Šta je novo?

XP na 433MHz

svaka masina pusta divX koja ima procesor 400+ mhz, 128rama i 16+mb graficku... stvar je komplikovana samo u izboru drajvera za graficku, setovanja/olaksavanja win-a i naravno izbora player-a/kodeka. preporuka je sto stariji driver za graf i bsplayer+ffd...
pusta sve! probano na amd k6 II (400mhz), 128mb ram, tnt2m64... :p
p.s. da ne pricamo o intelu koji je bolji za divX...

svaka masina pusta divX koja ima procesor 400+ mhz, 128rama i 16+mb graficku... stvar je komplikovana samo u izboru drajvera za graficku, setovanja/olaksavanja win-a i naravno izbora player-a/kodeka. preporuka je sto stariji driver za graf i bsplayer+ffd...
pusta sve! probano na amd k6 II (400mhz), 128mb ram, tnt2m64... :p
p.s. da ne pricamo o intelu koji je bolji za divX...

Ne može baš svaka takva mašina da putsi DivX, to su dezinformacije, bitan je čip-set!
Ako ne veruješ, probaj PIII na SiS čipsetu pa ćeš videti.
Pre svega, najbitnija je matična ploča tj čip-set.
Kada ljudi to nauče, neće biti više pitanja "koji je tvoj kompjuter pentuijum? Pentijum 3 ili 4?"... ;)

slazem se sa P2 Ali cipsetom nema sanse da pustis divX, to je nemoguca misija a i na K6 na 400MHz sigurno moze ali sam siguran da neradi svaki divx tek K6 na 500MHz je potpuno sposoban za divX

na mom starom kompu k6 266@300 96MB 4MB ingegrisana kartica nije bilo sanse da pusti divx ,seckalo je ko ludo,od 30ak filmova koje sam pokusavao da pustim uspelo je svega dva,zato sto su bili u nekoj niskoj rezoluciji

Ja na Celeronu 266, 192MB memorije,Neomagic grafika 4MB garfika - puštam filmove bez problema. Koristim FFDSHOW2003 i BS Player. Ne znam kako - ali radi sve kako treba - doduše samo sa ovom kombinacijom kodeka/plejera. Ko ne veruje - mogu da dokažem donošenjem laptopa u BGD. Inače u pitanju je Sony Vaio C1VN laptop sa ekranom od 8.9".

slazem se sa P2 Ali cipsetom nema sanse da pustis divX...

Eee, bravo, imao sam 1 mašinu sa Celeronom 667, 256Mb, i integrisanom TNT na tom čipsetu...
Kasnio je zvuk u Diablo II igrici a ona radi super glatko na VooDoo 3 karticama pa vi vidite koje je ****** taj čip-set!!! DivX je zaista bilo nemoguće gledati, zvuk je išao sporije za5-10%. Znači film počne i onda počinje zvuk da kasni sve više i više...
Taj ALi je stvarno tuugaa najcrnja...

Eee, bravo, imao sam 1 mašinu sa Celeronom 667, 256Mb, i integrisanom TNT na tom čipsetu...
Kasnio je zvuk u Diablo II igrici a ona radi super glatko na VooDoo 3 karticama pa vi vidite koje je ****** taj čip-set!!! DivX je zaista bilo nemoguće gledati, zvuk je išao sporije za5-10%. Znači film počne i onda počinje zvuk da kasni sve više i više...
Taj ALi je stvarno tuugaa najcrnja...
hehe imao sam gotovo identicnu konfu celeron na 667@700 ,256MB rama,voodoo 3 ali sam imao asus cusl2 815EP chipset i sve mi je funcionisalo super(sto se tice igara sve je zavisilo od podesavanja),dvix je radio super

Poslednja izmena:
Ovo za grafičke od 4Mb je apsolutno tačno :d Evo pogledajte šta imam u mašini, i na tom Matroxu sa 4Mb RAM neće da radi DivX u ful skrinu :p Zato sam i morao da kupim ovaj leš od X600pro :-devil-: DVD takođe nema šanse da radi. E sada da imam intel ko zna, možda i proradi :p
PS
Nisam uspeo da nateram Voodoo 2 da na njemu radi DivX, neki kažu da može, ali nisam našao ništa.

Poslednja izmena:
moze preko Voodoo movie programa da se ubrza divx akceleracija na voodoo 2 i sa P1 na 233 umesto 5-6fps moze da se izvuce 15fps sto i nije malo, tako da tu ipak moze nesto da se uradi

Elem, tacno je da XP moze da radi na 433 MHz, pa cak i na cuvenom Celeronu 300A. Juce sam iz ormana iskopao neku matoru Compaq desktop masinu koja u sebi ima Celly 300A, 256 MB SDRAM memorije i disk od celih 6 GB :)
I, za divno cudo, to radi sasvim solidno (i to sa XP SP2). Verujem da bi neki Tiny XP radio jos bolje. Medjutim, ja bih pore stavio Windows 200 sa SP4 umesto XP-a.

Sto se DivljX-a tice, tu je situacija skroz uvrnuta. Recimo, secam se da nisam mogao da gledam Dve cadjave dvocevke na Celly 300A sa 128 MB memorije jer je stalno seckao i zvuk je kasnio za slikom. Medjutim, neki drugi filmovi su radili skroz korektno. Tada je u masini chuchio ljuti i740 sa 8 MB memorije :) ali mislim da nije bio problem do njega vec do kodeka koji je koriscen za kompresiju.

Bolje je pitanje sta se radi na toj masini. Naravno da nije san snova, ali kao pocetna pisaca Office masina i malo cvrkanja po netu, posluzice.

Nazad
Vrh Dno