Šta je novo?

XP na 433MHz

Misko78 je napisao(la):
Da ali 9600 moze da radi kao 4x ili 8x tj. na 1.5v ili 0.8v a ta ploca koliko ja znam ima samo 2x AGP koji radi na 3.3v.
Taj mx440 koji je tu radio je AGP 2.0 karta koja moze da radi na 3.3v tj. 2x AGP.
Misko hvala na prosvetljenju. Ovo nisam znao.
:)

dr.Tiristor je napisao(la):
Cudim se cudim citajuci topic...
Ajde VI koji picite divx na celerone na 300~400MHz, recite mi koju grafiku vozite?
Upravo sklopih niotkuda neku kantu: Celleron 500@622MHz ( 83x7.5 :S: ), 160 MB SDRAM-a, ploca Gygabite 6VEX+ i nema sanse da se pici neki divx.

E na mom celu300A sto je mnooooogo slabije od te 622-e ide DivX fenomenalno. I to na noname intelu 740i. Doduse bolji je on od Virga :)
Al de ubode bas Virge.
BTW. Ume da pomogne spustanje sa 24 na 16bita. Mozda ti i potera, mada...
-Solim

Ma najbolje da ti DivX radi fenomenalno. Ja imam Celly 300A, i740 sa 8mb memorije i 128 MB SDRAM-a i neki filmovi prosto seckaju (na primer, dve cadjave dvocevke su me ubijale u pojam).

Moze DivX da radi kako treba, ako je film radjen u Divx 3 (ili XviD ekvivalentu). 4 jos mozda i moze da se nekako natera, kako koji fajl, ali 5ica (6 da ne spominjem) nema 'leba (taj celly 300 i, pre svega, 8MB grafike). Bolje jurite neke TNT2 i sl. sa bar 32 MB VRAMa, trebalo bi da radi puno bolje.

Pa koliko danasnjih filmova je radjeno u DivX3/XviD ekvivalentu? U tome je poenta.

Paaa, dosta, gotovo svaki sa kojim dodjem u dodir... Eventualno bude cetvorka, tj 4.12

Poslednja izmena:
Greskom obrisah post iznad tvog. Elem, nije iskljuceno da se neki filmovi jos uvek rade u DivX3 ali ima i dobar broj onih koji se rade u pomenutom 4.12 (zadnju verziju necemo ni da spominjemo). U principu, vazno je da se slazemo da je 300 Mhz minimum za bilo kakvo uzivanje u multimediji :)

Ehh ljudi, izgldeda da sam ja jedini koji se usudio da stavi Windows XP na Pentium 1!!!! :D
Mlad sam ja... volim da se igram ;) A i nisam imao ništa pametnije da radim, pa mi je ovo bilo interesantno... :)
Dakle, makina je original IBM, kupljen na Najlon pijaci u NSu za 100din :D, i kad sam gao doneo kući i uključio, RADIO je :D Stavio sam mu jedino HDD od 4Gb i to je to... Imao je grafičku integrisanu 1Mb,CPU Intel Pentium 133Mhz, 64Mb EDO Ram :)
I to je to... Nisam mogao da pokrenem instalaciju sa mojim CDom XPa, ali sam mogao sa Vuletovom verzijom XPa, kojoj je očigledno bilo skinuto ograničenje...(a i to je Service pack 2!!!)
Cela instalacija je trajala nekih 2 sata, ali je savršeno radio! :p
Stavio sam i Office XP i to je radilo... sve je radilo...
Kad sam stavio temu na Classic, mnogo je brže radio, mada je i sa "lepom" temom radio OK...
Sad mi žao što nisam napravio neki screenshot sa desnog klika na My Computer, da imam neku uspomenu...Naravno nisam ni pomišljao na filmove ili slično... Ali to svakako nije radilo ni na 98-ici.

Sve ovo zvuči prilično neverovatno nekima možda, ali to je istina....
Pozdav!

kUdtiHaEX je napisao(la):
Greskom obrisah post iznad tvog. Elem, nije iskljuceno da se neki filmovi jos uvek rade u DivX3 ali ima i dobar broj onih koji se rade u pomenutom 4.12 (zadnju verziju necemo ni da spominjemo). U principu, vazno je da se slazemo da je 300 Mhz minimum za bilo kakvo uzivanje u multimediji :)

Da da jos neki filmovi se rade u trojci :)))
Ja recimo niti sam, niti cu raditi bilo sta sto nije 3-ka.
A sto se tice 4-ke.... Pa recimo da mi je kroz ruke prosla
sasvim solidna kolicina filmova i jedan jedini je bio u 4-ci.

A i dalje stojim iza toga da na cel300 DivX ide fenomenalno.

-Solim

solim je napisao(la):
Da da jos neki filmovi se rade u trojci :)))
Ja recimo niti sam, niti cu raditi bilo sta sto nije 3-ka.
A sto se tice 4-ke.... Pa recimo da mi je kroz ruke prosla
sasvim solidna kolicina filmova i jedan jedini je bio u 4-ci.

A i dalje stojim iza toga da na cel300 DivX ide fenomenalno.

-Solim

Ma radi ali reci da radi fenomenalno na 300mhz to vec nema sanse.

Celeron 466,Chaintec Via,128mb rama i tnt2 16mb model64(onaj osakaceni),12.6gb,morao sam da stavim xp zbog kablovskog modema,na 98 je letio a na xp mnogo spor(neke igre se vise nisu mogle igrati)ali divx filmovi su radili vrh,jedino sam morao stari winamp 2.9 jer je novi seckao...znaci cim naidje neki divx da nece,skinem nove kodeke i radi normalno
Sad je na 525mhz,384mb rama i mx440 64mb,jedino zvuk u tv kartici ide 1 sec ranije-fali mu jos 500-600mhz ali divx isto normalno kao na tnt2

cely 2.0 512 ddr-a asus p4b533 gold edition fx5200 40+60 gb itd itd ,al uglanvom korisitm komp za net ,tkao da mi nije vazno previshe

Duron ~1.3, Albatron KT400, 256 DDR i grafika Oak 2MB = nije mogao da pusta divx... za one koji misle da nije vazna graficka ;)
Poz

P1 ljudi, P1...

Bio je to P1 Cyrix 266, 128mb, LyckyStar ploca, ISA Yamaha i PCI VGA 4Mb (zaboravih ime, kupio sam je ovde na benchu)

Sa dosovskim QuickView player-om sam mogao da gledam 2/3 filmova. Naravno u "native" rezoluciji filma. Resize nije bio moguc u realnom vremenu.
Sa 8Mb PCI VGA bi bio moguc i full screen.

QV radi i na Win98. Evo i linka kome treba:

http://www.multimediaware.com/qv/

ja sam drugu posle jedno 4 neuspele instalacije 98 install xp ,komp je 128 sdr ,hd 5 gb ,ima 333 mhz i da kazem odlicno radi ,stavio sam ono samo da bude "sareno" a ostlao sve ugsio i poo msconfig itd itd i odlicno radi.

U principu, jedino sto je bitno za DivX je da kompletna konfiguracija bude negde srednje odmerena, drugim recima moze DivX i da gura P1 233Mmx ako je uboden u neku plocu gde moze da se stavi agp graficka i bar 64Mb rama za 98 odnosno 128 za XP/2K, a XP moze da se instalira i na 64Mb rama i radi i to skroz ok video sam svojim ocima...
Drugim recima za DivX vam treba kompletna malo jaca masina...
A sto se tice QuickViewa program je sjajan..... Dok nisam kupio jaci komp na mom P1 sam se sit nagledao DivX-a iz DOS-a...

gaca1 je napisao(la):
Moze li Xp na procesor od 433MHz,rama ima(256Mb)
Moze i na 350 Mhz sa 128MB RAM-a i to SP2, a probao sam i na 400Mhz sa 64MB RAM-a, SP1, nisam se usudio da stavim SP2. ;)

U pitanju P II 466 Mhz, 384 rama, 6 gb HDD, 4 mb grafika i dvx nece da radi(OS XP sp1 i sp2).U cemu moze biti problem? Kodek/player ili pomoci nema? :)

malopre sam stavio geforce2 mx400 32mb graficku koja nesto zeza.Dok god je instaliran neki driver za karticu resetuje komp pre samog pustanja divx.Probao sam sa drajverom koji se dobija uz graficku, a skinuo sam i najnovije sa Nvidia sajta i opet isto.

Obrisao sam sve drajvere i kada XP stavi njegov najobicniji VGA driver divx hoce da pusti (tj. ne resetuje komp), ali opet secka.Sada sam u dilemi da li da vracam graficku ili je mozda problem u drajveru!?

Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan...

Poslednja izmena:
O kojoj se ploči radi tj čip-setu?

Vtec, kao prvo, sa 4 MB karticom ne znam da li uopste mozes ijedan DivX da pustis.

Drugo se GF2 tice: ne stavljaj najnovije nVidia drajvere, nego neke 4x.xx npr. Ja na tu masinu ne bih stavljao Divx 6.x, nego FFDshow.

VIA čip-set i "grafika 4Mb" su glavni krivci.
Nešto najneophodnije je Intel čipset (LX, TX, BX samo da je SDRAM) i grafika > Voodoo3.
I AMD K2 može da odradi posao ali ploča i grafika koju ti poseduješ ne verujem da mogu i DVD (MPEG2) da puste...

Ja sam bio kod jedne komšike kojoj je neki lik instalirao XP na mašini P3-500 sa 64 mega meorije i Matrox G200 grafikom (neka Siemens brand mašina). I to radi. Sačeka se 5-6 minuta prilikom starta kompa da se sve učita, a zatim radi ok. Čak i filmovi. Za neverovati.

Neki minimum za XP bi po meni bio P2-266 ili Celeron 300, sa 128MB memorije minimum. Ako hoćete i divx filmove može bilo koja kartica iz ATI Rage serije. Inače i AMD K6-400 i kusur može da izvuče divx, konkretno uparen sa ATI Rage 128 kartom i dovoljno memorije. Naravno, potrebno je probati razne kodeke - u većini upali FFDSHOWxxxx2003.

@ Razbojnick

Pretpostavljao sam da je grafika u pitanju. Danas/sutra cu da stavim TNT 2 Inovasion 32 mb graficku, valjda ce da proradi kako valja...
Sto se GF2 tice, probao sam sve moguce drajvere,od najstarijih do najnovijih i opet isto...

Poslednja izmena:
Skinut sa konfiguracije na kojoj je radio...
Sto se tice hladjenja, ima samo hladnjak, bez kulera.Hteo sam da stavim kuler ali nigde nisam video dzek da ga spojim...

Prilozi

• how to use 4xagp in 2xagp motherboard.jpg
    how to use 4xagp in 2xagp motherboard.jpg
    11.8 KB · Pregleda: 72
Ja već rekoh da svaka ATI Rage kartica (naročito iz serije Rage 128) može da potera film i na najminimalnijoj konfiguraciji. Razlog je jer sve Rage kartice imaju na sebi hardverski MPEG2 dekoder koji nekim čudom utiče i na MPEG4 reprodukciju. Siguran sam da NVidia nije uvela hardvesrki dekoding sa serijama GF1,2,3,4 - za kasnije ne znam. Znači - filmovi će raditi bolje na slabijim konfiguracijama ako imate neku ATI Rage karticu nego bilo koju GF do 4-ke. E da - Rage serija kartica nema T&L tako da možete da se oprostite od svih igara koji zahtevaju isti (90% naslova od 2000-te na ovamo).

Nazad
Vrh Dno