Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ljudi, da vam pričam... odobrena mi je kreditna kartica u Yettel Banci, i to kao preduzetniku. Doduše, na duplo manji iznos u odnosu na trenutna primanja i duplo manje od onoga što sam tražio, ali uzevši u obzir da im je kreditna politika najretardiranija u državi već 10ak godina, ovo je mali korak za čovečanstvo ali ogroman korak za special snowflake banku kao što je Yettel.

Ljudi, da vam pričam... odobrena mi je kreditna kartica u Yettel Banci, i to kao preduzetniku. Doduše, na duplo manji iznos u odnosu na trenutna primanja i duplo manje od onoga što sam tražio, ali uzevši u obzir da im je kreditna politika najretardiranija u državi već 10ak godina, ovo je mali korak za čovečanstvo ali ogroman korak za special snowflake banku kao što je Yettel.
Koja si dokumenta podneo?

Treba da podignem oko 15k evra iz Yetell banke. Da li da vršim akrobacije sa limitima i bankomatima, ili mogu to da završim u poslovnici u airport city?

Koja si dokumenta podneo?
Samo poslednja 3 izvoda sa računa gde se vidi priliv po 240 osnovu (platu isplaćujem u Intesi, nisam prenosio ništa u Yettel) i to je bilo dovoljno, štiklirao Zaposlen na neodređeno, nisam se pravio pametan da sam direktor u svom DOO-u nego sam aplicirao kao običan radnik i izgleda im je due diligence po tom pitanju malo popustio jer sam ovo isto probao prošle godine u ovo vreme i bio odbijen u roku od 10 minuta, svaki put.

Treba da podignem oko 15k evra iz Yetell banke. Da li da vršim akrobacije sa limitima i bankomatima, ili mogu to da završim u poslovnici u airport city?
Najavi isplatu u Airport city-ju i zavrsi posao, jednostavnije daleko.
Moje iskustvo za 3x manju cifry je obilazak 5 bankomata i neuspesno podizanje celokupne sume, iako su me iz kontakt centra ubedjivali da imaju pare u bankomatima

Novi mejl od banke u prilogu. Ne znam ko je tačno dobio, ali sigurno opet jesmo svi koji smo promenili paket u okviru promo perioda. Čini se da su se i za nas predomislili oko samostalnih uplata od 35k i pet plaćanja debitnom karticom mesečno, budući da sad reklamiraju samo potrošnju 30k, ako već ne prenos zarade. Ako ništa, lepo je što i ovde naglašavaju da je reč o vremenski neograničenoj ponudi, što znači da su definitivno odlučili da potrošnju od 30k debitnim karticama izjednače sa prijemom zarade.

Prilozi

• yettel_bank_jun.jpg
    yettel_bank_jun.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 147
Novi mejl od banke u prilogu. Ne znam ko je tačno dobio, ali sigurno opet jesmo svi koji smo promenili paket u okviru promo perioda. Čini se da su se i za nas predomislili oko samostalnih uplata od 35k i pet plaćanja debitnom karticom mesečno, budući da sad reklamiraju samo potrošnju 30k, ako već ne prenos zarade. Ako ništa, lepo je što i ovde naglašavaju da je reč o vremenski neograničenoj ponudi, što znači da su definitivno odlučili da potrošnju od 30k debitnim karticama izjednače sa prijemom zarade.

Nigde se ne pominje u flajeru. Da li 30.000 RSD važe samo za transakcije u Srbiji ili i za inostrana plaćanja?

Ne pominje se, i ja se isto to pitam još otkad postoji ova ponuda. Međutim, neki detalji su se pojavili u specifikaciji programa Yettel Sve, pa se sigurno odnose na opšte ispunjenje tog uslova, nevezano za program. Napravili su inače sajt programa ovde i prethodne podeljene linkove preusmerili tu, ali ti detalji se uopšte ne nalaze na sajtu, već i dalje isključivo u aplikaciji mobilnog operatera. Šta tu piše, šaljem u prilogu.

Već je bilo poznato da se odnosi i na autorizovane transakcije, ali pominjanje srednjeg kursa implicira da su dozvoljene i druge valute, samim tim inostranstvo. Ipak, stičem utisak da se odnosi samo na ono što se svodi na dinare, tj. na transakcije koje se oslanjaju na dinarsku partiju. Drugim rečima, čini mi se da potrošnja od 260 evra ne bi pokrila taj uslov ako su stvarno skinuti evri sa devizne partije, već isključivo ako je skinuto potrebnih 30k+ dinara sa dinarske. Možda pogrešno tumačim, ali tako mi se čini. 🤷‍♂️

Prilozi

• Screenshot_20250617-194847_Yettel.jpg
    Screenshot_20250617-194847_Yettel.jpg
    191.7 KB · Pregleda: 135
Već je bilo poznato da se odnosi i na autorizovane transakcije, ali pominjanje srednjeg kursa implicira da su dozvoljene i druge valute, samim tim inostranstvo. Ipak, stičem utisak da se odnosi samo na ono što se svodi na dinare, tj. na transakcije koje se oslanjaju na dinarsku partiju. Drugim rečima, čini mi se da potrošnja od 260 evra ne bi pokrila taj uslov ako su stvarno skinuti evri sa devizne partije, već isključivo ako je skinuto potrebnih 30k+ dinara sa dinarske. Možda pogrešno tumačim, ali tako mi se čini. 🤷‍♂️

Kuriozitet: Na 30 000 RSD razlika između kursa 121.3 (autokonverzija) i 117.3 (za toliko menjam trenutno u fizičkoj menjačnici) je oko 1000 RSD, što je više od mesečne naknade za Bank Max od 595 RSD. :geek:

Znam, hahah, ali dobro, ne moraš baš sve potrošiti u inostranstvu. 😆 Ostaju kao opcija i trgovci poput Temua, koji naplaćuju u dinarima kako god da okreneš. Svakako je bolja situacija u odnosu na keš-bek 2,5% u okviru programa Yettel Sve, a koji se primenjuje samo na transakcije inicirane u dinarima, i to na prodajnom mestu. Taj procenat možda i uspe da pokrije neki loš kurs, ali naknadu za konverziju već neće uspeti, pa ispada da cela ta pogodnost postoji samo da bi postojala ili eventualno ublažila štetu ako neko slučajno izabere DCC.

Dobio sam i ja ovaj mejl, ali se nadam da je generički za sve Max korisnike. Do sada sam provukao 16640 dinara i nisam računao da će sad odjednom naprasno u pola meseca odlučiti da menjaju uslove s obzirom na to da je bilo uplata preko 35k i potrošnje debitnom preko 5x ali u slučaju da to više ne važi, verovatno ću i da se vratim na Lite.

Ne sumnjam u to da je generički, ali jeste ostalo nejasno da li nas samo podsećaju na tu opciju ili je ona sada jedina. Klasična nezgodacija kad novi mejl nije u suprotnosti sa prethodnim, pa se ne zna da li ga u potpunosti zamenjuje ili se samo nadovezuje na njega. Bilo kako bilo, za ovaj mesec bi morali da ispoštuju uplate od 35k i pet kartičnih transakcija, budući da promena uslova usred meseca ne bi bila okej. A i u tom prethodnom je jasno stajalo da važi od 1. juna, tj. jasno je bilo da se mora odnositi makar na jun.

Jedno pitanje, da li ovi strucnjaci planiraju da vrate opciju generisanja jednokratne lozinke za placanje iz aplikacije kao sto smo imali u staroj aplikaciji? Ili smo ubuduce osudjeni na bangave smsove, zna li se sta...

Znam da je bilo pitanje bar 10 puta, ali evo sad kad mi treba ne mogu da nađem odgovor na njega. Da li Yettel prihvata uplatu licne plate preduzetnika kao kriterijum za besplatno održavanje Bank MAX paketa? Pod kojom sifrom bi se to uplaćivalo?

Do sada uopste nisam uplaćivao sebi platu sa poslovnog racuna na lični, s obzirom da sam i zaposlen na stalno, pa mi to nije bilo potrebno, dok novac koji stiže na poslovni racun koristim sa biznis karticom. Ali eto, kad vec Yettel nudi takvu pogodnost, da probam

Znam da je bilo pitanje bar 10 puta, ali evo sad kad mi treba ne mogu da nađem odgovor na njega. Da li Yettel prihvata uplatu licne plate preduzetnika kao kriterijum za besplatno održavanje Bank MAX paketa? Pod kojom sifrom bi se to uplaćivalo?

Do sada uopste nisam uplaćivao sebi platu sa poslovnog racuna na lični, s obzirom da sam i zaposlen na stalno, pa mi to nije bilo potrebno, dok novac koji stiže na poslovni racun koristim sa biznis karticom. Ali eto, kad vec Yettel nudi takvu pogodnost, da probam
Upravo ovog meseca "sebi prebacio platu" pod sifrom 240 i ubrzo posle toga stigao mail o besplatnom odrzavanju Bank MAX paketa, tj. kako sam ispunio kriterijum.

@scylla ti si na ličnoj zaradi, vodiš dvojno knjigovodstvo i za 240 je procedura drugačija tj. uzimaš BOP na ePorezi i plaćaš sebi platu. Paušal je izuzet od vođenja knjiga i za samog preduzetnika kao poslodavca je ta mogućnost isključena, ali priznaju uplate pod šifrom 241 kao platu.

Ali on nije spomenuo da je pausalac, zato sam i dodao moj post, kao LZP sa sifrom 240.

PS: U njegovom postu se ne spominje da je pausalac, da li je ranije negde spomenuo, to ne znam. Jedino sto je spomenuo jeste "uplatu licne plate preduzetnika".

Pazi ovu glupost... Imam ugovornu obavezu do oktobra ove godine, Mobile L. Prešao na taj paket pre 2 meseca (bez nove UO), jedino ako je to problem...

Prilozi

• Screenshot_2025-06-20-13-02-35-87_0c8dde9255920c0099cd9fdf817c8e30.jpg
    Screenshot_2025-06-20-13-02-35-87_0c8dde9255920c0099cd9fdf817c8e30.jpg
    80.5 KB · Pregleda: 80
Koliko znam, ne mogu da ti ponište ugovornu obavezu ako si samo prešao na veći paket. Pretpostavljam da se bag javio zbog konflikta starih i novih paketa, ali to je već njihov sistemski problem.

Hvala ti, to je i moja pretpostavka. Sad sam u romingu, zvaću ih po povratku.

• Like
Reagovanja: uji
Jel imaš nekomercijalni popust 50% ili pošto si prešao na Mobile L da li je to sa onim dodatnim popustom koji ispadne još više od 50%, u svakom slučaju ne ispunjavaš zahtev za Yettel Sve. Moraš da imaš UO bez nekomercijalnih benefita (znači po cenama sa Yettel sajta).

Offtopic: Pomislio sam da forumas prica sam sa sobom(obojica imaju po oko kao avatar) 😂
Samo često razmišljam naglas 🤣
obrovac-medicinska.gif

Nazad
Vrh Dno