Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Možda je tako ako se telefon reklamira Telenoru. Ja sam ga odneo direktno u Mobis (MESC) i dovoljan je bio garantni list.

Ne znam dal već negde ima...ali počeli su da nude Asus ZenBook uz Internet pakete....zanimljivo ;)

Cene ne deluju baš primamljivo, jer je uz najmanji paket (pretplata 1290 dinara), ugovor od 18 meseci, uređaj skuplji skoro 100€ nego us lobodnoj prodaji.

Meni se sviđa ideja što su ubacili ugovore od 18 meseci. Na 24 meseca može samo na rate. Postoji sada i 3 godine, ali to je ipak previše za ugovornu obavezu.

Imam curu koja je isto na Telenor-u kao i ja, i dosta dugo vremena provodimo pricajuci (oboje pripejd), pa me interesuje, koji paket, promocija ili sta vec drugo ce mi omoguciti da na sto jeftiniji nacin sa njom razgovaram, vidim da postoji omiljeni broj, medjutim naplacuje se oko 6din uspostava veze i dinar svaki minut.. Ima li sta bolje??

Hvala unapred na odgovorima!

Poslednja izmena:
Kod Telenora trenutno postoji opcija 200 za 200 - 200din, 7 dana, 200 minuta ili poruka ili MB (kao vip SMART paketi - kombinuj 200 kako hoces).
Kod MTS-a postoje CZ i Partizan paketi - bukvalno 3 din. razgovor bilo koje duzine sa F&F brojevima. Ja jos ne mogu ni 200 din osnovnog kredita iz oktobra da istrosim :D (samo za F&F brojeve koristim)

A, da... postoji i nesto sto se zove Skype a i nesto sto zovu direktan razgovor... :D

Imam curu koja je isto na Telenor-u kao i ja, i dosta dugo vremena provodimo pricajuci (oboje pripejd), pa me interesuje, koji paket, promocija ili sta vec drugo ce mi omoguciti da na sto jeftiniji nacin sa njom razgovaram, vidim da postoji omiljeni broj, medjutim naplacuje se oko 6din uspostava veze i dinar svaki minut.. Ima li sta bolje??

Hvala unapred na odgovorima!

Koliko znam ne naplacuju se minuti uopste u pozivima ka omiljenom broju. Ja ih imam 2 i nista mi se ne skida bez obzira koliko pricao, a za uspostavu veze vec ne znam...

Koliko znam ne naplacuju se minuti uopste u pozivima ka omiljenom broju. Ja ih imam 2 i nista mi se ne skida bez obzira koliko pricao, a za uspostavu veze vec ne znam...

"Za samo 116,82 dinara mesečno možete da razgovarate sa omiljenom osobom po ceni od 1,18 dinara po minuti! Telenor dodatak Dodaj omiljeni broj namenjen je svim pripejd korisnicima, bez obzira na tarifni profil koji koriste.
Uspostavljanje veze se naplaćuje 3,422 dinara.

Sve cene prikazane su sa uračunatim PDV-om."

https://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/Tarifni-Dodaci/Dodaj-Omiljeni-broj/

"Za samo 116,82 dinara mesečno možete da razgovarate sa omiljenom osobom po ceni od 1,18 dinara po minuti! Telenor dodatak Dodaj omiljeni broj namenjen je svim pripejd korisnicima, bez obzira na tarifni profil koji koriste.
Uspostavljanje veze se naplaćuje 3,422 dinara.

Sve cene prikazane su sa uračunatim PDV-om."

https://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/Tarifni-Dodaci/Dodaj-Omiljeni-broj/

Hmmm, kod mene jeste drugacije, ja sam postpaid, ali onaj najsocijalniji prenesi i dopuni 500 i tu dobijes 2 omiljena broja u telenoru, a sve je dzaba. 495 dinara je mesecna pretplata, a ne mozes da prekoracis.

Bas taj paket uzeo ja caletu (prenesi i dopuni), zove besplatno mene i sestru. Sve super. :)

Nego, sta se desilo sa onom pricom da ce Telenor imati nove pakete u martu? Kao trebali da dodaju minute ka svim mrezama za prenesi i surfuj a smanje malo na porukama i mozda megabajtima. Ima li neko info? :)

Nisam čuo za to..ali red bi bio... Na prenesi i surfuj 1000, tačno mi umesto 300 minuta, u svim mrežama, fali 400 da bude super paket ;)

OT: Cini mi se da su svi operateri namerno pravili pakete da taman malo premase neke proseke - kako bi se isplatilo da ljudi uzmu veci paket ili debelo placaju trenutni :)

Ako vec prekoracujes paket,zar nije logicno da uzmes veci? Ili smanjis potrosnju.

Primer - paket Prenesi 400 - imaš 400 min, 400 poruka i plaćaš ~1400din. Zafali ti mesečno oko 100 min i nešto malo poruka (npr. 50), i ti ćeš to što prebaciš platiti sigurno oko 300 din. Ako uzmeš prenesi 950, plaćaš 2500 din, a iskoristiš malo više od pola. O tome je pričao alfaunits čini mi se...

Bash to. Sestra je na Mix1250 recimo, da napravim paralelu za MTS, potrosi 50-ak minuta i po koji SMS preko paketa svaki mesec. Ali ne dovoljno da se isplati veci paket. Cak kod MTS-a i ima malo mesta izmedju paketa (MixNetM valjda je veci od Mix1250, ali opet neisplativo za nju :))
Znaju oni kako da naprave pakete :)

Nego, sta se desilo sa onom pricom da ce Telenor imati nove pakete u martu? Kao trebali da dodaju minute ka svim mrezama za prenesi i surfuj a smanje malo na porukama i mozda megabajtima. Ima li neko info? :)

Rece mi drug koji radi u telenoru da ce menjati pakete, sad ne znam bas tacno kada... Prvo menjaju internet pakete, posle toga ocekujte i ove ostale...

Ja bi bio prezadovoljan i kad bi samo dozvolili da koristim one Telenor minute u bilo kom trenutku a ne samo kad iskoristim one prema svim mrežama.
Ne verujem da će to uraditi ali se ipak nadam. :)

Pa da, otišao evro, sada će da doaju neki minut, i pretplatica 50-100 dinara gore....

Pa da, otišao evro, sada će da doaju neki minut, i pretplatica 50-100 dinara gore....

Ovo je zaplanirano pre nego sto je skocio evro, ne menjaju zbog toga, valjda su ukapirali da daju najmanje minuta (u odnosu na konkurenciju) za iste pare...

Ali ne znaci da nece da usklade cene pretplate sa kursom...

Ja sam čini mi se nekada imao paket od 590-600 dinara. I ne sećam se više koji je bio, dal 150 ili šta već .... ono, 60+1 ... pa onda je kao prenesi 200 + 200, i tih 100tinak dinara više .. pa pošto ja kucam mnogo SMSpva, onda izbace ono 150 + 500 + 500 ..... i to bilo oko 800 .... .... i onda uzmem telefon, pa opet mi sigurniji "neograničen" internet, zbog nemogućnosti prekoračenja računa, ajde uzmem 150 - 500 - 500real+unlimited .... i to je 990 dinara. tako da za nekih 3-4 godine lagano predješ a 600 na 1000 neprimetno. E sad čekam kraj obaveze, pa da se vrtaim sa 50 popusta na oko 500 dinara :):):)

Meni odlicno odgovara prenesi i surfuj 500, cak mi zafali poruka mozda ponekad... Sve u svemu drago mi je sto sam ga uzeo dok je u ponudi jer se 99% uklapam u isti :)

Meni odlicno odgovara prenesi i surfuj 500, cak mi zafali poruka mozda ponekad... Sve u svemu drago mi je sto sam ga uzeo dok je u ponudi jer se 99% uklapam u isti :)

Meni recimo redovno zafali minuta, pa se onda do prvog stiskam sa zvanjem drugih mreze i samo saljem sms, kojih stalno imam preko 1000. A internet spucam bas tu na kraju, 30. ili 31. u mesecu. Koristilo bi mi dosta dodatnih 50 minuta ka svim mrezama, jer ovih 150 potrosim do 20. pa taman da imam jos do kraja.

Rece mi drug koji radi u telenoru da ce menjati pakete, sad ne znam bas tacno kada... Prvo menjaju internet pakete, posle toga ocekujte i ove ostale...

Ako sam dobro skapirao, već su ih, kao, promenili. Sada je najmanji paket 10GB (5 danju, 5 noću), a najveći je 50GB (25+25).
Bilo bi lepo da ubace nešto između 1000 i 2000, jer je ogromna razlika u ceni, a i u broju minuta.

Poslednja izmena:
Uzeo sam od ortaka Telenorov USB modem da probam kod mene, bas me zanimalo...

Ovako je 99% vremena...

Koja lokacija? Planiram da uzmem telenorov modem i laptop na ugovor za burazera koji zivi kod mostarske petlje. Ono sto me interesuje je da li je brzi internet u odnosu na merenje preko telefona (ista lokacija, ista mreza). Merio sam jedno 20 puta na dva modela telefona i brzina ne prelazi 2800/2000. Prosto neverovatno da su jedva nesto malo brzi od telekoma. Cak sam i isao do telenora da uzmem modem na probu ali to vise ne daju.

Neko je pominjao da izgleda ogranicavaju brzine ka telefonima dok je ka USB stickovima situacija bolja. Treba probati.

Kako? I dalje postoje oni Surfuj paket - ovo su dodatni Surfuj Vise paketi.

Nekako sam po inerciji pomislio da će oni stari paketi jednog trenutka prosto da nestanu tj. kao kod voice paketa da onemoguće uzimanje novih kartica sa tim paketom.
Moj greška, dakle još uvek su tu.

Nazad
Vrh Dno