trajkovic je napisao(la):Imao sam masinu na 400 mhz (IBM pc300) sa 256 mb rama, ne samo da je radio divx, nego je i DVD radio kako treba ( grafika 32mb - neka Herkules), naravno sve ovo pod XP-om
ovo bas i nije tacnoSuperStarr je napisao(la):DVD je MPEG2 a DivX MPEG4 što znači da je DivX veća kompresija i samim tim je potrebna veća snaga za reprodukciju nego za DVD.
Drugim rečima, nije ni čudo da radi DVD na sistemu na kojem bez problema radi DivX.
...
merlin je napisao(la):Pentium II 266, 128MB radi divx bez problema. Sećam se kad je kupljen kakva je to zver bila sa Maxtor Millenium II 8mb karticom.
Ako doneseš karton piva možeš da dođeš da vidiš. :d Takođe imam i jedan celeron 450MHz na kome nema šanse da se pusti divix. Ipak tu i ploča igra dosta ulogu.sasamil je napisao(la):Ovo jednostavno nestoji, slazem se da da poneki divX radi ali generalno gledano cim je malo veca rezolucija npr 720x280 nema sanse da radi kako treba. Imao sam dosta P2 procesora i iz nekog mog iskustva za glatko gledanje svakog divX-a 700x300 rezolucija treba celeron na oko 450MHz ili P2 na oko 400MHz. Intel cipset se naravno podrazumeva.
Recimo neki TNT2, pa na goredr.Tiristor je napisao(la):Cudim se cudim citajuci topic...
Ajde VI koji picite divx na celerone na 300~400MHz, recite mi koju grafiku vozite?
Upravo sklopih niotkuda neku kantu: Celleron 500@622MHz ( 83x7.5 :S: ), 160 MB SDRAM-a, ploca Gygabite 6VEX+ i nema sanse da se pici neki divx.
Doduse, grafika je pci Trio S3Virge :wall: , probao sam da ubacim 9600 ali nece da se digne, tj. ne prepoznaje grafiku pa nema nikakve slike ni na boot-u... A mrzelo me da se cimam sa biosom, tamo vamo... :crash:
EDIT: OS je Win2k
dr.Tiristor je napisao(la):Doduse, grafika je pci Trio S3Virge :wall: , probao sam da ubacim 9600 ali nece da se digne, tj. ne prepoznaje grafiku pa nema nikakve slike ni na boot-u... A mrzelo me da se cimam sa biosom, tamo vamo... :crash:
dr.Tiristor je napisao(la):Cudim se cudim citajuci topic...
Ajde VI koji picite divx na celerone na 300~400MHz, recite mi koju grafiku vozite?
dr.Tiristor je napisao(la):...Ajde VI koji picite divx na celerone na 300~400MHz, recite mi koju grafiku vozite?
Upravo sklopih niotkuda neku kantu: Celleron 500@622MHz ( 83x7.5 :S: ), 160 MB SDRAM-a, ploca Gygabite 6VEX+ i nema sanse da se pici neki divx...
Molim? Pa na toj istoj ploci je bio MX 440 koji jr perfekt radio, i na toj ploci i kod mene u masini. Ne bi trebalo da bude problema? :S:Misko78 je napisao(la):Pa dobro je da nisi spalio plocu ili graficku guranjem AGP3.0 karte u AGP1.0 slot.
Znam za S3, to sam stavio cisto da vidim da li masina radi {ostali delovi} i znam da nije cpu, ali nemam drugu grafiku trenutno da probam...SuperStarr je napisao(la):Pa nije CPU od presudnog značaja, to pokušavamo da objasnimo (MI), znaš li ti koji je čip-set na toj Gigabyte 6VEX+ ???
A i našao si S3 Virge... :d
Koliko RAM-a ima, pošto je tada to bilo jednono merilo za kvalitet gfrafičke? :d
(Što više RAM-a to veća rezolucija...)
dr.Tiristor je napisao(la):Molim? Pa na toj istoj ploci je bio MX 440 koji jr perfekt radio, i na toj ploci i kod mene u masini. Ne bi trebalo da bude problema? :S:
kUdtiHaEX je napisao(la):Ne znam cemu toliko cimanje kada Windows 2000 moze mnogo bolje da radi na toj masini.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari