Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Има и супротних примера, неко ко чита и запамти по нешто. Рецимо, сећам се да је члан @gdesikuco био испрозиван јер је на Редиту написао да нас чека ужас након миграције, па се учланио овде да се брани, а потом остао као стални члан. Није да нас човек није упозорио. Ја се плашим да било шта урадим у овој банци.

Pa da je užas nakon migracije - kako kome. Doduše, ja pričam iz perspektive korisinka koji bukvalno samo provlači karticu i povremeno upali aplikaciju da izvrši neko plaćanje i proveri i evidentira troškove, tako da kapiram da sam u manjini, ali nakon nekoliko promenjenih banaka (Erste, Inteza, PŠ, pa na kraju YB), najprijatnije se osećam ovde. Daleko od toga da su idealni, ali svaka banka, kao i svaki korisnik, ima svoju boljku (što se da videti po pojedinačnim temama o bankama ovde), tako da je svako iskustvo individualno.

Na kraju dana, nakon one kriminalne mBanking aplikacije Poštanske (ne-ex-MTS), meni je u Yettel banci banja 😀

Inače, meni je stornirana naplata naknade 🙂

Јел вам ради апликација? Мени избацује поруку "нисмо у могућности да учитамо податке, покушај касније"...

Istina je da je daleko od užasa, ali je i daleko od onoga što je bilo pre neku godinu. Bukvalno sad kad nešto hoću da platim MC gde ima 3DSecure, molim se svim bogovima da to prođe. Juče nije išlo, danas ide, neki dan kasnile OTP sedam minuta. To uopšte nema veze sa aplikacijom, ali sa ozbiljnim peglanjima itekako ima. Sva sreća je što imam i alternative, a gomila ljudi nema. oni što imaju jedno i po online plaćanje godišnje verovatno ovo neće ni osetiti. Meni koji ih imam preko deset mesečno ta štucanja prilično smetaju, a ovih dana su baš primetna i česta, naročito kad nešto mora da se realizuje unutar vremenskog okvira od 15 minuta. Kartična plaćanja su poslednja stvar koja bi smela da pate dok se oni igraju developera i inžinjera.
A što se tiče storniranja naplate održavanja, stornirali i meni, iako mi redovno naplaćuju održavanje svih poslednjih meseci jer tako i treba. Izgleda sad ne mogu da odvoje šta je šta, ili im je odjednom moja inostrana zarada u redu.

Deo plate primam u YB, a naknada za održavanje mi nije naplaćena, verovati zato što je stanje na tekućem par dinara. Uvek je tako, sve prebacujem na štedni.

A dodavanje kartice na apple pay?
Promenio telefon pre dva dana i nema šanse da je doda.,... Intesina i Rfb bez problema, yb samo izbacuje da pokušam ponovo
Čuo sam se sa podrškom, kaže mi devojka da samo prvi put može regularno, za dodavanje na svaki sledeći telefon mora da se zove podrška, kao security mehanizam. 😒

Inače. meni pre nekih sat vremena vratili sredstva za održavanje na račun.
Više se ni ne vidi transakcija.

Fun fact: vratili su nazive računa, one koji su se resetovali poslednjim apdejtom. 😄
Aplikacija od 13h radi normalno, meni barem.

Haha, 'ladno i meni skinuli, iako je takođe bank max paket.
Ja u "Pregled transakcija" ne vidim da su mi skinuli naknadu, da li se uopšte tu vidi skinuta naknada ili opet na nekom drugom mestu?
Od kako su ukinuli sms i ja više ne mogu da pohvatam u novoj APP šta je skinuto, šta je rezervisano a šta je pravo stanje...

Inače. meni pre nekih sat vremena vratili sredstva za održavanje na račun.
Više se ni ne vidi transakcija.
To je onda zabrinjavajuce. Transakcija bi morala da se vidi. Ako oni u banci imaju tu mogucnost da brisu transakcije po sopstvenom nahodjenju onda je to da se smrznes. Svaka transakcija, jedna jedina para koja je dosla i otisla sa racuna morala bi da bude prikazana i niko ziv ne bi smeo da ima mogucnost da manupulise izvodima na takav nacin.
Onda ja kao krajnji korisnik mogu samo da verujem na rec da neko u banci nece brljati po mojim izvodima i transakcijama a sto je meni jedini dokaz koji imam.

Slažem se, grozna je stvar, ali nije ni prvi ni jedini put da se ovako nešto dešava, često se sa povratima novca ne vidi ni da su postojale prvobitne transakcije, a kamoli da su i kada sredstva vraćena na račun.

Ja u "Pregled transakcija" ne vidim da su mi skinuli naknadu, da li se uopšte tu vidi skinuta naknada ili opet na nekom drugom mestu?
Od kako su ukinuli sms i ja više ne mogu da pohvatam u novoj APP šta je skinuto, šta je rezervisano a šta je pravo stanje...
Što kažu kolege iznad, izbrisana je transakcija, što je prilično zabrinjavajuće.

Čekajte malo, vi nikad niste videli storniranu kartičnu transakciju? Ja jesam, jedno trideset puta. POnaša se isto. Nestane, nema je.
Samo stigne poruka da je stornirana, to je to. Ne vidiš je nikad, nigde. I tako je oduvek. AKo se vrši kasniji povraćaj novca, on uglavnom bude vidljiv ali obaveštenje ne stigne nikad.

Samo stigne poruka da je stornirana, to je to. Ne vidiš je nikad, nigde. I tako je oduvek. AKo se vrši kasniji povraćaj novca, on uglavnom bude vidljiv ali obaveštenje ne stigne nikad.
Kako SMS poruka više nema gde to onda videti, takođe što neko reče trebalo bi bar neki trag da ostane... jer ovako ako neko ima pristup da samo tako obriše doda i oduzme onda to mogu da zamislim samo šta sve nekome može da padne na pamet, a posebno jer jedini način gde je postojao neki trag je SMS i on je počeo bezobrazno da se naplaćuje, a screen shot takođe blokiran.

Nije da bolujem od teorija zavere ali zar kao korisnici ne bi trebalo da imamo pravo da vidimo sve promene na računu u svakom trenutku!?

Nema SMS poruka, ali ima mejlova i obaveštenja. Ima naravno i naplaćenog SMs-a ko voli. Takvo obaveštenje nije ukinuto ni na koji način.

Јел вам ради апликација? Мени избацује поруку "нисмо у могућности да учитамо податке, покушај касније"...
Isti slučaj i kod mene danas. Ima trenutaka kada se oporavi pa radi normalno, pa zatim uspori, a povremeno ne može da učita podatke.

To je onda zabrinjavajuce. Transakcija bi morala da se vidi. Ako oni u banci imaju tu mogucnost da brisu transakcije po sopstvenom nahodjenju onda je to da se smrznes. Svaka transakcija, jedna jedina para koja je dosla i otisla sa racuna morala bi da bude prikazana i niko ziv ne bi smeo da ima mogucnost da manupulise izvodima na takav nacin.
Onda ja kao krajnji korisnik mogu samo da verujem na rec da neko u banci nece brljati po mojim izvodima i transakcijama a sto je meni jedini dokaz koji imam.

Pritom je u jednom trenutku danas transakcija bila obrisana, a novac nije odmah vraćen na račun nego možda pola sata-sat kasnije.
Nema SMS poruka, ali ima mejlova i obaveštenja. Ima naravno i naplaćenog SMs-a ko voli. Takvo obaveštenje nije ukinuto ni na koji način.

Međutim, nikakav mejl ili push nije stigao za greškom skinutih 595 dinara. Ja sam slučajno jutros video tražeći neku drugu transakciju. Ne stiže ni za pristizanje kamate na štednji, a za kešbek stigne par dana kasnije ili uopšte ne stigne.

Čekajte malo, vi nikad niste videli storniranu kartičnu transakciju? Ja jesam, jedno trideset puta. POnaša se isto. Nestane, nema je.
Nisu iste stvari. Kad se proknjiži (a jutros nije bila rezervacija), ne sme ništa da se briše.
Druga stvar je rezervacija kartične transakcije, koja ne dođe do konačnog knjiženja.

Danas pričam o storniranim transakcijama i večeras nešto plaćam Paypalom. Nije bila baš beznačajna suma, kad op, dve naplate. PayPal prijavljuje samo jednu, YB dve. Reko dobro, sačekaću, ne mogu da knjiže dve sa potpuno istim ID transakcije, istim brojevima i sve to. I prošlo pola sata, storno. Nemam pojma do koga je bilo, ali do koga god da je, sistem se dobro snašao sa tim. Ili neka stvarna osoba. 🙂
Inače sad na PP piše "Yettel bank debit", a pre je samo pisalo nešto mastercard. Ovo nisam viđao ranije da PP upiše sam ime banke pri dodavanju kartice.

Citajuci postove nekoliko ljudi u ovoj temi sve vise uvidjam da je tema puna PRovaca Yettela, samo jos nadimke da promene u Yettel Official. Umesto sto citate postove i ucestvujete u dopisivanju bolje posvetite vreme razvoju aplikacije.

Da, na webu se pojavljuje uvek oko prvog. Kako će biti u novoj eri, videćemo.

Imas stav kao da ce zauvek da ostane ovo stanje i da su zavrsili u potpunosti sa prelaskom na novu aplikaciju.

Pola azuriranja im se pojavi niotkuda, dobro je dok rade.

Da iritiraju neki problemi - iritiraju - ali sredjuje se jos.
Nepotpuna tj polufunkcionalna aplikacija se nikad ne pušta u produkciju tek tako. Ja, kao programer, to nikad ne bih dopustila.
Mogli su onda ostaviti aplikaciju Mobi banke sve dok ne prorade sve funkcionalnosti u novoj.
Normalno je da će korisnici biti frustrirani.

Elem, moje pitanje je: da li je još nekom odsečen broj računa primaoca/platioca u Detaljima transakcije? Takođe, kada preuzmem nalog za prenos, i tu su odsečeni brojevi računa - vidi se samo središnji deo (a prve 3 cifre i poslednje 2 ne), fali svrha plaćanja... Opcija 'kopiraj' kopira samo odsečen broj, pa ni tako ne mogu videti nečiji ceo račun.
Inače imam najnoviju verziju app.

Pisala sam im na podršci i njihov odgovor je bio - ceo broj računa možete videti kada idete na opciju Ponovi plaćanje, tu će se popuniti ceo broj računa, ali TA OPCIJA TRENUTNO NE RADI, pa ne možete. U detaljima transakcije je samo središnji deo računa.
Da l da se smejem ili plačem 😅

Nazalost ne da je to praksa nego kompanije to konstantno rade.

I ponovi placanje radi bez problema, sad sam probao, sve se vidi kako treba.

Reinstaliraj aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno