Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Ma mozes da kalibrises koliko hoces, opet ce na ips bela biti bolja, jednostavno je tako. Isto tako ce i crna uvek biti bolja na amoledu. Tu razliku neces primecivati ako naviknes na neki ekran, ali ako ih stavis jedan pored drugog ova cinjenica je ocigledna

Добро све ово стоји, али после калибрисања је доста боља бела. Поредио сам са екраном Iphone-а и мала је разлика:p

Ako mi bude foto aparat pri ruci bas cu da uslikam to poredjenje crne i bele na True HD IPS sa LG 4X HD i Super amoled plus sa Galaxy S3 koji ima moj kum, ali da bi ste videli o cemu pricam moracete da vidite to uzivo, posto slika zna da prevari. Ako se tajming poklopi, ukljucicu u poredjenje i Super LCD sa HTC One X, kojeg imaju drug i drugarica.

Sto se XZ tice, steta sto ona danas u VIP nije bila ukljucena, pa nisam mogao da ga uporedim sa ovim koji imam

Добро све ово стоји, али после калибрисања је доста боља бела. Поредио сам са екраном Iphone-а и мала је разлика:p

Ti verovatno imaš problem sa očima kad je tebi mala razlika ;)

Amoled će ili vući na žuto ili na plavo... 4s je u ono vreme proglašen za najrealniju kalibraciju, a kad je izašao sad ip5, postao je telefon sa najboljom kalibracijom ekrana od svih telefona...
Ne pričam napamet, a to je anand odradio test..

^ upravo tako. I nije samo o browsingu rec, nego su i sve google aplikacije (osim google music, koju ocekuje temeljni redizajn) bele boje. Kada je Nexus imao amoled ekran google je u skladu sa tim sve dizajnirao u crno/plavom tonu, danas Nexus telefon i tablet imaju ips i google u skladu sa tim sve vise koristi belu, zato sto te dve boje izgledaju najbolje na ta dva tipa ekrana.

Ti verovatno imaš problem sa očima kad je tebi mala razlika ;)

Amoled će ili vući na žuto ili na plavo... 4s je u ono vreme proglašen za najrealniju kalibraciju, a kad je izašao sad ip5, postao je telefon sa najboljom kalibracijom ekrana od svih telefona...
Ne pričam napamet, a to je anand odradio test..

Немам проблема са очима...

Добро није баш мала разлика:D
Бела мало вуче на жуто, али ми то не смета(требало је одмах да напишем да је то мој субјективни осећај).Поредио сам са iphone 4, не знам да ли је екран нешто другачији на 4ѕ...

Едит:а да ми смета бела-овако бих користио browser
ymy4y9ag.jpg

Poslednja izmena:
da li neko zna da li moze da se prikljuci u isto vreme dzojstik od ps3 i na tv xperia ?
msm znam da moze da se prikljuci na tv i gledas na tv-u kako igras igru, ali nisam video da neko doda i dzojstik :D
video sam na drugom videu da moze da sie igraju igre preko dzojstika :D
msm ako bi moglo u isto vreme bilo bi bolesno :D

Može naravno, ja sam SGS3 kačio PS3 džojpad preko Bluetooth-a, tako da ne vidim zašto ne bi moglo da se iskombinuje i to pored priključivanja na tv.

samo se nadam da ce uskoro pasti cena zl-a, msm 500 e mi je mnogo, za njega bi dao 400 max... a i tad bi razmisljao :(
ako ne padne cena onda cu morati da predjem na xperia sp :(

da li neko zna da li moze da se prikljuci u isto vreme dzojstik od ps3 i na tv xperia ?
msm znam da moze da se prikljuci na tv i gledas na tv-u kako igras igru, ali nisam video da neko doda i dzojstik :D
video sam na drugom videu da moze da sie igraju igre preko dzojstika :D
msm ako bi moglo u isto vreme bilo bi bolesno :D

Moze, evo lika koji je to odradio sa Xperijom S:

Danas sam ga drzao u ruci u Segedinu... Mozda su me Nexus, Note I ostali Galaxy-ji i njihovi ekrani malo razmazili ali ovo nije lose, ovo je ocajno. prestigio i njima slicni telefoni imaju bolje ekrane, momentalno sam ga ostavio na "magnet"...

P.S. Pogledajte test na gore pomenutom linku i poredjenje sa izuzetno kvalitetnim kucistem iPhone-a... Nema veze sa Xperiom ali Apple je pola sveta napravio magarcima a oni jos vicu Ia Ia Ia... Strasno... Koje ovde lud...

Poslednja izmena:
Tek 2.7. ističe ugovor. :(

Pa otkupi svoj ugovor. To je samo tri meseca...

Ja imam ugovor do septembra i juče sam bio da pitam dali mogu otkupiti svoj ugovor i kažu da mogu. Pošto sam pre godinu i po dana potpisao na najmanji paket sad da raskidam treba da platim samo 3600 ( 6*600) i mogu da potpišem novi ugovor i uzmem telefon.

Ženi istekao ugovor u Telenoru, rešenje nađeno.

Jel neko zapravo uzeo ovaj telefon ili svi pricaju o njemu napamet na osnovu recenzija, klipva na YT ?!?

Narucen danas preko Telenor sajta, cekam...

malo pre video kako ga neki lik fura u tempu.. koja cigla sunce ti, kao note 2 :D mada je lik bio kepec tako da sam se mozda i istripovao.. :) crna verzija je bila u pitanju

A jel nisi mogao da sacekas da ti istekne ugovor pa da kupis telefon za manje para u oglasima a telenor ucenjujes za 50% vise minuta ili uopste saobracaja u paketu ili 50% popust na neki paket? Mislim da je ovo mnogo isplativije :)

Nadam se da ces dobiti primerak sa Sharp displejom.. mozda je mogla i veza neka da radi..

Ortak jedan bio u vipu u va i kao nemaju XZ.. a ja uvek zaboravim da svratim kad sam u prolazu a telefon bih da probam samo da bih video famozni displej.

Cek, kod nas ce biti oba displeja? Ja mislio kod nas garant slabiji, a mooozda UK/SAD dobiju bolji ponegde ;)

Pa neko je pisao ovde da u vipu u BG imaju oba primerka i da su oznaceni :) E sad koliko ima ovih sa Sharp displejom..

Povukao sam neke veze, videcemo...

Aj sa srecom :)

Izlete mi sad ovo na YT, jos jedno u nizu poredjenja ekrana, oba deluju nestvarno dobro kada se direktno gleda ali naravno samoled ima bolje uglove gledanja, crnu.. a ovaj tft bolje osvetljenje i belu. Steta sto ne napisu koji je tft u pitanju..
Ovde se vidi (na 1 min npr) cemu sluzi bravia endzin.. steta sto je na 'talijanskom.

[YOUTUBE]m2IlIH3hZgM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Rumor: Sony prepping 5" Xperia Cyber-shot and Walkman phones for Q3 to lure camera and music buffs

http://www.phonearena.com/news/Rumor-Sony-prepping-5-Xperia-Cyber-shot-and-Walkman-phones-for-Q3-to-lure-camera-and-music-buffs_id41337

Naravno, ne treba hajpovati jer je i htc sa One i ultrafail tehnologijom ''napadao'' Nokiu 808 a fotografije su jedva prosek ali ovo je u svakom slucaju odlicna vest :) Jos kad bi presli na super lcd3 ekrane.. samo steta sto ce tesko spojiti walkman i cybershot u jedan telefon :d, imaci posebne modele prema ovom glasinama..

Poslednja izmena:
Verovatno ce biti kao nekada W i K serija dok su saradjivali sa Ericssonom.

Pa da, bolje bi bilo da je sve u jednom :d

Ali dobro, sumnjam da ce cybershot telefoni imati los audio kvalitet vec ce walkman biti bolji. Ali ovo nije sigurno uopste, tek cemo videti da li su u stanju da izbace ovakve modele..

I jos xenon da stave. :D
Bilo bi idealno ako bi bili isti cipovi (kao nekada u K i W serijama) a razlika da bude samo software-ska. :)

Vrh Dno