.07.2014. #6602
Prvo sam trazio da potpisem 4 meseca ranije uz prelazak na skuplji paket i kupovinu telefona, a onda posto su mi ponudili specijalnu ponudu da potpisem i 3. ugovor jer ce mi dati telefon na rate trazio sam samo informacije za prebacivanje broja na drugu mrezu, kada mogu raskinuti ugovor najranije i koliko bi me kostalo da ga raskinem odmah - pritom navodeci da imam 2 broja sa ukupnim racunima oko 6000 mesecno, da su mi ponudili specijalnu ponudu koju moze svaki novi korisnik da dobije i da nisam zainteresovan da cekam kraj ugovora da bi ga produzio obzirom da su bezobrazno skupi i da su im telefoni skuplji nego novi (sem jednog ili dva). I dalje nema odgovora...

Poslednja izmena:
30.07. sam u poslovnici bio i pitao za proceduru raskida ugovora, a onda je provereno i receno da je u pitanju greska i da sam ih pogresno razumeo i 4 meseca ranije sam dobio novi telefon na rate + ugovor, a stari je raskinut. Takodje smo gledali i listinge i problem sa iskljucenjima (sto mi je kasnio racun na adresu svaki put, i sto mi se desilo da sam iskljucen iako sam platio tog dana kada je stigao, a onda im trebalo citavih 5 dana da me ponovo ukljuce) i na osnovu toga su mi dali jos minuta, MB i SMS dodatno na paket. I onda pomislis nije toliko lose i potpises ugovor i uzmes telefon...
Pazi - ne kazem ja sada da je Telenor katastrofa - Telenor mi radi ok u nekim mestima, ali me u NS gde mi najvise treba cesto zna zezati, i 3G/4G zna katastrofa da radi i prema Marfijevom zakonu bas zeza kada ti najvise treba. Ja ne tvrdim da cu biti srecan kod drugog operatera, ali zato planiram sada da ne produzim ugovor, vec da uzmem VIP i MTS kartice za net i da vidim da testiram kako ce da radi. Ono sto jeste 100% katastrofa kod Telenora trenutno su cene telefona koje su nerealne sem za par telefona gde su cene ok (malo povoljnije nego u slobodnoj prodaji i moze na 6 rata, o cenama na 24 rate preko TB nema smisla pricati).
Da sumiram - hocu pouzdanu i brzu mrezu u NS i po mogucstvu ok cene telefona (ili cu kupiti u slobodnoj prodaji). Mislim da za 5k mesecno koliko platim 2 moba i sto bi bio voljan na to da nadodam 5-10k no limit internet je sasvim ok ocekivanje.

P.S. kako te nije mrzelo da kopas te postove - pa mene je mrzelo da trazim DZOSUINE nebuloze od pre nedelju dana :)

Sto se tice ovog drugog dela,o cemu ti pricas? I zasto vas lozim?
tvoja recenica je ;
A bre ljudi sta se toliko lozite na taj 4g,brzine neta su i na H+ bile dobre?
ja to tumacim da 4g im neki poseban signal, jer meni, koji sam uzeo karticu za 4g stoji H+ sa 2 strelice ispod kad je aktivan.???????? nezezam se ja, nego pitam jel sam nesto propustio ?

tvoja recenica je ;
A bre ljudi sta se toliko lozite na taj 4g,brzine neta su i na H+ bile dobre?
ja to tumacim da 4g im neki poseban signal, jer meni, koji sam uzeo karticu za 4g stoji H+ sa 2 strelice ispod kad je aktivan.???????? nezezam se ja, nego pitam jel sam nesto propustio ?

Druze ja tebe nista ne razumem. Gde ti zivis?
Ocigledno nisi u zoni 4g signala cim imas H+ i te strelice kad imas protok neta.Nije to nikakav poseban signal,samo mi smesno sto svi kukaju za taj 4g,a bez VoLTE ne igra neku bitnu ulogu osim sto ces imati brzi net u ovako siromasnim paketima (mislim na net kolicinu). Telenor i sa H+ ima dobre brzine koji je vecini dovoljan. Izgleda da se ti i ja nismo razumeli ;) Citava poenta je bila da se digla tolika halabuka sto telenor zadnji pokriva sa 4g ko da od njega zivot zavisi,a H+ i vise nego dobro radi svoj posao. Najbolju foru je telenor uradio i pokrio veliki deo sa H+ dok su ostala 2 ganjali 4g,a trenutno je ljudima mnogo bitniji H+ ;) Po meni taj 4g nece dovoljno zaziveti jos celu ovu godinu tako da bez zurbe ;)
Uglavnom Bgd je od strane telenora dobro pokriven za sad i mislim da ce se jos raditi na tom polju u toku ove god.

Poslednja izmena:
@n1tr0
Sve to stoji, telefoni su precenjeni, paketi skuplji od konkurencije, ima i problema sa mrežom...
Eto, samo mi je vrlo čudno da posle tako velikog nezadovoljstva, u jednom danu pomisliš "nije toliko loše" i ponovo potpišeš ugovor sa njima i uzmeš telefon. Ili biće da sam ja malo drugačiji, pa ne kapiram to.

Inače, pretraga po ključnim rečima ide brzo...

Telenor je nekoliko koraka ispred u odnosu na konkurenciju, u to nema sumnje. Međutim, ciganisanje koje je potrebno da bi se dobio popust stvarno mi nije jasno.
U Telenoru ko je lojalan i ne buni se ispada smešan.

Po čemu je to Telenor nekoliko koraka ispred VIPa i MTSa?

@n1tr0
Sve to stoji, telefoni su precenjeni, paketi skuplji od konkurencije, ima i problema sa mrežom...
Eto, samo mi je vrlo čudno da posle tako velikog nezadovoljstva, u jednom danu pomisliš "nije toliko loše" i ponovo potpišeš ugovor sa njima i uzmeš telefon. Ili biće da sam ja malo drugačiji, pa ne kapiram to.

Inače, pretraga po ključnim rečima ide brzo...

Ako se dobro secam tada sam imao problem samo sa podrskom, tih par problema i cenama telefona. G3 od 3GB RAM i 32 memorije je bio ista cena kao sto je danas slabija verzija sa 16GB i 2GB RAM, sto govori o samom Telenoru koliko se promenio od tada. Takodje, tada, koliko se secam nije bio problem sa internetom i mrezom u Novom Sadu, sto mi je sada najveci problem.

@DZOSUA razlika je u tome sto je 4G nova tehnologija i samim tim je stabilnija veza i veci bandwidth. Problem je sto je HSDPA bio ok dok se nije povecao broj telefona koji koristi isti i mreza pocela da se raspada i zato se uvek ide ka novim tehnologijama - sa istim brojem korisnika bice veci bandwidth za svakoga i stabilnija veza. Da se ide tvojom logikom ne bi se pravio standard za wifi posle 802.11g jer je 54Mbps sasvim dovoljno ili ne daj boze 802.11b. Da li sad razumes zasto je bitno da mreza isprati nove standarde? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@DZOSUA razlika je u tome sto je 4G nova tehnologija i samim tim je stabilnija veza i veci bandwidth. Problem je sto je HSDPA bio ok dok se nije povecao broj telefona koji koristi isti i mreza pocela da se raspada i zato se uvek ide ka novim tehnologijama - sa istim brojem korisnika bice veci bandwidth za svakoga i stabilnija veza. Da se ide tvojom logikom ne bi se pravio standard za wifi posle 802.11g jer je 54Mbps sasvim dovoljno ili ne daj boze 802.11b. Da li sad razumes zasto je bitno da mreza isprati nove standarde? :)

Sve je to ok,ne sporim,ali toliko o glavu da je zapelo nije niti ce jos bar godinu dana biti ;) Ni mnogo razvijenije zemlje nemaju postenu porkivenost LTE-a tako da su nasi operateri na tom polju po meni skroz ok odradili posao za ovih godinu i po imajuci u obzir to koliko mi za svetom zaostajemo ;) Sto se tice raspadanja H+ ne delim misljenje sa tobom jer kao sto sam rekao gde se ja krecem net je skroz korektan i dobro upotrebljiv izuzev vas u NS sto kukate na telenor ;) Ali videcemo kad predjes konacno kod nekog od konkurencije kako ces se provesti ;) Na kraju krajeva svako bira ono cime je zadovoljan :D

Po čemu je to Telenor nekoliko koraka ispred VIPa i MTSa?

Počeo sam da kucam prednosti Telenora, ali sam obrisao.
Povlačim šta sam rekao, svi oni su još veoma skupi da bih bilo šta pozitivno pisao o bilo kom od njih. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ja sam stvarno pitao, zato što sam na MTSu i planiram da ih promenim u avgustu.

Sto se tice neta nema mu ravnog, vice je isti kao Vip dakle bolji od Mts-a.
Inace imam sve tri kartice i koristim ih svakodnevno neke su mi licne neke sluzbene kartice a imam ih 4 tako da iz iskustva i bez emocija ti kazem.
Ne radim ni zajedne od tri operatera.

Ma ljudi, nisam ni ironičan niti ikoga optužujem da radi za nekoga. :) Mene stvarno zanimaju i mane i prednosti, kao i cene i povoljnosti paketa. Problem mi je što Telenor hoće da mi da samo 25% i to tek 6 meseci nakon prelaska kod njih, a pritom mi je lošiji paket nego onaj što želim da uzmem u VIPu.

U avgustu mi ističe Box i onda prelazim na SBB, pa bih morao da se odlučim tada. Da li se zna od koga će oni iznajmljivati infrastrukturu?

Vecton mobile će raditi preko Vip mreže.
Teško da ćeš u Telenoru naći paket po ceni kao u Vip. Trenutno Vip ima odličnu ponudu sa dodatnih 3GB na sve pakete (osim Nova1). Ta ponuda traje do 15.08, ako je ne produže.
Pošto prelaziš na Sbb, možeš u tom slučaju da uključiš superset opciju, pa ćeš imati 50% više minuta, sms i megabajta kod Telenora i dodatne TV kanale i brzinu neta kod Sbb.
Tako da ako prelaziš iz Mts, lepo sam izvagaj šta ti najviše odgovara, i naravno ako možeš proveri kako rade i jedni i drugi tamo gde stanuješ i najviše koristiš telefon.

Poslednja izmena:
Ma, naravno, planirao sam da uzmem prepaid Telenor i VIP pa da uporedim kako je kod kuće i na poslu i tamo gde se najviše krećem. Svestan sam za Superset, zato i razmatram Telenor, inače mi ne bi bili u opciji jer mi je sve ostalo povoljnije. :)

Hvala svima na odgovorima.

Koja je to relativno nova fora da duzina trajanja razgovora u jednoj sesiji ne moze da bude duza od 60min?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Nije to nista novo u telenoru toliko je bar 15 godina jos u mobtelu je mislim bilo tako 2002 godine dok je bio omiljeni broj super fora

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Nije to novo, postoji kod njih od kad sam korisnik telenora a to je skoro 5 godina.

Poslato preko mTalk

Pa nije baš nova fora, ima tome par godina. Mada neko kaže da je to još iz Mobtela ja nisam baš siguran. Najduži razgovor mi je trajao nešto malo preko 4 sata, a to je bilo (ne tako) davne 2007 godine.

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

2002 godine sam cini mi se imao onaj mobi junior sto je bio 180din i imao si besplatne razgovore nocu, znam da dok sam imao omiljeni broj na svakih sat se veza prekida...nije uvek okruglo, nekad bude 1 sat i 6 minuta nekad 59 minuta ali su uvek gasili...

Znaci nebitno da li na omiljenom broju ili cemu god uvek gase? Da li to rade isto i na mtsu? Posto mislim da tamo nisam imao prekida

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Nebitno dal je omiljeni broj. Ja sam pre par meseci bas cesto imao razgovore duze od sat i uvek te tacno na 60min iseku...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ili ja gledam posebne neke teme na forumu sa rezultatima merenja ili ti po običaju samo pričaš, od toga ostane priča i ništa više.

M2 Note
Gledas ti posebne teme, a ti po obicaju samo pises i provociras, imam ideju za tebe stavis me na ignore i uzivas u citanju dalje, jel to posteno sa moje strane?
Ima ljudi koji hoce nesto i da procitaju ne samo kao ti da provociraju, a ukoliko ti treba sodatni dokazi mogu brdo SS da ti postavim gde se vidi koliko je kvalitetniji i brzi Telenorov net, a i lepo kazem imam 4 kartice a od sva tri operatera(2 Telenorove 1 licna i 1 sluzbena)
Ali kazem bolje ti mene na ignore i uzivas u citanju foruma i ne vidis sta ja pisem da bi pisao.
Hvala unapred na prihvatanju moje dobronamerne sugestije, ti se vise neces uzrujavati dok citas moje postove, ja necu povracati dok citam tvoje, teme nece (zbog tebe) ici u off, ljudi ce normalno citati stvari vezabe za temu u kojoj citaju/pisu.... ma svima ce biti bolje, samo da kliknes jednom na dugme, videces, nije tesko.
Pozdrav...

Ako moze bolje od ovog
2013397758.png

Ili od ovog
http://www.speedtest.net/my-result/a/2023947495

Postovacu da Telenor ima najbolji net i najbrzi jelte kako ti kazes, a ako ne izvuces bolje rezultate, onda ti vise da ne pises to kako je najbrzi i najbolji i ostalo. Moze?

Nazad
Vrh Dno