Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Tako je, krenule su push notifikacije i služe - ničemu, bar za sada.

d737af1566e8afbcae893b0a94106661.jpg

Od kako su promenili post paid pakete, još uvek nisu naveli koliko roaming minuta ima u Premium paketu.
Isto kao pre - 20 minuta za aktivnosti u romingu.

Poslednja izmena:
Istice mi ugovor 2 septembra . Da li ja mogu da otkupim ugovor ranije ? Sada plaćam račun za jun,da li mogu ja npr početkom avgusta da platim dva računa za jul i pretpatu za avgust i raskinem ugovor? Račun ni je inače 1495,platim 3000 i završio sam sa njima,ne znam samo sta sa ona dva dana u septembru ,

Možeš da otkupiš uvek. Ako npr. uradiš otkup 01.08. platićeš oko 1600din i onda si slobodan :) Račun za Juli platićeš kad dođe, kao i za deo Avgusta dok ne preneseš broj.

Jel funkcioniše zaključivanje novog ugovora uz kupovinu telefona "na kuću"? Ono kurir i tako to? Mušterija nije baš pokretna, bilo bi komotnije...

...shit has hit the fan...

Možeš da otkupiš uvek. Ako npr. uradiš otkup 01.08. platićeš oko 1600din i onda si slobodan :) Račun za Juli platićeš kad dođe, kao i za deo Avgusta dok ne preneseš broj.

Hvala na odgovoru, uzeo sam vip karticu, testirao malo i signal mi je bolji od telenorovog , nisam to očekivao, isto i brzina je bolja.

Telenor ne nudi ništa specijalno tako da sam rešio malo da pređem na vip.

Све најгоре о Теленоровој „брзини" ширења 4Г!
Do kraja godine će 4g signalom biti pokriveno 50% stanovništva, što ne mislim da je sporo, posebno uzimajući u obzir i mali procenat korisnika koji koriste 4g u područjima koji su pokriveni 4g signalom.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Do kraja godine će 4g signalom biti pokriveno 50% stanovništva, što ne mislim da je sporo, posebno uzimajući u obzir i mali procenat korisnika koji koriste 4g u područjima koji su pokriveni 4g signalom.

U prevodu BG i uza okolina i ovo sto je do sad pokriveno...

Sent from my iPhone using Tapatalk

A u potpisu "specijalista za komunikacije"?! Jebt koje foliranje

Sta je pisac ovim hteo da kaze?

A bre ljudi sta se toliko lozite na taj 4g,brzine neta su i na H+ bile dobre? Ne vidim neku posebnu svrhu tog 4g dok ne uvedu VoLTE,a to ko zna kad ce biti.

@pantam ma ja mislim da je telenor vec zavrsio sa tih 50% stanovnistva sto i nije neka pretarana muka uzimajuci u obzir da samo lepo pokrije BG,NS,NI i jos par onih gradova sto vec pokriva i resio problem jer je u tih par gradova i 50% stanovnistva Srbije. ;)
Samo sto u onoj mapi nista nije upisano tj.bajata je samo tako. Vec sam pisao da tamo nista preko Pancevca nisu ucrtali,a sve do Borce Zrenjanincem je konstantno 4g ili npr. ovamo gde ja zivim isto pokrili pre nekih 7 dana,a na mapi corak itd.
Nis i dalje stoji ono jadno sto su pokrili pre godinu dana,a ljudi javljaju da su i okolna mesta pod 4g,tako da mislim da su oni to vec zavrsili ili privode kraju za ovu godinu.
Samo mi nije jasno kojih bre jos 620 baznih stanica (pise na onom linku sto sam okacio)? ;)

Recimo da Srbija ima 7miliona stanovnika, Bgd 1.3mil, NS 0.3, Niš 0.2, KG 0.15, Su 0.1 i Pa 0.1 to mu dođe oko 2.15mil stanovnika. Polovina je oko 3.5mil, tako da moraju da pokriju još oko 1.3miliona ljudi... Eto zašto im trebaju stanice, ako stvarno hoće da pokriju taj broj.

Recimo da Srbija ima 7miliona stanovnika, Bgd 1.3mil, NS 0.3, Niš 0.2, KG 0.15, Su 0.1 i Pa 0.1 to mu dođe oko 2.15mil stanovnika. Polovina je oko 3.5mil, tako da moraju da pokriju još oko 1.3miliona ljudi... Eto zašto im trebaju stanice, ako stvarno hoće da pokriju taj broj.

Bg,Ni i NS imaju preko 2 miliona samo ta 3 grada. Nije ni bitno,u svakom slucaji cim pokriju ovih 8,9 najvecih gradova ispunice tu cifru od pola stanovnika.
Zato sam i ubedjen da oni taj posao privode kraju vrlo brzo,kakvih crnih do kraja godine ;)

Poslednja izmena:
Nije još pokriveno 50%, da jeste, to bismo već znali :) mapa pokrivenosti bi trebala da bude ažurirana jednom mesečno.
Uprkos hajpu ovde, realnost je da je jednocifren procenat korisnika koji koristi 4g u 4g područjima. Čak i korisnici koji imaju 4g telefon, ne koriste 4g (što zbog baterije, što zbog toga što nisu uzeli usim, što zbog toga što jednostavno ne znaju da uključe 4g )

Bg,Ni i NS imaju preko 2 miliona samo ta 3 grada. Nije ni bitno,u svakom slucaji cim pokriju ovih 8,9 najvecih gradova ispunice tu cifru od pola stanovnika.
Zato sam i ubedjen da oni taj posao privode kraju vrlo brzo,kakvih crnih do kraja godine ;)
da ste zivi i zdravi Bg ima 2 miliona jos od davno.
drugo, sta ti znaci : A bre ljudi sta se toliko lozite na taj 4g,brzine neta su i na H+ bile dobre?
ja sam dobio karticu za 4 i imam signal H+ . Jel nas ti to lozis ?

siljem from mog toshiba pc, brez tapatapa

što zbog toga što nisu uzeli usim, što zbog toga što jednostavno ne znaju da uključe 4g
Bitno da ste ga reklamirali svuda (od tv-a, preko neta, bilborda, itd) kada jos niste ni mrdnuli od airport city sa istim, a da obavestite korisnike koji su u gradovima gde ima 4G i objasnite istima sta treba da urade da ga koriste je problem. :)

Uostalom ne bih se iznenadio ni da zaposleni ne znaju isti da nameste jer sam vise puta intervenisao u poslovnicama jer zaposleni nisu znali VASIM klijentima da podese 3G router i nakace telefon/tablet/laptop na isti... Da ne pricam o onom nedavno telefonu sa ekranom koji ima burn-in ili pojasnjavanja ljudima kako je neki low end android koji je quad core jaci od najnovijeg iPhonea zato sto je ovaj dual core.

Dakle - ulazite u mrezu, podrsku, informisanje, a ne da reklamirate nesto sto ni ne nudite kao uslugu...

da ste zivi i zdravi Bg ima 2 miliona jos od davno.
drugo, sta ti znaci : A bre ljudi sta se toliko lozite na taj 4g,brzine neta su i na H+ bile dobre?
ja sam dobio karticu za 4 i imam signal H+ . Jel nas ti to lozis ?

siljem from mog toshiba pc, brez tapatapa

Da si ti nama ziv i zdrav ja sam to i mislio da ima vise od 1,3 miliona kao sto je on naveo,samo sto nisam napisao vec samo naveo da ta 3 grada imaju preko 2 miliona. A sam Bg nema bas 2,ali ima vise od 1,6 miliona.
Sto se tice ovog drugog dela,o cemu ti pricas? I zasto vas lozim?

Nisam hteo da idem u off, ali moram. Podaci o gradovima su sa zadnjeg popisa, zvanični, približni. A sam Bg još dugo neće da ima ni blizu 2m stanovnika, 1.6m ima sa La, Mld, Obrenovac i ostalim satelitima (koji nemaju 4g...). E, sad, da dnevna fluktuacija ljudi u Bg je druga priča. Podaci o broju stanovnika u Srbiji sam dao cirka, mislim da je pribliznije 6.5m.

Bitno da ste ga reklamirali svuda (od tv-a, preko neta, bilborda, itd) kada jos niste ni mrdnuli od airport city sa istim, a da obavestite korisnike koji su u gradovima gde ima 4G i objasnite istima sta treba da urade da ga koriste je problem. :)

Uostalom ne bih se iznenadio ni da zaposleni ne znaju isti da nameste jer sam vise puta intervenisao u poslovnicama jer zaposleni nisu znali VASIM klijentima da podese 3G router i nakace telefon/tablet/laptop na isti... Da ne pricam o onom nedavno telefonu sa ekranom koji ima burn-in ili pojasnjavanja ljudima kako je neki low end android koji je quad core jaci od najnovijeg iPhonea zato sto je ovaj dual core.

Dakle - ulazite u mrezu, podrsku, informisanje, a ne da reklamirate nesto sto ni ne nudite kao uslugu...

Druze koju mrezu ti koristis? Telenor ti je ocigledno najgori, nadam se da si zadovoljan u svojoj mrezi? Ovo za podesavanje rutera, ili uporedjivanje Iphona i androida mislim da nije neznanje, nego ih je sigurno mrzelo da to rade tada, a u drugom slucaju je verovatno bio pokusaj uvaljivanja korisnicima koji nisu bas upuceni u ono sto kupuju. A i cime se ti bavis kad imas vremena da obilazis poslovnice i podesavas ljudima rutere ili im pomazes u kupovini? [emoji2] Bez uvrede, salim se, ali olako govoris drugima da li se u nesto razumeju ili ne i totalno si nezadovoljan i besan na sve u Telenoru, kao da su ti ne znam sta uradili.

Биће 620 БС са 4Г од вероватно преко 3000 укупно, то све говори!
А ништа ви не брините о броју 4Г корисника, на добро се лако и брзо привикне! ;) Биће да је главни разлог малог коришчења 4Г то што изван нет пакета дајете само симболичне количине интернета. И значи, у Мађарској и Хрватској се оператери изгледа баш зезнули па покрили сву, односно велики део територије?!
Али имам и за Мтс и Вип слично (најгоре) мишљење поводом непокривања територије на 3Г 900 и 4Г 800...

Poslednja izmena:
Nije još pokriveno 50%, da jeste, to bismo već znali :) mapa pokrivenosti bi trebala da bude ažurirana jednom mesečno.

Uz sve postovanje druze prema tebi,ali telenor mapu nije azurirao brat bratu bar 3 meseca,tacnije od kad su zavrseni oni radovi po Vojvodini (ne znam tacno jel bese kraj marta,aprila tako nesto) ;) i nadam se da ce uskoro to uraditi jer je ova bas bajata

Druze koju mrezu ti koristis? Telenor ti je ocigledno najgori, nadam se da si zadovoljan u svojoj mrezi?
Koristim Telenor i istice mi ugovor 30. ovog meseca napokon :) Godinama sam imao 2 broja kod njih, ali sad je postalo bezobrazno.

Ovo za podesavanje rutera, ili uporedjivanje Iphona i androida mislim da nije neznanje, nego ih je sigurno mrzelo da to rade tada, a u drugom slucaju je verovatno bio pokusaj uvaljivanja korisnicima koji nisu bas upuceni u ono sto kupuju.
Aha, znaci, ok je posto su upuceni ali ih mrzi pa ko j korisnike... To je onda jos gore, ali ja znam da nisu znali oko routera jer su poslednji put napravili toliku guzvu (ja sam cekao caletu da zamenim karticu), posto je njih 3 radilo oko toga pa su zvali i poslovodju, i na kraju sam ja se probio kroz guzvu i podesio zeni sta treba kako mi ostali ne bi cekali jos sat vremena dok ih ne usere random metodom ili ne odustanu. I takve scene se nisu jednom desavale, vec vise puta.

A i cime se ti bavis kad imas vremena da obilazis poslovnice i podesavas ljudima rutere ili im pomazes u kupovini? [emoji2] Bez uvrede, salim se, ali olako govoris drugima da li se u nesto razumeju ili ne i totalno si nezadovoljan i besan na sve u Telenoru, kao da su ti ne znam sta uradili.
To je vec privatna stvar, iako mozes naci ako pogledas postove. Budem u Telenoru jer sam u poslednje vreme cesto menjao par kartica na nano ili micro, pa sam opet menjao za 4G kartice posto se to treba specijalno traziti iz nekog razloga iako nista ne kostaju, imao sam i reklamacija uredjaja i sl. Nezadovoljan sam Telenorom, mozda bih bio nezadovoljan i drugima, ali ne dolazim u dodir sa drugima. Zasto sam nezadovoljan - pa ako im dajem svaki mesec min 5k valjda imam pravo da budem nezadovoljan ako cekam sat ili vise vremena u poslovnici jer nisu obucili ljude, imam valjda i pravo da se bunim kada im internet ne radi po NS, kada imaju bezobrazne cene paketa, uredjaja i slicne stvari. Jel treba mozda da im pisem hvalospeve neke? :)

Aha, znaci, ok je posto su upuceni ali ih mrzi pa ko j korisnike... To je onda jos gore, ali ja znam da nisu znali oko routera jer su poslednji put napravili toliku guzvu (ja sam cekao caletu da zamenim karticu), posto je njih 3 radilo oko toga pa su zvali i poslovodju, i na kraju sam ja se probio kroz guzvu i podesio zeni sta treba kako mi ostali ne bi cekali jos sat vremena dok ih ne usere random metodom ili ne odustanu. I takve scene se nisu jednom desavale, vec vise puta.

Ma gde ok, to je jos gore. Nego mi je malo neverovatno da njih par ne znaju da rese,zato mi je ova varijanta logicnija.

Salim se ja, ali si previse kivan na Telenor, nadam se da ne mislis da u poslovnicama ostalih mreza dele bombone, jer ako ti Telenorov odnos sa korisnicima ne odgovara od druga dva operatera ces plakati.
Nadam se da ces biti zadovoljan u koju god mrezu da predjes, prenesi nam utiske ovde, a mi se kuckamo za dve godine kada se vratis. [emoji23]

@n1tr0
Da li si nekad učestvovao na nekom konkursu ili tenderu kod njih za neku vrstu posla, pa su te odbili?

Otprilike tako mi nekako izgleda kad se saberu tvoji postovi u poslednje dve godine. Sve se svodi na to da apsolutno ništa ne valja, ništa ne funkcioniše, niko pojma nema, i kako ti već dve godine čekaš samo da ti istekne ugovor i onda, citiram, "ćao zdravo". A to "ćap zdravo" nikako da se desi... A barem jedan ugovor je, po tvom pisanju od pre dve godine, istekao još u Decembru 2014. Šta se desilo sa time?
A drugi ugovor, za koji sad pričaš da ti ističe u Julu, ispada da traje dosta više od dve godine, a opet na osnovu tvojih postova iz 2014. Od Juna 2014. stalno pominješ da si nezadovoljan i da samo čekaš kraj ugovora i onda ono "ćao zdravo".
Još kad uzmemo u obzir koliko su te puta "pokrali", isključivali telefon iako si platio račun, namerno knjižili uplate sa nekoliko dana zakašnjenja, stalno ti slali račune sa zakašnjenjem....., malo je neverovatno da još uvek koristiš njihove usluge.
Možeš da se ljutiš ili ne, tvoja je stvar. To su tvoja pisanja, samo neke ranije postove sam citirao ovde.

Poslednja izmena:
I meni je sva ta pisanija baš čudna. Da su sjajni, daleko su od toga ali da baš ništa ne valja e tek to nije tačno. Kod njih sam od 1998. godine (Karići i Astra Sim Tel) a na postpaidu 2001. godine i nikad nisam imao problem sa računom, na bilo koji način i po bilo kom pitanju, a nekom se to stalno dešava...

@n1tr0
Da li si nekad učestvovao na nekom konkursu ili tenderu kod njih za neku vrstu posla, pa su te odbili?
Naravno da nisam - izbegavam domace firme (za ovaj Telenor i njegovo poslovanje odluke donose ljudi u Srbiji kao i za vecinu stranih firmi koje su registrovane u Srbiji), a sa "nasim" firmama se ne posluje - to ti je #1 pravilo kada imas firmu u sw vodama :)

Telenor je nekoliko koraka ispred u odnosu na konkurenciju, u to nema sumnje. Međutim, ciganisanje koje je potrebno da bi se dobio popust stvarno mi nije jasno.
U Telenoru ko je lojalan i ne buni se ispada smešan.

Pa valjda računaju da ako su nekoliko koraka ispred u odnosu na konkurenciju, treba to i da naplate. E sad da li su se precenili, to je već stvar za diskusiju. Danas ni prodavci na pijaci nisu raspoložni da se cenkaju.

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

Pa valjda računaju da ako su nekoliko koraka ispred u odnosu na konkurenciju, treba to i da naplate. E sad da li su se precenili, to je već stvar za diskusiju. Danas ni prodavci na pijaci nisu raspoložni da se cenkaju.

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

Upravo je tu i problem.
Ko se buni i preti odlaskom dobija popuste a ko je lojalan, plaća račune redovno i ne buni se dobija jedno veliko ništa.
To mi nikako nije jasno.

Nazad
Vrh Dno