Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Sada na obrascu uplatnice piše "executed" umesto "izvršen" 😀 . Je l' to novi izazov ili ostaje tako ? 🤡

Sada na obrascu uplatnice piše "executed" umesto "izvršen" 😀 . Je l' to novi izazov ili ostaje tako ? 🤡
Uh ala smo unapredili mislim upotreba engleskog,umesto srpskog.I sinoc prevece muvao sam stimo Linuks,i rekoh ajde caskom da azuriram sta ima...bilo je opet novo azuriranje Yettel Bank apk.Ali nisam zaledao sta,samo azurirao i nastavio,vamo na Laptopu dalje.

To više nije ni dečija bolest, nego nešto predškolskog uzrasta. Posle naši programeri ne valjaju. BOlje da su ostavili češki za osnovu, bilo bi nam bliže. 🙂

Jednokratne lozinke jutros čekam i više od 6 minuta. Problem je što OTP ne vredi ništa posle 6 minuta i samim tim kartično plaćanje nije moguće. Evo sad čekam 5 minuta i jednu za uplatu na račun. Koji li je sledeći performans? Yettel banka,Yettel operater, ne može bolja kombinacija za SMS, pa opet...

Zbog takvih problema i izbacuju SMS nego ce sve gurati na tokene.

Takvih problema nije bilo nikad u ovih deset godina. Ne u ovoj meri. Mogu oni sad da se hvataju za bilo koji izgovor. Meni svakodnevno najnormalnije stižu poruke i od Microsofta, paypala... Jedan PayPal mi ne nudi nikakve tokene koji isporuči ko zna koliko miliona SMS poruka dnevno, a banke glume ludilo. Nije to zbog problema, nego im skupo. Važno da uštede što više, a ovamo da održavanje računa naplate što više mogu. Optimizacija troškova.

SMS je security problem. Ne verujem da je zbog cene. Imali smo za firmu neke ponude za uslugu slanja SMS i to su smešne pare, bez obzira na operatera.

Meni na Intezi nije hteo sms za potvrdu da stize kada sam sa Samsung messages aplikacije presao na Google. Zvuci smesno ali ziva istina. Na Yettel banci su stizale normanlno.

Stigli EPS računi na klik.

Primetio sam da se više ne zovu kao ranije, npr. "Perin račun EPS", nego "Trajni nalog 1", "Trajni nalog 2" itd.
Ali bar može da se izmeni naziv, očigledno nije urađeno automatski pri migraciji.

SMS je security problem. Ne verujem da je zbog cene. Imali smo za firmu neke ponude za uslugu slanja SMS i to su smešne pare, bez obzira na operatera.
I ja isto imam kontakta sa operaterima kao veliko pravno lice. Ti paketi su poprilicno jeftini, posto se pravi poseban paket samo za slanje poruka i nista vise. Tako da i ja ne verujem da je u pitanju smanjenje troskova na tome.
Stigli EPS računi na klik.

Primetio sam da se više ne zovu kao ranije, npr. "Perin račun EPS", nego "Trajni nalog 1", "Trajni nalog 2" itd.
Ali bar može da se izmeni naziv, očigledno nije urađeno automatski pri migraciji.
Da i meni isto nije odradjena dobra migracija. Isto je bilo kao tebi.

Meni je prosto neverovatna količina grešaka u novoj aplikaciji. Ne razumem kako ozbiljna firma može sebi da dozvoli tako nešto. Kao da niko ništa nije kontrolisao, nego korisnici to treba da rade. Evo gledam sad u potvrdi o izvršenom nalogu za prenos sa tekućeg na štedni račun stoji obrnuto, pod račun platioca stoji štedni račun, a pod račun primaoca tekući.

Sada kartična plaćanja koja zahtevaju 3DSecure uopšte ne prolaze, probano sa više kartica, na više platnih mesta. Moj naklon do poda! Idemoooo!

Da li vredi prelazak oz OTP banke u Yetel banku? Yetel nudi bas dosta benefita u ovom max paketu i nude nam korpo prelazak sa tim specijalnim uslovima (naravno ko zeli).

Sačekaj nekoliko meseci, da ako završe papazjaniju od tranzicije. Onda će možda vredeti.

@Tilek meni nije radilo poslednjih sat vremena, odustao sam i prebacio novac na RF, platio odande. Jutros mi kasnili kodovi 6 minuta. Verovatno sad radi i dobro je da je tako.

Evo sada nema ni "izvršen", a ni "executed" na pdf nalogu za prenos/plaćanje 😁.

Bitno da grešku sa kursom u menjačnici još nisu ispravili. Koliko će ljudi zameniti po lošijem kursu, da li će im vratiti novac zbog istog i zašto neće?

Kurs
Bitno da grešku sa kursom u menjačnici još nisu ispravili. Koliko će ljudi zameniti po lošijem kursu, da li će im vratiti novac zbog istog i zašto neće?
Upravo sam hteo da pišem o tome, ali odlučio sam da se prvo uverim da nije samo greška u prikazu. Kupio sam po jedan evro preko aplikacije i preko sajta i stvarno su mi oduzeli taj dinar i nešto više preko aplikacije.

Takođe mi nije jasno zašto mi aplikaciji traži da izaberem devizni račun na koji kupujem evre kad imam samo jedan. Preko sajta to ne moram da radim. Deluje mi kao nepotreban korak.

1000043932.jpg

Da li vredi prelazak oz OTP banke u Yetel banku? Yetel nudi bas dosta benefita u ovom max paketu i nude nam korpo prelazak sa tim specijalnim uslovima (naravno ko zeli).
Kao neko ko je pre par meseci presao iz Inteze u Yettel, sve preporuke imam za Yettel.
Mislim da je na forumu prevelika frka zbog prelaska na novu aplikaciju, deluje kao da ljudi bleje bankarskoj aplikaciji par sati dnevno kao da je tiktok. Imam i ja zamerki ali po meni je to zanemarljivo jer em aktivno peglaju app (izbacuju apdejte na dnevnom nivou), em postoji web portal gde svakako možeš sve da završiš. A finansijski se isplati preneti platu u yettel i imati besplatno maltene sve + dobijati kamatu na štednju po viđenju + 6x400 din kao dobrodošlica...

Ja preko app hoću da prodam evre i na poslednjem koraku piše da je kurs 114.04 🤣
Edit: Pisao sam im na četu i kažu da je već prijavljen problem, tako da će biti u nekom sledećem apdejtu otklonjen. Do tada kroz veb menjati...

Poslednja izmena:
Dok ovakav web još postoji, ali verovatno brojimo sitno do njegovog nestanka.

Imas stav kao da ce zauvek da ostane ovo stanje i da su zavrsili u potpunosti sa prelaskom na novu aplikaciju.

Pola azuriranja im se pojavi niotkuda, dobro je dok rade.

Da iritiraju neki problemi - iritiraju - ali sredjuje se jos.

Sve zavisis sta ti treba, ja sam u otp banci zbog povoljnog kursa. Za sve ostalo mislim da je yettel banka vrijedna prelaska. Npr za nekoga ko mnogo putuje otp je isto dobar izbor zbog nekih benifita koje daju mc gold/platinum kartice

Sve pohvale za programere, napokon se u mobilnoj APP pojavila funkcija "Preuzmite potvrdu o plaćanju" u PDF-u! 👍

^^ Koja je inače odlično radila i u (pra) staroj aplikaciji 😀 .

Nazad
Vrh Dno