Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Sad proverio: Sharp!!

Prilozi

• YourXPeriaZdisplay.rar
    180.8 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Naravno da nije. :)

^ovaj englez reče da XZ ima oštriji ekran i da se vidi više detalja na njegovom ekranu u odnosu na S4

I sam imam sony telefon, i kada se osvjetljenje pojaća na maksimum crna postaje siva i sve ostale boje izgledaju isprano, dok na 50-60% je odličan. Vidim da je i na XZ isti slučaj.

Iskljucite ambientalni senzor i ekran dobija drugu dimenziju.Imam SGS3 i Sony Z od pre dva dana,to su dva sveta razlicita,naravno da licni ukus odredjuje kupovinu ali iz mog iskustva 99,8% ljudi pojma nema sta je ispod haube ,samo pitaju za megapiksele!Imam Canon A 80 aparat od 4 megapiksela koji sam platio svojevremeno vise nego ove telefone i dan danas on pravi triput bolje slike od bilo kog telefona.Naravno sinoc je proban u krigli piva u klubu i fala bogu ziv je i zdrav.Ma telefon je zverina za medalju,malko podesavanja i pruza veliko zadovoljstvo.:beer:

screen-comparison-galaxy-s4.jpg

na ovoj slici se vidi sta znaci rezolucija, ovo 3 hours ago je citko samo na ovoj trojci koja ima 1080p ekrane :)

Vidi se i sta znači ips u odnosu na amoled, normalna bela boja u odnosu na žuto-zelenu belu

Na iP5 i One najprirodnije izgleda.

Gde su oni likovi sto silno napljuvase IPS zbog prikaza crne.
Ovo isto samo na drugu stranu. Cini mi se da bela/ostrina najbolje na HTC-u.
A bela je na ekranu visestruko cesce nego crna. Vecina sajtova, forumi, poruke, bilo kakav tekst.

E sad, da je ubedljivo bas i nije ali One i XZ imaju najostriji prikaz i najbolji prikaz bele, malo iza je IP5 pa Lumia. Ali sam ubedjen da One ima generalno najbolji displej, deluje da nije ''osakacen'' ni na jednom polju.

Ovde se vidi (na oko 2 min) kako izgleda bela na super lcd3, tft i samoledu.

[YOUTUBE]9qAlO0b77Sg[/YOUTUBE]

vs GS IV, naravno da je ovaj novi super amoled kompletniji (uglovi gledanja i prikaz crne) ali vidi se da i ovaj tft u kombinaciji sa braviom nije uopste los bar ne na osnovu onoga sto vidim ovde (bolja bela i svetliji prikaz a bravia budzi boje)

[YOUTUBE]n3bBQE3Msbg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Bio danas u telenoru, pošto mi za tačno mesec dana ističe ugovor. Pričao sa radnicima tamo o telefonu, beli Xperia Z je bio izložen, pitao ih za ekrane i pitao koje pogodnosti imam ako obnovim ugovor.. Ništa sem na rate :s a za ekran su mi rekli, otvorićemo nekoliko dok ne vidiš ekran koji ti se sviđa :D bukvalno.

ima li informacija kada ce zvanicno da se pojavi ZL?

Meni se dopada i ovaj novi SP, ali izgleda da su samo zbog aluminiumskog okvira i svetlo koje sluzi za notifikaciju malo preterali sa cenom.

Pitanje je da li će se on pojaviti kod nas zvaničnim kanalima, pošto je on model pravljen za pojedina tržišta, dok je Z globalni model

Za nedelju dana ću moći da uzmem nov telefon u Telenoru, a pošto mi daju mogućnost izbora uređaja, baš sam u iskušenju da proberem neki primerak ovog telefona za mene...

Instaliraš apk file koji sam postavio ranije i proveriš da li je Sharp displej. Meni je XZ masterpiece.

Ne mogu baš da toliko drkam telefon u Telenoru :D rekli su mi da mogu uključiti telefon i videti ekran, i tako na par komada, ali da instaliram apk fajlove, sumnjam...

Ima li neki serijski broj po kome se to može videti?

Nazad
Vrh Dno