Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Treba mi savet. Ispalili su me za otvaranje telefona sto sam iskreno i ocekivao, sada otvorili au jedan sa uzasnim ekranom ali ce mi dati drugi zatvoren ako se budem odlucio da ga sigurno uzmem :/. Ne znam sta da radim....

Savet?

Treba mi savet. Ispalili su me za otvaranje telefona sto sam iskreno i ocekivao, sada otvorili au jedan sa uzasnim ekranom ali ce mi dati drugi zatvoren ako se budem odlucio da ga sigurno uzmem :/. Ne znam sta da radim....

Savet?

Pa to ti je lutrija. Verovatno je isti telefon tj. ekran.
Mozda mozes nekako da po serijskom broju proveris datum proizvodnje i sl. Ali nisam bas upucen.
Ali najverovatnije im je svaki isti ako je iz iste ture.

Savet?

Nemoj uzimati. Najiskreniji savet. Ili zivi sa tim ocajnim ekranom i bledunjavim bojama ako mozes.

One nece jos skoro docekati :D

Da sam na njegovom mestu uzeo bi S4, ali ako moze da predje sa najljuceg rivala :p

Savet?

Uzmi neki fon za dinar u tvom paketu, prodaj za koliko moze i onda po oglasima juri XZ sa Sharp ekranom, ima ih sigurno.

Ili ostani na tom ajfonu dok Sony ne izbaci ovaj Honami :d koji ce izgleda biti brutalan. Vrlo verovatno njega spremaju cim se pojavi KLP, jesen realno.

Ili sacekaj One. Mada kako stvari stoje pre ce da stigne Honami :d

Poslednja izmena:
nemoj ga uzimati ni slučajno ako već za iste pare možeš da dobiješ bolji ekran (i ako ga nekad budeš prodavao sigurno ćeš dobiti više za njega jer će onda svi znati za foru sa tim ekranima)

Ili sacekaj One. Mada kako stvari stoje pre ce da stigne Honami :d

:D

Nema ih :) uzeo sam telefon, okačiću par slika. Zanimljivo što uglovi gledanja pod bravia engine su savršeni, ovako su podnošljivi, boje nestanu kada gledaš pod 10stepeni ali ne znam ko još gleda. Za sada, ono osnovno čačkanje sam extra zadovoljan, dosta je veći od iphone 4s :O baš mi je ono, čudno...

Honami ili kako već će tek 2014 koliko sam video sinoć na netu, barem po onome šta se priča, ako bude holidays 2013 to će biti prvo japan pa svuda po svetu. Okačiću klip, ali otprilike ono šta je MegaSkot okačio. Ne ispire se pod baš oštrim uglovima cela paleta boja, neke se ispiru, neke ne, jako zanimljiv trip, sve u svemu, sada mi telefon čuči na podlozi, odatle se sve savršeno vidi.

Jako sam inače istripovan zbog tih uglova, verujem da ne bih ni bio da vi niste trolovali toliko ovde :D i stalno mislim da će mi smetati a iskreno nisam primetio da je nešto gori od iphone 4s ekrana.

@djikoš
Nikad ne bih uzeo plastiku više. Imao sam GS kada je bio aktuelan i to je poslednji android koji sam nosio, mislio sam da će mi biti i poslednji u životu, a onda je izašao ovaj XZ koji mi je savršen po pitanju dizajna

evo jedne slike, ovo je NAJOŠTRIJI ugao pod kojim ja koristim telefon.

img_1148tydrm.jpg

Kada mi stoji na podlozi pored miša i kada mi stižu poruke notifikacije itd itd, nikada u životu nisam koristio telefon pod oštrim uglom.

Proveri bre da nisi ipak dobio Sharp displej posto je aktuelna informacija da su u poslednje vreme svi telefoni sa Sharp ekranom a samo prve serije sa onim ispranim JDI.

Najbitnije je da si ti zadovoljan :)

@Wahad U prvom postu sam kazes da si gledao telefon i da je ekran citiram: "Uzasan".
I onda kazes kako nije los kao sto neki pricaj i "troluju". Mislim nema logike stvarno.

Poslednja izmena:
Jako sam inače istripovan zbog tih uglova, verujem da ne bih ni bio da vi niste trolovali toliko ovde :D i stalno mislim da će mi smetati a iskreno nisam primetio da je nešto gori od iphone 4s ekrana.

ma bre gluposti nego forum ko forum, nek je srećan telefon i nek te dobro služi :) (i da pozdravim babu i tetku od strica :D )

Proveri displey sa onim apk fajlom što sam okačio i vidi da li je simfree kao moj.

@Wahad U prvom postu sam kazes da si gledao telefon i da je ekran citiram: "Uzasan".
I onda kazes kako nije los kao sto neki pricaj i "troluju". Mislim nema logike stvarno.

Jesi li srećan što troluješ :)? Ovo je drugi zatvoren telefon koji su mi dali ne onaj koji smo otvorili.

Kaži mi, kakva je to satisfakcija kada troluješ u temi o svim telefonima koje nemaš, niti ćeš verovatno ikada imati? Je l' ti je toplo oko srca dok to radiš, je l' vrištiš od sreće :)?

Hahahahahaha e svasta.
Xperia Z sigurno necu. A verovatno sam ih do sada imao vise nego sto ces ti ikada. ;)

Wahad, jesu mnogi lupetali i trolovali (mada vise lupetali :d) po ovoj temi ali ''onaj drugi ne-sharp'' displej stvarno ima ocajne uglove gledanja. Nadam se da nisi dobio primerak sa bas tim ekranom.

A evo iz zbog cega :

[YOUTUBE]UMZAneIcRyQ[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]9AkfFNFhHsc[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]flK8sh7gihg[/YOUTUBE]

Ako vec kazes da si zadovoljan i da je displej slican kao na IP4 onda mislim da si zabo sharp ;) Uglavnom pogledaj ovo sto sam postavio i ako prikaz ovoliko ne bledi, to je to, imao si srece. A jos lakse ces da proveris preko one aplikacije.

Poslednja izmena:
Pravi dečiji odgovor :) da si mi ti živ i zdrav!!!!

Inače hvala svima :) jedno nub pitanje, kako da instaliram apk fajlove, treba mi file manager a kontam da ga nema po defaultu :s jel da?

Ahahahahahahaah!!! Bledi ali ****te ne toliko :D nije mi takav ekran da kucnem u drvo, okačiću koju sliku iz oštrog ugla sa nekim slikama i filmom.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Wahad^Ne znam zasto obracas paznju :)

A instaliraj neku aplikaciju, Clean File Manager npr.

@djilkos, da ali dok se ne snadje za apk, file manager i aplikacije, pa reko da pogleda, odmah se da primetiti onako los, ispran prikaz sa malom promenom uglova.

Poslednja izmena:
Evo najoštriji ugao pod kojim sam mogao da uhvatim dok držim telefon desnom a iphone levom rukom

Slika iz albuma, pa sudite sami ;)

img_1149rcl83.jpg

Pazi, ja mislim da oni imaju telefone iz prvih serija koji im sluze za pokazivanje u poslovnicama, s'obzirom da je prakticno kraj aprila a da postoji informacija da su serije sa losijim ekranom bile aktuelne samo do pocetka/sredine marta max. , mislim da si dobio sharp primerak :)

Poslednja izmena:
@djilkos, da ali dok se ne snadje za apk, file manager i aplikacije, pa reko da pogleda, odmah se da primetiti onako los, ispran prikaz sa malom promenom uglova.

Pa mozda je ovo neki treci ekran, barem da se zna koja je revizija i tako to, odradi screenshot te aplikacije da ljudi koji kupuju mozda znaju kako i sta da ih neko ne zaebe (u slucaju da ne mogu da instaliraju ovu app)

Sigurno ima neki pattern koji pokazuje koji je ekran (S/N, build itd)

Ne znam, ja sam zadovoljan, po onome šta sam očekivao. Iphone ima savršen ekran, uglovi gledanja iskreno nisu kao na iphone-u ali nisu ****te onakvi kao u linku koji si ti dao to je sigurno :s ono je baš baš baš baš očajno, ni prvi telefon nije bio takav, hvala bogu nije ni ovaj koji je kod mene. Najviše "izlivanje" se vidi na beloj boji, ne znam zašto, na ostalim je kul i podnošljivo, nigde kao onde.

^EDIT: Nema pattern, ljudi sa XDA nisu skontali pattern...

Ima tema na xda, ti tripovi na nekim bojama su posledica fabricke folije koja malo kvari prikaz. Evo zeko sa ovog foruma je skinuo foliju sa Xperie S i mislim da rece da je prikaz bolji kao i uglovi. A procitao sam jos slicnih utisaka. Ali nemoj da skidas fabricku foliju, bar ne dok se ne osteti a da ti smeta.. a ako ti nesto znaci mislim da sa folijom nestaje i sony logo :d

I na kraju, ako se ne ispira prikaz kao na onom linku sto sam okacio - vrh, znaci Sharp :)

Ako se skine fabrička folija uništava se garancija, to su jednom liku odgovorili :)

Inače Sharp it is :p kako se hvata screen na androidu? ****te sve sam zaboravio :(((

Inače, na beloj nije izlivanje nego bela više sija. Crna je crna inače, uporedio sa iphone-om, možda nije deep black kao kod iphone-a ali je crna, nije siva kao što su se ljudi žalili na XDA. Ostale boje su sve extra, moram da napomenem bela je savršena, meni je najbitnija. Telefon koristim sa 50% brightness + autobrightness. To zadovoljava skroz moje potrebe. Sada još samo da nađem kako da syncujem phonebook sa iphone-om i biću srećan jer su promenili itunes od poslednji put -.-

Inače sam možeš videti da nema onakvih prelivanja boja na gornjem screenshotu.

Poslednja izmena:
Evo ako nekome koristi :)

screenshot_2013-04-24x8yy2.png

Dobro, sad je jasno zasto ti je ekran na onom prvom telefonu bio uzas a na ovom koji si dobio sasvim solidan :)

Sad jos da izbace apdejt koji bi sredio malo kameru..

E da, aj napisi kakav je zvucnik. Nalazi se na ne bas prakticnom mestu i kazu da ''zvuci'' relativno lose..

Poslednja izmena:
Isto se čuje kao iphone 4s, isti zvučnik mali i nikakav, ali ne mogu da kažem da se nisam navikao na to noseći iphone. Gori je zvuk od ipad 3 koji imam što je razumljivo, mislim na speakers.

Ovako na sluškama još uvek nisam probao, trenutno instaliram aplikacije i kontam da mi iz nekog razloga ne prikazuje paid aplikacije u google play-u. Inače dizajn sluški mi je užasan, sumnjam da ću njih koristiti, kontam da ću i dalje biti na sennheiser koje imam.

Čuo sam da ljudi imaju problema sa, slušalicom, tj da slabije čuju razgovore, ja tih problema nemam, mene čuju a čujem i ja njih bez problema. Pootvarao sam jedno 20 programa nema laga još uvek.

Trenutno instaliram aplikacije i kontam da mi iz nekog razloga ne prikazuje paid aplikacije u google play-u.

Ne možeš videti paid aplikacije na playstoru bez nekih akrobacija. Pročitaj temu "kako kupovati aplikacije na playstoru" Gledaj nekoliko zadnjih strana.

Nazad
Vrh Dno