Šta je novo?

YACoin [YAC]

Ja sam povukao novcice sa bter jer mi u zadnje vrijeme ne trazi TOTP. Mjenajcnica se bas cudno ponasa u zadnje vrijeme i nedaje mi neko pouzdanje.

Zasto se yac ovoliko isplati da ja sa jednom 7950 kod kuce bez oc ili bilo cega inkasiram 800 dindzi cisto kada platim struju i reket za transfer novca? Ccc... Iz *******cije sam ostavio vapora jutros da kopa, kad ono imam sta da vidim...

Ma upregli vec rudnike sa po 200 karti samo puca :). Gledam ih sa 200khs ljuste li ljuste...

Pa ako to je dobro ide diff gore. Kad ga naduju dovoljno, nece se ni njima isplatiti da prodaju jeftinije. Sad jos ima lufta da se prodaje po nizoj ceni od ove.

Istina, ubise me na mesto mineri dumperi. Nikako da se oslobodim onih 15k yac koje sam kupio avgusta. Ostalo jos skoro 13k...

Ja ću većinu sačuvati do maja, zanima me, šta će biti posle toga.

Ako nisam kopao i cuvao na 0.004 diffu necu ni sad na 0.03... iskoristite dobru isplativost i naplatite, ipak je to shitcoin ko zna sta ce da bude posle :D

Nemoj tako. Meni je yac donio dobru zaradu, pored wdc i dgc.

Da li neko zna koliko kH daje 7790 , koliko sam ispratio temu ona je do maja 2014 najbolja za kopanje.

Poslednja izmena:
Otprilike 1-1.5 khs tu bi negde trebalo da bude. Nije se se niko javio sa tom kartom i rezultatima. Pa msm da nije najbolja, ali ti probaj pa na javi. Ako izvuces ~2 onda jeste najbolja.

Pretpostavljam oko 2kH/s. Ovo drugo je teorija koju je neko izneo, a ja glasno razmišljao.

I ja sam najvise zaradio na yac-u... I imam osecaj da cu tek da zaradim pravu lovu :D

Ne vidim zasto bi bila najbolja kupovina kada 7950 trosi isto toliko struje kopajuci yac a ide sa 3khs. Ceo komp iz potpisa mi je na 150w konstantno kopajuci yac. Na idle je 100w. Znaci samo 50w vise kada kopa. Slabija karta bi verovatno trosila 50w tu gde moja trosi recimo 80w. I? Zarada je x10 trenutno. Ima tu i za struju i za ostalo.

Ne vidim zasto bi bila najbolja kupovina kada 7950 trosi isto toliko struje kopajuci yac a ide sa 3khs. Ceo komp iz potpisa mi je na 150w konstantno kopajuci yac. Na idle je 100w. Znaci samo 50w vise kada kopa. Slabija karta bi verovatno trosila 50w tu gde moja trosi recimo 80w. I? Zarada je x10 trenutno. Ima tu i za struju i za ostalo.

x10 u odnosu na šta?

Iliti 1.9 u odnosu na ltc, a mnogo manje siluje opremu itd... Ali nije rec o tome, vec o mom misljenju da je 7950 daleko bolja od 7790 za yac jer daje 50% veci hash uz malo, ako i uopste vecu potrosnju. U ovim uslovima 7950 otplatis za 40-ak dana kopanja yac. To je glupost jer nece trajati 40 dana ali je dobar start. Ako potraje 10 dana isplatio si cetvrtinu karte. Ako potraje 15 trecinu itd...

Ti govoriš o trenutnoj isplativosti, ja govorim o N-faktoru. Teorija je da će u prednosti biti kartice sa manje shader-a i sa dosta VRAM-a. Videćemo šta će se desiti krajem maja, pretpostavka je da se neće možda više moći kopati sa karticama sa dosta shadera poput 7950.

Sve sam pokusao i samo dobijam hw error. Kartica je 7790

Prilozi

• y.png
    y.png
    203.4 KB · Pregleda: 61
Počni sa --lookup-gap od 6, pa naviše. Ako imaš 1 GB VRAM-a, počni sa --thread-concurrency 25000, sve dok ne napuniš VRAM, (gledaj u GPU-Z). Ako se preko nje dobija slika, ostavi joj 300 MB lufta VRAMA. Ako je sa 2 GB, počni sa --thread-concurrency 40000 i povećavaj dok se ne napuni VRAM, ali sve dok brzina naglo ne opadne. Ako sa --lookup-gap od 6, imaš greške, diži na 7 i povećavaj --thread-concurrency dokle možeš. Povećavaj --lookup-gap, potom --thread-concurrency, sve dok budeš ostao bez HW grešaka. Intenzitet od 10-12, kad podesiš bez grešaka, možda može i veći intenzitet.

Poslednja izmena:
Odustao sam od ovog "#/&"##%...nijedno podešavanje za 7950 mi ne odgovara HW kolko hoćeš, džaba sam izgubio 3 sata pokušavajući...:wall:

Ima li neko podesavanja za r9 270x? Vec dva sata pokusavam da namestim i nema sansi..jedino sto sam uspeo dosad da izvucem je 2kh/s,doduse zna li ko koliko je hash rate za r9 270x?

Mislim da je to to. Možda do 2,5 kH/s. Sve to bez HW grešaka.

Evo izvukao sam 2,2 kh/s...nego zanima me da li bih mogao da upregnem i ovaj moj fx4300 da rade u isto vreme i koliko bih otplike imao tu hash rate..nigde nisam uspeo da nafjem

Mogao bi, ali bi dobio mislim, oko 0,4 kH/s. Ne znam da bi uopšte uspeo da baciš koji share.

Poslednja izmena:
Sto se tice graficke jako tesko se moze nastelovati da radi jer ni ja nisam uspeo sa svojom 7970-290x-270bez x oznake .. Za cpu potvrdjeno moj 2600K na 4.5GHz HT(8 jezgara) on daje 1.02KHs

Evo podesavanja za ovu moju r9 270x,zasad radi okej bez HW:
fc5yqa.png

I ostaće tako. Mada ne znam, otkud ti temperatura od 72°C, kod mene se ventilatori jedva vrte (20%) na oko 55°C.

Vrh Dno