Šta je novo?

YACoin [YAC]

Moze li malo pomoci oko cpu mininga za yac posto mi 2600k izbacuje samo 0.13Khs na 4,5Ghz .
minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -a scrypt-jane -o http://yac.coinmine.pl:8080 -u username -p x
Gde gresi sta treba da uradim , ima li veze sto nisam skinuo YAC wallet ?

Jeste, ako nema HW grešaka.

Evo prilog za 2x PowerColor PCS+ R9 270X

Taktovi su:
Core: 1130 MHz
Memory: 1495 MHz
Voltage: 1.2 V (default) zakljucana voltaza

Svaka karta baca malo preko 2 Kh/s

Ovo mi je upisano u bat file:
Kod:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

timeout 3

yacminer --scrypt -o http://yac.coinmine.pl:9088 -u username -p password -w 128 -I 12 --gpu-threads 1 --lookup-gap 11 --thread-concurrency 135000 --gpu-engine 1130 --gpu-memclock 1495 -g 1 --auto-fan --temp-target 60

Mozda nije najbolji rezultat, ali nema gresaka i karte nisu forsirane.
Ako ima neko neki predlog da se dobije bolji rezultat neka podeli svoje iskustvo.

Bogme lepi rezovi . Ja moju 7970 i 280x dc2t ne uspeh da nateram nikako da radi :(

Opet je to slabo... Ja sam poslusao savet sa prosle strane cini mi se, sa povecanjem lookup gap na 8,9 (ranije 3) a thread concurrency na vise od 150 000 (ranije oko 50 000) stim da se tc racuna kao broj shadera karte puta neki broj... Znaci tc da bude umnozak shadera...

Probaj tako da odradis... Ja na 7950 imam 3,5 khs i 3,5 share/min cini mi se...

Apple probaj ovako kako sam rekao, gap drasticno gore i tc drasticno gore... Ako ti puca drajver smanji tc

Da puca mi driver pri vecem TC al opet taj TC nije ni blizu necijih koji ide preko 100000. Kod mene TC mnogo zavisi od lookup-gap , ako je na 11 onda TC mogu max 37000 (jer cgminer prijavljuje da nema vise memorije) sa cim i dalje imam HW errore bez accepta i pucanje drivera .

Verovatno nemas ovo u batu onda

Kod:
export DISPLAY=:0
export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1

Za win ide ovako nesto valjda

Kod:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Dovoljno je da i ubacis ove 2 komande u cmd, ali moras to da radis svaki put posle reboota. I obrisi sve bin fajlove za svaki slucaj. Napisao sam na prosloj strani podesavanja za 7970.

Sve ja to imam ali ne vredi ... Brisao sam sve bin fajlove probavao sve i svasta ali nece takodje tvoja podesavanja kao sto sam naveo kod mene ne prolaze jer imas previsok TC .

Au, nemam ideju sto se to desava...

Evo za 7950 podesavanja ako nekome budu trebala:

yacminer --scrypt --device 1 --worksize 256 --shaders 1792 -I12 -o http://yac.coinmine.pl:9088 -u user -p pass --thread-concurrency 143360 --lookup-gap 7 -g 1 -Q 0 -s 1 -E 5

Uf sta li su ti ove oznake na kraju :)
Btw morao sam -g 6 kod sebe da stavim da bi iskoristio vram na kartici i to ne ceo vec samo 2350mb :(

Kod:
--thread-concurrency 143360 --lookup-gap 7

Radi ovako? Interesantno.

@Apple

Dve karte imaš? Onda smrdi da pod podešavanjima, koja su ista za obe karte, jedna ne može da radi kako treba pod njima. Moraš ih (podešavanja) razdvojiti zarezom, potom povećavaj TC i/ili --lookup-gap samo na jednoj karti, pa ćeš videti koja je problematična. U zavisnosti od toga koja je "problematična" dodaćeš za "glavnu" kartu, ako je ona "problematična", da bude isključena prilikom startovanja (ona koja baca sliku, valjda):
Kod:
--gpu-platform 0 -d 1
ili
Kod:
--gpu-platform 0 -d 0
za sporednu.

Verovatno ćeš morati napraviti dve instance da rade. (Posebno jedan yacminer za jednu kartu, posebno drugi za drugu kartu)

To bre sunce ja sam u startu gadjao velik lg 8+ zato sam i morao da stavim veliki tc. Napredujemo polako.

7970
Kod:
-w 256 -I 12 --gpu-threads 1 --lookup-gap 6 --thread-concurrency 131072 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500

Kod:
(avg):4.552Kh/s | A:55  R:2  HW:0  U:4.1/m  WU:4.3/m

Sad je i reject manji.

Za te dodatne oznake veze nemam sta znace haha... Mislim da je igysa to jos davno stavljao pa mi ostalo, mozda on bude mogao da ti odgovori

@Sam933 Nemam dve karte vec je jedna kod mene a druga kod drugara i isto se ponasaju nazalost ... Jos uvek ne shvatate da imam kartu koja ne trpi velik TC . Za LTC ne moze preko 8192 TC da ide a ni ovde ne moze preko 37000 za TC kada je --lookup-gap 11 cim smanjim --lookup-gap onda je i TC manji . Kako god podesio nece da zauzima memoriju . Jedino kako sam uspeo memoriju da zauzimam je da povecavam - g cak na 8 . Veceras cu probati jos da se igram pa ako uspem javljam rezultate ;)

Poslednja izmena:
Ovaj drugi. Bter ne zeza samo za deposit, ali samo neda da povuces coin-e, te disabled, te istekla kvota za povlacenje za taj dan, ma haos...

Doduse i na cryptsy deposit moze da traje i satima ali ipak stigne.

Ja jos cekam da mi stigne 100 yac-a na bter ima sigurno nedelju dana. 200 su mi stavili na racun posle 5 dana ko da saljem iz sibira :) Withdraw je radio lepo kada sam probao pre neki dan ali jedno 3 dana nije moglo da se povuce nista. Tako da bi zaobisao bter neko vreme posto su poceli da podsecaju na jezdu.

Samo da javim da me Bter castio sa cela 2BTC :) bio je pod napadom i ja sam trgovao sa YAC/BTC/LTC i kad ono vidim umesto 0.5 BTC moj saldo 2.5 BTC naravno da sam odma podigao sve :p

svaka cast, jesi na trgovini zaradio ili na njihovoj gresci?
thumbsup.gif

Zeljko daj malo :(

svaka cast, jesi na trgovini zaradio ili na njihovoj gresci?
thumbsup.gif

Ma njihova greska, sajt im non stop bio offline, mora da su rucno preracunavali saldo, i da su permutovali trgovinu YAC/LTC sa trgovinom YAC/BTC...
Tako da pazite se ako naprave par vecih excesa, ostat ce bez kesa....

ok,sad cu da probam

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno