Šta je novo?

YACoin [YAC]

Stavi po 2 pool-a u scriptu ili bat fajl da ne kopas u prazno. Vidim da kopas na http://yac2.ltcoin.net/ on je od sinoc prso neces se tu leba najesti probaj http://yac.ltcoin.net/ ili neki treci pool. Na yac2 je od sinoc 1AM do sad iskopano celih 23 bloka. Ja sam bio 1 od srecnika i dobio sam 0.38061828 za blok idem odma da se napijem :D . Ping do ta 2 poola je 150ms dok je do ostalih oko 50ms

Stavi po 2 pool-a u scriptu ili bat fajl da ne kopas u prazno. Vidim da kopas na http://yac2.ltcoin.net/ on je od sinoc prso neces se tu leba najesti probaj http://yac.ltcoin.net/ ili neki treci pool. Na yac2 je od sinoc 1AM do sad iskopano celih 23 bloka. Ja sam bio 1 od srecnika i dobio sam 0.38061828 za blok idem odma da se napijem :D . Ping do ta 2 poola je 150ms dok je do ostalih oko 50ms

ili za drugu grupu poolo-va koji rade OK, ali znaju da pucaju:

-o http://yac.coinmine.pl:8088 -u xxx -p xxx -o http://yacp.coinmine.pl:8088 -u xxx -p xxx --failover-only

ha ha, pre dve nedelje, u zlatno doba zlatne groznice, blok je znao biti 4-6 YAC-a -- ja sam se unezveriovao od alkohola !! :)))

Morace cena drasticno gore inace je neisplativo evo vec 2 dana...

treba izgleda čuvati YAC, ne prodavati ga sada.. još niko nije ovde napisao šta misli kako će se kretati cena YAC-a kada N ode na 12, i GPU ne može više da kopa..
Ja mislim da cena mora ići gore jer će ga biti mnoogo manje..

Kada tako postavis logiku u pravu si, medjutim sve zavisi od rudara da li ce prodavati ili cuvati i da li ce u narednom periodu Yac biti popularniji ili ne...

Licno mislim da jednostavno mora gore jer ga niko nece prodavati ispod granice isplativosti, a gde ce ta cena da se zadrzi videcemo...

Najsmesnije mi je sto jedna jedina vest ili tema na bitcointalk forumu vezana za buducnost Yac-a dovede do znatnog povecanja ili pada cene... :) ali tako je sa svim novcicima, utovar i istovar :D

mislim da svi ti silni buy orderi YAC-a koje smo viđali ovih dana (i po nekoliko destina hiljada YAC-a) su od ljudi koji kupuju sad po svaku cenu samo da bi u avgustu obrnuli.. znači trebalo bi da raste ..

možda bi onda najbolje bilo štekati, ili uposliti jedan deo resusa da kopa sad.. a drugi deo (ko ima), nešto drugo, LTC, FTC ??

Poslednja izmena:
Ko zna mozda cijena nastavi da ide gore a mozda i padne. Ja nesto prodajem a nesto stekam pa sta bude. Necu puno da rizikujem jer sam vec dva puta kikso na berzi (jos se ucim).

Probao sam ovaj yacp ali mi brzina varira a i treba mu puno konfirmacija. Izgleda da svi poolovi sa manjim hashe-om imaju problema.

PS greska na svim serverima treba puno konfirmacija, nisam prije obracao paznju.

Poslednja izmena:
Izgleda da svi poolovi sa manjim hashe-om imaju problema.

upravo tako ! blokovi se otvaraju negde i po sat vremena.. uf..

oni sa većim ukupnim hashom nagrada po bloku je opet mala.. mislim da bi sutra predveče već bilo isplatljivije kad diff malo još padne a cena izgleda još poraste ;)

Kopajte nesto drugo jos 1-2 dana, pa kad padne diff na 0.66 onda navalite na yac. Ovako se ne isplati.

cena bila vrlo lepa sinoć na obe berze, al neznalice ladno dampuju ispod trenutne BUY cene, gledam ceo dan i ne verujem šta rade..

vrlo lep trend rasta YAC-a ! :) i na Bter i na Cryptsy.. siguran sam da ga oni koji znaju da u avgustu mora da skoči sada kupuju i po 0,00025 i više .. prošle nedelje je bio 0,000176 ..

http://yacexplorer.tk/graphs.htm

kada N bude 12 GPU hash rate će biti nula, osnosno ne bi trebalo više da bude moguće kopanje ni sa GPU-ovima sa najviše memorije..

nestašica YAC-a odnosno nema ko da ga dampuje = skok cene.. bar se tako do sada ponašao grafik, bar kako sam ga ja analizirao..
takođe neki ljudi kupuju hiljade i desetine hiljada YAC-a u peakovima cene - dakle ne žale sredstva.. zašto bi to radili ?? Mislim zato što će polovinom avgusta cena da bude dosta veća, pa će da obrnu i vrate sredstva.

YAC developeri rade vredno, novčić ima perspektivu.. postoji dobar community.

Stvarno bi voleo da još neko pogleda grafike i iznese mišljenje.

Zar neće i tada biti ista količina coin-a pravljena, samo će pasti diff?
Ne vidim odakle ideja o nestašici?

Taj coin nema nikakvu buducnost... nemaju je ni mnogo ozbiljniji coini.

Da li imate sličan grafik za bilo koji drugi coin sem za YAC, gde se vidi da posle određenog datuma (13. Avgust ili neki drugi) više neće postojati GPU kopanje ? ;)
CPU kopanje će biti daaleko ispod onoga što je bilo pre pojave GPU skripte, jer pre neposredne pojave GPU mininga kopale su samo farme CPU-ova (admini po firmama).. a od polovine avgusta ni to neće biti moguće maltene..

a pogledajte grafik kreatanja cene YAC-a :
https://www.cryptsy.com/markets/view/11
stavite na "ALL" - cena pre pojave GPU mininga je bila 0,0004, pa je pojavom GPU miniga pala, pa je sad pet skočila sa 0,000176 na 0,00024 za 10 dana i raste.

mislim da će cena biti BAREM DUPLA polovinom avgusta..

A što se tiče toga da će biti isto coina i kada se bude mnogo teže dolazilo do njih zbog prilagođavanja diff-a..
Da tako je sistem napravljen, ali..
ja znam da ja neću imati 270-330 YAC-a da prodam svaki dan, i NIKO ko to isto sada ima i kopa 400-500Khs kao i ja po pool-ovima na dan, to neće imati.. dakle neće biti ljudi koji će prodavati po određenoj ceni ono što su iskopali taj dan, na berzi.. jedno je imati projektovano moguću količinu nečega, a drugo je imati to zaista iskopano ! niko neće moći da iskopa svoj deo da bi se došlo do ukupnog targeta. Neće imati sa čim jer kopanje jednostavno neće raditi..

pogledaje buy ordere ya YAC, sve što se iznese, sve se proda i cena raste, zašto ?

Poslednja izmena:
..Sa YAC- om se u junu pojavom GPU mininga desilo isto što se desilo sa BTC-om dampovanjem od strane ASIC-ovaca.. cena je pala !

a onda kada se zavrnula jednim delom damp slavina - cena je skočila (i to se desilo kada je N YAC-a skočio na 10 i mnogi odustali).. YAC je jedini coin (od onih koje sam kopao), gde je cena po svim grafikonima građena isključivo prateći težinu kopanja . ne tvrdim da sam u pravu sigurno, ali voleo bi da neko da kontrargumente.. msilim da COIN vredi, meni i dalje daje više nego bilo koji drugi..

I dalje tupite sa kopacima i asic-sima , BTC 80% zavisi od berze
Yac ROFL samo cu to reci

E sad da objansim zasto, ja sam uglavnom dumpingovao nove coin-e i u 99% je to bila prava stvar, zasto?

Ako ste poratili cenu novih coin-a obrazac je svugde slican cim cena padne pojavi se kupac veci i stavi buy wall i digne malo cenu i to traje dokle traje, u principu siguran sam da je to u vecini slucajeva sam autor coin-a koji oma vecu zalihu i cilj mu je da progura novcic pa kad vidi da najde onda i on sam odustane...
U principu nove novcice je jako lako pumpati i ja u njima ne vidim ama bas nikakvu buducnost!

Mozda osim BTC/LTC i jos neki prezivi ali koji, a i pre bi se kladio da ce se pojaviti neki novi koncept novcica pre nego sto ce FTC, WDC i slicno djubre opstati, YAC tek u njega ne verujem, iza njega stoje ljudi koji rade u velikim sistemima gde nocu zaposljavaju centre da rade za njih (mislim zloupotrebljavaju kompaniju gde rade) i to je cela namena ovog coin-a (zloupotreba) jer je kopanje putem CPU skupo i ide se u minus sa strujom ali oni sto zloupotrebljavaju tudje njih bas briga

Poslednja izmena:
Željko, ti si čoveče potpuno zalutao u ovu temu, izvini !

ja sam poželeo da neko ozbiljno analizira grafike, a ti po automatizmu YAC porediš sa Byte Coinom, EZ coinom i sl djubretom.. gde na graficimaa si video da se YAC pojavio, npr. na Cryptsyju, i posle početne cene devalvirao 10-20 puta kao takvi i slični koiini.. ?! YAc -ov grafik cene uglavnom prati diff grafik..

nema veze, ja ću da štekam YAC..

.. i to ne sa ciljem da novčić preživi (nisam ja developer il neko ko je uložio ne znam šta u njega, pa da me je briga), nego da se naravno obrne kad cena bude dupla, ko što sad ljudi žele sa LTC-om.. a ovaj mi je poseban jer nigde ne vidim kraj prizvodnje jednog coina, i živo me zanima šta će da se desi..

Poslednja izmena:
Sto se ljutis, ako verujes slobodno ga drzi, ja sam na Yac-u uleteo u prvih 1h nakon promocije kopao sa 2500K 6h i zaradio tacno 1BTC! ja srecan.......
Nerazumem te zasto toliko patis za njime, mene bas briga da li supe ili ne, ali moje je misljenje da nece uspeti i to sa obrazlozio

Željko, ti si odradio premined YAC i prodaju pre berze, svaka čast za nos !
mislio sam na to da se nisi ni udubio u grafike koje sam postavio, nego si onako odalamio da je smeće nešto što ti je donelo 100 dolara za 7-8 sati kopanja, kako si sam napisao još u maju mesecu.. YAC meni i dalje donosi više nego bilo koji coin sa vrha Coinchoose.. a voleo bi i ja da odradim neko dobro kopanje novčića koje izađe pre berze.. Onecoin deluje obećavajuće možda jer je isto isključico CPU based kao što je bio i YAC..

Šta bi, svi prestali da kopaju YAC ? :p
cena skače, a diff pao..

Ma jok, ja imam oko 700, ne znam da li da sad prodajem ili da jos cekam... svejedno imam blizu 200% isplativosti ako sada prodam, al sta ces, alavost :D

Ja sam cekao da padne diff ispod 0.7 pa da kopam al nema sanse stigo je do 0.8 i tu stoji jos ce izgleda i da skace. A cena jeste skocila ali nedovoljno sto se mene tice :p

Sunce moje ;) treba ili sad kupiti LTC (kad malo padne u toku dana) i čekati taj Gox..
ili ostaviti YAC za polovinu avgusta.. cena i dalje skače na obe berze..

moje skromno zapažanje ;)

Pa kako nedovoljno? :)

Zaradjujes >0.055 btc za 1gh na Yac-u trenutno...

edit: Ja radio do sada pola pola, nesto cuvao a nesto pretvarao u Ltc, videcemo...

Poslednja izmena:
Vrh Dno